Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Fahri Tamam ama nisanliniz bunu nasil yapti? Kime bildirdi? Ozel degilse ne dedi?


  • Bir de genel bir soru: Benim ilk gosterdigim sponsorluk belgelerinin uzerinden aylar gecti malum. O vakit yanimdaydi imzalamisti. Simdi yenileri icin islak imza mi gerekiyor?


  • @Fahri kardeş, randevunuzdan iki gün sonra atmış olduğunuz hayaller seneye kaldı mesajı etik bir davranış değil.. kişisel durumunuzu paylaşırsınız veya paylaşmazsınız sizin kararınız.. foruma bakar bilgi alırsınız almazsınız sizin kararınız, saygı duyarız.. ama herkes bir umut, iyi bir haber, konsolosluk ile ilgili bir gelişme beklerken ve siz görüşmeye gidip çıktıkdan sonra, hayaller seneye kaldı gibi bi şey yazmanız yakışık bir davranış değil..


  • @merveyağmur sponsorluk belgelerinde ıslak imzaya gerek yok.. tabi aradan uzun zaman geçtiği için güncel belgeler ve yeni tarihli bir form daha iyi olur.. imzalanmış, Scan edilip gönderilen bir belge kabul ediliyor.. zaten eğer IRS den alınmış tax transcript ler de varsa SSN numarası ile onlarda sorgulayabilir..


  • @b1whsj58 Cevap icin tesekkurler. I-134 icin de o zaman taratip email atsa bana olur mu diyorsunuz yani? Bir tek onda islak imza atmisti zaten.

    Cunku I-134 instructions formunda diyor ki typewritten imza kabul degildir. https://www.uscis.gov/i-134

    Uzerinden o kadar uzun zaman gecti ki surece yeniden basliyormus gibi okuyorum her seyi 😃


  • @merveyağmur olur.. imzalasın, taratıp göndersin kabul ediliyor.. sorun olmaz ..

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fahri, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @merveyağmur onu yazmamın sebebi hem genel herkes adına konuştum hem de 23 Ekim'de konsolosluk kapandı ve burada okuduğum yorumlara göre 1 Ocak a kadar açılmayacağını söylüyorlardı. O tarihte benim vizem henüz işlenmemişti.

    1 Ocak'a kadar acilmayacak demedim 🙂 onu tekrardan vurgulayayim, herkes beklentisini o sekilde ayarlasin dedim 🙂 ki sizin de gorebileceginiz uzere, Kasim sonu oldu ama IR-1 disinda herhangi bir ilerleme goremedik maalesef.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Fahri Oyle bir seye hic gerek yok 🙂

    dosyanizi hangi nedenlerle hizlandirdiginizi ozetleyebilirseniz cok iyi olur, benzer durumdaki pek cok arkadas da bu bilgilerden yararlanmis olur.


  • Bilgiyi paylamamis olmamak adina sizlerle paylasmak istedim aldigim cevabi: @nez in bahsettigi dava sanirim bu ''...... Milligan v. Pompeo, and we are awaiting guidance from the Department of State on the implementation of that order. Any changes to K-1 visa processing as a result of the Court’s order will be posted on travel.state.gov. '' Ordan bekliycez sanirim guzel haberleri simdi


  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    travel state, K vizesi ile ilgili bir bildiri yayınladı;
    sürecin içinde olanların bakması faydalı olabilir. (Milligan v. Pompeo davasına katılanları ilgilendiriyor daha çok ama detaylı bakmakta fayda var)

    https://travel.state.gov/content/travel/en/News/visas-news/k-visa-processing-update.html?fbclid=IwAR10_aK_KenU5fTlPPISheaaqjGvlwBVvV1xqVP19pbUDxr6YW9xmkcJrV8


  • ABD vatandaşı petitioner lara öncelik tanınması yönünde yazı var. Bakalım ne kadar etkileyecek.


  • Zaten ABD vatandaşı olunmasa nişanlı vizesine başvuramazsınız.. kaldı ki aylardır bekleyenler zaten ABD vatandaşı.. yine biz bişe yapmıycazın resmî dille yapılması.. sanırım Ocak 20 ye kadar bi hareket olmaz.. Ankara ayrı bi hikaye..


  • @b1whsj58 @runaslan nerede yayınlandı bu yazı acaba şunu mu kastediyorlar, ABD de doğup büyüyen Us citizenlara öncelik verileceğini yani sadece doğumla veya sonradan vatandaşlık alan çifte vatandaş petitonerlara öncelik verilmeyeceğini mi söylemek istediler? Rica etsem resmî yazının linkini atabilir misin?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie yukarıda paylaştım. bir önceki iletime bakabilirsiniz..


  • @b1whsj58, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    Zaten ABD vatandaşı olunmasa nişanlı vizesine başvuramazsınız.. kaldı ki aylardır bekleyenler zaten ABD vatandaşı.. yine biz bişe yapmıycazın resmî dille yapılması.. sanırım Ocak 20 ye kadar bi hareket olmaz.. Ankara ayrı bi hikaye..

    @Jossie yazdığı gibi doğumla vatandaşlık alanlara öncelik verileceği yönünde yazdım.


  • @gucarslan merhaba, ben o linkte “ABD vatandaşlarına K1 vizelerinde öncelik” ile ilgili bir şey göremedim ama?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Jossie merhaba. benim de kaynak noktam ilgili tweet ve resmi link. o sürece hakim olmadığın için sadece bilgilendirme amaçlı paylaştım.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Referans olarak da bildiri kalsin burada:

    K Visa Processing Update
    Last Updated: November 25, 2020

    On November 19, 2020, the U.S. District Court for the District of Columbia enjoined the government from suspending K-1 fiancée visa adjudications for the named plaintiffs in Milligan v. Pompeo due to the regional COVID-related Presidential Proclamations (P.P.s) 9984, 9992, 9993, 9996, and 10041. These COVID-related regional proclamations suspend entry into the United States of aliens who have been physically present in the People’s Republic of China, Islamic Republic of Iran, Schengen Area, United Kingdom, Republic of Ireland, or Brazil in the 14-day period prior to their entry or attempted entry into the United States. K-1 visa applicants who are named plaintiffs in Milligan v. Pompeo and subject to a regional proclamation should contact their nearest Embassy or Consulate for guidance on scheduling a visa interview. While such applicants may, pursuant to the court order, be scheduled for a visa interview even though they are subject to a COVID-related regional proclamation, the court order does not require that plaintiffs be given special priority ahead of other K visa applicants who have requested interviews or who already have been scheduled for interviews. Even if issued visas, K-1 plaintiff applicants remain subject to the regional P.P.s and, unless able to meet the criteria for an exception, are barred from entering the United States if they have been present in a country covered by a regional P.P. in the 14 days prior to entry.

    K visa applicants who are not plaintiffs in Milligan v. Pompeo and who are not subject to COVID-related regional proclamations will continue to have their applications prioritized and processed in accordance with existing phased resumption of visa services guidance.

    The resumption of routine visa services, prioritized after services to U.S. citizens, is occurring on a post-by-post basis, consistent with the Department’s guidance for safely returning our workforce to Department facilities. U.S. Embassies and Consulates have continued to provide emergency and mission-critical visa services since March and will continue to do so as they are able. As post-specific conditions improve, our missions will begin providing additional services, culminating eventually in a complete resumption of routine visa services. Applicants should check the website of their nearest U.S. Embassy or Consulate for updates on what services that post is currently able to offer.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @runaslan, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    ABD vatandaşı petitioner lara öncelik tanınması yönünde yazı var. Bakalım ne kadar etkileyecek.

    o sekilde bir istisna yapilmamis da (zaten tum K-1 vize basvuranlari ABD vatandasi olmak zorunda), COVID-19'un cok sik oldugu ve kararnamelerle ABD'ye girisi yasaklanan ulkelerden normalde K-1 vizesi verilmezken, onlarin verilmesi icin cikarilan mahkeme kararini yazmislar.

    Fakat bu K-1 vize dosyalarina digerlerine kiyasla da bir ayricalik veya oncelik yapilmayacagini belirtmisler.


Benzer Başlıklar

  • 1476
  • 57
  • 116
  • 1
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

105
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.8k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum