@Ayxan-Razıyev, içinde söyledi: Ücretsiz Green Card Çekiliş Başvurusu Nasıl Yapılır?
@crazycells Hocam geçenlerde sizden Bir yakınım ermenistan doğumlu ama vatandaşlık şuanki yaşam yeri pasaport vb Herşeyi Azerbaycana ait bu nedenle başvuru ülkesini nere yapmalıyım 6.cı soruda değiştirmelimiyim yoksa yes deyip geçmelimiyim diye sormuştum . Sizse hiçbir sorun olmayacağını yes deyip geçmeniz gerektiğini söylemiştiniz . Ben yakınım için başvuruyu yaptıktan sonra ekranda Kayıt ve kontenjan olarak ermenistan olduğu yazıldı . Yani yakınım ermenistan kontenjanından çekilişe girmiş oldu . Şuan yazdığım ülkeler 30 yıla yakındır savaş durumunda olduğu için birbirlerine seyahet dosya yasağı vb var Şimdi benim yakınım eğer vizeyi ermenistan kontenjanından kazanırsa ne olucak ? Dv programda vatandaşlık pasaport alınma yeri ikamet yeri vb Hepsini azerbaycan yaptık . Kazandıkdan sonra ermenistanla ilgili herhangi bir belge vb isteyebilirmi ? Yada nasıl bir sorunu olabilir kendisinin (Kazandıkdan sonra) .
Hayir, vizeyi Ermenistan'da almak zorunda degilsiniz, Azerbaycan'da yasiyorsa Tiflis'te (maalesef Baku'de gocmen vize verilmiyor), Turkiye'de yasiyorsa Ankara'da mulakata girecek.
Dogum belgesini dogdugunuz ulkeden getirmenizi istiyorlar, o nedenle Ermenistan'dan almanizi isteyeceklerdir. Ama halklar savasta degil, savasta olan devletler; o nedenle Ermenistan devletinin hala size belgeyi vermesi gerekiyor diye dusunuyorum; eger bir nedenden dolayi belgeyi alamazsaniz konsoloslar esdeger belge de kabul edebiliyorlar.