@fragmore surecler birbirini etkilemez, EB2'yi Icisleri'ne bagli USCIS'e yapiyorsunuz, cekilis basvurusunu ise Disisleri bakanligina...
-
-
Merhabalar,
Su anda Amerika’dayiz. Ben F2, esim de F1 statusunde. Esimin pasaportu suresi bitecegi icin degisti. Yeni pasaportta soyismi degisikligi oldu. Bu durumu okula bildirdik ve yeni soyisimle birlikte I-20’yi guncelleyip gonderdiler imzalamamiz icin.
Bu asamada biz kendimiz USCIS’e bu durumu bildirmeli miyiz? Yoksa zaten onu okul mu yapacak? -
@exclusive yeniden cektirin, fotografla oynamadan, arka zemini degistirmeden ham fotograf versin size.
-
-
@crazycells hocam aylardır bu sorunun cevabını arıyorum lütfen, lise sondayım mülakat tarihine kadar mezun olup diplomamı alırım, başvuruda lise mezunu seçmem doğru olur mu yoksa ds260’ta mı seçmeliyim (19)
-
-
Girne doğumluyum, e-devletten alacagim doğum belgem de girne kktc olarak yazıyor ama mülakatta benden ekstra bir belge talep ederler mi ? KKTC konsolosluğuna sordum, vatandaş olmadığınız için buradan belge alamazsınız minvalinde bir cevap aldım. Yine de hastaneden doğum raporu gibi bir şey almalı mıyım ?
-
Teşekkür ederim bunu dikkate alıp deneyeceğim 🙏
-
Arkadaşlar Mersin, Adana, ve Osmaniye şehirlerinde green card için fotoğraf çekilip kazanan arkadaşlar var mı? Varsa hangi fotoğrafçılarda çekildiniz Green Card için?
-
@deebee Anladım. Açıklamanız için çok teşekkür ederim. Yüreğime su serptiniz. Hem de sayenizde yeni bir bilgi edinmiş oldum.
-
@gucarslan evet kanıtlayabiliyorum işyeri yazısı sgk dökümü maaş bordrosu vs. Cok tesekkur ederim cvbınız için
-
@Kağan-Alp kolye sizinse sorun olmaz.
-
@Selim-Aksoy Maalesef
-
Değerli arkadaşlar,
Başvuru süreci ile ilgili tüm bilgi, yöntem ve kullandığımız taktikleri forumda herkese açık bir şekilde paylaşmış olmamız, ve her ne kadar başvuru yapanlardan belirlenmiş kâr amacı gütmeyen kuruluşlara cüzi bir miktar bağış yapmalarını istesek de, Türkiye'deki kötüleşen ekonomik şartlar nedeniyle bu süreçten kaçınmayı tercih etmemiz sonucunda, Yeşilkart Forum başvuru servisini yavaş yavaş sonlandırma kararı aldık.
Bu yıl başvuru yapacaklara tavsiyemiz, forumda geçen yıl yayınladığımız başvuru videosunu izleyerek formu nasıl dolduracaklarını iyice öğrenmeleri:
Videoda bahsedilen yöntemleri kullanarak başarılı bir şekilde başvurunuzu yapabilir, yine de aklınıza takılan soruları forumdaki uygun başlıklarda sormaya devam edebilirsiniz.
Daha önce yalnızca forumun başvuru servisini kullanmış olan ve bu yıl da bizim aracılığımızla başvuru yapmayı planlayan kişiler için, onları yarı yolda bırakmamak adına bu sene de bağış karşılığında başvurularını yapacağız. Bu kişilere özel olarak detaylı bilgileri e-posta aracılığıyla ilettim.
Bugüne kadar bu servisi kullanmış ve Türkiye'deki kâr amacı gütmeyen kuruluşlara bağışta bulunmuş herkese ayrıca teşekkür ederim.
Başvuru yapacak herkese bol şanslar!
-
@crazycells tamamdır bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim
-
@Özlem-Toraman, içinde söyledi: Greencard başvurusu yaş ve lise diploması
Merhabalar 2025 kazananıyım fakat lise diplomam sorumlu dersim olduğundan suan yok ama haziranda mezun olacagım hazirandan öncede mülakat maili gelcek mulakata diplomasz gitmek durumundaym bu sorun yaratır mı
Mulakat tarihi alin ama mulakata katilmayin, daha once diplomanizi alacaginiz tarihe gore konsolosluktan yeni bir mulakat tarihi isteyin. Surec 30 Eylul'de bitecegi icin vize almaya firsatiniz olacak.
-
Çok teşekkürler hocam..
-
[Arşiv] Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
-
@asilcenk haklısın . 2 sene de burada kalmak zorunda ise bir kişi ne yapacak
gitmeye kararlıyım da sadece merak ettim -
@yeraz 2 yıllığına re-entry permit yapabilirsiniz.Geçerli bir sebep ile sağlık,eğitim bir araştırın
-
re-entry permit konumuz surada: https://yesilkartforum.com/forum/topic/134/re-entry-permit-i-131
-
@crazycells detaylica okudum tesekkurler. Case number siram hayirlisi ile bir gelsin gorusmelerim olumlu sonuclansin care ureticez .En azindan bi cozum yolu bulucaz insallah
-
@crazycells bilgi için teşekkürler eşimin mesleği için bakmıştım zone 5ti. Birde şunu merak ediyorum diyelimki eşim zone 5 değil gc bana çıktı diyelim eşim benden faydalanarak gc alabilirmi?
-
@madtol o durumda sorun olmaz. Onemli olan cekilisi kazanan kisinin sartlari saglamasi.
-
adresi türkçe mi yazmalıyım harfleri ingiliz alfabesine göre mi yazmalıyım?
altınşehir mahallesi 34. sokak no: 54 daire: 7 adresini nasıl doğru olarak yazabilirm ? -
@onur16 "altinsehir mahallesi 34 sokak no 54 daire 7" olarak yazabilirsiniz

-
çok teşekkürler

-
Başvurular henüz başlamadı sanırım sayfada form gözükmüyor
-
@madtol Amerika saatine göre 12:00 yani bizde saat 19:00 sonrası başvuru formuna ulaşabilirsiniz.
-
Merhaba, geçen sene başvurulan fotoğrafla bu sene de başvursak sıkıntı olur mu? Teşekkürler.
-
@muhammed-kulak Evet sıkıntı olur. Yeni bir fotoğrafla katılmanız gerekir. Aksi halde elenebilirsiniz.
Fotoğraf konusunu evde de halledebilirsiniz.https://yesilkartforum.com/forum/topic/232/green-card-çekilişi-için-evde-nasıl-fotoğraf-çekilir
Yukardaki başlıkta evde nasıl fotoğraf çekeceğinizi anlatan video ve bilgilere ulaşabilirsiniz.
-
Green Card Cekilis Basvurusu Videosu:
-
emeğine sağlık her zamanki gibi yine iyi bir rehber olmuş.
-
Merhaba, yüksek casenumberlı kazananlar tekrar GC a başvursa sorun oluyor mu? Neden başvurdunuz denir mi? Eğer ikinci defa da kazanırsa bu kişilerin durumu ne oluyor. Mayıs'ta ikinci başvuru sonucu açıklandı ve kazandı diyelim Eylül'de de ilkinin mülakatı var. Statüsü ne olur böyle kişilerin?
-
@mahur-beste Başvurmanızda sıkıntı yok. Eğer yine kazanırsanız otomatik olarak elenirsiniz. Yerinize başka aday geçer. Eğer bu dönem alamazsanız gelecek seneki sürece devam edersiniz.
-
merhaba, bugun itibari ile tamamlamis oldugunuz en son egitim seviyesi nedir? Olarak cevirilen soruya "some university courses" secenegi "universite terk" olarak kabul edilmis, yayinlanan bildirinin cevirisine göre yani. Ancak siz üniversiteye devam edenlerin de bunu secebileceginden bahsetmissiniz. Hangisinin dogru olduguna emin olamadik acikcasi. Üniversiteye giden birinin secmesi gereken secenek nedir?
-
@burcus some university courses
seçeneği doğru seçenektir. -
@burcus evet, bu farkliliktan haberdarim. Bilerek o secenekleri video'da vurguladim. Turkce olan konsolosluk cevirisi "official" bir yonerge degildir ve bazi anlam belirsizlikleri ve yanlisliklar barindirmaktadir. Eger universite ogrencisi iseniz ve universitede ders bitirdiyseniz "some university courses"i isaretleyebilirsiniz. Cunku bu secenek anlam itibariyle sizin durumunuzu karsilayan en uygun secenektir.
Vize gorusmeleri sirasinda konsolosluk da bunun farkinda oldugundan bu cevabi kabul etmektedir. Yani sizin durumunuzda high school diploma da isaretleseniz, some university courses da isaretleseniz, bu cevap onunuze bir problem olarak cikmayacak, ikisi de kabul edilecek. Bilginize.
Benzer Başlıklar
153
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.2k