Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @mango92 teşekkürler. NVC ye belgelerini yüklediğinde anlaşılan 1 ayda rejected olmuş. Demekki olumlu olumsuz belgeleri submit edince NVC 1 ayda yanıt veriyor, yanılıyormuyum? Ben halen joint sponsor olacak arkadaştan belgeleri bekliyorum 2 hafta oldu bekliyorum daha ne kadar beklerim bilmiyorum, o yüzden ondan gelecek joint sponsorluk belgeleri olmadan şu an bizimle ilgili tüm belgeleri yüklesem mi diyorum. Sonrada eğer o gönderirse sonradan sisteme eklesem olur mu acaba? Çünkü daha ne zaman gönderecek bilmiyorum, belkide hiç göndermeyecek. Bu joint sponsor bulmak çok zor iş, çoğu kimse kabul etmiyor. Çok büyük sorumluluğu var sanırım o yüzden kabul etmiyorlar.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells tekrar merhabalar,
    Bu sefer ki sorum su; esimin 6 aylik giris suresi 6 nisanda bitiyor ve ne yazik ki beklenmedik saglik sorunlariyla karsilastik coronadan dolayi da tedavimiz erteleniyor ve 6 nisandan once giremezsek amerikaya ne olur? Girememe nedenlerimizin belgeleriyle konsolosluga yazsak ve esim tekrar saglik kontrolunden gecse vizemizi uzatirlar mi yoksa her seye sifirdan mi baslamamiz lazim?

    Gecmis olsun. Hayir, sifirdan baslamiyorsunuz; vize suresi bitmeye yakin (son 1 ay), hala zamaninda giremeyeceginizi dusunuyorsaniz o durumda konsoloslukla iletisime gecin, zaten dosyaniz hala onlarda. Yeni bir vize verebilirler size. Ama dediginiz gibi yeniden vize ucreti ve saglik raporu ucreti odemeniz gerekecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    NVC sürecini yeni tamamlayan arkadaşlar ve crazycell bu konuda tam bilgiye sahiptir diye düşünüyorum. NVC belglerini submit ederken Amerika'da eğer kendimize joint sponsor birisini gösterdiğimizde onunla ilgili istenilen belgeler tam olaak şunlar değil mi? Affidavit of support I-864 belgesini doldurup imzalayacak. son 3 yılın tax returnlari, W2 belgeleri (bazı kişiler W2 ya gerek yok dediler, doğru mu acaba W2 ya gerek yokmu? Sadece tax returnler yeterlimi), pasaportu veya driver licence scan edecek, sanırım birde orada yaşadığına dair evinin elektrik, su veya gaz bill gibi birsey scan edip gönderecek. Sanırım tamamı bu istenilen belgeler joint sponsordan, varmı ekstra yapmamız gereken birşey?

    yazdiklariniz yeterli gorunuyor. 👍

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @mango92 teşekkürler. NVC ye belgelerini yüklediğinde anlaşılan 1 ayda rejected olmuş. Demekki olumlu olumsuz belgeleri submit edince NVC 1 ayda yanıt veriyor, yanılıyormuyum? Ben halen joint sponsor olacak arkadaştan belgeleri bekliyorum 2 hafta oldu bekliyorum daha ne kadar beklerim bilmiyorum, o yüzden ondan gelecek joint sponsorluk belgeleri olmadan şu an bizimle ilgili tüm belgeleri yüklesem mi diyorum. Sonrada eğer o gönderirse sonradan sisteme eklesem olur mu acaba? Çünkü daha ne zaman gönderecek bilmiyorum, belkide hiç göndermeyecek. Bu joint sponsor bulmak çok zor iş, çoğu kimse kabul etmiyor. Çok büyük sorumluluğu var sanırım o yüzden kabul etmiyorlar.

    Evet, siz vatandas olana kadar bazi yardim programlarina basvurmaniz halinde parayi sponsordan aliyor hukumet. O nedenle ciddi bir sorumlulugu var.

    Belgeler geldikce yukleyin bence, hepsini bir yuklemenize gerek yok.


  • @bonjour biz once dokumanlari yukleyip sonra ds 260i submit etmistik diye hatirliyorum sonra 1 ay gecti bizden domicile belgelerini ve benim evlilik ve dogum belgelerini tekrardan yuklememizi istediler. hemen yukledik 2 hafta sonra kabul almistik.
    Sorumlulugu su sekilde: siz amerikan vatandasi olana kadar eger devletten bir public charge benefit alirsaniz sponsorunuz ve joint sponsorunuz o miktari devlete geri odemek zorunda diye biliyorum.


