Work And Travel (J1) ile ABD'ye gidip orada kalma yollari
-
Merhaba ben bu sene Wat proğramıyla ABDye gidiyorum, ve orada yaşamak istiyorum. statümü değiştirmeyi düşünüyorum yani dil okuluna başlayıp daha sonra 2 yıllık bir üniversite planlıyorum bunun dışında amerikada oturum izni almanın başka bir yolu var mı ? teşekkür ederim...
-
@ J1 (WAT) Vize Türü İle ABD gidiyorum ABD nasıl oturum alabilirim? içinde söyledi:
Merhaba ben bu sene Wat proğramıyla ABDye gidiyorum, ve orada yaşamak istiyorum. statümü değiştirmeyi düşünüyorum yani dil okuluna başlayıp daha sonra 2 yıllık bir üniversite planlıyorum bunun dışında amerikada oturum izni almanın başka bir yolu var mı ? teşekkür ederim...
J1 vizesini I-539 ile F1, B1/2 ya da H1B gibi vizelere donusturebilirsiniz. Eger dil okuluna baslamak istiyorsaniz, okuldan I-20 belgesi alip basvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrica USCIS'in bu basvurunuzu onaylamasi icin vize degistirme nedeninizi makul bulmasi gerekiyor, bunun yaninda Turkiye'ye doneceginize de ikna olmasi lazim. Bilginize.
Vize degisimiyle ile ilgili konu surada:
Ayrica H1B yani calisma vizesi basvurusu yapabilen bir sirkette is bulursaniz, o vizeye de cevirebilirsiniz ama anladigim kadariyla o daha sonraki bir plan olacak sizin icin. Genelde H1B vizesi icin yuksek ogrenim diplomasina sahip olmaniz bekleniyor.
-
@crazycells J1 (WAT) Vizesi İle ABD'ye gidip nasıl oturum alabilirim? içinde söyledi:
niz. Eger dil okuluna baslamak istiyorsaniz, okuldan I-20 belgesi alip basvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrica USCIS'in bu basvurunuzu onaylamasi icin vize degistirme nedeninizi makul b
Teşekkür ederim. Ben Elektirik Elektronik Teknisyeniyim yani lise mezunuyum H1B türünden vize almam mümkün değil mi? acaba
-
@ J1 (WAT) Vizesi İle ABD'ye gidip nasıl oturum alabilirim? içinde söyledi:
@crazycells J1 (WAT) Vizesi İle ABD&apos ;ye gidip nasıl oturum alabilirim? içinde söyledi:
niz. Eger dil okuluna baslamak istiyorsaniz, okuldan I-20 belgesi alip basvurunuzu yapabilirsiniz. Ayrica USCIS'in bu basvurunuzu onaylamasi icin vize degistirme nedeninizi makul b
Teşekkür ederim. Ben Elektirik Elektronik Teknisyeniyim yani lise mezunuyum H1B türünden vize almam mümkün değil mi? acaba
sanirim lise mezunlari da uzun sureli ve saglam bir is tecrubesi gostererek alabiliyorlar (su an ayrintilari hatirlayamadim) , ama oncelik H1B'yi size getirecek bir is bulabilmek. Tek basiniza basvurmaniz mumkun degil, sizi ise alan kurum basvuru yapmali.
-
@crazycells Teşekkür ederim...
-
@crazycells H1-B için en az 4 yıllık üniversite eğitimi gerektiren bir meslek olmalı: https://www.uscis.gov/working-united-states/temporary-workers/h-1b-specialty-occupations-dod-cooperative-research-and-development-project-workers-and-fashion-models
-
Bizim bir arkadaş da benimle aynı sene (2015) wat yaptı.Çocuk önce dil okuluna kaydını yaptırdı,şu an hala Amerika'da.Master yapıyormuş.Bilginize.
-
Merhaba değerli forum üyeleri ben bu sene Wat proğramı ile abd ye gideceğim ve orada yaşayıp çalışmak istiyorum yani abd de kalmak istiyorum sizlere sorum eğitim ve dil okulu olmazsa abd de yasal olarak kalmak mümkün mü? Tavsiyeleriniz olursa çok sevinirim teşekkür ederim...
-
Merhaba, saat daha erken. Bilgisi olan arkadaşlar cevap verecektir ama, bu konu hakkında bir açılmış bir başlık yok mu? Bi' baksaydınız.
-
malesef kalamazsınız. vize türünüzü eğitim ya da öğrenciye çevirmeniz lazım. onun dışında yasal kalmanız mümkün değil süresi bitince çıkmanız gerekiyor.
-
Teşekkür ederim.
-
@crywolf34 evet gidenler o şekilde kalıyor şuan giden bir kaç ardaş var onlarda wat bittikten sonra kalma peşindeler - bazılarınınki olumlu bazıları olumsuz oluyor iş bulan maddi durumu olan başarabiliyor .
-
Work and travel yaptıktan sonra change of status yaparsak bize work and travel yaparken verilen ssn numarasi vize statumuzu degistirdikten sonra hala kullanilabilir mi
-
@hoopjab21, içinde söyledi: Work And Travel (J1) ile ABD'ye gidip orada kalma yollari
Work and travel yaptıktan sonra change of status yaparsak bize work and travel yaparken verilen ssn numarasi vize statumuzu degistirdikten sonra hala kullanilabilir mi
Hangi vizeye degistiriyorsunuz? Eger calisma izni veren bir vizeyse hala kullanabilirsiniz, degistirmenize gerek yok.
-
10-15 sene önce Moldova'lıların yaptığını şimdi Türkler yapıyor. Wat ile gidip geri dönen en yüksek oran eskiden bizde idi, bir sonraki senenin mülakatlarını etkileyen bir durum.
Wat ile gidip, community collegelara kayıt olup kalan insanlar tanıyorum. Bu da statü değiştirmek ile mümkün oluyor. O sebeple wat a özel değil de statü değiştirmek ile ilgili başlıkları takip etmek daha iyi olacaktır.
J1, dil okulu, community college sırası da yapılabilir. -
Selamlar ben amerikaya J1 vizesiyle yani WAT ile gideceğim. Ama orada kalmak istiyorum. Orada yasal olarak kalmak ve çalışmak için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum
-
@tugba_nyc_love abd vatandaşı ya da green card sahibi biriyle evlenmelisin :D bunun dışında tavsiye istiyorsan forumdaki konuları okuyabilirsin okuduktan sonra cevabını bulamadığın soruları ilgili konu başlıkları altında sorabilirsin.
-
@tugba_nyc_love, içinde söyledi: Work And Travel (J1) ile ABD'ye gidip orada kalma yollari
Selamlar ben amerikaya J1 vizesiyle yani WAT ile gideceğim. Ama orada kalmak istiyorum. Orada yasal olarak kalmak ve çalışmak için ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler. Cevaplarınızı bekliyorum
Eger ogrenci olacaksaniz, okulu ayarlayip gerekli belgelerle ogrenci vizelerine gecis yapmalisiniz...
Eger calisacaksaniz, once bir is bulup sonra calisma vizelerine gecis yapabirsiniz...
Forumdaki ilgili basliklari okumalisiniz.
-
Bu j1- F1 statü değişikliğini yaptıktan sonra eğer ülkeden çıkarsak Amerika'ya tekrar girerken vize almak gerekiyor.Bu şekilde vize alma ihtimalinin düştüğü doğru mu ? Tekrar Türkiye'ye dönüp ordan vize başvurusu yapmak daha mı mantıklı f1 vizesi için?
-
@crazycells Work and Travel ile gidip statü değişikliği yaptıktan sonra ülkeden çıkma halinde yeniden vize almak gerekiyor.Statü değişikliği yaptığımdan dolayı bu vizeyi alma ihtimalim düşer mi?Türkiye'ye gelip f1 vize başvurusu yapmak daha mı mantıklı ? Teşekkürler
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum