Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @bulls ben eşime vize başvurusu yaptığım için foroğrafçıdan tam green card ölçülerine uygun fotoğraf istiyoruz dedik oda tam ölçülerde çekti ve jpg formatından mail ile gönderdi. Ben bu jpg formatındaki eşimin resmini yükleyeceğim. Bu olur değil mi?

• @crazycells ne yapacağız bu durumda Almanya Ankara büyükelçiliğnden mi bu doğum belgesini alacağız? Bu yurtdışı doğum belgesini CEAC sisteminemi yüklüyoruz yoksa elçiliğie görüşmeye giderken mi götürüyoruz? (Doldurduğumuz belgelerde doğdunuz yer olarak başka bir ülke seçeneği yok sanırım, dolayısı ile görüşmeye giderken mi acaba bu doğum belgesi Almanya'dan temin edilip İngilizceye tercüme edilip görüşme sırasında veriliyormu acaba) İkimizde şu an Türkiye'deyiz. Almanya'da doğmuş olan birisi Türkiye'de yaşıyor ise nereden bu doğum belgesini alacak? Bu durumda başka bir ülkede doğmuş olup belge alan arkadaşlar var mı acaba? Nasıl bir yol izleyip aldılar doğum belgesini?

• @bonjour Evet bahsettiğiniz fotoğraf formatı aynı,fotoğraf kısmına onu yükleyeceksiniz.

• Arkadaşlarbu durumda olan başka arkadaş var mı bilmiyorum ama vize için başvurduğunuz eşinizin doğum yeri başka bir ülke ise (sadece TC vatandaşı, doğduğu ülkenin vatandaşı değil), Türkiye'de iken doğduğu ülkeden doğum belgesini nasıl aldınız?

• crazycell başka bir ülkede doğanlar için şu belge yeterli olmazmı Nüfus müdürlüğünden ben Formul A (Uluslararası doğum belgesi) apostilli yaptırıp almıştım eşim için. Bu belge yeterli olmazmı? CEAC sistemine belgeleri yükleyecektim. Eşimin E devletten aldığım nüfus kayıt örneği var elimizde, birde nüfus müdürlüğünden aldığımız Formul A uluslararası doğum belgesi var eşimin. Bu ikisini CEAC a yüklesek submit edip işlemleri başlatsak. Sonrada Almnayadan veya Alman elçiğinden eşimin doğum belgesini almaya çalışsak ve elimize geçince görüşmeye gidince elçiliğe götürsek (Gerçi bakalım o belge olmadan NVC onay verir mi)Tanımlarda şunu diyor: Formül A Uluslararası Doğum Belgesi Nedir?
    Uluslararası doğum kayıt örneği tercümesi adından da anlaşılacağı üzere doğum belgenizin doğduğunuz ülkeden başka bir ülkeye verilmesi durumunda sizin doğum ile ilgili bilgilerinizin uluslararası olarak geçerliliğini gösteren bir belgedir. Formül-A (DOĞUM BELGESİ): Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, doğum tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir

• Arkadaşlar merhaba 30 eylülde uscis onayı aldık ancak hala nvc den case number gelmedi daha sürer mi sizce

• @dnzbb Merhaba,aradınız mı uscis'i ? ya da nvc 'ı ?

• @bulls nvc aradık dosya daha gelmedi dediler

• crazycell iki sorum olacaktı. 1)Yurtdışı doğum belgesini eğer NVC den onay alırsak elçiliğe görüşmeye gider ikenmi götüreceğiz? Bu durumda şu an CEAC a belgeleri yükleyecektim. Yurtdışı doğum belgesi olmadan diğer tüm belgeleri submit edeyim mi? 2) Yurtdışı doğum belgesini Türkiye'de Alman büyükelçiliklerinden alabilirmiyiz acaba?

• @dnzbb İki aydır bir dosyanın gelmemesi şaşırtıcı,o zaman uscis 'i arayıp bence bilgi almaya çalışın,demek ki dosyanız hala uscis de duruyor.

Bizim dosyamız da uscis de 'Out of processing time' da idi en az 3-4 defa aradık sıkıştırdık ve sonunda onaylanmıştı.

Yani işin özeti bu insanları biraz sıkıştırmak gerekiyor.

• @bonjour Ben İsviçre doğumluyum ama İsviçre vatandaşı değilim, türk vatandaşıyım. NVC'e belge yüklerken sadece nüfus kayıt örneği yeterli oldu, ayrıca mülakata da sadece o belgeyi götürdüm, bir sorun çıkmadı.

• @bonjour Ben Alman büyükelçiliğine sabıka kaydı verip vermediklerini sormuştum, posta yoluyla dilekçe yazarak Almanya adalet bakanlığından almanız gerekiyor demişlerdi. Doğum belgesini de vereceklerini zannetmiyorum (tam bilmiyorum).

• @Dugan çok teşekkür ederim. Benim eşimde Almanyada doğmuş ve 2 haftalık iken Türkiye'ye dönmüşler, sadece TC vatandaşı. Alman vatandaşı değil. Sanıırm sizinde durum tam biizm gibi. Siz İsviçre doğumlu sadece TC vatandaşısınız, eşiniz US vatandaşı ve sizin için green carda başvurdu. Bizimde tam sizin gibi ben US vatandaşıyı, eşim Almanya doğumlu sadece TC vatandaşı ve green cardı için başvurdum. Siz ne zaman aldınız green card vizenizi?

• arkadaşlar biz eşimize sponsor olarak I 864 Affidavit of sponsor formunu dolduruyoruz. Eğer joint sponsor ekleyecek isek oda aynı formdan I 864 formunu dolduruyor. Green card için başvuruduğumuz eşimiz gelir veya ev vs asset olarak göstermek istiyorsak bu sefer I 864 A formunu dolduruyor eşimiz değil mi?

• @bonjou Evet durumumuz aynı, vizemi alalı daha 2 hafta bile olmadı, dediğim gibi doğum belgesini Almanya'dan almanıza gerek yok diye düşünüyorum, farklı muamele yapacaklarını sanmıyorum. Zaten vukuatlı nüfus örneği, devlet tarafından doğduğumuz yeri ve daha fazlasını gösteren resmi bir belge. Ama yine de içiniz rahat etmeyecekse Alman büyükelçiliğine sorabilirsiniz tabiki. Affidavit of support'u her sponsor ayrı ayrı dolduruyor, eşim ve ablası ayrı ayrı doldurdular. Asset kısmında da dediğiniz gibi I-864A formunu doldurmak gerekiyor diye biliyorum, biz o formu doldurmadık, gelir yeterli olduğu için her şey yolunda gitti ve sürecin sonu uzamadan bitti. Umarım sizde de aynısı olur.

• @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells ne yapacağız bu durumda Almanya Ankara büyükelçiliğnden mi bu doğum belgesini alacağız? Bu yurtdışı doğum belgesini CEAC sisteminemi yüklüyoruz yoksa elçiliğie görüşmeye giderken mi götürüyoruz? (Doldurduğumuz belgelerde doğdunuz yer olarak başka bir ülke seçeneği yok sanırım, dolayısı ile görüşmeye giderken mi acaba bu doğum belgesi Almanya'dan temin edilip İngilizceye tercüme edilip görüşme sırasında veriliyormu acaba) İkimizde şu an Türkiye'deyiz. Almanya'da doğmuş olan birisi Türkiye'de yaşıyor ise nereden bu doğum belgesini alacak? Bu durumda başka bir ülkede doğmuş olup belge alan arkadaşlar var mı acaba? Nasıl bir yol izleyip aldılar doğum belgesini?

Her ulke icin surec farkli olabilir, genelde konsolosluklar yardimci oluyor ama bazi ulkeler icin o ulkedeki yerel kurumlara da basvuru yapmaniz gerekebilir. Almanya icin sureci suradan ogrenebilirsiniz:

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/Visa-Reciprocity-and-Civil-Documents-by-Country/Germany.html

Belgeyi ve gerekiyorsa ingilizce tercumesini CEAC'a yuklemelisiniz.

• @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

crazycell başka bir ülkede doğanlar için şu belge yeterli olmazmı Nüfus müdürlüğünden ben Formul A (Uluslararası doğum belgesi) apostilli yaptırıp almıştım eşim için. Bu belge yeterli olmazmı? CEAC sistemine belgeleri yükleyecektim. Eşimin E devletten aldığım nüfus kayıt örneği var elimizde, birde nüfus müdürlüğünden aldığımız Formul A uluslararası doğum belgesi var eşimin. Bu ikisini CEAC a yüklesek submit edip işlemleri başlatsak. Sonrada Almnayadan veya Alman elçiğinden eşimin doğum belgesini almaya çalışsak ve elimize geçince görüşmeye gidince elçiliğe götürsek (Gerçi bakalım o belge olmadan NVC onay verir mi)Tanımlarda şunu diyor: Formül A Uluslararası Doğum Belgesi Nedir?
    Uluslararası doğum kayıt örneği tercümesi adından da anlaşılacağı üzere doğum belgenizin doğduğunuz ülkeden başka bir ülkeye verilmesi durumunda sizin doğum ile ilgili bilgilerinizin uluslararası olarak geçerliliğini gösteren bir belgedir. Formül-A (DOĞUM BELGESİ): Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, doğum tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir

Eger Almanya'dan belge almak istemiyorsaniz bu belgeyi yukleyebilirsiniz ve kabul edip etmeyeceklerini test edebilirsiniz. Yonergelerde dogdugunuz ulkeden istiyorlar belgeyi, yeterli olup olmayacagina konsolos karar verecek. Formul A genelde sorun cikariyor, Turkiye dogumlulardan vukuatli nufus kayit ornegi istiyorlar.

• @Dugan teşekkür ederim yardımların için. Sisteme baktım eşinizin (ben şu an onun için green cardi için başvuruyorum ve ona ait ev, gelir gibi şeyleri asset göstereceğiz) ev, gelir vs gibi asset gösteriyorsanız sisteme ona ait tax, W2 formuda yüklemeniz gerekiyor diyor. Eşim zaten Türkiye'de yaşıyor ve TC vatandaşı US teki gibi Türkiye'de tax formu ve W2 yokki. Bunu nasıl yapacağız bilmiyorum. Bu spruyu crazycell bilme ihtimali daha yüksek sanırım. Ne dersin crazycell Türkiye'de yaşşayan birisinde tax formu veya W2 formu istenirse ne yapacağız? Zaten evi asset gösteriyoruz, o zaman tapu veya evin değerini gösteren bir belge yüklemek gerekir diye düşünüyorum ben.

• @bonjour Eşim benim için green card başvurusu yaptı, kendisi ABD vatandaşı, ben Türkiye'de yaşıyorum, biz sadece onun ve ablasının gelirlerini ve tax formlarını yükledik, çünkü sponsor ABD'de ikamet etmesi gerekiyor, bildiğim kadarıyla ABD vatandaşı dahi olsa ama orada yaşamıyorsa sponsor olamıyor, Türkiye'deki eş de kendisine sponsor olamıyor (ev, araba gibi şeyler olabilir belki, tam hatırlamıyorum açıkçası). Benim maddi durumumu gösteren hiçbir belge yüklemedik. Zaten CEAS sisteminde bir dilekçe sahibi yani petitioner (ABD vatandaşı yada green card holder) bir de applicant (petitioner'in eşi) var. Affidavit of Support yani sponsor formu petitioner tarafından dolduruluyor ve sisteme yükleniyor. Petitioner'in geliri yada diğer varlıkları yeterli değilse yine ABD ikametgahı olan tanıdık birisi sponsor olabiliyor (joint sponsor). Yazdıklarımda yanlış yada eksik bir bilgi varsa lütfen düzeltin arkadaşlar çünkü kimseyi yanlış yönlendirmek istemem. Biz başvuruyu bu şekilde yaptık hiçbir sorun yaşamadık.

• @Dugan benimde aynı senin anlattığın gibiydi.eşim usa vatandaşı ve kendi geliri yettiği için onu gösterdik yetti.benimde bildiklerim seninle aynı kardeşim

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • 0 Oy
    2 İleti
    756 Bakış
    crazycellsC
    @wild-rift, içinde söyledi: Koşullu Green Card devam ederken boşanmanın göçmenlik sürecine etkileri Diyelim ki Amerika'ya gittik gerçekten birisiyle severek evlendik ve 6 ay 1 yıl sonra koşullu greencard olan 2 yıllık greencardımızı aldık ve aldıktan sonra aramız bozuldu boşanmaya karar verdik ve boşandık. 1-Boşandıktan sonra hala 2 yıllık greencardımızı kullanabiliyor muyuz? 2-Bildiğim kadarıyla 2 yıllık greencardın son 3 ayı kalıcı greencarda başvurabiliyoruz. Bunu boşansak bile yapabiliyor muyuz? 3-Yapabiliyorsak bile boşandığımız kişinin evrakla alakalı işi kalıcak mı? (ingilizce kaynaklardan okuduğum kadarıyla eğer gerekli yere boşandığımızı belirtirsek son 3 ay yine kalıcı greencarda başvurma hakkımız var ve boşandığımız kişinin artık işi kalmayacak ama yine de sormak istedim çünkü ingilizcem muhteşem ötesi sayılmaz belki atladığım bir şey vardır) Şimdiden teşekkürler. Kosullu Green Card'inizin suresi gecmeden onceki 90 gun icinde kosulu kaldirmak icin basvuru yapmaniz gerekiyor. Bunun icin I-751 formunu dolduracaksiniz ve esinizle beraber imzalayacaksiniz: https://www.uscis.gov/i-751 Eger esinizle bosandiysaniz ve tek basiniza gocmenlik surecine devam ediyorsaniz bu durumda ikinizin imzasi formda olmayacagi icin I-751 doldururken "waiver" talep etmelisiniz. Bu talebi ancak su kosullarda talep edebiliyorsunuz ve bu kosullarin oldugunu sizin kanitlamaniz gerekiyor: Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ama buna ragmen bosandiysaniz... Evlenirken iyi niyetle gercek bir evlilik yaptiysaniz ve evlilik sirasinda ABD vatandasi olan (veya GC sahibi olan) esinizden siddet gorduyseniz... Eger ulkenize geri donmeniz sizin icin ciddi sikintilara neden olacaksa... Bu 3 durum icin I-751 waiver talep edebiliyorsunuz, ama dedigim gibi bu durumlarin gerceklestigini sizin gosterebilmeniz gerekiyor.
  • F1 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının 21 Yaş Üstü Bekar Çocukları)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    77
    3 Oy
    77 İleti
    4k Bakış
    MomisCanM
    @Metty-Yalcin Selamlar, maalesef bir etkisi olmaz. Benim de babam Amerikan vatandaşı ve benle kardeşlerim de başvurumuzdan 9 ay sonra approve olduk ama bu bir şey değiştirmiyor. Bekarlar için 7-10 yıl, evliler için 10-15 yıl gibi süreler veriliyor. Çok iyi avukatlara başvurduk ama hepsi de durumu deşitiremeyeceğimizi söyledi.
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

22

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k