  • crazycell teşekkür ederim. Bende dediğin gibi artık joint sponsordan gelecek belgeyi beklemek yerine elimdeki belgeleri NVC ye yükleyeceğim. Joint sponsorda sonradan gönderirse onuda eklerim, göndermezse bakalım buradaki gelir ve ev gibi asset şeyleri göstereceğim. Hatta ev vs asset olan şeyleri göster artık konsolos karar verecek demiştin. Domicile meselesi işinide çoğu kimsenin yaptığı gibi vizeyi alınca aile olarak birlikte taşıanacağımızı açıklayan bir mektup yazacağız. Eğer joint sponsor bulamaz isek bunlar ile şansımız var mı? Yani hem US citizen hem de eşi ikiside Türkiye'de yaşıyor ise mutlaka joint sponsor şartmı? Daha önce konsolos karar veriyor demiştin, poverty line diyor eğer buradaki bize ait ev vs gibi şeyleri asset gösterirsek ve poverty line ın çok çok üzerinde ise yinede konsoloslukta joint sponsor kesin istenir mi?


  • @mango92 sanırım bende senin gibi yapacağım. İlk önce elimde var olan belgeleri submit edip artık daha sonra oda gönderirse joint sponsorun belgelerini ek belge olarak submit etmeye çalışacağım. Artık joint sponsorunda göndereceği belgelerden umudumu kesmeye başladım. Göndermezsede crazycell e yazdığım gibi Türkiyedeki gelir ev vs assetleri göstereceğim.


  • Bir ayı geçti DQ mailini alalı ,hala ses yok seda yok mülakatla ilgili....
    dosya bile hala NVC de gözüküyor..
    kaç kişi mülakat günü bekleyebilir ki? hergün 5 kişi alsalar haftalık 35 kişi mülakata girebilir.!
    zaten turist vizesi için mülakat yapmıyorsun, green kartı olanların eş ve çocukları için mülakat yapmıyorsun ama hala bekliyoruz...


  • @bulls Biz de sizden bir hafta sonra DQ olduk ve hala umutla bekliyoruz, her gün siteye girip kontrol ediyorum umutla ama kimseden ses çıkmıyor. Birimize mülakat tarihi gelse hiç değilse diğerleri için de umut olacaktı, ne yazık ki haftalardır tık yok.


  • @e-sh07 Haklısınız,bu sıralar mülakat günü alan olmadı sanırım...aralık ayı için mülakat günü alan olursa en azından burdan paylaşsın ki bilgi sahibi olabilelim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    crazycell teşekkür ederim. Bende dediğin gibi artık joint sponsordan gelecek belgeyi beklemek yerine elimdeki belgeleri NVC ye yükleyeceğim. Joint sponsorda sonradan gönderirse onuda eklerim, göndermezse bakalım buradaki gelir ve ev gibi asset şeyleri göstereceğim. Hatta ev vs asset olan şeyleri göster artık konsolos karar verecek demiştin. Domicile meselesi işinide çoğu kimsenin yaptığı gibi vizeyi alınca aile olarak birlikte taşıanacağımızı açıklayan bir mektup yazacağız. Eğer joint sponsor bulamaz isek bunlar ile şansımız var mı? Yani hem US citizen hem de eşi ikiside Türkiye'de yaşıyor ise mutlaka joint sponsor şartmı? Daha önce konsolos karar veriyor demiştin, poverty line diyor eğer buradaki bize ait ev vs gibi şeyleri asset gösterirsek ve poverty line ın çok çok üzerinde ise yinede konsoloslukta joint sponsor kesin istenir mi?

    bilemiyorum maalesef, karari konsolos verecek. En ideali ABD'de yasayan ve calisan bir sponsor bulmaniz, o durumda sorun cikmayacagini garanti edebilirim. Zaten konsolosluk yonergelerine yonlendirmistim sizi, orayi ne kadar cumle cumle takip ederseniz isiniz o kadar kolaylasir. Bazi durumlarin ideal olmamasi mumkun, o durumda yeterli olup olmadigina konsolos karar verecek.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok. Siz elinizden gelenin en iyisini yapin, eger konsolos yeterli bulmazsa size neyin eksik oldugunu ve neyi tamamlamaniz gerektigini soyleyecek.


  • @crazycells çok teşekkür ederim. Bir nebze moral verdin. Dediğim gibi eğer joint sponsor olacak arkadaşımdan ses gelmez ise buradaki ev, diğer birikimleri asset olarak gösterip başvuracağız. Çünkü joint sponsor olurum diyen arkadaş (US te çalışan arkadaşım) yoğunum diyerek 2 haftayı geçti göndermedi birsey, artık göndermeyeceği kanısına varmaya başladım. O yüzden o joint sponsor belgeleri olmadan dediğim gibi buradaki assetleri göstererek başvuracağım. Sende ''bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok.'' diyorsun. İşin garip tarafı çekiliş ile green card çıkan kişiler bankada beş veya on bin dolar para göstererek green cardını alırken US vatandaşı olan kişinin eşine green card almak için bu joint sponsor bulması zorunluluğu gibi birşey olması bana çok garip geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells çok teşekkür ederim. Bir nebze moral verdin. Dediğim gibi eğer joint sponsor olacak arkadaşımdan ses gelmez ise buradaki ev, diğer birikimleri asset olarak gösterip başvuracağız. Çünkü joint sponsor olurum diyen arkadaş (US te çalışan arkadaşım) yoğunum diyerek 2 haftayı geçti göndermedi birsey, artık göndermeyeceği kanısına varmaya başladım. O yüzden o joint sponsor belgeleri olmadan dediğim gibi buradaki assetleri göstererek başvuracağım. Sende ''bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok.'' diyorsun.

    hayir, kesinlikle degil 🙂 maddi yeterlilik saglanmazsa veya konsolos sponsorluk belgelerini yeterli bulmazsa o durumda bu konuda sizi bilgilendiriyor ve en yakin zamanda sponsor bulup belgeleri tamamlamanizi istiyor. O nedenle sizin yapmaniz gereken, elinizden gelenin en iyisini yapip mulakata katilmak olmali... Eger yeterli bulunmazsa o durumda vize almaniz icin sponsorluk sart olacak ama... O nedenle bir yandan da sponsor bulmaya calisin...


  • @crazycells çok sağol. Moralim çok bozuktu. En azından yazdıkların moral oldu. Sağol varol.


  • @bulls bizim de 26 ekim DQ. Ne gelen var ne giden... bizim dosyamiz da halen nvc’de görünüyor... keşke hepimize Christmas öncesi randevu verseler....


  • @cnnfgm Kasım ayı bitmeden ya da aralık başında E-mail alırsak eğer noel 'den önce amerikaya giriş yapabiliriz.. eşimde zaten buna üzülüyor şu anda...

    Bizler turist vizesi almayı beklemiyoruz,bizler bir an önce vizeyi alıp hayatımızı orda kurmak için acele ediyoruz.

    Şu anda konsolosluğun ne gibi bir yoğunluğu olabilir ki...!
    Turist vizesi vermiyorsun,iş vizelerini vermiyorsun,green kart sahiplerinin eş,çocuk,anne baba vizelerini vermiyorsun,öğrenci vizesi vermiyorsun,work and travel vizesi vermiyorsun..
    Geriye sadece amerikan vatandaşlarının eş vizelerini ve aile bireylerinin vizelerini veriyorsun.


  • @bulls gerçekten ben de anlamıyorum, bu nasıl adaletsiz bir işleyiş... Tam anlamıyla 2 sene oldu bizim ilk başvurudan bu yana. İki senede hayatlar öyle değişiyor ki... Ne diyeceğimizi ne düşüneceğimizi bilmiyoruz ☹️ Umarım ki randevu maillerimiz haftaya gelir hepimizin.


  • @crazycells benim en son 2007 ve 2008 de W2 formum var kendime ait. TAx return olarak tüm yıllar var (2019, 2018 vs) ama en yakın W2 formu 2008. Acaba bu 2007 ve 2008 W2 formlarını yüklesem buradaki ev ve diğer assetlerin yanı sıra yararı olur mu?


  • @bulls, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @cnnfgm Kasım ayı bitmeden ya da aralık başında E-mail alırsak eğer noel 'den önce amerikaya giriş yapabiliriz.. eşimde zaten buna üzülüyor şu anda...

    Bizler turist vizesi almayı beklemiyoruz,bizler bir an önce vizeyi alıp hayatımızı orda kurmak için acele ediyoruz.

    Şu anda konsolosluğun ne gibi bir yoğunluğu olabilir ki...!
    Turist vizesi vermiyorsun,iş vizelerini vermiyorsun,green kart sahiplerinin eş,çocuk,anne baba vizelerini vermiyorsun,öğrenci vizesi vermiyorsun,work and travel vizesi vermiyorsun..
    Geriye sadece amerikan vatandaşlarının eş vizelerini ve aile bireylerinin vizelerini veriyorsun.

    Yoğunluktan değil aslında, can korkusundan açmıyorlar biraz da.

    Sınırlarından kuş uçurtmayan dünyanın sayılı devletleri bile günlük 30-40 bin Covid19 hasta sayısı açıklarken bizimkiler çıkıp 800-900 hasta açıklıyorlardı. Baktılar olmuyor biz evde yatanları, öksürmeyenleri, solunum sıkıntısı yaşamayanları filan saymıyoruz dediler. Film de orda koptu zaten. Zaten bahaneye bakıyorlardı, tam açılır gibi olan konsolosluklar apar topar tekrar kapatıldı. İşte malesef koskoca devlet yalan söyleyince eziyeti de vatandaşları çekiyor. Şu saatten sonra yalancı çoban misali, değil 6000-7000 filan günlük 50000 hastamız var deseler kimse inanmaz


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

82
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum