Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Nakliye ve Taşımacılık (TIRcılık) Sektörü - Freight Forwarding


  • Selam arkadaslar yaklasik 3 senedir Tir sektorundeyim, kendime ait 2 tirli bi ufak firmam var. Amaciniz bu meslege baslamak ise, sorularinizi alabilirim.

    Ayrica Twitch den de canli yayin yapiyorum Oyun yada Sohbet amacli, oradan da yayina katilabilirsiniz..

    Sosyal Medya
    ➤ Twitch


    ➤ Facebook https://www.facebook.com/OzanFlorida
    ➤ Instagram https://www.instagram.com/OzanFlorida

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozan-Okuyanoglu merhaba. firmanız abd'de mi yoksa türkiye'de mi faaliyet gösteriyor? sorulacak soruların seyrini bu değiştirecektir çünkü 🙂

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan, içinde söyledi: Freight sektorune yani TIRcilik sektorune yonelik sorulariniz varsa buyurun

    @Ozan-Okuyanoglu merhaba. firmanız abd'de mi yoksa türkiye'de mi faaliyet gösteriyor? sorulacak soruların seyrini bu değiştirecektir çünkü 🙂

    Florida yazmış linklerde. Ama Tır oyunu galiba...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gucarslan Florida da

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    gelen yorumlardan, abd'de faaliyet gösterdiğinizi düşünerek bir kaç soru ileteyim o halde;

    • taşımalar için çalıştığınız firmalar yükleri size belirli aralıklarla mı veriyor yoksa spot yükler üzerine mi çalışıyorsunuz?

    • yükler full truck mı yoksa partial shipment şeklinde mi oluyor?

    • taşıdığınız yüklere göre gerekli olan belgeler değişiyor mu? (yanıcı, gıda, metal vb yükler için ayrı belgeler mi var, yoksa bütün yükleri taşıyabiliyor musunuz?)

    • bu işe girmek için illa truck satın almak mı lazım? kiralama durumu oluyor mu?

    • driver maliyetlerini neler belirliyor?

    • ortalama aylık kazanç / masraflar hakkında neler söyleyebilirsiniz (opsiyonel)

    şimdiden teşekkürler


  • @gucarslan

    Selam Arkadaslar, ABD'de faliyet gosteriyoruz, dedigim gibi ufak 2 tirli bi sirket, kendi isimizin patronuyuz yani bi bakima.

    Sorularina cvp verim kisaca

    1. Bu isin cok genis bi havuzu var, mesela biz suanda Amazon un yuklerini tasiyoruz. Ara sira UPS ve FEDEX yukleride cikabiliyor. Yukleri firmalardan direk almiyorsunuz, Online bi sistem var oradan yukleri sisteme duser dusmez kapmaniz gerekiyor. Bi nevi sans iyi ve yuksek odeyen yuk cikmasi.

    2. Yukler tasidigin yada calistigin firmalara gore degisir. bazen amazondan yada ups den aldigimiz yuklerde trailer in %10 u dolu oluyor. Bi nevi bos gidiyorsun ve benzinden kar ediyorsun. Benzini senin odemen gerekiyor cunku cebinden

    3. Tasidigin yuklerin cesitleri var, metal yuk tasimak ciin FlatBed trailer kullanman lazim, bozulacak urunler icin refrigerated trailer lazim meseala.. bizim kullandigimiz Dry van traile.. genelde bozulma riski olmayan seyler tasinir. yada UPS , Amazon vs turde malzemeler

    4. Evet ise girdigin sirket sana Truck kiralayabiliyor. Truck ve Trailer lari kiralayabiliyorsun. Eger kiralamak istemiyorsan ayni sirket de Company Driver olarak calisiyorsun sana Mile basina 55 cent civari bi para oderler cebinden baska bisey cikmaz. yani benzini vs. onlar oder..

    5. Bi cok maliyetler var ama kazandigin para yuksek oldugu icin sana kalan para gayet iyi bi rakam.

    6. Yani tiri kiralarsan eger iyi bi sirket ile cikarsan yola ortalama masraflarin ciktiktan sonra 6-8 bin dolar yaparsin aylik. Campany driver olarak da en kotu 4-5 bin dolari gorursun

    umarim yardimci olmustur sorularina

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ozan-Okuyanoglu cevaplarınız için çok teşekkürler. umarım filonuzu büyüterek devam edersiniz. kazasız bol kazançlı günleriniz olsun.

    aklıma farklı sorular geldiğinde tekrardan ileteceğim 🙂

    ayrica, böyle bir başlık ve deneyimlerinizi aktardiginiz için de şahsen tekrardan teşekkürler etmek isterim.


  • @ibrahimasar Galiba mal sahibi, kendisi çalışmıyor arabada. Araba şoförlerde.
    @Ozan-Okuyanoglu Siz şu an arabanızı kendiniz sürmüyorsunuz galiba? Eğer böyleyse önceden şoförlük yaptınız mı? Yoksa direk 2 tır alıp iş mı kurdunuz?


  • @denemelik @gucarslan

    Ben baska bi firmada soforluk yapmadim, benim sansim ortagimin bu isin icinde bende 2 yil once baslamis olmasiydi. direk bi tir aldik basladim, sonradan bi tane daha ekledik. kendimiz surmedigimiz zamanlarda tanidigimiz turk arkadaslara kiraliyoruz tiri, yada mile basina ucret veriyoruz. duruma gore degisiyor ama bu sektor de duzgun guvenilir sofor bulmak zor, o yuzden bazen tirin calismadigi zamanlarda oluyor.

    sorulariniz olursa beklerim herzaman. bu arada aranizda var mi suanda amerikada olan ?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ozan-Okuyanoglu, içinde söyledi: Freight sektorune yani TIRcilik sektorune yonelik sorulariniz varsa buyurun

    an. bu ara

    Burada tır işi yapmak için deli olan @Rhonster arkadaşımız var. Onun gibi pek çok aday GC alınca kapını çalar. Linkleri tıklayınca tır oyunu gibi geldi bana 🙂 İşlerinde başarılar.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @ibrahimasar hemşerim olur abi kendisi bu arada 😃


  • @Ozan-Okuyanoglu Florida'da sıfırdan ehliyet (Türkiye ehliyeti olan için) ne kadar sürede alınıyor? CDL dahil. Ayrıca 6 ay ikamet isteniyor galiba, ehliyet almak için 6 ay beklemek zorunda mıyız? Ayrıca CDL için kurssuz sınava girilebiliyor, değil mi? Biraz Amerika'da ehliyet almak konusuna kaydı kusura bakmayın adminler.


  • Tır ehliyeti alma prosedürlerini ve sağlık şartlarını, 0cretlerini paylaşır mısınız ? Mümkünse başka eyaletleri de kıyaslayarak. Teşekürler


  • @denemelik kardesim TR ehliyetin varsa once Florida ehliyetine cevirmen gerekiyor. Benim aldigim zaman basvuru yapmistim , PC den bi yazili sinavi var sorulari cevapliyorsun, onu gecersende direksiyon sinavi var. Ayni gun icinde yapmislardi ikisinide, hemen resmini cekip sonrasinda veriyorlar ehliyetini yani hizli gelisiyor hersey. 6 Ay beklemen gerekmiyor, yasal oldugun surece hemen gidip alabilirsin. yani en azindan ben beklememistim.

    @musty tir ehliyetini alman icin once galiba normal ehliyetin olmasi gerekiyor. Tir ehliyetinde 2-3 secenek var. Hizlandirilmis kurs ile almak istersen 1 hafta icinde veriyorlar, sinavlari gectigin takdirde tabi. hizlandirilmisi 2500 dolardi ben aldigimda. 1500 civarinda da normal olani var. 4-6 hafta arasinda tamamliyorsun ama baya agirdan aliniyor kurs.. Saglik sartlari ve ucretleri derken ? kazanilan paralar mi ?

  • ⭐⭐ Yasaklı

    Ben vizeyi aldıktan sonra görüşelim Ozan Okuyanoglu bey hemen başlayım


  • Merhaba
    Ben Türkiye'de lojistik operasyon sorumlusu olarak çalışıyorum. GC çıkarsa (inş) Florida'da özellikle Orlando taraflarında yaşamak ve çalışmak istiyorum. Bilginiz var mıdır bilmiyorum ama yine de sormak istiyorum.

    1- Oradaki lojistik sistemleri ile buradaki aynı değildir ancak yine benzer pozisyonlarda iş bulunabilir mi? LinkedIn üzerinden olduğunu gözlemledim ancak siz işin içinde olduğunuz için sormak istedim.
    2- Birçok lojistik firmasında google üzerinden çalışma saatleri 8-4 ya da 9-5 olarak, hafta sonu off yazıyor. Bu saatler doğru mudur? Yani yazmış olmak için yazmamışlardır illaki ama yine de insan emin olmak istiyor. 🙂
    3- İleri zamanlarda bu sektörde deneyim kazandıktan sonra bir firma kurup kendi işimi yapmak istiyorum. Bunun için şirket işleri, araçlar ve şirket için belgeler vs. bu konuda bilgi almak için bir site ya da blog var mıdır?

    aklıma geldikçe sorularımı yenileyeceğim... Teşekkürler.


  • ben iş olarak bir şey sorayim :))

    Şubat ayından itibaren gelip şirket kurucam orada, mevcutta TR'den zaten yapıyorum fakat oralarda olmak daha çok fırsat demek benim için.
    Amerika İç nakliye konusunda mal alımları yapıp kendi depoma çekeceğim bu konuda yardımınız dokunur mu veya güvenilir önerebileceğiniz firmalar var ise paylaşmanızı rica ederim, teşekkürler


  • @devo kardesim selam, ozelden yaz tam olarak bana ne yapmak istedigini, belki bi fikir alisverisi yapabiliriz.


  • @umutaydinli selam kardesim, sana tavsiyem ilk asamada UPS, FEdex gibi buyuk sirketlere basvurunu yap, pozisyonunda ilerleme sansinda dogar. anladigim kadar ile sen uzun yol soforlugu degilde, lojistik firmasinin bunyesinde ki bulunan warehouse larda calismayi planliyorsun. bi cok pozisyon var, ve dogrudur burada 8 saat calisirsin ve 2 gun izinin olur. farkli shiftler var sabahci , gececi gibi degisik saatlerde de calisabiliyorsun. sana tavsiyem Linkedin den pozisyonlari arastir ona gore bi calisma yap, sana ugun olanlarina basvur. Sirket kurma konusunda yardimci olurum, o asamaya geldiginde ozelden yaz bana


  • Merhaba,
    Benim TR ehliyetim H hariç hepsini barındırıyor. Eski sisteme göre A2 B E D hepsini almıştım. O yüzden şu an ehliyet alfabe gibi. Hiçbir etkisi olmaz mı Florida’ da ehliyetleri alırken?
    Bir de 55cent/mil çok iyi bir rakam diye düşünüyorum. Tır için hız limiti 65-70 olduğunu düşünürsek; saatte 38,5 dolar ve günde 10 saat çalışırsak 400 dolar gibi bir rakam kazandırır.
    21 günde (haftasonları çalışılmadığını varsayıyorum.) 8400$\ay
    Türkiye’ de ki tırları ve çalışma sistemimi göz önünde bulunduruyorum ve çok daha konforlu araçlara sahip olduğunuzu düşünerek; işçi olarakta yapılabiletisi yüksek güzel bir iş.

    Peki hocam, iş bulma durumları nasıl?
    Ben de GC talihlisi olabilirsem eğer sizinle bağlantıda kalmak isterim.
    Başka bir iş ile ilgilensem dahi, özellikle başlangıçta askeriye düşünüyorum. Zaman insana neler gösterir belli olmaz. Kolumdaki bileziklerden biri olarak belki benim işin çıkış kapısı olur. 🙃

    Konuyu takipteyim ama sizinlede kaybetmeyeceğim bir kanaldan irtibatta olmak isterim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

122
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum