Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

ABD'de Nakliye ve Taşımacılık (TIRcılık) Sektörü - Freight Forwarding

Taşındı Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
63 29 5.1k 30

• @Ozan-Okuyanoglu cevaplarınız için çok teşekkürler. umarım filonuzu büyüterek devam edersiniz. kazasız bol kazançlı günleriniz olsun.

aklıma farklı sorular geldiğinde tekrardan ileteceğim :)

ayrica, böyle bir başlık ve deneyimlerinizi aktardiginiz için de şahsen tekrardan teşekkürler etmek isterim.

• @ibrahimasar Galiba mal sahibi, kendisi çalışmıyor arabada. Araba şoförlerde.
    @Ozan-Okuyanoglu Siz şu an arabanızı kendiniz sürmüyorsunuz galiba? Eğer böyleyse önceden şoförlük yaptınız mı? Yoksa direk 2 tır alıp iş mı kurdunuz?

• @denemelik @gucarslan

Ben baska bi firmada soforluk yapmadim, benim sansim ortagimin bu isin icinde bende 2 yil once baslamis olmasiydi. direk bi tir aldik basladim, sonradan bi tane daha ekledik. kendimiz surmedigimiz zamanlarda tanidigimiz turk arkadaslara kiraliyoruz tiri, yada mile basina ucret veriyoruz. duruma gore degisiyor ama bu sektor de duzgun guvenilir sofor bulmak zor, o yuzden bazen tirin calismadigi zamanlarda oluyor.

sorulariniz olursa beklerim herzaman. bu arada aranizda var mi suanda amerikada olan ?

• @Ozan-Okuyanoglu, içinde söyledi: Freight sektorune yani TIRcilik sektorune yonelik sorulariniz varsa buyurun

an. bu ara

Burada tır işi yapmak için deli olan @Rhonster arkadaşımız var. Onun gibi pek çok aday GC alınca kapını çalar. Linkleri tıklayınca tır oyunu gibi geldi bana :) İşlerinde başarılar.

• @ibrahimasar hemşerim olur abi kendisi bu arada :D

• @Ozan-Okuyanoglu Florida'da sıfırdan ehliyet (Türkiye ehliyeti olan için) ne kadar sürede alınıyor? CDL dahil. Ayrıca 6 ay ikamet isteniyor galiba, ehliyet almak için 6 ay beklemek zorunda mıyız? Ayrıca CDL için kurssuz sınava girilebiliyor, değil mi? Biraz Amerika'da ehliyet almak konusuna kaydı kusura bakmayın adminler.

• Tır ehliyeti alma prosedürlerini ve sağlık şartlarını, 0cretlerini paylaşır mısınız ? Mümkünse başka eyaletleri de kıyaslayarak. Teşekürler

• @denemelik kardesim TR ehliyetin varsa once Florida ehliyetine cevirmen gerekiyor. Benim aldigim zaman basvuru yapmistim , PC den bi yazili sinavi var sorulari cevapliyorsun, onu gecersende direksiyon sinavi var. Ayni gun icinde yapmislardi ikisinide, hemen resmini cekip sonrasinda veriyorlar ehliyetini yani hizli gelisiyor hersey. 6 Ay beklemen gerekmiyor, yasal oldugun surece hemen gidip alabilirsin. yani en azindan ben beklememistim.

@musty tir ehliyetini alman icin once galiba normal ehliyetin olmasi gerekiyor. Tir ehliyetinde 2-3 secenek var. Hizlandirilmis kurs ile almak istersen 1 hafta icinde veriyorlar, sinavlari gectigin takdirde tabi. hizlandirilmisi 2500 dolardi ben aldigimda. 1500 civarinda da normal olani var. 4-6 hafta arasinda tamamliyorsun ama baya agirdan aliniyor kurs.. Saglik sartlari ve ucretleri derken ? kazanilan paralar mi ?

• ⭐⭐

Ben vizeyi aldıktan sonra görüşelim Ozan Okuyanoglu bey hemen başlayım

• Merhaba
    Ben Türkiye'de lojistik operasyon sorumlusu olarak çalışıyorum. GC çıkarsa (inş) Florida'da özellikle Orlando taraflarında yaşamak ve çalışmak istiyorum. Bilginiz var mıdır bilmiyorum ama yine de sormak istiyorum.

1- Oradaki lojistik sistemleri ile buradaki aynı değildir ancak yine benzer pozisyonlarda iş bulunabilir mi? LinkedIn üzerinden olduğunu gözlemledim ancak siz işin içinde olduğunuz için sormak istedim.
    2- Birçok lojistik firmasında google üzerinden çalışma saatleri 8-4 ya da 9-5 olarak, hafta sonu off yazıyor. Bu saatler doğru mudur? Yani yazmış olmak için yazmamışlardır illaki ama yine de insan emin olmak istiyor. :)
    3- İleri zamanlarda bu sektörde deneyim kazandıktan sonra bir firma kurup kendi işimi yapmak istiyorum. Bunun için şirket işleri, araçlar ve şirket için belgeler vs. bu konuda bilgi almak için bir site ya da blog var mıdır?

aklıma geldikçe sorularımı yenileyeceğim... Teşekkürler.

• ben iş olarak bir şey sorayim :))

Şubat ayından itibaren gelip şirket kurucam orada, mevcutta TR'den zaten yapıyorum fakat oralarda olmak daha çok fırsat demek benim için.
    Amerika İç nakliye konusunda mal alımları yapıp kendi depoma çekeceğim bu konuda yardımınız dokunur mu veya güvenilir önerebileceğiniz firmalar var ise paylaşmanızı rica ederim, teşekkürler

• @devo kardesim selam, ozelden yaz tam olarak bana ne yapmak istedigini, belki bi fikir alisverisi yapabiliriz.

• @umutaydinli selam kardesim, sana tavsiyem ilk asamada UPS, FEdex gibi buyuk sirketlere basvurunu yap, pozisyonunda ilerleme sansinda dogar. anladigim kadar ile sen uzun yol soforlugu degilde, lojistik firmasinin bunyesinde ki bulunan warehouse larda calismayi planliyorsun. bi cok pozisyon var, ve dogrudur burada 8 saat calisirsin ve 2 gun izinin olur. farkli shiftler var sabahci , gececi gibi degisik saatlerde de calisabiliyorsun. sana tavsiyem Linkedin den pozisyonlari arastir ona gore bi calisma yap, sana ugun olanlarina basvur. Sirket kurma konusunda yardimci olurum, o asamaya geldiginde ozelden yaz bana

• Merhaba,
    Benim TR ehliyetim H hariç hepsini barındırıyor. Eski sisteme göre A2 B E D hepsini almıştım. O yüzden şu an ehliyet alfabe gibi. Hiçbir etkisi olmaz mı Florida’ da ehliyetleri alırken?
    Bir de 55cent/mil çok iyi bir rakam diye düşünüyorum. Tır için hız limiti 65-70 olduğunu düşünürsek; saatte 38,5 dolar ve günde 10 saat çalışırsak 400 dolar gibi bir rakam kazandırır.
    21 günde (haftasonları çalışılmadığını varsayıyorum.) 8400$\ay
    Türkiye’ de ki tırları ve çalışma sistemimi göz önünde bulunduruyorum ve çok daha konforlu araçlara sahip olduğunuzu düşünerek; işçi olarakta yapılabiletisi yüksek güzel bir iş.

Peki hocam, iş bulma durumları nasıl?
    Ben de GC talihlisi olabilirsem eğer sizinle bağlantıda kalmak isterim.
    Başka bir iş ile ilgilensem dahi, özellikle başlangıçta askeriye düşünüyorum. Zaman insana neler gösterir belli olmaz. Kolumdaki bileziklerden biri olarak belki benim işin çıkış kapısı olur. 🙃

Konuyu takipteyim ama sizinlede kaybetmeyeceğim bir kanaldan irtibatta olmak isterim.

• Şu an sektörde arz sıkıntısı olduğunu görüyorum. Birim fiyatlar neredeyse pandemi öncesi üstüne bile çıkmış durumda. Sektörde olanlar için güzel fırsatlar ve kazançlar barındıran bir dönem.

• @Fevzi-Özyurt kısa bir bilgi askeriyeden başlangıç yapamazsınız 1 yılınızı doldurmanız gerek gc ile .

• @Ozan-Okuyanoglu
    Merhaba Ozan Bey. İsmin Ali Rıza İpek. Greencard kazanarak geldim Amerika’ya.
    Önümüzdeki günlerde Orlando tarafına gelmeyi düşünüyorum.
    İş bulma konusunda bana yardımcı olma imkanınız olur mu acaba?
    Teşekkürler

• @Rhonster bildiğim kadarı ile GC yi elinize aldığınız ilk gün başvurabiliyorsunuz. Tekrar araştırıcam. Doğru olabişir emin değilim, teşekkürler.

• @Fevzi-Özyurt Kardesim beni ekleyebilirsin verecegim linklerden, iletisim halinde kaliriz.

Senin yaptigin hesap dogru ama sunu gozden kacirma, yuk almaya gittigin zaman ve yuk indirmeye gittigin zamanlarda eger indirme veye yukleme uzun surerse senin surme zamanindan gidiyor ve o gunu kotu gecirmis oluyorsun. ara sira boyle seyler basina gelecek. isin bi parcasi bu ama genele vurdugunda kotu para kazanmazsin TIR isi en iyi getirisi olan islerden biri zaten.

A2 B E D ehliyetlerinin olmasi TIR ehliyetinde avantaj saglamaz diye tahmin ediyorum sonucta bilmen gereken bi cok bilgi var tir ve motor konusunda. sonucta normal ehliyet ile bile geldiginde yine sinava giriyorsun fark etmiyor.

Sosyal Medya
    ➤ Twitch https://www.twitch.tv/OzanFlorida
    ➤ Facebook https://www.facebook.com/OzanFlorida
    ➤ Instagram https://www.instagram.com/OzanFlorida

• @MegaShintai Evet suanda tam Xmas oncesi market cok iyi. yil basina kadar boyle gider gibi geliyor.

Benzer Başlıklar

• ABD'den Turkiye'ye Vitamin ve Melatonin Gonderme

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    1
    0 Oy
    1 İleti
    78 Bakış
    X
    Merhaba, ABD'de yasiyorum. Turkiye'deki kardesime Bee Propolis and 100mg Melatonin gondermek istiyorum. Muhtelemen toplamda 15-20 kutu ikisinden gondermeyi planliyorum. Bunlar receteli urunler degil. Burada online alip USPS, UPS, vs. ile Turkiye'ye direkt gonderebilir miyim? Gumrukte takilma ihtimali oldugunu anliyorum okuduklarimdan. Eger durum boyleyse amerikadaniste, amerikanpaketim - ya da baska siteler varsa bu isi yapan - bunlardan gondersem guvenilir midir? Deneyen var mi bu siteleri acaba? Ya da baska alternatif yontemler var midir? Cok tesekkurler
  • ABD'den Turkiye'ye urun gonderme

Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    3
    0 Oy
    3 İleti
    344 Bakış
    oz78426O
    Merhaba biraz gec olabilir ama genede bildiklerimi anlatmak isterim. Suanda Amerika'da bir firmada freight forwarder olarak staj yapmaktayim. Eger ABD'den ihracat yapmayi dusunuyorsaniz %99 bir freight forwarder ile calisacaksaniz ve IRS'ten isletmenize veya kendinize bir TAX ID atanmis olmasi gerekmektedir. ABD'deki freight forwarder yukunuzu kapidan alip arzu denilen destinasyona ( havaalani / liman veya direkt teslimat) nakliyesini halleder. Cok basit bir surec olsada regulasyonlara dikkat etmek gerek. Gonderici olarak bir takim sorumluluklariniz olacak, malinizin kontrol/lisans gerektirip gerektirmedigi ve ABD gumrugune ilan edilmesi icin gerekli detaylari da nakliyeciye saglamak zorundasiniz.
  • -1 Oy
    2 İleti
    383 Bakış
    ayvalik10A
    @zeliha forum ailesinden olan aynı zamanda youtube videoları çeken aykut size direk yardımcı olacaktır.: www.youtube.com/c/AykutSAĞLAM/videos
  • Amerikada Doordash-Ubereats benzeri yemek taşımacılığı

Kilitli Ulaşım, Ulaştırma ve Haberleşme
    15
    0 Oy
    15 İleti
    4k Bakış
    M
    @voom Amerikada Doordash-Ubereats benzeri yemek taşımacılığı içinde söyledi: @mehmett ne kadar kazanıyorsunuz tam olarak Eger sabah Lyft, oglen Doordash , aksam da Amazon yaparsam gunluk 180-200 gibi kazaniyorum ama bu cok yourucu, hergun yapilacak birsey degil. Hedefim gunluk 100 dolar kazanmak, onuda genelde tutturuyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

12

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k