Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Healthcare, Obamacare, Sağlık Sigortası

Sağlık
936 186 87.7k 167
  • ⭐⭐

    @caglaror, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @goodluck burada netlesmesi gereken nokta yil sonunda tax return miktarinizi bildirdiginiz tahmini gelir uzerinden hesaplayip ona mahsuben devletin size saglik sigortasi kredisi acmasi. Eger siz devletten alacakli cikmazsaniz bu krediyi sizden yil sonunda talep edecek. Eger tahminler dogru ise bu sefer tax return alamamis olacaksiniz.

    Evet dogru ancak yukardaki ornekten hareket edersek siz en basta 35000 kazanacaginizi soylerseniz atiyorum aylik sizin payiniza odemesi $300 olan belkide hic kullanamayacaginiz bir sigorta alacaksiniz. Ancak 22000 tahmini gelir gosterdiginizde aylik $90 odemeli full covarege bir sigorta alacaksiniz. Yil sonunda geliriniz 35000 oldugunda devletin verdigi tax credit in bir kismini geri odeyeceksiniz. Yillik toplam odeyeceginiz tutar cok farkli olmayacak cunku eger 35000 beyan etseydiniz aylik $300 dan gene fazla bir odeme cikacakti ve elinizde kullanmadiginiz bir sigortaniz olacakti. Tabi yil sonunda toplam gelirinizi iyi hesap etmelisiniz eger cok yuksek birbdeger olursa tum tax credit i geri odemek zorunda kalirsiniz. Yukardaki tum rakamlari ornek acisindan yazdim. Gercek rakamlari tam olarak bilmiyorum. Ilk defa bu sistemi uyguladigimda aylik $90 full coverage sigortam vardi. Mr cektirip sadece $100 oduyordum. Specialist ucreti $10 acil servis $100 gibi komik rakamlar oduyordum. Yil sonunda cikan gelir tahmini soyledigim gelirden $11000 fazla cikmisti. $700 tax credit devlete geri odemistim fazlasiyla degmisti. Bahsettigim sigorta esim ve benim icindi

  • ⭐⭐

    Ek olarak politikalar sistemler hersey degisiyor. Dikkatli olmakta fayda var sonra bana kizmayin


  • merhaba @goodluck
    Healtcare obamacare bir devlet yardımı sayılıyor hatta yardımı.oyüzden bu fiyat farkları bişeyler ifade ediyor şuan.belli bir gelir vs skalası üzerinden hesaplanıyor altında kalınca fiyat farkı veriyorsun(vergi olarak) ve belli bir gelir kotası yok hatta üste para veriyosun.peki ben sponsor ile gidersem bu devlet yardımı için bnm sponsoruma ödeme çıkarmaları ne kadar bi ödeme çıkıyor?


  • @goodluck Arkadaslarla gecen sene (bu sene icin) sigorta yaptirmayanlar olarak aramizda cok tartistik. Diyelim 3 paket var ve bunlar farkli durumlara gore bize uyabilecek optimum paketler. Bizim gelirim dusuk belirtmemiz sorun degil, cunku cok gelir elde edersek develete farki odemek zaten mantikli. Amac en fazla hizmeti en az para odeyerek almaya calismak.
    Gecen sene ekran goruntuleri paylasmistim. Sigorta sirketleri istatistik olarak toplamda karli cikmak icin paketleri oyle bir hazirliyorlar ki detaylarda ortalama hane basi para cikisi ile toplamda odenen saglik harcamalari surekli sigorta lehine oluyor (zaten diger turlu bu isi yapmazlardi).
    Az aylik odemesi olanlar devletin cok kredi odedigi paketler ama bu paketlerden deductible miktari yuksek ve/veya sartlari dusuk oluyor (onu odemem bunu haric gibi). Bir de maks outof pocket degerlerine kisi basi ve toplam aile rakamlariyla oynararak opsiyonlari cok arttiriyorlar.
    Bir avukat titizliligi ile satirlarin aralarini okumak gerekiyor. Veya bu sene benim yapacagim gibi, secenegim zaten yok diyerek aylik odemesi en dusuk olani secip bir sigorta yaptirmak gerek. Genc ve saglikli iseniz rahat tercih yapilabiliyor.

  • ⭐⭐

    @mahmutenis, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    merhaba @goodluck
    Healtcare obamacare bir devlet yardımı sayılıyor hatta yardımı.oyüzden bu fiyat farkları bişeyler ifade ediyor şuan.belli bir gelir kotası üzerinden hesaplanıyor altında kalınca fiyat farkı veriyorsun(vergi olarak) ve belli bir gelir kotası yok hatta üste para veriyosun.peki ben sponsor ile gidersem bu devlet yardımı için bnm sponsoruma ödeme çıkarmaları ne kadar bi ödeme çıkıyor?

    Sponsorla alakasi yok. Onlar kendileri nasil bir sigorta sagliyorlarsa masrafta o dogrultuda cikar


  • Merhaba herkese. 2021 Haziran ayinda ben ve oglum Kaliforniyaya yerlesecegiz. Esim bizimle gelecek ama 2 ay sonra Turkiyeye donecek ve gitgel yapacak bir sure.
    İlk basta is vs olmayacagi icin saglik sigortasini healthcare.gov uzerinden alabiliyor muyum ?
    Oglum 17 yasinda olacak (Ekim 2004 dogumlu), CHIP ten faydalanacagini anliyorum. Onun basvurusunu healthcare.gov uzerinden aile sigortasi ile beraber mi yoksa bireysel olarak mi basvurulacak ?(umarim ifade edebilmisimdir)
    Esim bir sure gitgel yapacagi icin basvuru yaparken evde yasayan kisi sayisina onu eklemeli miyim ?
    Esim MS hastasi, Turkiyede ilaclarini SSK uzerinden aliyor, Amerikada bu sansi olmayacak bildgim kadari ile. Bu konuda nasilbir yol izlememizi onerirsiniz ?

    Tesekkurler cevaplar icin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhaba herkese. 2021 Haziran ayinda ben ve oglum Kaliforniyaya yerlesecegiz. Esim bizimle gelecek ama 2 ay sonra Turkiyeye donecek ve gitgel yapacak bir sure.
    İlk basta is vs olmayacagi icin saglik sigortasini healthcare.gov uzerinden alabiliyor muyum ?
    Oglum 17 yasinda olacak (Ekim 2004 dogumlu), CHIP ten faydalanacagini anliyorum. Onun basvurusunu healthcare.gov uzerinden aile sigortasi ile beraber mi yoksa bireysel olarak mi basvurulacak ?(umarim ifade edebilmisimdir)
    Esim bir sure gitgel yapacagi icin basvuru yaparken evde yasayan kisi sayisina onu eklemeli miyim ?
    Esim MS hastasi, Turkiyede ilaclarini SSK uzerinden aliyor, Amerikada bu sansi olmayacak bildgim kadari ile. Bu konuda nasilbir yol izlememizi onerirsiniz ?

    Tesekkurler cevaplar icin.

    Gelir olsun olmasın, her durumda Markeplace üzerinden sigorta alabilirsiniz. Ancak gelir bildirmezseniz tax credit'ten yararlanamazsınız. Size mevcut gelirinizi değil, o yıl boyunca kazanmayı beklediğiniz geliri soracak. O nedenle henüz çalışmıyorsanız bile, tahmini gelir yazabilirsiniz. Ayrıca eşinizin Türkiye'deki gelirini de yazabilirsiniz.
    17 yaşındaki çocuk için CHIP ve CA eyaleti için geçerli başka programlardan yararlanabilirsiniz. Sistem sizi yönlendirir.
    Eşinizi eklemek veya eklememek size kalmış. Sigorta yaptırırsanız ilaçlarını buradan da alma imkanı olabilir. Sigortalar MS tedavilerini ödüyor olmalı.


  • @knnrn tesekkur ederim. Haziranda gelecegimiz icin sigorta işlemini de healthcare.gov uzerinden o tarihte yapabliyorum anladigim kadari ile. bir tarih kısıtlamasi yok sanirim, degil mi.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @knnrn tesekkur ederim. Haziranda gelecegimiz icin sigorta işlemini de healthcare.gov uzerinden o tarihte yapabliyorum anladigim kadari ile. bir tarih kısıtlamasi yok sanirim, degil mi.

    Normalde sadece Aralık ayında yapılıyor. Ama "special enrollment" kapsamındaki bir durumda (eyalet değiştirme, ABD'ye taşınma, yeni çocuk olması vb) yılın herhangi bir döneminde de yapılabiliyor.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist @knnrn in bahsettigi special enrollment icin 60 gunluk sureniz var. Bu da aklinizda bulunsun. Bu sure eskiden 90 gunmus.


  • @knnrn @keysnambır tesekkur ederim degerli cevaplarinz icin. special enrollment icinde kalacagim ve konuya cok hakim olmadigim icin ilk sefer icin online basvuruda bir kisim var : "have a certified enroller call you" opsiyonu mevcut. Hazirandaki yerlesim esnasinda bu opsiyonu kullanmak mi yoksa online uzerinden mi ilerlemek daha dogru olur. Kaliforniya ile ilgli forumda okuduklarim pek ic acici degildi ama her olay farkli yorumlara aciktir gorusunu de savunurum :) .Cevaplar icin tekrar tesekkur ederim, zamaninizi aldim.


  • @keysnambır @knnrn esim ilaclarini 2016 tarihinden beri aliyor, yani Turkiyede ikinci atak 2016 uzerinden sayiliyor ve ilacin SGK ya baglanmasi bu sene uzerinden. Amerikada sigorta basvurusu yapilirken MS yuzunden red alabilir mi ya da MS sebebi ile daha fazla prim odemek zorunda kalabilir miyiz ? Tesekkurler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist Size kalmış, öyle de yapabilirsiniz. Biz bir kere telefonla agent aradık, yaklaşık 2 saat sürdü ve formdaki soruları sözlü olarak sordu sadece.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @cnpist, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    @keysnambır @knnrn esim ilaclarini 2016 tarihinden beri aliyor, yani Turkiyede ikinci atak 2016 uzerinden sayiliyor ve ilacin SGK ya baglanmasi bu sene uzerinden. Amerikada sigorta basvurusu yapilirken MS yuzunden red alabilir mi ya da MS sebebi ile daha fazla prim odemek zorunda kalabilir miyiz ? Tesekkurler

    Bu dedikleriniz Obamacare öncesi olan şeyler. ABD'de artık mevcut hastalık nedeniyle reddetme veya yüksek prim alma diye bir şey yok. Sigorta şirketi böyle bir şey yaparsa federal olarak suç işlemiş olur.


  • @knnrn cok tesekkur ederim. Houstan 'a umarim yolum duser ve sahsen tanismak umidi ile.

  • ⭐⭐⭐

    @cnpist 90 gunden 60 gune gecme kismini kotu bir tectube olarak ben yasadim ve foruma aktarmistim. O yuzden bebegimiz haric sigortamiz bulunmuyor. :-(


  • @keysnambır dikkat edecegim, sagolun.


  • Ben geçen sene enrollment dönemini kaçırdığım için market place’de bir özel poliçe almıştım. 1-2 sefer kullandım ve sistem gayet iyi işliyordu. Gerçi deductible yüksek idi, o sebeple ancak çok ihtiyaç olunca kullanmıştım. Şimdi ise 2021 enrollment dönemini yakalama şansı var ve direkt healthcare sitesi üzerinden bir poliçe alabiliriz.

    Merak ettiğim, marketplace’den alınan ile , healthcare üzerinden alınan arasında ne fark var?
    Healthcare üzerinde poliçe almaya değer mi? Muhtemelen prim de özel sigortaya göre daha yüksek çıkacak, çünkü girdiğim gelir limitlerin üzerinde idi.

    Bildiğim kadarıyla, benim poliçe ACA sigortası değil, yani mevcut hastalıkları kapsamıyordu. Ama şimdi kanun değişti, artık sanırım tüm sigortalar mevcut hastalıkları kapsıyor. Dolayısıyla bu temel farkı giderilmiş oluyor.


  • Merhaba healthcare.gov üzerinden alacağımız sigorta devlet yardımı sayılmıyormu? Vatandaşlık sürecinde devlet yardımı almış gibi Değerlendirip bundan sorun çıkarmazlarmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @estoyza, içinde söyledi: Healtcare, Obamacare, Saglik sigortasi

    Merhaba healthcare.gov üzerinden alacağımız sigorta devlet yardımı sayılmıyormu? Vatandaşlık sürecinde devlet yardımı almış gibi Değerlendirip bundan sorun çıkarmazlarmı?

    Hayır, resmi sitede bununla ilgili bir açıklama vardı, bulup paylaşırım. Sağlık sigortası devlet yardımı sayılmıyor. Ayrıca burada alınan tax credit, yani vergi indirimi. Devlet yardımı değil.


Benzer Başlıklar

  • Sağlık sigortası olmadan kendi iğnelerimizi nasıl yaptırabiliriz?

    Taşındı Sağlık
    4
    0 Oy
    4 İleti
    289 Bakış
    X
    @crazycells ve @knnrn Cok tesekkurler cevaplariniz icin. Gozumden kacmis bu cevaplariniz. Igne kalcadan yapiliyor bildigim kadariyla ondan kendisi yapamaz herhalde. Normalde ya saglik ocagina gidiyorlar ya da komsu hemsire/doktor arkadaslari yapiyor sanirim. Kendilerinin yaptigini hic duymadim. Ama bir sorayim. Olmadi gelene kadar kendileri yapmayi ogrenebilirse, belki o sekilde cozeriz sorunu. Ben hayatimda igne yapmadim, becerebilir miyim emin degilim. Ogrenmeye calisayim. Becerebilirsem belki ben yaparim. Bu CVS'in kendi recetesiz sattigi ignelerin dozaji cok dusuk, ondan dolayi kendisi getirecek ignesini zaten. Cok tesekkurler cevabiniz icin tekrar. Bir sorayim kendileri ogrenebilir mi. Olmazsa artik recete and @knnrn'in dedigi gibi doktordan Ingilizce bir not almayi denesinler.
  • F1 Öğrencisi Sağlık Sigortası

    Sağlık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    T
    Merhaba, Sağlık sigortası için "https://www.internationalstudentinsurance.com/)" ile irtibat kurdum. Patriot plan diye bir insurance önerdiler fakat çok pahalı geldi. 12 aylığına ailemle Amerikaya geleceğiz visiting scholar ve postdoc için. Temel bir sağlık sigortası paketi arıyorum. Geçenlerde seyahat sağlık sigortası için 90 günlük geçerliliği olduğunu okudum. Bu bilgiyi teyit etmedim fakat önerebileceğiniz uygun fiyatlı sağlık sigortası paketleri var mıdır.??
  • Sağlık Sigortası Masrafları

    Sağlık
    33
    1 Oy
    33 İleti
    4k Bakış
    H
    Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim. Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
  • 0 Oy
    53 İleti
    12k Bakış
    Ercan GeçginE
    @knnrn, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @Ercan-Geçgin, içinde söyledi: Greencard ile ABD'ye göç eden birinin yaptırması gerekli olan seyahat sigortası hk @knnrn Merhabalar. Seyahat sigortası ile ilgili tecrübeleriniz var diye anladım. Biz de GC göçmen vizesi ile ABD'ye gideceğiz. Seyahat sigortası yapsak bile ABD'de zorunlu sağlık sigortası yapmamız gerekli midir? Göçmenlerin neden seyahat sigortası yaptırmasını gerekli bulmadığınızı da öğrenmek isterim. Kapsamlı bir seyahat sağlık sigortası iş görmez mi? Birkaç haftalık bir poliçe iyi olabilir. Ama dikkat ederseniz seyahat sigortası aslında bir sağlık sigortası değil, kaza sigortası. Araba kazası gibi durumlarda zaten aracın sigortası bazı masrafları karşılıyor. Arkadaşlarım seyahat sigortası ile sağlık hizmeti almaya çalıştılar, genelde pek iyi bir deneyim olmuyor. Hastaneler ne yapacaklarını bilmiyorlar. Çok acil bir durumda sağlık kurumları zaten sizi geri çevirmez. Fatura yüksek gelirse de ödeme gücünüze göre ödersiniz. Fazlasını alamazlar. Charity olarak iptal ederler. Bu gibi durumlar nedeniyle bence çok şart değil. Anladım, haklısınız tam olarak bir sağlık sigortası değil. Daha önce 1 haftalık yapmıştım yurt dışı için, kullanmak icap etmedi. Fakat dediğiniz gibi verdiği teminatlar daha çok acil ve kaza gerektiren durumlar.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.3k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum