IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Dugan yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor. Sadece birth certificate karşısında replace this with an acceptable birth certificate yazıyor. 1 haftadır Alman konsolosluğunu arıyorum sadece santral çıkıyor mail gönderin diyorlar. mail gönderiyorum cevap vermiyorlar. Acil hat için bir numara verdiler aradım açtılar bu birth certificate acil değil diyor telefondaki görevli. Gelde sinirlenme. O zaman maile cevap ver. Alman vatandaşı değilse birisi doğum belgesini Almanya'dan ısrarla neden istenirki? Vatandaşı olduğu ülke Türkiye'den e devletten alıyoruz işte, daha ne yapalım yani. Bakalım zaten eşimin sadece TC vatandaşı olduğunu Alman vatandaşı olmadığını, Türkiye'de yaşadığını ve Türkiyeden offical birth certficate aldığımızı onuda sisteme yüklediğimi belirten açıklamalı bir mektup ile e devletten aldığımız aynı nüfus kağıt örneğini yükledim. Bakalım pek umudum yok ya ne diyecekler.
Travel.state.gov da şu bilgi var To view the Civil Documents for your country* of nationality, select your country*/area of authority from the drop-down menu below. On the Reciprocity Page, click on the tabs on the left to see the categories of Civil Documents and how to obtain them. Burada civil documents for your country of nationality diyor. Yani vatandaşı olduğunuz ülkedeki civil documents diyor. buradan şu anlam çıkmıyor mu TC vatandaşı isen Türkiyeden alacağın civil documents tur başka bir ülkede doğmuş olsan bile.
Dugan şunu yazmışsın "1 yıldan fazla orada yaşamayanlar için istenmemesi gerekiyor normalde ancak sistemde bu belgeyi istiyorlardı, aradık NVC'yi ama temsilci konuyu bilmediği için yardımcı olamadılar, nitekim Almanya büyükelçiliği de vermiyor sabıka kaydını, biz de bu dosyayı yüklemedik ve açıklayıcı bir metin yazdık, sorun çıkmadı. "
Bak işin garibi sabıka kaydını e devletten aldığımız şekilde yükledik ona birsey söylenmemiş. Zaten eşim doğduktan 2 hafta sonra dönmüşler Türkiye'ye. Sen 1 yıl üzeri yaşayanlardan onuda istiyorlar demişsin. Neyse eşimin durumunda öyle bir durum yok sadece doğmuş ve 2 hafta sonra dönmüşler aile olareak. Zaten ondan sonra Almanya ile hiç alakası yok kendisinin. Herneyse sisteme açıklayıcı mektup yükledikten sonra size mülakat tarihi mi geldi?
-
@Ozgur-tunali Bugün Büyükelçilik ten bilgilendirme değil ama PTT den sms geldi pasaport için. Normalde bildigim ilk önce bir welcome letter tarzında approve e-maili gelir ve sonra kargoya verildiği bilgisi vs. Galiba pandemiden ötürü yeterli eleman çalışmıyor. PTT sağolsun bizi bilgilendirdi :)
-
@tantuni 😂😂😂😂 aynen öyle oldu arkadaşlar acayip yoğun idare edicez artık..sağolsun PTT ne diyelim..gelsinde varsın mektup mail atmasınlar..ben razıyım 😂
-
@bonjour Sabıka kaydı için 1 yıl şartı yanlış hatırlamıyorsam 16 yada 18 yaş üstü için geçerli zaten. Travel.state sitesindeki konu ile ilgili kuralı içeren linki paylaşıp durumu açıkladık kabul ettiler. Form ile ilgili düzeltme istemişlerdi, onu da güncelledik sonrasında Documentarily qualified mesajı ve maili gönderdiler. 1.5 ay sonra mülakat tarihi geldi.
Sizin de dediğiniz gibi birth certificate için https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html sitesinde açıkça Turkish citizens ve vukuatlı nüfus kayıt örneği yazıyor. Ben sizin yaptığınız açıklamayı kabul edeceklerini düşünüyorum çünkü aksi halde resmi site ile ters düşüyor.
-
@Ozgur-tunali @crazycells Öğleden sonra pasaportumu getirdi PTT. Artık vize paketi olmadığı, online sisteme döndüklerine yönelik bir bilgi eklenmiş içerisine. Yani mühürlü paket devri sona ermiş. Yanlız, benim bildiğim Amerika giriş yapmayan önce USCIS üzerinden $220 bir immigration fee ödenmesi gerekiyor permanent residence kartı alabilmek için. Bunu ödeyebilmek içinde A-number gerekiyor. Bu önceden bu paketle beraber gönderilirmiş. Şimdi böyle bir A numarası yok ve USCIS izin vermiyor bu numara olmadan ödeme yapmaya. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
-
@tantuni hiç bir bilgim yok ama öğrenebilirim daha önce giriş yapan arkadaşlardan .siz teslim aldınız mı pasaportunuzu
-
@tantuni eve getirmiyor zaten değilmi?
-
@tantuni Önceden okuduğum kadarıyla basılmış vize üzerinde ki numaralar girilerek yapılıyordu, vizenin üzerindeki numaraları denediniz mi?
Psaportu siz kendiniz mi şubeden teslim aldınız yoksa sizin adresinize mi getirdiler?
-
@Ozgur-tunali Özgür Bey, ben Premium delivery almıştım eve teslimi için. Bugün öğleden sonra eve teslim edildi.
@bulls USCIS sayfasinda A ile başlıyan numara olarak geçiyor hatta A-number olarak isimlendirmişler. Sizin mesajınızdan sonra vize üzerinde yazan Registration Number ı denedim A numarası olarak ve sisteme giriş yapma izni verdi. Teşekkurler! -
@tantuni Rica ederim,formu sürekli takip edip okuduğum için aklımda kalmış.:man_raising_hand_medium-light_skin_tone:
-
-
@Ozgur-tunali Rica ederim Özgür bey,umarım sizde yakında vizeli pasaportunuzu alırsınız :man_raising_hand:
-
@tantuni merhaba. Artik vize paketi yok derken neyi kast ettiniz ? Doktor raporu vs mi yoksa pasaport ile nirlikte baska evraklarda mi geliyodu ? Ya da pasaporta vize basma islemi mi yapilmiyor ? Aciklarsaniz sevinirim
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Alman vatandaşı değilse birisi doğum belgesini Almanya'dan ısrarla neden istenirki?
Teorik olarak sizin resmi dogum kaydiniz Almanya'da, cunku orada dogmussunuz. Turkiye'deki kayitlarda olan bilgi sadece onun tescil kaydi.
Su sekilde dusunun A universitesinden mezun olup, daha sonra B universitesinde master'a devam ettiginizi dusunun... Birileri sizden A universitesinden lisans diplomaniza dair belge getirin dediginde, siz A universitesine, yani size bu dereceyi veren kuruma, mi gidip bu belgeyi alirsiniz? Yoksa B universitesine gidip, bu bilgilerin sadece not olarak bulundugu bir kayit mi alirsiniz?
Ayrica dogdugunuz ulkeden de adli sicil kaydi isteniyor, bilginize.
-
@tantuni, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@Ozgur-tunali @crazycells Öğleden sonra pasaportumu getirdi PTT. Artık vize paketi olmadığı, online sisteme döndüklerine yönelik bir bilgi eklenmiş içerisine. Yani mühürlü paket devri sona ermiş. Yanlız, benim bildiğim Amerika giriş yapmayan önce USCIS üzerinden $220 bir immigration fee ödenmesi gerekiyor permanent residence kartı alabilmek için. Bunu ödeyebilmek içinde A-number gerekiyor. Bu önceden bu paketle beraber gönderilirmiş. Şimdi böyle bir A numarası yok ve USCIS izin vermiyor bu numara olmadan ödeme yapmaya. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?
Vizenin ustundeki "registration number" oluyor...
Vizede Registration number 12345678 olarak yazilmissa, Alien number'inizi "A-012 345 678" olarak yazabilirsiniz.
-
@turgut-yildiz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@tantuni merhaba. Artik vize paketi yok derken neyi kast ettiniz ? Doktor raporu vs mi yoksa pasaport ile nirlikte baska evraklarda mi geliyodu ? Ya da pasaporta vize basma islemi mi yapilmiyor ? Aciklarsaniz sevinirim
Vize paketi online olarak USCIS ve CBP'ye gonderiliyor, yani size tasimaniz icin ayrica bir paket verilmiyor. Ama tabii ki de pasaporta vize basiyorlar.
-
@turgut-yildiz Eskiden büyükelçilik Amerika ya girerken gümrük polisine verilmesi için sizinle ilgili bilgileri içeren ağzı mühürlü bir paket yollarmış size yanınızda götürmek için. Şimdi böyle bir paket hazırlamayıp online olarak sisteme yüklüyorlarmış gümrükte kontrol edilmesi için.
-
@crazycells teşekkürler cevabınız için. USCIS yakında immigration fee ödeme sayfasını güncelleyecektir tahminin bu konuda. Çünkü oraya bakan direkt olarak A ile başlayan numarayı bulmaya çalışıyor. Adı üzerinde A-number :)
-
@crazycells teşekkür ederim. Alman konsolosluk yada büyükelçilik cevap verse bu doğum belgesi nereden nasıl alacağız soracağız. Ama cevap vermiyorlar. Dur bakalım Almanya'daki bir iki tanıdığa söyledik. Gerçi durumu açıklayan bir mektupta sisteme yükledim sadece TC vatabdşı olduğunu eşimin. bakalım ne diyecekler. Biz yinede şu doğum belgesini almaya çalışalım bakalım her ihtimale karşı. Dediğim gibi Dugan da aynı durumda imiş İsviçre doğumlu ne NVC aşamasında nede elçilikte görüşme esnasında bunu sorun etmemişler ve vizesini vermişler. Sadece e devletten aldığı nüfus kayıt örneğini yüklemiş. Bizde aynısı yaptık ama replace birth certificate diyor.
-
@tantuni, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells teşekkürler cevabınız için. USCIS yakında immigration fee ödeme sayfasını güncelleyecektir tahminin bu konuda. Çünkü oraya bakan direkt olarak A ile başlayan numarayı bulmaya çalışıyor. Adı üzerinde A-number :)
yillardir degismedi :) o nedenle yakin zamanda degisir mi emin degilim :)
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
11
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum