Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba ben 19 yaşındayım.
    Bu sene green card için başvuru yaptım.
    Merak ettiğim bir soru var
    Bankada 15.000 dolar göstermemiz gerektiği yazıyor birçok yerde.
    Bu rakam şuanki kurla 91.000 tl yapıyor.
    Ben kazandığım zamanda en az 100.000 tl olacak gibi duruyor.
    Benim gibi öğrenci bir adam bu parayı hesapta nasıl gösterebilir ?
    Para göstertmeden gitme şansım yokmu ??


  • @crazycells ustam yardımcı olurmusun ?

  • Yasaklı

    Bildiğim kadarıyla öyle bir kesin kural yok. Belki orada ayakta durup duramayacağınızı, yani iş bulup bulamayacağınızı ya da bulana kadar nasıl geçineceğinizi ispatlamanızı isteyebilirler. Ama ben pek zorluk çıkaracaklarını sanmıyorum.

    15 bin dolar çok büyük bir para... Saçma geldi bana.


  • @katafalk
    Reis ben birçok kişiden böyle duyumlar aldım.
    Eğer öyle dedikleri gibiyse çıksa bile gidemem galiba o kadar parayı bu yaşta nasıl bulacam


  • 15 bin dolar büyük bir para değil az bir para usa için, katafalk sizin yazdığınız gibi yani iş bulup bulamayacağınızı ya da bulana kadar nasıl geçineceğiniz için ihtiyacınız olan minimum tutardır o başka bir ülkeye göç etmeyi orada yaşamayı düşünüyorsun ama cepte para yok pul yok bende olsam gelme derim bana yükmü olacaksın orada daha önce bir mesajımda yazmıştım türkiyeden amerikaya gidene kadar (greencard ı kazanmışsak eğer) amerikan topraklarına basana kadar 3 kişilik bir aile için toplam 5.500 dolar masraf hesaplayarak kenara koydum (şahsım adına) oooo bu nedir oyle şeymi olur diyecek arkadaslara şimdiden yazayım şahsım ve ailem adıma fazlasıyla hesapladığım amerikan topraklarına ayak basmadan ülkemde yapacak harcamamdır bu tutarın fazlası var eksiği yok.Bundan sonra yapılacak hesabı siz düşünün nerde kalırım, ne yerim, ne içerim, vasita, ehliyet, toplu taşıma, iş, güç, elektrik, internet, sağlık sigorta bu böyle uzar gider geçmiş mesajlarda özellikle kazanan ve usa a yerleşen forumdaşların mesajlarınızı okudukça 15k doların az olduğunu az çok tahmin edilir, sağdan soldan borç bulur dolara cevirip hesabına yatrıırsın konsolosluk bu hesaba bakar ok der ondan sonra yatırdıgın paraları sahiplerine geri verirsin ama asıl olay gittiğinde ne yapacaksın şahsen yukarıda belirttiğim miktar harici 40k dolarda orası için bekletmekteyim iş sadece greencard ın çıkması daha başvurmadım çok heveslide değilim artık geçmiş 2 çekilişdede çıkmayınca 🙂 tekrar başvurcam çıkarsa hazırım çıkmassada yapacak birşey yok bidahakine tekrar deneyecegim herkese bol şanslar.


  • @Dmg ozaman tek bir kişi için tüm işlemler için 20 bin dolar yetermi ?


  • @dmg
    Hocam haklısın fakat 19 yaşında tr şartlarında 100.000 ₺ nasıl bulayım.
    Dediğiniz gibi eş dost akrabadan alınabilir ama güvenmezler sanmıyorum.
    Orada çalışacağımızı kanıtlamanın bir yolu varmı peki sizce ?
    İlla hesapta 15.000 dolar olmasımı lazım yani ?


  • Sayın @voom 1-1.500 dolar türkiyede masraflara saysak 15.000 de amerika için desek evet akıllıca idare edilirse evet yeter bir kişiye (5-6 ay düzenini oturtturana kadar) eski mesajlarda bir kişi için 15k sonraki aile üyeleri için +5k +5k diye ilerliyordu mecburimidir göstermek değilmidir bilmiyorum ama düşününce gittiğimizde kendi iyiliğimiz için önemli olduğu ortada


  • @omemo Green card bankada para mevzusu içinde söyledi:

    @dmg
    Hocam haklısın fakat 19 yaşında tr şartlarında 100.000 ₺ nasıl bulayım.
    Dediğiniz gibi eş dost akrabadan alınabilir ama güvenmezler sanmıyorum.
    Orada çalışacağımızı kanıtlamanın bir yolu varmı peki sizce ?
    İlla hesapta 15.000 dolar olmasımı lazım yani ?

    Sayın @omemo şunu öncelikle belirtmek isterim kimin gideceği yada gidemeceği kimler başvursun yada başvurmasın beni ilgilendirmez ama hayatında yapılacak köklü büyük bir değişiklik için şahsen düşünmeden hareket etmem planımı projemi yapar hazırlıklarımı tamamlar sonrasında harekete geçerim, kızım sana söylüyorum gelinim sen anla 🙂

    Hocam haklısın fakat 19 yaşında tr şartlarında 100.000 ₺ nasıl bulayım.
    Yorumsuz

    Orada çalışacağımızı kanıtlamanın bir yolu varmı peki sizce ?
    Bana sorsan bu yaşta gelecegin için böyle büyük bir karar alıp başvurduysan bence çalışırsın her türlüde iş bulursun bu cesaretle 🙂

    İlla hesapta 15.000 dolar olmasımı lazım yani ?
    Kendi iyiliğin ve sağlığın için buna mutlaka evet derim göstermelikte olsa sakın yapma. hesapta gösterlirmesi zorunlumu değilmi bilmiyorum, daha tecrübeli üyelerimiz mesajlarımızı okuyunca mutlaka başlıkta bilgilendirici cevaplar yazarlar.

    yesilkartforum.com un güzel olan şey nedir biliyormusun en başta ortamdaki seviye crazycells olmak üzere içtenlikle yardımcı olmak isteyen forumdaşlarımız var gidebilen gidemeyen fark etmez bir abi kardeş yardımlaşma ortamı var bende abin olarak sakın parasız gitme 15k değil belki 8k doların olur greencardınıda kazanmışındır git


  • @memetdinc DV2019 bekleme odası içinde söyledi:

    Arkadaşlar bugün mülakata girdim sorun çıkmadı. Vizem onaylandı. Görüşme işin gerçekten en kolay kısmıymış. Hatta hesabımda para dahi yoktu. Sadece hesap dökümünü verdim. Görüşme esnasında maddi durumu ne yapacaksın dediler. Arabam var onu satacağım. Belgeleri yanımda dedim. Bakmadılar bile. Çok rahat geçti.

    Başka başlıklara göz atarken bizim burada konuştuğumuz konuyu yaşamış bir şanslı arkadaşımız 🙂 @memetdinc tebrikler hayırlısı olsun şimdiden bol şanslar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @omemo Green card bankada para mevzusu içinde söyledi:

    Merhaba ben 19 yaşındayım.
    Bu sene green card için başvuru yaptım.
    Merak ettiğim bir soru var
    Bankada 15.000 dolar göstermemiz gerektiği yazıyor birçok yerde.
    Bu rakam şuanki kurla 91.000 tl yapıyor.
    Ben kazandığım zamanda en az 100.000 tl olacak gibi duruyor.
    Benim gibi öğrenci bir adam bu parayı hesapta nasıl gösterebilir ?
    Para göstertmeden gitme şansım yokmu ??

    Evet, mulakatlarla ilgili sorulari sadece su konuda sormalisiniz:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/525/dv2019-mulakat-deneyimleri

    Birkac yil oncesine kadar konsolosluk 15.000 dolar siniri konusunda oldukca katiydi fakat son yillarda bu konuda anlayisli, daha az birikimi de kabul ediyor; ama bu, kopruden gecen kadar ayiya dayi deme meselesi degil, insanlar Green Card alip yeni bir ulkede -ABD'de- yasama baslayacaklar. Nasil, ne sekilde yasayacaklar?

    Sayin @Dmg cok guzel aciklamis zaten. Olay vizeyi almaksa bunu yapmanin bir suru yolu var, kendinize ait olmayan bir parayi da gosterebilirsiniz, ama sonrasi? ABD'de olmayan bir parayi harcayarak yasaminizi gecindiremezsiniz. Eger ABD'ye gitmeden is bulduysaniz, harika bir durum, bunu da tabii ki konsoloslukta gosterebilirsiniz.

    Turkiye'den bakinca 15.000 dolar buyuk gorunebilir ama ABD'den bakmaniz lazim olaya... ABD'de kendi yasaminizi kurana kadar nasil, ne sekilde yasacaksiniz? 10-15 bin $ ABD'de hic tanidigi olmayan ve tek basina gelip hayata baslayacaklar icin bence de sahip olmasi gereken bir birikim. Bu parayi mulakatta konsolos sizden almayacak, bu sizin ABD'de yasamaniz icin harcayacaginiz birikim.


  • @omemo Türkiye şartlarına göre 15000 usd döviz kuru artışı nedeniyle 100000 tl eskiden 20000 usd ederken şuan 15000 usd civarında gezinmekte. Çok haklısın büyük para . Mülakatta iken başkasından para alıp bir şekilde tamamlaya bilirsin. Ancak 1000 usd öncelikle sağlık muayenesi-vize-green card basımı için önceden yatırılan para 600 -700 usd uçak bileti (gidiş-dönüş) ve diğer harcamaların ile birlikte toplam 2000 usd para harcaman oluyor.
    Gelelim Amerika'da yapılan minimum harcamalara, Şuan para birimlerini ortadan kaldıralım ve sadece sayılara göre hareket edelim. Türkiye'de açlık sınırını düşünelim 3000 tl civarında ABD içinde bu rakam aynı 3000 usd . Türkiyedeki minimum geçinme indeksini düşünelim 5000 TL ABD için 5000 usd . Yani işi kur olayını ortadan kaldırdığımızda yaşama ait şartlar biribirine çok benzer sadece bizi sıkıntıya sokan kısım kur farkının farklı olması.
    Bu durumda bu 15000 usd ne yazık ki size 3-4 ay arası nefes aldırır. Bu arada iş bulamazsanız cepten yemek anlamına geliyor ne yazık ki.
    Yani bu rakamı yıllar önce kim belirlemiş ise doğru belirlemiş. Bu para yok ise yada harcamak istemiyorsanız. O zaman ilk aşama için kısa süreli ABD gidip gelinmesi gerekiyor (Tahminen hostelde kalma ve ufak tefek harcamalarla 1500 usd gidiyor.). 6 ay içinde internet üzerinden Türkiye'de iken iş bulma yönünde çalışmalısınız. Bu sürede 6 ayı geçmemeli. Eğer 6 aydan uzun Türkiye'de kalacaksanız ilk ABD gidişte 600 usd re-entry permit yapmak için harcamanız var.
    Anlayacağınız hesap kitabı çok iyi ayarlamak gerekiyor. Gördüğünüz gibi 15000 usd buz dağının ne yazık ki sadece bir ucu. Hayat bir risk ve bir o kadar da gelecek için riski almak lazım. Tabi bunu siz istediğiniz sürece


  • Arkadaşlar konuyu nereye açacağımı bulamadım yanlışsa affola.

    Sorum şöyle,

    Vize almak için hesabımızda gelir göstermemiz gerekiyormuş, herkes 15 bin dolarlardan bahsediyor. Ben hesabımdaki parayi 15 bin dolar olarak değilde, atiyorum 150 bin TL olarak göstersem olur mu? Vizeyi alirsam dolara cevirmek istiyorum

    @crazycells


  • @kjumbo Ben mülakat başvurusunda iken Türk parası hesabımı gösterdim. Sorun olmadı. Problem döviz kur artışlarında olur. Aşırı yükselmeler sorun yaratmadığı sürece hangi hesabı gösterdiğiniz fiili olarak sorun olmaz.


  • Olumlu örnek olarak burada dursun 🙂

    "Evraklar, şunlar bunlar istendi, içi neredeyse boş olan ( 4620$ ) banka dökümünü verirken içim cız ediyordu. Konuşmaya başlamadan gözleriyle evrakları tarayıp bilgisayar ekranına bir şeyler yazıyordu. Bilgisayar bana çapraz durduğu için görebiliyordum ekranı ama okuyamıyordum. Kısa kısa yazılar, karşı taraftan da aynı şekilde geliyordu. Bana dönerek "New York'ta arkadaşınız var mı" diye sordu, "yok" dedim. DS-260'ta verdiğim adres Brooklyn/New York'tu. Sonra, "verdiğim bilgiler 1 buçuk yıl öncesine ait, süreçteki belirsizlik yüzünden New York'a gitmeyi düşünmüyorum artık, Virginia'dan ehliyet ve SSN'imi yenileyeceğim, sonrasına o zaman karar vereceğim, başka bir yere gidebilirim ya da orda kalabilirim" dedim. Hemen devam ederek "bir konuya değinmek istiyorum" diyerek, anormal gelişen bu süreç içinde 10 gün sonrasına mülakat verilip bir de bu süre 5 güne düşünce apar topar hazırlıksız gelmek zorunda kaldığımı, maddi olarak gösterilmesi gereken miktarın planlarımı gerçekleştiremediğim için sağlayamadığımı, paraya çevrilebilecek şeylerim olsa da buna vakit kalmadığını ve vize alınmasının garanti olmadığı için zaten bunu yapmamızı KCC'nin de istemediğini söyleyince elinde tutmakta olduğu bir kalemle adli sicil kaydımı göstererek "bizim için önemli olan bu, Amerika'ya girişinize daha çok süre var, o sürede bunu halledersiniz zaten" dedi, üstünde bile durmadı."

  • ⭐⭐⭐

    @Masda, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    "Evraklar, şunlar bunlar istendi, içi neredeyse boş olan ( 4620$ ) banka dökümünü verirken içim cız ediyordu. Konuşmaya başlamadan gözleriyle evrakları tarayıp bilgisayar ekranına bir şeyler yazıyordu. Bilgisayar bana çapraz durduğu için görebiliyordum ekranı ama okuyamıyordum. Kısa kısa yazılar, karşı taraftan da aynı şekilde geliyordu. Bana dönerek "New York'ta arkadaşınız var mı" diye sordu, "yok" dedim. DS-260'ta verdiğim adres Brooklyn/New York'tu. Sonra, "verdiğim bilgiler 1 buçuk yıl öncesine ait, süreçteki belirsizlik yüzünden New York'a gitmeyi düşünmüyorum artık, Virginia'dan ehliyet ve SSN'imi yenileyeceğim, sonrasına o zaman karar vereceğim, başka bir yere gidebilirim ya da orda kalabilirim" dedim. Hemen devam ederek "bir konuya değinmek istiyorum" diyerek, anormal gelişen bu süreç içinde 10 gün sonrasına mülakat verilip bir de bu süre 5 güne düşünce apar topar hazırlıksız gelmek zorunda kaldığımı, maddi olarak gösterilmesi gereken miktarın planlarımı gerçekleştiremediğim için sağlayamadığımı, paraya çevrilebilecek şeylerim olsa da buna vakit kalmadığını ve vize alınmasının garanti olmadığı için zaten bunu yapmamızı KCC'nin de istemediğini söyleyince elinde tutmakta olduğu bir kalemle adli sicil kaydımı göstererek "bizim için önemli olan bu, Amerika'ya girişinize daha çok süre var, o sürede bunu halledersiniz zaten" dedi, üstünde bile durmadı."

    Dostumuz adına çok sevindim. Acaba deneyimin tamamı mevcut mu @Masda ? Okumak çok isterim.


  • ⭐⭐

    Bu aralar para konulu başlıklar mı çok gündem oluyor yoksa bende algıda seçicilik mi oldu acaba?
    Trumpı, EO'yu, bülteni, KCC'yi, pandemiyi boşverip para konuşmaya başladıysak işler yolunda gidiyor demektir 🙂


  • @EzgiLera, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    Bu aralar para konulu başlıklar mı çok gündem oluyor yoksa bende algıda seçicilik mi oldu acaba?
    Trumpı, EO'yu, bülteni, KCC'yi, pandemiyi boşverip para konuşmaya başladıysak işler yolunda gidiyor demektir 🙂

    Asıl gitmiyor demektir

  • ⭐⭐

    @Batuhan-X, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    @EzgiLera, içinde söyledi: Green card bankada para mevzusu

    Bu aralar para konulu başlıklar mı çok gündem oluyor yoksa bende algıda seçicilik mi oldu acaba?
    Trumpı, EO'yu, bülteni, KCC'yi, pandemiyi boşverip para konuşmaya başladıysak işler yolunda gidiyor demektir 🙂

    Asıl gitmiyor demektir

    Yolunda yolunda. Biz daha oralara kadar gelememiştik bile 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

129
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum