Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells Kendisi zaten TC vatandaşı ne US vatandaşlığı ne SSN hiç birsey yok. Bakalım açıklayıcı bir mektup yazıp yükleyeceğim add documents kısmına bakalım ne cevap verecekler. Birde işin ilginç tarafı 30 kasımda yükledim 04 aralıkta yanıt geldi yani toplam 5 günde. Süreç hızlı gibi. Genelde dosya yükleyen arkadaşlar kabul olursa 2 haftada yanıt alıyorlardı. Dediğim gibi yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor ama mesajlar kısmında bu iki mesajı aldım. Bu durumd mülakat tarihi alamayız değil mi?


  • @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Kendisi zaten TC vatandaşı ne US vatandaşlığı ne SSN hiç birsey yok. Bakalım açıklayıcı bir mektup yazıp yükleyeceğim add documents kısmına bakalım ne cevap verecekler. Birde işin ilginç tarafı 30 kasımda yükledim 04 aralıkta yanıt geldi yani toplam 5 günde. Süreç hızlı gibi. Genelde dosya yükleyen arkadaşlar kabul olursa 2 haftada yanıt alıyorlardı. Dediğim gibi yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor ama mesajlar kısmında bu iki mesajı aldım. Bu durumd mülakat tarihi alamayız değil mi?

    Ben de emin degilim maalesef, yuklediginiz belgeleri dogru bulup yine de eksik bulmus olabilirler. Ben sizin yerinizde olsaydim eksik dedikleri belgeleri alip yuklerdim. Eger belgelere gerek duymuyorlarsa zaten bir kaybiniz olmayacak, eger belgeler gerekliyse zaman kaybini onlemis olursunuz.

    Vergi konusunda ise size katiliyorum; bu durumda kendisinin ne Green Card'i, ne ABD vatandasligi, ne de SSN'si olmadigini ayri bir mektupta belirtip ekleyin.


  • @crazycells işin içinden ben bile çıkamadımki oradaki NVC görevlisi nasıl çıksın:)) Olay biraz komik çünkü green card almak istediğim eşim aynı zamanda ev banka hesapları ile kendi ve benim assetlerim ile birlikte kendi kendine benimle birlikte sponsor gibi birsey. Yani sarmal bir yapıya sahip bizim sponsorluk. Olay böyle olunca oradaki görevli madem buda sponsor olarak ekleniyor o zaman tax return demiştir. Benim tax return zaten ekledik. Birde doğum belgesi olarak Almanya'da doğmuş ama TC vatabdaşı eşim buradaki e devlettten aldığımız nüfus kağıt örneği onu yükledik ama replace this with an acceptable birth certificate diyor. ne yapayım senin dediğin gibi yine aynı e devletten aldığımız önceki yüklediğim nüfus kağıt örneğini yükledim. Nitekim Dugan ın durumu aynı oda İsviçre'de doğmuş ve oda sadecec TC vatandaşı ona vermişler vizesini daha 2 hafta önce. Aynı dediğin gibi açıklayıcı bilgi içeren mektup yükledim ve aynı birth certificate yükledim e devletten aldığımız. Bakalım ama yine yok diyecekler gibi geliyor bana.


  • @bonjour Size bu şekilde cevap vermelerine üzüldüm, ama anlam veremedim. @crazycells arkadaşın dediği gibi belki de benim doğum yerini gözden kaçırdılar ama farklı yerlerde bu yazdığı gibi CEAS sisteminde sağ üst köşedeki kısımda "Foreign State of Chargeability" bölümünde Switzerland yazıyor (sizde de Germany yazıyor olması gerekiyor) bunu da gözden kaçırdılarsa diyecek bir şey bulamıyorum. Ben bir kere bile düşünmedim İsviçre'den birth certificate almayı, çünkü e-devletten alınan diğer belgeleri kabul ediyorlar bu neden edilmesin ki, aklıma bile gelmedi açıkçası. Accepted deyip mesaj gelmesini de anlamadım. Bize de mesaj gelmişti form ile alakalı ama accepted dememişlerdi. Bizde ona göre güncelleyip gönderdik accepted oldu.Ayrica benden Almanya'da yaşadığım için Alman makamlarından sabıka kaydı istiyorlardı sistemde, yani hem Türk makamlarından hem de Alman makamlarından, kendi koydukları kurallara göre 1 yıldan fazla orada yaşamayanlar için istenmemesi gerekiyor normalde ancak sistemde bu belgeyi istiyorlardı, aradık NVC'yi ama temsilci konuyu bilmediği için yardımcı olamadılar, nitekim Almanya büyükelçiliği de vermiyor sabıka kaydını, biz de bu dosyayı yüklemedik ve açıklayıcı bir metin yazdık, sorun çıkmadı. Siz de açıklayıcı bir metin yazarsanız (sistemdeki belgelerin yüklendiği kısma) işe yarayabilir ama kabul edilmeyip süre daha da uzayabilir (hemen dönüş yaparlar mı bilemiyorum). Bu durumda mecburen belgeyi Almanya'dan posta yoluyla almak zorunda kalırsınız ki bu da 1ay civarında sürebilir (Alman kurumun hızına bağlı tabii). Gerçekten üzüldüm bunlarla uğraştığınız için, umarım e-devlet belgesini kabul ederler ve bir an önce mülakat aşamasına geçersiniz.


  • @Dugan yüklediğim tüm belgeler accepted yazıyor. Sadece birth certificate karşısında replace this with an acceptable birth certificate yazıyor. 1 haftadır Alman konsolosluğunu arıyorum sadece santral çıkıyor mail gönderin diyorlar. mail gönderiyorum cevap vermiyorlar. Acil hat için bir numara verdiler aradım açtılar bu birth certificate acil değil diyor telefondaki görevli. Gelde sinirlenme. O zaman maile cevap ver. Alman vatandaşı değilse birisi doğum belgesini Almanya'dan ısrarla neden istenirki? Vatandaşı olduğu ülke Türkiye'den e devletten alıyoruz işte, daha ne yapalım yani. Bakalım zaten eşimin sadece TC vatandaşı olduğunu Alman vatandaşı olmadığını, Türkiye'de yaşadığını ve Türkiyeden offical birth certficate aldığımızı onuda sisteme yüklediğimi belirten açıklamalı bir mektup ile e devletten aldığımız aynı nüfus kağıt örneğini yükledim. Bakalım pek umudum yok ya ne diyecekler.

    Travel.state.gov da şu bilgi var To view the Civil Documents for your country* of nationality, select your country*/area of authority from the drop-down menu below. On the Reciprocity Page, click on the tabs on the left to see the categories of Civil Documents and how to obtain them. Burada civil documents for your country of nationality diyor. Yani vatandaşı olduğunuz ülkedeki civil documents diyor. buradan şu anlam çıkmıyor mu TC vatandaşı isen Türkiyeden alacağın civil documents tur başka bir ülkede doğmuş olsan bile.

    Dugan şunu yazmışsın "1 yıldan fazla orada yaşamayanlar için istenmemesi gerekiyor normalde ancak sistemde bu belgeyi istiyorlardı, aradık NVC'yi ama temsilci konuyu bilmediği için yardımcı olamadılar, nitekim Almanya büyükelçiliği de vermiyor sabıka kaydını, biz de bu dosyayı yüklemedik ve açıklayıcı bir metin yazdık, sorun çıkmadı. "

    Bak işin garibi sabıka kaydını e devletten aldığımız şekilde yükledik ona birsey söylenmemiş. Zaten eşim doğduktan 2 hafta sonra dönmüşler Türkiye'ye. Sen 1 yıl üzeri yaşayanlardan onuda istiyorlar demişsin. Neyse eşimin durumunda öyle bir durum yok sadece doğmuş ve 2 hafta sonra dönmüşler aile olareak. Zaten ondan sonra Almanya ile hiç alakası yok kendisinin. Herneyse sisteme açıklayıcı mektup yükledikten sonra size mülakat tarihi mi geldi?


  • @Ozgur-tunali Bugün Büyükelçilik ten bilgilendirme değil ama PTT den sms geldi pasaport için. Normalde bildigim ilk önce bir welcome letter tarzında approve e-maili gelir ve sonra kargoya verildiği bilgisi vs. Galiba pandemiden ötürü yeterli eleman çalışmıyor. PTT sağolsun bizi bilgilendirdi :)


  • @tantuni 😂😂😂😂 aynen öyle oldu arkadaşlar acayip yoğun idare edicez artık..sağolsun PTT ne diyelim..gelsinde varsın mektup mail atmasınlar..ben razıyım 😂


  • @bonjour Sabıka kaydı için 1 yıl şartı yanlış hatırlamıyorsam 16 yada 18 yaş üstü için geçerli zaten. Travel.state sitesindeki konu ile ilgili kuralı içeren linki paylaşıp durumu açıkladık kabul ettiler. Form ile ilgili düzeltme istemişlerdi, onu da güncelledik sonrasında Documentarily qualified mesajı ve maili gönderdiler. 1.5 ay sonra mülakat tarihi geldi.

    Sizin de dediğiniz gibi birth certificate için https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Turkey.html sitesinde açıkça Turkish citizens ve vukuatlı nüfus kayıt örneği yazıyor. Ben sizin yaptığınız açıklamayı kabul edeceklerini düşünüyorum çünkü aksi halde resmi site ile ters düşüyor.


  • @Ozgur-tunali @crazycells Öğleden sonra pasaportumu getirdi PTT. Artık vize paketi olmadığı, online sisteme döndüklerine yönelik bir bilgi eklenmiş içerisine. Yani mühürlü paket devri sona ermiş. Yanlız, benim bildiğim Amerika giriş yapmayan önce USCIS üzerinden $220 bir immigration fee ödenmesi gerekiyor permanent residence kartı alabilmek için. Bunu ödeyebilmek içinde A-number gerekiyor. Bu önceden bu paketle beraber gönderilirmiş. Şimdi böyle bir A numarası yok ve USCIS izin vermiyor bu numara olmadan ödeme yapmaya. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?


  • @tantuni hiç bir bilgim yok ama öğrenebilirim daha önce giriş yapan arkadaşlardan .siz teslim aldınız mı pasaportunuzu


  • @tantuni eve getirmiyor zaten değilmi?


  • @tantuni Önceden okuduğum kadarıyla basılmış vize üzerinde ki numaralar girilerek yapılıyordu, vizenin üzerindeki numaraları denediniz mi?

    Psaportu siz kendiniz mi şubeden teslim aldınız yoksa sizin adresinize mi getirdiler?


  • @Ozgur-tunali Özgür Bey, ben Premium delivery almıştım eve teslimi için. Bugün öğleden sonra eve teslim edildi.
    @bulls USCIS sayfasinda A ile başlıyan numara olarak geçiyor hatta A-number olarak isimlendirmişler. Sizin mesajınızdan sonra vize üzerinde yazan Registration Number ı denedim A numarası olarak ve sisteme giriş yapma izni verdi. Teşekkurler!


  • @tantuni Rica ederim,formu sürekli takip edip okuduğum için aklımda kalmış.:man_raising_hand_medium-light_skin_tone:


  • @tantuni iyi bari alayım da pasaportu pztesi bende halledeyim..@bulls bilgi için tşk ederiz kardeşim


  • @Ozgur-tunali Rica ederim Özgür bey,umarım sizde yakında vizeli pasaportunuzu alırsınız :man_raising_hand:


  • @tantuni merhaba. Artik vize paketi yok derken neyi kast ettiniz ? Doktor raporu vs mi yoksa pasaport ile nirlikte baska evraklarda mi geliyodu ? Ya da pasaporta vize basma islemi mi yapilmiyor ? Aciklarsaniz sevinirim


  • @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Alman vatandaşı değilse birisi doğum belgesini Almanya'dan ısrarla neden istenirki?

    Teorik olarak sizin resmi dogum kaydiniz Almanya'da, cunku orada dogmussunuz. Turkiye'deki kayitlarda olan bilgi sadece onun tescil kaydi.

    Su sekilde dusunun A universitesinden mezun olup, daha sonra B universitesinde master'a devam ettiginizi dusunun... Birileri sizden A universitesinden lisans diplomaniza dair belge getirin dediginde, siz A universitesine, yani size bu dereceyi veren kuruma, mi gidip bu belgeyi alirsiniz? Yoksa B universitesine gidip, bu bilgilerin sadece not olarak bulundugu bir kayit mi alirsiniz?

    Ayrica dogdugunuz ulkeden de adli sicil kaydi isteniyor, bilginize.


  • @tantuni, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @Ozgur-tunali @crazycells Öğleden sonra pasaportumu getirdi PTT. Artık vize paketi olmadığı, online sisteme döndüklerine yönelik bir bilgi eklenmiş içerisine. Yani mühürlü paket devri sona ermiş. Yanlız, benim bildiğim Amerika giriş yapmayan önce USCIS üzerinden $220 bir immigration fee ödenmesi gerekiyor permanent residence kartı alabilmek için. Bunu ödeyebilmek içinde A-number gerekiyor. Bu önceden bu paketle beraber gönderilirmiş. Şimdi böyle bir A numarası yok ve USCIS izin vermiyor bu numara olmadan ödeme yapmaya. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

    Vizenin ustundeki "registration number" oluyor...

    Vizede Registration number 12345678 olarak yazilmissa, Alien number'inizi "A-012 345 678" olarak yazabilirsiniz.


  • @turgut-yildiz, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @tantuni merhaba. Artik vize paketi yok derken neyi kast ettiniz ? Doktor raporu vs mi yoksa pasaport ile nirlikte baska evraklarda mi geliyodu ? Ya da pasaporta vize basma islemi mi yapilmiyor ? Aciklarsaniz sevinirim

    Vize paketi online olarak USCIS ve CBP'ye gonderiliyor, yani size tasimaniz icin ayrica bir paket verilmiyor. Ama tabii ki de pasaporta vize basiyorlar.


Benzer Başlıklar

  • abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

    Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    224 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

    Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    602k Bakış
    ercoE
    Herkese merhaba. Bazı avukatlar I-130 onayı için eğer case number'ınız vize bülteninde current olduysa mandamus açmayı öneriyor. Bu konuda fikri veya tecrübesi olan var mı? Boşuna heveslenmek istemiyorum. Tesekkurler.
  • ABD Yolunda Evlilik

    Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    200k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

61

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum