IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@Dugan Simdiden hayirli olsun, bu konudaki guncellemeleri foruma aktarmayi unutmayin lutfen.
-
@crazycells teşekkür ederim. Ben Obamacare için eşlerimize sponsor olduğumuz için başvuramayacağımızı sanıyordum. Yada bizim gelirimiz yeterli değilse bize sponsor olacak başka birisi sponsor olması gerektiğinden, Obamacare e başvurma hakkı yok sanıyordum. Crazycell şu durum ile eşlerimizin aldığı green card arasında fark varmı? Bir arkadaşım 21 yaşındaki US vatandaşı kızının üzerinden green card aldı. Kızı yeterli geliri olmadığından başka bir arkadaşıda sposor olmuş ve green cardını aldı 3 yıl önce. Sanırım gecen yıl Medicaid e başvurmuş, senin için 5 yıl kuralı var demişler ve red etmişler. Bende bu yüzden Obamacare e bizim eşlerimizde başvuramaz sanıyordum. O halde onun başvurduğu Medicaid ile Obamacare kuralları farklı.
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells teşekkür ederim. Ben Obamacare için eşlerimize sponsor olduğumuz için başvuramayacağımızı sanıyordum. Yada bizim gelirimiz yeterli değilse bize sponsor olacak başka birisi sponsor olması gerektiğinden, Obamacare e başvurma hakkı yok sanıyordum. Crazycell şu durum ile eşlerimizin aldığı green card arasında fark varmı? Bir arkadaşım 21 yaşındaki US vatandaşı kızının üzerinden green card aldı. Kızı yeterli geliri olmadığından başka bir arkadaşıda sposor olmuş ve green cardını aldı 3 yıl önce. Sanırım gecen yıl Medicaid e başvurmuş, senin için 5 yıl kuralı var demişler ve red etmişler. Bende bu yüzden Obamacare e bizim eşlerimizde başvuramaz sanıyordum. O halde onun başvurduğu Medicaid ile Obamacare kuralları farklı.
Medicaid yasakli maalesef. Su iletiyi inceleyin isterseniz, ozellikle de sonundaki listeyi:
-
23 kasim da olan ir1 gorusmesi ceac sayfasindan iptal edildigi mesaji geldi,konsolosluk kapali o tarihte orda olmayin konsolosluk sizinle iletisime gecicektir diye.
-
@turgut-yildiz 9 unda olana 16 sı diyorlar 23 olanı iptal diyorlar?? 16 sında bizimde bir haber yok ne iş bunlar ya?
-
@crazycells teşekkürler. O halde US vatandaşı eşler Obamacare e başvurma hakkı var. Buda ileride onların vatandaşlık başvuruları için herhangi bir engel oluşturmuyor anladığım kadarı ile.
-
@Ozgur-tunali 23'ünde olan randevuyu iptal edip 16'sındakine dokunmamaları saçma olur. Size bugün bir bilgilendirme oldu mu?
-
@Fahri yok bir bilgilendirme..soru formu yollladım cevapta yok benle birlikte başka arkadaşlarda var onlarada iptal falan bilgi verilmemiş..bilmiyorum ne olacağını
-
@bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells teşekkürler. O halde US vatandaşı eşler Obamacare e başvurma hakkı var. Buda ileride onların vatandaşlık başvuruları için herhangi bir engel oluşturmuyor anladığım kadarı ile.
Obamacare'den yararlanmaniz vatandaslik icin sorun cikarmaz :)
-
Merhaba, IR1 vizesi için 30 Kasım'da konsolosluk randevum var. Görüşme öncesi sağlık taramasından (Medical Examination) geçmem gerekiyor. Bildiğim kadarıyla aşı kayıtları istiyorlar ama benim kayıtlı aşı takvimim bulunmuyor. Hastanede bana gerekli olan aşıları yapacaklar mı acaba? Yapıyorlarsa fiyatı hakkında bilgisi olan biri cevap verebilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim
-
@Ali-Samancı geçen hafta bir arkadaşımız 3500 civarı ödeme yapmış toplam aşıları yapmışlar onunda aşı kartı yoktu.benimde yok orda artık ne gerekse yapıyorlar..
-
@Ali-Samancı randevu almayı unutmayın.hastane değil bir klinik orası bu arada bilginiz yoksa eğer..
-
@Ozgur-tunali 25 Kasım'da randevum var. Klinik olduğunu bilmiyordum teşekkür ederim.
-
Merhabalar geç oldu ama yine de yazayım. 19 ekim'de görüşmem vardı ve sabahtan kapıdaydım. 9 da ki randevuma 8:30 gibi covid formunu doldurup alındım. içeriye girdim ilişki kanıtlarımı, tax kağıtlarını, adli sicil kaydını, vukuatlı nüfus kayıt örneğini (hepsinin asıllarını) daha doğrusu ne istedilerse sundum ve salonda beklemeye başladım. daha sonra görüşmem için çağırıldım. tek soru sordu nasıl ve nerede tanıştınız? cevap verdim, teşekkür ederim 5 gün içerisinde pasaportunuzu göndereceğiz dedi. bu kadar mı diye sorduğumda maskenizi de indirirseniz bu kadar dedi ve teşekkür etti. ardından elçilikten ayrıldım. 30 ekim'de amerika'ya giriş yaptım. new york jfk havalimanında pasaport kontrolünde parmak izim alınıp fotografım çekildikten sonra (hiçbir konuşma yapılmadan hatta hi dedim cevap bile vermedi polis) muhtemelen giriş işlemlerim için sorgu odasının bulundugu bölüme çekildim (vize sorgusuna çekilenlerin yanında bekledim) 5-10 dakika beklemenin ardından başka bir bölümden pasaportumla gelen görevli new jersey'e mi gidiyorsun dedi evet dedim okey thank you byby dedi ve yolladı beni. O dakikadan sonra Amerika'ya girmiş oldum, eşime yuvama kavuştum. şimdi ise 1 hafta oldu ve SSN ile GC gelmesini bekliyorum. Darısı tüm bekleyenlerin başına. sorusu olan olursa girdikçe cevap vermeye çalışırım. Herkese teşekkürler.
-
@EmBus hayırlı olsun bundan sonraki hayatında mutluluk ve başarı dileriz arkadaşım..
-
Bu arada konsolosluk sayfasından güvenlik uyarısı kaldırıldı.sanırım açıyorlar arkadaşlar
-
@crazycells merhabalar,
Esim icin basvuru yapmistik ve vizemizi aldik. Ikimizde turkiyedeyiz ve birlikte amerikaya gitmeyi planliyorduk ama bazi sorunlar oldu. Esim bensiz amerikaya tek basina giris yapip 15-20 gun kalip greencardini alip donebilir mi? Yoksa ilk giriste ikimiz mi gitmek zorundayiz? -
@EmBus hayırlı olsun,ailenle mutluluklar dilerim...
-
@Ozgur-tunali Umarım ,kalksın artık......
-
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells merhabalar,
Esim icin basvuru yapmistik ve vizemizi aldik. Ikimizde turkiyedeyiz ve birlikte amerikaya gitmeyi planliyorduk ama bazi sorunlar oldu. Esim bensiz amerikaya tek basina giris yapip 15-20 gun kalip greencardini alip donebilir mi? Yoksa ilk giriste ikimiz mi gitmek zorundayiz?Beraber girme zorunlulugu yok, esiniz gocmen vizesiyle tek basina girip sonra cikabilir. Green Card'i siz almiyorsunuz maalesef, USCIS kendisi basip gonderiyor ve resmi olarak bekleme suresi 120 gun.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
10
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum