Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • 30 senedir ABD de yaşıyorum. 20 senedir vatandaşım.uzun yıllar sağlık sigortam vardı ancak 3 senedir sigortasız çalışıyorum.bu sene Türkiye’de tatildeyken anjio oldum ve 2 adet stant takıldı. İlaç raporum düzenlendi. Effient isimli kan sulandırıcıyı 1 yıl kullanmak zorundayım. Anjio CD si raporu mevcut. Amerika’ya döndüğümde bu ilacı paramla alacağım ama doktora yazdırmak nasıl olacak. Kardiyolog mu yazması gerekecek. Kardiyolog anjio ve rapor sonuçlarına göre yazarmı. Bilen varsa cevaplarsa çok memnun olacağım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aysima, içinde söyledi: Türkiye’deki raporlu ilaçlar ABD'de nasıl alınır?

    30 senedir ABD de yaşıyorum. 20 senedir vatandaşım.uzun yıllar sağlık sigortam vardı ancak 3 senedir sigortasız çalışıyorum.bu sene Türkiye’de tatildeyken anjio oldum ve 2 adet stant takıldı. İlaç raporum düzenlendi. Effient isimli kan sulandırıcıyı 1 yıl kullanmak zorundayım. Anjio CD si raporu mevcut. Amerika’ya döndüğümde bu ilacı paramla alacağım ama doktora yazdırmak nasıl olacak. Kardiyolog mu yazması gerekecek. Kardiyolog anjio ve rapor sonuçlarına göre yazarmı. Bilen varsa cevaplarsa çok memnun olacağım.

    Raporları yanınızda götürün. İngilizce çevirisi olsa iyi olur. Genelde birinci basamak hekimleri yazabiliyor. Herhangi bir PCP'ye gitmeniz yeterli olur. İlacı sigortasız alacaksanız GoodRx üzerinden fiyatlara bakmanızı öneririm, en uygun yeri bu şekilde bulabilirsiniz.


  • Raporlarinizi knnrn'nin bahsettigi gibi Ingilizce olarak getirirseniz buyuk ihtimalle family practice veya primary care doktorunuz ilaci yazabilir.


  • Turkiyeden raporlu tansiyon ve MS ilaclari Amerikada saglik sigortasi yaptirdiktan sonra tekrar mi raporlaniyor ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Türkiye’deki raporlu ilaçlar ABD'de nasıl alınır?

    Turkiyeden raporlu tansiyon ve MS ilaclari Amerikada saglik sigortasi yaptirdiktan sonra tekrar mi raporlaniyor ?

    ABD'de rapor kavramı yok diyebiliriz. Doktor size 30 günlük ilaç ve 11 adet refill yazıyor, böylece bir yıl boyunca her ay eczaneden ilacı alabiliyorsunuz. Sadece yıl sonunda tekrar doktora gitmek gerekiyor.


  • @knnrn tesekkurler. MS ve tansiyon icin Turkiyeden alinan rapor ve tahlil sonuclarinin bir etkisi/faydasi var mı acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Türkiye’deki raporlu ilaçlar ABD'de nasıl alınır?

    @knnrn tesekkurler. MS ve tansiyon icin Turkiyeden alinan rapor ve tahlil sonuclarinin bir etkisi/faydasi var mı acaba ?

    Faydası olabilir, yanınıza almanız iyi olur. Sizi muayene edecek hekimin kabul edip etmemesine göre değişir tabii.


  • @knnrn tesekkurler


  • Arkadaşlar merhaba, bu konu ile ilgili benim de birkaç sorum olacak. Yanıt verme şansı olan herkese teşekkürler şimdiden.

    1. F1 vizesi ile 1 yıllığına Amerikaya geleceğiz gelecek aylarda. Kronik rahatsızlığımız var ve Türkiyede raporlu ilaç kullanıyoruz. Bu rahatsızlığa bağlı olarak Amerikada yaşayacağımız bir problem, seyahat sağlık sigortası kapsamına girer mi? Yani acil bir durum olarak kabul edilebilir mi?

    2. Genel sağlık sigortası yaptırdık ve Amerikada kronik rahatsızlığımızdan dolayı acile gitmemiz gerekti. Sigorta geçmişe yönelik bir rahatsızlık olduğu için bu ilacı yada sağlık giderlerini karsılıyor mu? Sigorta geçmişteki rahatsızlıklarla ilgilenmez şeklinde bir yorum okudum sanki, bu konu ile ilgili bilgisi olan var mı?

    3. Geçmişe yönelik rahatsızlıkları da karsılayacak bir önereceğiniz sağlık sigortası var mı?


  • @cnpist, içinde söyledi: Türkiye’deki raporlu ilaçlar ABD'de nasıl alınır?

    @knnrn tesekkurler. MS ve tansiyon icin Turkiyeden alinan rapor ve tahlil sonuclarinin bir etkisi/faydasi var mı acaba ?

    Merhaba @cnpist,

    Raporlu ilaç alımı ile ilgili yazınızı gördüm.
    Nasıl bir çözüm buldunuz acaba?
    Herhangi bir sıkıntı yaşadınız mı?


  • @TUNCAHM esim Amerikada sigortalandi. aile hekimi tansiyon ilaclarini burada muadil olacak sekilde yazdi, İlaclar icin arada fark aliniyor. Turkiyedeki gibi ucretsiz degil, 5 dolar civari bir pay (co-pay) odeniyor. MS icin aile hekimi esimi norologa sevk etti. Bu arada Turkiyedeki raporlari biz ingilizceye cevirttik gelmeden, elimizde olsun diye. Norolog raporlara bakti , esimle gorustu ve Turkiyedeki ilaci yazdi. Turkiyede sigortadan ucretsiz aldigimiz ilac icin burada fark odemesi 250 dolar. MS ilaclari icin firmalar hastalara sponsor olabiliyor. Biz de boyle bir program bulduk, 1 sene co-pay odemeyecegiz, 1 senenin sonunda duruma bakacagiz. Umarim yardımcı olabilmisimdir.


  • @cnpist, içinde söyledi: Türkiye’deki raporlu ilaçlar ABD'de nasıl alınır?

    @TUNCAHM esim Amerikada sigortalandi. aile hekimi tansiyon ilaclarini burada muadil olacak sekilde yazdi, İlaclar icin arada fark aliniyor. Turkiyedeki gibi ucretsiz degil, 5 dolar civari bir pay (co-pay) odeniyor. MS icin aile hekimi esimi norologa sevk etti. Bu arada Turkiyedeki raporlari biz ingilizceye cevirttik gelmeden, elimizde olsun diye. Norolog raporlara bakti , esimle gorustu ve Turkiyedeki ilaci yazdi. Turkiyede sigortadan ucretsiz aldigimiz ilac icin burada fark odemesi 250 dolar. MS ilaclari icin firmalar hastalara sponsor olabiliyor. Biz de boyle bir program bulduk, 1 sene co-pay odemeyecegiz, 1 senenin sonunda duruma bkacagiz. Umarim yardımcı olabilmisimdir.

    hocam cok tesekkurler. kesinlikle cok yardımcı oldu verdıgınız bilgiler. turkıyeden kargo ıle getırtme maliyetlerini kontrol edeceğim, aksi halde belırttıgınız yolu tercih edebilirz bizde. selamlr.


  • @TUNCAHM Turkiyedeki doktor ve eczaci tanıdıklarıız varsa , ilaclarinizi eczacidan senelik alip , zamani gelince recetesini yazdirip eczaciniza verebilirsiniz. Bu biraz tricky bir durum cunku siz TR de degilken size recete yazilacak. Burada @ayvalik10 ' a danisacagim ; ben Amerikadayken , Turkiyeden recete yazilsa adima ve ilaclarim baskasi tarafindan alinsa sorun olur mu ? . Eczane receteyi veririken alici olarak aileden baska birini girecek. Sizin gorusunuz ne olur burada @ayvalik10 ? Tesekkurler


  • @cnpist Hocam bu konuyu Eczacılara danıştım. Raporumuz 1 yıllık ve maksimum 4 aylık ilaç alabileceğimizi belirttiler. Bizde sağlık bakanlığına durumu yazdık. Eger memursanız ve görevlendirmeniz varsa yanınıza 1 yıllık ilaç alabiliyormussunuz fakat görevlendirme olması lazım. Bizde öyle bırsey yok. Belki kargo ile gönderilme olasılığı olabilir diye arastırma içindeyim.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

95
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum