Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
-
İyi akşamlar. Sponsor için bana ve eşime ayrı kişi doldurabilir miyiz? 2 farklı kişi sponsor olabilir mi yani
-
@rana, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
İyi akşamlar. Sponsor için bana ve eşime ayrı kişi doldurabilir miyiz? 2 farklı kişi sponsor olabilir mi yani
Birisi size sponsor olduğu zaman I-134 formunun 2. Sayasında;
“Part 2. Information About the Beneficiary” kısmında sizin ve eşinizin bilgilerini de dolduruyor sponsorunuz zaten.
Yani sadece size değil, ailenizine de sponsor oluyor.
Dolayısıyla yıllık geliri yeterli olan tek bir sponsorunuz olması yeterli.I-134 formunu ve yıllık gelir tablosunu bu başlığın ilk sayfasından bulabilirsiniz
-
@bolatmali eğer yeterli geliri yoksa bir sponsorun, ikinci bir sponsor da eklenebiliyor sanırım
-
@Muhtaradana @bolatmali Evet bunun için sormuştum yeterli gelmeyebilir garanti olsun istiyorum
-
@rana @Muhtaradana
Evet, yeterli değilse co-sponsor ekleyebiliyorsunuz.
Ben eşiniz için ayrı sponsor, kendiniz için ayrı sponsor anlamışım soruyu. -
@bolatmali doğru anlamışsınız aslında siz. Sponsor olan kişi formunda sadece benim ismimi yazacak diğeri eşimi. Böyle olabiliyor mu acaba? Ya da sizin dediğiniz mantıklı 2 kişi de 2 mize olacak. Doğru mu anladım
-
Formu dolduran kişi ablamın eşinin kuzeni. Yakınlık derecesi soruyormuş formda ne yazmalıyız? Benden istenen I-134
-
@rana
Sanırım sizler evlilik durumunu, bu aşamada sponsor olacak kişilerin bilmesini istemiyorsunuz. Doğru anladıysam.
Fakat tek bir kişi sponsor olduğunda size, eşininizin bilgilerini o forma dahil etmek zorunda olduğu için bu aşamada öğrenmeleri lazım, bilginiz olsun.
Co-sponsor olarak tek I-134 formuna diğer sponsorunuzda imza atarak ve belgelerini ekleyerek destek sponsor olabiliyor bildiğim. Fakat bu aşamada @crazycells tavsiyeleri bekleyin. Dediğiniz şekilde iki ayrı form olabilir mi bilmiyorum.
Sizlere önerim bu gibi durumlarda konsolosluğa da mail atabilirsiniz. Ertesi gün mail olarak cevap alıyorsunuz. Türkçe yazabilirsiniz. Türkçe cevap da veriyorlar.
Link;https://tr.usembassy.gov/tr/visas-tr/contact-immigrant-visa-section-tr/
-
@rana, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
@Muhtaradana @bolatmali Evet bunun için sormuştum yeterli gelmeyebilir garanti olsun istiyorum
hayir, bu sekilde yapamiyorsunuz maalesef. A ve B kisilerinin gelirleri size sponsor olurken toplanmiyor, hem A hem de B ayri ayri sponsorluk sartlarini saglamali ki sponsor olabilsinler. Bu durumda birden fazla kisi de kullanmak zaten gereksiz olmus oluyor.
-
1099 Tax belgesine sahipseniz ve Sponsorluk formu I-864 formunu doldurmak zorunda kalirsaniz bilmeniz gereken bir detay var.
Devlet sizin brut gelirinize bakmiyor giderler ciktiktan sonra kalan kismi degerlendiriyor.
Tax Formundaki yeri; Schedule C or C-EZ (Profit or Loss from Business) ya da calistiginiz yere gore Schedule D (Capital Gains), Schedule E (Supplemental Income or Loss), or Schedule F (Profit or Loss from Farming)." de olabilir.
Ornegin Evlenmeye karar verdiniz Uber surucususunuz $50K gelir elde ettiniz ve bunun yarisi masraflara cikti tax formunda bunu belirttiniz, sizin elinizde sadece $25K gelir kalacaktir.
Eger hane halki 2019 yili rakamlarina gore;
2 Kisi $ 21.137
3 Kisi $ 26.662
4 Kisi $ 32.187
5 Kisi $ 37.712Hane halki 2 kisiyse sponsorlugunuz yeterli rakama ulasacaktir. 3 kisi ise ulasamiyacaktir. Not: Askerlerde rakamlar farkli burda kimsenin olmadigini var sayiyorum.
Umarim birilerine faydasi dokunur bu yazi.
Bunu okuyan arkadaslarimdan ricam.
Bu sene evlendim ve yukarida yazdigim detayi bilmedigimden gelirimin yeterli olmadigini sponsor bulmam gerektigini belirten bir mektup aldim.
Eger Green kartiniz ya da vatandasliginiz varsa ve yukardaki hane halklari rakamlarina ulasiyorsaniz sponsor ariyorum ve bu buyuk iyiligin karsiliginda istediginiz bir hayir kurumu veya size maddi bagista bulunmak istiyorum.Sponsorluk sozcugununde altini doldurmak ve en azindan benim adima edilen yardimin 0’a yakin risk tasidigini kanitlamak icin yazi devam ettiriyorum.
Sponsorun sorumluluklari
- Eger basvurdugunuz kisi “Federal Means-Tested Public Benefits” yardimlarini alirsa bu ucretler sizden geri alinir
- Adres degistiriseniz bildirmeniz gerekir. (Basit bir form)
https://www.uscis.gov/sites/default/files/USCIS/Resources/F3en.pdf
“Federal Means-Tested Public” Yardimlari Nedir?
- Food Stamps, (5 yil Amerikada yasamis olmak gerekir.)
https://www.fns.usda.gov/snap/recipient/eligibility#Vehicles - Medicaid, (5 yil NJ yasamis olmak gerekir.)
https://www.state.nj.us/humanservices/dmahs/clients/medicaid/ - Supplemental Security Income (SSI)(65 yasinin uzerinde olmak gerekir.)
https://www.benefits.gov/benefit/4412 - Temporary Assistance for Needy Families (TANF) (Cok cok dusuk ucretili olmasi gerek)
https://www.benefits.gov/benefit/613 - State Child Health Insurance Program (SCHIP) (19 Yasindan kucuk olmasi gerek)
Extra: State Means-Tested Public Benefits. (Her hangi bir bilgi bulamadim)
Amerikan vatandasinin esi 3 yil icerisinde vatandasliga gecebiliyor. Vatandasliga gecincede sponsorun sorumluluklari bitiyor. Cogu yardim 5 yil sarti ariyor. Diger ikisi kucuklere bir digeride yaslilara verliyor. (Tanf) cok dusuk gelir olmasi gerekiyor esim calisacak zaten boyle bir yardim almayi da hic dusunmuyoruz ihtiyacimizda yok. Sadece green kart istiyoruz acikcasi yardimci olursaniz cok seviniriz asla unutmayiz sizi.
-
@Suche yanlis bilmiyorsam federal benefit'ler icin sure 40 ceyrek, yani yaklasik 10 yil boyunca sorumlu oluyorsunuz sponsor oldugunuz kisiden.
Surece ABD'de mi devam ediyorsunuz yoksa Turkiye'de mi?
-
Amerikadayim
Sorumluluklarin sona ermesi icin "40 ceyrek" konusu sadece biri, vatandas olmak, olmek , ulkeden tamamen ayrilmak, ya da basvuru sahibinin avukati sponsoru degistirmek ister ceker ozaman sorumluluklar ortadan kalkar.Not:(Bosanmak sorumluluklari ortadan kaldirmaz)
https://www.uscis.gov/greencard/affidavit-support ( Devletin kendi sitesinden bulabilirisiniz. )I-864 is a commitment to act as the financial sponsor of the applicant, once he/she arrives in the United States and your financial responsibility continues for the person who becomes a permanent resident based on a Form I-864 that you signed until that person:
- Becomes a U.S. citizen;
- Has worked, or can be credited with, 40 quarters (usually 10 years) of coverage under the Social Security Act; In certain cases, the work of a spouse or parent adds qualifying quarters
- Ceases to be a lawful permanent resident and departs the U.S.
- Becomes subject to removal, but applies for and obtains in removal proceedings a new grant of adjustment of status, based on a new affidavit of support, if one is required; or
- Dies.
- The USCIS Officer determines at the time of interview that a Joint sponsor is no longer needed, and the Immigration lawyer on the case requests that the joint sponsor paperwork be taken out of the file. (https://www.avvo.com/legal-answers/can-i-change-my-joint-sponsor--3263424.html)
-
Ayirca bir bilgi daha ekliyeyim.
Birden fazla kisiye sponsor olabilirsin. Gelirin yettigi kadar. 7,8 Kisiye dahi sponsor olanlar varmis. Tabi bu sayi 6 7 leri bulunca Sponsorun niyeti Ulusal vize merkezince sorgulanabilir, diye yazmislardi bir kac yerde.
Her bir sponsorluk arti yeni bir hane uyesi demek. Ornegin: Eşine sponsor oldun ve arkadaşınada olmak istiyorsun.
(Sen+Eşin+sponsor olmak istediğin arkadaşın)3 kisilik hane geliri gerekli.
2 Kisi $ 21.137
3 Kisi $ 26.662
4 Kisi $ 32.187
5 Kisi $ 37.712 -
Merhaba, green card yoluyla sponsorum yalnizca başvuru sahibi adına sponsor olması yeterli mi yoksa onunla birlikte gidecek herbir aile bireyi içinde sponsor olmalı mi? Ayrıca sponsorum ve benim farklı eyaletlerde yaşamamiz sorun teşkil eder mi? Teşekkürler
-
@Zeynep-Kuzu Gidecekleri herbiri için sponsor oluyor.Aynı eyalette yaşamanız gerekmiyor
-
Merhabalar,
Amerikan vatandasi olan esimle Agustos ayinda evlendik, kendisi Turk.
Bu hafta green card basvurularini tamamlayacagiz.
Doldurmam gereken belgeler I30 I485 I765 I864 diye biliyorum forumda da okudum:)
Onun disinda biyometrik fotograf
Ingilizce nufus belgesi, pasaport, ve diger fotograf kontrat gibi belgelerimizi de ayni anda mi gondermemiz gerekiyor?
Saglik formunu ne zaman gondermemiz gerekir?
Eksik ya da yanlis bildigim bir sey var midir acaba 🙂 biraz heyecanliyim bu konuda, yazimi maruz gorun
Tesekkur ederim -
@Duygu-Sayiner, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
Merhabalar,
Amerikan vatandasi olan esimle Agustos ayinda evlendik, kendisi Turk.
Bu hafta green card basvurularini tamamlayacagiz.
Doldurmam gereken belgeler I30 I485 I765 I864 diye biliyorum forumda da okudum:)
Onun disinda biyometrik fotograf
Ingilizce nufus belgesi, pasaport, ve diger fotograf kontrat gibi belgelerimizi de ayni anda mi gondermemiz gerekiyor?evet, formlarla gonderin.
Saglik formunu ne zaman gondermemiz gerekir?
ya en basta diger formlarla gonderin, ya da mulakata goturebilirsiniz. Onlar zaten size bilgi gonderiyorlar ilk basvurudan sonra.
Eksik ya da yanlis bildigim bir sey var midir acaba 🙂 biraz heyecanliyim bu konuda, yazimi maruz gorun
Tesekkur ederim -
Merhaba,
2020 talihlisiyim 5 kasımda görüşmem olmuştu ve benden daha fazla para kaynağı veya sponsor veya iş bulmam gerektiğine dair AP durumuna kalmıştım. Biz para kaynağını arttırdık fakat şimdi de sponsor bulmamızı istediler, gönderilen kağıtta I-864 formunun doldurulması gerektiğini işaretlemişler bildiğim kadarıyla aile sponsorluğuyla alakalı bir form bu yanlış işaretlemiş olabilirler mi gibi bir soru var aklımda? Bilgisi olan var mıdır acaba?
Teşekkürler şimdiden.
-
En dogru cevabi konsolosluk verecektir. Tr.embassy sitesi uzerinden sorunuzu sorun bence ve 221g formunu da taratip ek olarak gonderin. Yanlis isaretlenmis olabilecegini dusunuyorum. Bizden de amerikadaki daimi adresimizi isteyen kutucuk isaretli idi. (Petitioner's US domicile yazan yer) Hic dikkate almadik.
-
@ayse, içinde söyledi: Sponsorluk islemleri ve Yapilmasi Gerekenler (I-134 ve I-864)
En dogru cevabi konsolosluk verecektir. Tr.embassy sitesi uzerinden sorunuzu sorun bence ve 221g formunu da taratip ek olarak gonderin. Yanlis isaretlenmis olabilecegini dusunuyorum. Bizden de amerikadaki daimi adresimizi isteyen kutucuk isaretli idi. (Petitioner's US domicile yazan yer) Hic dikkate almadik.
Teşekkürler Ayşe hanım bizde sorumuzu sorduk cevap bekliyoruz umarım biran önce dönerler bizde ne yapacağımıza karar veririz artık çünkü bizim için yorucu bi süreç oldu gerçekten...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
14
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum