Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @Ozgur-tunali Selamlar, dün pasaportumun PTT'ye verildiğine dair mesaj aldım ancak pasaport henüz seçtiğim PTT adresine ulaşmadı. Ayrıca bugün elçilikten; "congratulations your visa has been issued" maili aldım. Sizde durum nedir Özgür bey ?

• @Dugan bende hiç bir hareket yok henüz..bizimle aynı gün mülakata giren bir arkadaşa da yollanmış ama bana henüz hiç bir hareket yok..hayırlısı olsun çok sevindim adınıza umarım bir sorun yaşamıyorumdur.. sorayım dedim Sizede..

• @Ozgur-tunali Mülakat için size her şeyin yolunda olduğunu ve Amerika'daki haklarınız için bir bilgi kitapçığı verildiğini söylemiştiniz, o kitapçık bana da verildi dolayısıyla hiçbir sorun olacağını düşünmüyorum. Hafta başında sizin de pasaportunuz gönderilir içiniz rahat olsun.

• @Dugan inşallah kardeşim..inşallah.ne bileyim aynı gün girdik hepimiz böyle olunca malum..artık neyin nasıl olacağını kestiremediğim için..çok sağol

• @bonjour 2019 w2, recent pay stubs. 2017-2018-2019 tax returns, empployment verification driver license, pasaport biz bunlari yukledik joint sponsor icin kabul oldu

• @mango92 teşekkürler. NVC ye belgelerini yüklediğinde anlaşılan 1 ayda rejected olmuş. Demekki olumlu olumsuz belgeleri submit edince NVC 1 ayda yanıt veriyor, yanılıyormuyum? Ben halen joint sponsor olacak arkadaştan belgeleri bekliyorum 2 hafta oldu bekliyorum daha ne kadar beklerim bilmiyorum, o yüzden ondan gelecek joint sponsorluk belgeleri olmadan şu an bizimle ilgili tüm belgeleri yüklesem mi diyorum. Sonrada eğer o gönderirse sonradan sisteme eklesem olur mu acaba? Çünkü daha ne zaman gönderecek bilmiyorum, belkide hiç göndermeyecek. Bu joint sponsor bulmak çok zor iş, çoğu kimse kabul etmiyor. Çok büyük sorumluluğu var sanırım o yüzden kabul etmiyorlar.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells tekrar merhabalar,
    Bu sefer ki sorum su; esimin 6 aylik giris suresi 6 nisanda bitiyor ve ne yazik ki beklenmedik saglik sorunlariyla karsilastik coronadan dolayi da tedavimiz erteleniyor ve 6 nisandan once giremezsek amerikaya ne olur? Girememe nedenlerimizin belgeleriyle konsolosluga yazsak ve esim tekrar saglik kontrolunden gecse vizemizi uzatirlar mi yoksa her seye sifirdan mi baslamamiz lazim?

Gecmis olsun. Hayir, sifirdan baslamiyorsunuz; vize suresi bitmeye yakin (son 1 ay), hala zamaninda giremeyeceginizi dusunuyorsaniz o durumda konsoloslukla iletisime gecin, zaten dosyaniz hala onlarda. Yeni bir vize verebilirler size. Ama dediginiz gibi yeniden vize ucreti ve saglik raporu ucreti odemeniz gerekecek.

• @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

NVC sürecini yeni tamamlayan arkadaşlar ve crazycell bu konuda tam bilgiye sahiptir diye düşünüyorum. NVC belglerini submit ederken Amerika'da eğer kendimize joint sponsor birisini gösterdiğimizde onunla ilgili istenilen belgeler tam olaak şunlar değil mi? Affidavit of support I-864 belgesini doldurup imzalayacak. son 3 yılın tax returnlari, W2 belgeleri (bazı kişiler W2 ya gerek yok dediler, doğru mu acaba W2 ya gerek yokmu? Sadece tax returnler yeterlimi), pasaportu veya driver licence scan edecek, sanırım birde orada yaşadığına dair evinin elektrik, su veya gaz bill gibi birsey scan edip gönderecek. Sanırım tamamı bu istenilen belgeler joint sponsordan, varmı ekstra yapmamız gereken birşey?

yazdiklariniz yeterli gorunuyor. :thumbs_up:

• @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@mango92 teşekkürler. NVC ye belgelerini yüklediğinde anlaşılan 1 ayda rejected olmuş. Demekki olumlu olumsuz belgeleri submit edince NVC 1 ayda yanıt veriyor, yanılıyormuyum? Ben halen joint sponsor olacak arkadaştan belgeleri bekliyorum 2 hafta oldu bekliyorum daha ne kadar beklerim bilmiyorum, o yüzden ondan gelecek joint sponsorluk belgeleri olmadan şu an bizimle ilgili tüm belgeleri yüklesem mi diyorum. Sonrada eğer o gönderirse sonradan sisteme eklesem olur mu acaba? Çünkü daha ne zaman gönderecek bilmiyorum, belkide hiç göndermeyecek. Bu joint sponsor bulmak çok zor iş, çoğu kimse kabul etmiyor. Çok büyük sorumluluğu var sanırım o yüzden kabul etmiyorlar.

Evet, siz vatandas olana kadar bazi yardim programlarina basvurmaniz halinde parayi sponsordan aliyor hukumet. O nedenle ciddi bir sorumlulugu var.

Belgeler geldikce yukleyin bence, hepsini bir yuklemenize gerek yok.

• @bonjour biz once dokumanlari yukleyip sonra ds 260i submit etmistik diye hatirliyorum sonra 1 ay gecti bizden domicile belgelerini ve benim evlilik ve dogum belgelerini tekrardan yuklememizi istediler. hemen yukledik 2 hafta sonra kabul almistik.
    Sorumlulugu su sekilde: siz amerikan vatandasi olana kadar eger devletten bir public charge benefit alirsaniz sponsorunuz ve joint sponsorunuz o miktari devlete geri odemek zorunda diye biliyorum.

• crazycell teşekkür ederim. Bende dediğin gibi artık joint sponsordan gelecek belgeyi beklemek yerine elimdeki belgeleri NVC ye yükleyeceğim. Joint sponsorda sonradan gönderirse onuda eklerim, göndermezse bakalım buradaki gelir ve ev gibi asset şeyleri göstereceğim. Hatta ev vs asset olan şeyleri göster artık konsolos karar verecek demiştin. Domicile meselesi işinide çoğu kimsenin yaptığı gibi vizeyi alınca aile olarak birlikte taşıanacağımızı açıklayan bir mektup yazacağız. Eğer joint sponsor bulamaz isek bunlar ile şansımız var mı? Yani hem US citizen hem de eşi ikiside Türkiye'de yaşıyor ise mutlaka joint sponsor şartmı? Daha önce konsolos karar veriyor demiştin, poverty line diyor eğer buradaki bize ait ev vs gibi şeyleri asset gösterirsek ve poverty line ın çok çok üzerinde ise yinede konsoloslukta joint sponsor kesin istenir mi?

• @mango92 sanırım bende senin gibi yapacağım. İlk önce elimde var olan belgeleri submit edip artık daha sonra oda gönderirse joint sponsorun belgelerini ek belge olarak submit etmeye çalışacağım. Artık joint sponsorunda göndereceği belgelerden umudumu kesmeye başladım. Göndermezsede crazycell e yazdığım gibi Türkiyedeki gelir ev vs assetleri göstereceğim.

• Bir ayı geçti DQ mailini alalı ,hala ses yok seda yok mülakatla ilgili....
    dosya bile hala NVC de gözüküyor..
    kaç kişi mülakat günü bekleyebilir ki? hergün 5 kişi alsalar haftalık 35 kişi mülakata girebilir.!
    zaten turist vizesi için mülakat yapmıyorsun, green kartı olanların eş ve çocukları için mülakat yapmıyorsun ama hala bekliyoruz...

• @bulls Biz de sizden bir hafta sonra DQ olduk ve hala umutla bekliyoruz, her gün siteye girip kontrol ediyorum umutla ama kimseden ses çıkmıyor. Birimize mülakat tarihi gelse hiç değilse diğerleri için de umut olacaktı, ne yazık ki haftalardır tık yok.

• @e-sh07 Haklısınız,bu sıralar mülakat günü alan olmadı sanırım...aralık ayı için mülakat günü alan olursa en azından burdan paylaşsın ki bilgi sahibi olabilelim.

crazycell teşekkür ederim. Bende dediğin gibi artık joint sponsordan gelecek belgeyi beklemek yerine elimdeki belgeleri NVC ye yükleyeceğim. Joint sponsorda sonradan gönderirse onuda eklerim, göndermezse bakalım buradaki gelir ve ev gibi asset şeyleri göstereceğim. Hatta ev vs asset olan şeyleri göster artık konsolos karar verecek demiştin. Domicile meselesi işinide çoğu kimsenin yaptığı gibi vizeyi alınca aile olarak birlikte taşıanacağımızı açıklayan bir mektup yazacağız. Eğer joint sponsor bulamaz isek bunlar ile şansımız var mı? Yani hem US citizen hem de eşi ikiside Türkiye'de yaşıyor ise mutlaka joint sponsor şartmı? Daha önce konsolos karar veriyor demiştin, poverty line diyor eğer buradaki bize ait ev vs gibi şeyleri asset gösterirsek ve poverty line ın çok çok üzerinde ise yinede konsoloslukta joint sponsor kesin istenir mi?

bilemiyorum maalesef, karari konsolos verecek. En ideali ABD'de yasayan ve calisan bir sponsor bulmaniz, o durumda sorun cikmayacagini garanti edebilirim. Zaten konsolosluk yonergelerine yonlendirmistim sizi, orayi ne kadar cumle cumle takip ederseniz isiniz o kadar kolaylasir. Bazi durumlarin ideal olmamasi mumkun, o durumda yeterli olup olmadigina konsolos karar verecek.

• @bonjour bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok. Siz elinizden gelenin en iyisini yapin, eger konsolos yeterli bulmazsa size neyin eksik oldugunu ve neyi tamamlamaniz gerektigini soyleyecek.

• @crazycells çok teşekkür ederim. Bir nebze moral verdin. Dediğim gibi eğer joint sponsor olacak arkadaşımdan ses gelmez ise buradaki ev, diğer birikimleri asset olarak gösterip başvuracağız. Çünkü joint sponsor olurum diyen arkadaş (US te çalışan arkadaşım) yoğunum diyerek 2 haftayı geçti göndermedi birsey, artık göndermeyeceği kanısına varmaya başladım. O yüzden o joint sponsor belgeleri olmadan dediğim gibi buradaki assetleri göstererek başvuracağım. Sende ''bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok.'' diyorsun. İşin garip tarafı çekiliş ile green card çıkan kişiler bankada beş veya on bin dolar para göstererek green cardını alırken US vatandaşı olan kişinin eşine green card almak için bu joint sponsor bulması zorunluluğu gibi birşey olması bana çok garip geliyor.

@crazycells çok teşekkür ederim. Bir nebze moral verdin. Dediğim gibi eğer joint sponsor olacak arkadaşımdan ses gelmez ise buradaki ev, diğer birikimleri asset olarak gösterip başvuracağız. Çünkü joint sponsor olurum diyen arkadaş (US te çalışan arkadaşım) yoğunum diyerek 2 haftayı geçti göndermedi birsey, artık göndermeyeceği kanısına varmaya başladım. O yüzden o joint sponsor belgeleri olmadan dediğim gibi buradaki assetleri göstererek başvuracağım. Sende ''bu arada belirtmis olayim, sponsorluk belgelerinde eksiklik olmasi bir red sebebi degil. Eger cekinceniz buysa, bu konuda suphe duymaniza gerek yok.'' diyorsun.

hayir, kesinlikle degil :) maddi yeterlilik saglanmazsa veya konsolos sponsorluk belgelerini yeterli bulmazsa o durumda bu konuda sizi bilgilendiriyor ve en yakin zamanda sponsor bulup belgeleri tamamlamanizi istiyor. O nedenle sizin yapmaniz gereken, elinizden gelenin en iyisini yapip mulakata katilmak olmali... Eger yeterli bulunmazsa o durumda vize almaniz icin sponsorluk sart olacak ama... O nedenle bir yandan da sponsor bulmaya calisin...

• @crazycells çok sağol. Moralim çok bozuktu. En azından yazdıkların moral oldu. Sağol varol.

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    221 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler gocmen vize green card vize
    2
    0 Oy
    2 İleti
    467 Bakış
    crazycellsC
    @numan011, içinde söyledi: DACA statusunde biri ile evlenip Green Card almak Merhabalar,Amerikada yaşayan kızarkadaşımın DACA vizesi mevcut(bu sene vizesini sorunsuz yeniledi tekrardan)eğer kızarkadaşımla evlenirsem aile dayanaklı green card veya benzeri bir oturum izni alabilir miyim ve ne tür bir statüye sahip olurum? Bu konuda bana cevap verip bilgilendirirseniz çok mutlu olurum. Maalesef DACA statusundeki kisiler ne ABD vatandasi, ne de Green Card sahibi olarak sayilmiyor. O nedenle tahminimce DACA statusune sahip biriyle evlenmek size gocmenlik icin hicbir fayda saglamayacak. Ama emin olmak adina, sorunuzu bir de Muslu Hukuk Burosu'na sormanizi tavsiye ederim: https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
  • F4 Vize Süreci (ABD Vatandaşlarının Kardeşleri)

Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler aile sponsorlu green card
    1k
    1 Oy
    1k İleti
    84k Bakış
    S
    @eeken çok teşekkür ederim 🙏
  • 0 Oy
    965 İleti
    66k Bakış
    P
    Merhaba, uzun bekleyis sonucunda dun vizemiz onaylandi. Esim ve benim icin sorunsuz gecen bir mulakat oldu, 5-10 dakika arasiydi galiba. Konsolosluk da kalabalik degildi. Bekleyenlere sabirlar diliyorum.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k