Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @bonjour pdf için 2mb diye hatırlıyorum. pdf boyutunu düşüren online siteler var, benimkini 5'ten 1,5'a düşürmüştü.


  • @bonjour 2 mb sınırı var, ben macbook air kullanıyorum 10 mb lık bir dosyayı 1.8 mb 'ta düşürebiliyorum,ya da youtube da pdf mb düşürme diye aratırsan çok fazla seçenek var.

    fotoğraf bölümüne gelecek olursak,bu benimde kafamı karıştırmıştı ve bu forumda sorduğum sorulardan biriydi, zaten bir adet biyometrik fotoğrafa ihtiyacın var (sana ait)
    ben birde eşimle olan 6-7 fotoğrafı cep telefonumda kolaj yaptırıp pc ye aktardım,biyometrik fotoğrafı ve eşimle olan kolaj fotoğrafları pdf yapıp yükledim( bunu da forumdan bir arkadaş tavsiyesiyle yapmıştım ona tekrar teşekkür ediyorum)


  • @crazycells Anladım teşekkürler bilgi için.


  • Crazycell tekrar merhaba. Ben US vatandaşıyım ve eşim için visa ya başvuruyorum. Eşim TC vatandaşı. Ama Almanyada doğmuş sanırım 2 haftalık iken Türkiyeye dönmüşler Alman vatandaşlığı falan yok sadece TC vatandaşı. Elçilik istenilen belgelerde yurtdışında doğanlar yurtdışı doğum belgesi ibraz etmelidir diyor. Alman vatandaşlığı falan yok, sadece dediğim gibi eşim TC vatandaşı acaba bizdemi eşim için yurtdışı doğum belgesi (İngilizce tercüme edilmeli diyor) ibraz etmemiz lazım. yoksa e devletten eşimin nüfus kayıt örneğini çıkardık. Bu yeterli değil mi e devletten eşimin nüfus kayıt örneği.
    Hadi diyelim bu yurtdışı doğum belgesi ibraz edilmek zorunda bunu nereden alacağız?
    Elçilikteki bilgilerde göçmen vizeleri için tam şu ifadeler var :

    Web adresi tam olarak şu: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf

    NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ: Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı
    ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden
    alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. Belge tam adınızı, soyadınızı,
    doğum yeri ve tarihinizi ve anne babanızın adlarını, varsa evlenme, boşanma detaylarını ve varsa eş ve
    çocuklarınızın bilgilerini belirtmelidir. Türkiye dışında doğmuş kişiler doğdukları ülkeden doğum belgesi ibraz
    etmelidirler. Türkiye dışından alınacak doğum belgeleri için yeminli tercümandan İngilizce tercüme ibrazı
    zorunludur.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Crazycell tekrar merhaba. Ben US vatandaşıyım ve eşim için visa ya başvuruyorum. Eşim TC vatandaşı. Ama Almanyada doğmuş sanırım 2 haftalık iken Türkiyeye dönmüşler Alman vatandaşlığı falan yok sadece TC vatandaşı. Elçilik istenilen belgelerde yurtdışında doğanlar yurtdışı doğum belgesi ibraz etmelidir diyor. Alman vatandaşlığı falan yok, sadece dediğim gibi eşim TC vatandaşı acaba bizdemi eşim için yurtdışı doğum belgesi (İngilizce tercüme edilmeli diyor) ibraz etmemiz lazım. yoksa e devletten eşimin nüfus kayıt örneğini çıkardık. Bu yeterli değil mi e devletten eşimin nüfus kayıt örneği. Elçilikteki bilgilerde göçmen vizeleri için tam şu ifadeler var :

    Web adresi tam olarak şu: https://tr.usembassy.gov/wp-content/uploads/sites/91/Immigrant-Visa-Instructions-TR.pdf
    NÜFUS KAYIT ÖRNEĞİ: Başvuru sahibinin tüm aile fertlerini içeren Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği’nin aslı
    ve her aile bireyi için birer fotokopisi gerekmektedir. Nüfus kayıt örneğinin aslının Nüfus Müdürlüğü’nden
    alınmalı ve üzerinde Nüfus Müdürlüğü’nün kırmızı renkli damgası olmalıdır. Belge tam adınızı, soyadınızı,
    doğum yeri ve tarihinizi ve anne babanızın adlarını, varsa evlenme, boşanma detaylarını ve varsa eş ve
    çocuklarınızın bilgilerini belirtmelidir. Türkiye dışında doğmuş kişiler doğdukları ülkeden doğum belgesi ibraz
    etmelidirler. Türkiye dışından alınacak doğum belgeleri için yeminli tercümandan İngilizce tercüme ibrazı
    zorunludur.

    Maalesef yurtdisi dogumlular icin e-devlet belgesi yeterli olmuyor, hangi ulkede dogduysaniz dogum belgesini o ulkeden almaniz gerekiyor.


  • @bulls ben eşime vize başvurusu yaptığım için foroğrafçıdan tam green card ölçülerine uygun fotoğraf istiyoruz dedik oda tam ölçülerde çekti ve jpg formatından mail ile gönderdi. Ben bu jpg formatındaki eşimin resmini yükleyeceğim. Bu olur değil mi?


  • @crazycells ne yapacağız bu durumda Almanya Ankara büyükelçiliğnden mi bu doğum belgesini alacağız? Bu yurtdışı doğum belgesini CEAC sisteminemi yüklüyoruz yoksa elçiliğie görüşmeye giderken mi götürüyoruz? (Doldurduğumuz belgelerde doğdunuz yer olarak başka bir ülke seçeneği yok sanırım, dolayısı ile görüşmeye giderken mi acaba bu doğum belgesi Almanya'dan temin edilip İngilizceye tercüme edilip görüşme sırasında veriliyormu acaba) İkimizde şu an Türkiye'deyiz. Almanya'da doğmuş olan birisi Türkiye'de yaşıyor ise nereden bu doğum belgesini alacak? Bu durumda başka bir ülkede doğmuş olup belge alan arkadaşlar var mı acaba? Nasıl bir yol izleyip aldılar doğum belgesini?


  • @bonjour Evet bahsettiğiniz fotoğraf formatı aynı,fotoğraf kısmına onu yükleyeceksiniz.


  • Arkadaşlarbu durumda olan başka arkadaş var mı bilmiyorum ama vize için başvurduğunuz eşinizin doğum yeri başka bir ülke ise (sadece TC vatandaşı, doğduğu ülkenin vatandaşı değil), Türkiye'de iken doğduğu ülkeden doğum belgesini nasıl aldınız?


  • crazycell başka bir ülkede doğanlar için şu belge yeterli olmazmı Nüfus müdürlüğünden ben Formul A (Uluslararası doğum belgesi) apostilli yaptırıp almıştım eşim için. Bu belge yeterli olmazmı? CEAC sistemine belgeleri yükleyecektim. Eşimin E devletten aldığım nüfus kayıt örneği var elimizde, birde nüfus müdürlüğünden aldığımız Formul A uluslararası doğum belgesi var eşimin. Bu ikisini CEAC a yüklesek submit edip işlemleri başlatsak. Sonrada Almnayadan veya Alman elçiğinden eşimin doğum belgesini almaya çalışsak ve elimize geçince görüşmeye gidince elçiliğe götürsek (Gerçi bakalım o belge olmadan NVC onay verir mi)Tanımlarda şunu diyor: Formül A Uluslararası Doğum Belgesi Nedir?
    Uluslararası doğum kayıt örneği tercümesi adından da anlaşılacağı üzere doğum belgenizin doğduğunuz ülkeden başka bir ülkeye verilmesi durumunda sizin doğum ile ilgili bilgilerinizin uluslararası olarak geçerliliğini gösteren bir belgedir. Formül-A (DOĞUM BELGESİ): Yabancı makamlara verilmek üzere düzenlenen, doğum tescil bilgilerini gösterir, çok dilli belgedir


  • Arkadaşlar merhaba 30 eylülde uscis onayı aldık ancak hala nvc den case number gelmedi daha sürer mi sizce


  • @dnzbb Merhaba,aradınız mı uscis'i ? ya da nvc 'ı ?


  • @bulls nvc aradık dosya daha gelmedi dediler


  • crazycell iki sorum olacaktı. 1)Yurtdışı doğum belgesini eğer NVC den onay alırsak elçiliğe görüşmeye gider ikenmi götüreceğiz? Bu durumda şu an CEAC a belgeleri yükleyecektim. Yurtdışı doğum belgesi olmadan diğer tüm belgeleri submit edeyim mi? 2) Yurtdışı doğum belgesini Türkiye'de Alman büyükelçiliklerinden alabilirmiyiz acaba?


  • @dnzbb İki aydır bir dosyanın gelmemesi şaşırtıcı,o zaman uscis 'i arayıp bence bilgi almaya çalışın,demek ki dosyanız hala uscis de duruyor.

    Bizim dosyamız da uscis de 'Out of processing time' da idi en az 3-4 defa aradık sıkıştırdık ve sonunda onaylanmıştı.

    Yani işin özeti bu insanları biraz sıkıştırmak gerekiyor.


  • @bonjour Ben İsviçre doğumluyum ama İsviçre vatandaşı değilim, türk vatandaşıyım. NVC'e belge yüklerken sadece nüfus kayıt örneği yeterli oldu, ayrıca mülakata da sadece o belgeyi götürdüm, bir sorun çıkmadı.


  • @bonjour Ben Alman büyükelçiliğine sabıka kaydı verip vermediklerini sormuştum, posta yoluyla dilekçe yazarak Almanya adalet bakanlığından almanız gerekiyor demişlerdi. Doğum belgesini de vereceklerini zannetmiyorum (tam bilmiyorum).


  • @Dugan çok teşekkür ederim. Benim eşimde Almanyada doğmuş ve 2 haftalık iken Türkiye'ye dönmüşler, sadece TC vatandaşı. Alman vatandaşı değil. Sanıırm sizinde durum tam biizm gibi. Siz İsviçre doğumlu sadece TC vatandaşısınız, eşiniz US vatandaşı ve sizin için green carda başvurdu. Bizimde tam sizin gibi ben US vatandaşıyı, eşim Almanya doğumlu sadece TC vatandaşı ve green cardı için başvurdum. Siz ne zaman aldınız green card vizenizi?


  • arkadaşlar biz eşimize sponsor olarak I 864 Affidavit of sponsor formunu dolduruyoruz. Eğer joint sponsor ekleyecek isek oda aynı formdan I 864 formunu dolduruyor. Green card için başvuruduğumuz eşimiz gelir veya ev vs asset olarak göstermek istiyorsak bu sefer I 864 A formunu dolduruyor eşimiz değil mi?


  • @bonjou Evet durumumuz aynı, vizemi alalı daha 2 hafta bile olmadı, dediğim gibi doğum belgesini Almanya'dan almanıza gerek yok diye düşünüyorum, farklı muamele yapacaklarını sanmıyorum. Zaten vukuatlı nüfus örneği, devlet tarafından doğduğumuz yeri ve daha fazlasını gösteren resmi bir belge. Ama yine de içiniz rahat etmeyecekse Alman büyükelçiliğine sorabilirsiniz tabiki. Affidavit of support'u her sponsor ayrı ayrı dolduruyor, eşim ve ablası ayrı ayrı doldurdular. Asset kısmında da dediğiniz gibi I-864A formunu doldurmak gerekiyor diye biliyorum, biz o formu doldurmadık, gelir yeterli olduğu için her şey yolunda gitti ve sürecin sonu uzamadan bitti. Umarım sizde de aynısı olur.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

78
Çevrimiçi

41.0k
Kullanıcı

4.4k
Konu

426.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum