Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2018 Mülakat Deneyimleri

• Ben de merak içerisindeyim . İyi şeyler duymaya çok ihtiyacımız var bu süreçte 😊🙏🇺🇸👍🏻🙋🇺🇸🤗

• Herkese merhaba dün başvrumuz resmen onaylandı. Mülakat günüyle ilgili hemen 1-2 ufak tüyo vermek istedim. Öncelikle içeriye çanta/cep telefonu kesinlikle almıyorlar. Yanınızdaysa karşıdaki büfe 5tl karşılığı emanet kabul ediyor. Bir de ödeme için kredi kartı ya da paranın olduğu cüzdanı emanete bırakmayın (ben yaptım) sonra dışarı çıkmak için uğraştım.
    Diğer konu da mümkün olduğunca erken gidin. Bizim randevu 8.30 idi. 8.15'de gittik. Sıra vardı. Çocuklu olduğumuz için önden girdik ama yine de çıkışımız tam 12:30u buldu. 7:30da almaya başlıyorlarmış ve randevu saati çok da önemli değil. Mümkün olduğunca erken gidin. Biz en sonuncuyduk öyle düşünün ve tüm işlemlerin bitmesi 4 saat sürdü. Çocukla orda 4 saat çok eğlenceli olmuyor 🙂
    Önce evraklarınızı almak için çağırıyorlar. Sonra parayı almak için, en son da mülakat için çağırıyorlar. Çok da bir soru sormadılar. Bence zaten alacaklarına önceden karar vermişler, öyle bir aksi durum var mı diye görmek istiyorlar.
    Bir de çocuklu aileler için içeride oyun oynayacakları oyalanacakları bir bölüm var ama tabii bir çocuğu 4 saat ne kadar oyalarsınız bilemem 🙂
    Herkese bol şans

• @apostleoftruth Evlilik cüzdanının ilk 3 sayfası yeterli ama eşler için birer kopya gerekiyor. Ben tek kopya götürmüşüm. Sorun olmadı ama istenen aslında 2 kopya

• @jamesbrain hayırlı olsun sayın jamesbrain 🙂

• @jamesbrain Hayırlı olsun.Yeni hayatınızda başarılar.
    Bugün mülakata girecek olan arkadaş sayısı daha fazlaydı sanırım.Onlarında güzel haberlerini bekliyoruz.

• @ikizbabasi Teşekkürler. Evet dün 200-222 sırası vardı yani 23 kişi vardı Green Card için. Ben de 3 Ekim tarihli çok gördüm. Herkese bol şans. Kaynaşmak ve tanışmak için güzel fırsat 🙂

• @crazycells Teşekkürler 🙂 Bu asıl green card almak için ülkeye giriş yaptıktan sonra alıncaya kadar beklemek gerekiyor mu? Yoksa girip çıksak olur mu?

• @jamesbrain çok tebrikler ve bundan sonrası için bol şans...

DV2018'in güzel haberleri gelmeye başladı, devamını bekliyoruz. Bakalım bizde buradan vize görüşmemizi yazabilecek miyiz 🙂

• @jamesbrain Hayırlı olsun . Gitmeyi planladığınız eyalet / şehir neresi acaba ?

• @smesut California düşünüyorum (IT alanındayım) ama sürekli de pahalı diyorlar. Ama yine de gönlüm California'dan yana 🙂 Belki Seattle ama yağmurluymuş orası ama doğası muhteşemmiş. California'da bulundum, tam bana uygun rahat bir hayat... okyanus... 🙂

• Bu ileti silindi!

• @jamesbrain Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Bahsettiğiniz 23 kişi de orada mıydı? Eğer öyleyse kazanıp da forum, face veya whatsapp' da olmayan/paylaşım yapmayan birçok kişi var demektir.

• Günaydın herkese;
    Arşiv kayıtlı adli sicli belgesi ve nüfus kayıt örneği'ni e-devlet'ten alabiliyor muyuz? Alıyorsak nasıl aldığımızı gösteren bir yer var mı formda (hangi makama vereceğiz falan) ? Ben tek gidiyorum , nüfus kayıt örneğini tüm aile için alıyor diyor ; anne ,baba dahil mi bunlara?
    CSC için telefon değişmiş ;onu da yazayım: 0 850 390 28 84 . Tüm sorularınızı bıkmadan,usanmadan cevaplıyorlar.
    Kolay gelsin herkese

• Sn @jamesbrain cook tebrikler, hayirli ugurlu olsun 🙂
    1 sorum var; 23 kisiydik demissiniz diger kisilerin de green card icin geldiklerine emin misiniz? Turistik ve is icin olabilir mi? Rakam cok yuksek geldi de 🙂

• 2 ekimde randevusu olan bikaç arkadaş daha vardı onlarda sonuçları aktarırsaa iyi olur

• @jamesbrain Hayırlı olsun, yeni hayatınızda başarılar 🙂

• @jamesbrain hayırlı uğurlu olsunn

• @jamesbrain öncelikle hayırlı olsun dostum. Umarım yeni hayatında çok mutlu olursun.

Evlilik cüzdanının ilk 3 sayfası fotokopisi benim için bir fotokopi de 3 sayfa yine eşim için toplam 2 takım fotokopi doğru mudur ?

• @jamesbrain hayırlı olsun, yeni maceranız da başarılar 🙂

• Herkese selamlar,
    Yaklaşık 2 saat önce konsolosluktan elimde "Vizeniz onaylandı!" yazan bir kağıtla çıktım. 🙂
    Hemen sıcağı sıcağına yazmak istedim. Aşırı detay içeren bir deneyim yazısı geliyor...

Görüşmeyle ilgili ultra detaylı deneyimlerim şu şekilde;
    Randevum saat 8:00'daydı ben tabii ki 7:00 gibi oradaydım. Yolun karşısında geniş bir kaldırım var. Orada küçük bir büfe var. Gittiğimde insanlar burada bekliyorlardı. İçerden bir görevli çıktı ve sadece 7:30 randevusu olan yaklaşık 20-25 kişiyi kapının önünde sıraya soktu. Sonra teker teker içeri aldı. Ben bir yarım saat daha dışarıda bekledim. İnsanlar yine biriktiler. Görevli 7:30'da tekrar çıktı ve 8:00'da randevusu olanları sıraya soktu. Yine 20-25 kişi sıraya girdik. Bu arada üzerinizdeki elektronik eşyaları oradaki büfeye 5 tl karşılığında emanet verebiliyorsunuz. Görevliye sordum, araba anahtarı sıkıntı olmaz dedi, devam ettim. Diğer gözlemlerim, bebek arabaları içeriye alınıyor, sırt çantaları kesinlikle alınmıyor. Ona göre kendinizi ayarlayınız. Neyse sırada biraz bekledik, tek tek içeri aldılar. Tam girişte bir güvenlik görevlisi önden kontrol ediyor, sonra bir odaya girip x-ray'den geçiyorsunuz. Burası biraz havalimanı gibi. Kemeri, saati, cüzdanı hatta ceketi falan çıkarıp bir kutu içerisinde x-ray'e gönderiyorsunuz. Ardından hemen karşıdaki bekleme odasına gönderdiler. Odadan içeri girer girmez bir görevli karşıladı. Pasaportumu aldı, fotoğraf ve DS-260 çıktısını istedi. Pasaportu, fotoğrafı verdim, DS-260'ı çıkarıyordum ki, gerek yok buyrun dedi. Sıra numaramı verdi.

İçerisi bildiğimiz devlet dairesi ya da banka gibi çalışıyor. Kocaman bir oturma alanı var. Numaraları gösteren bir ekran var. İki televizyon var. Çocuklar için ufak tefek oyuncaklar koymuşlar. Bekleme odasında bir koltuğa oturduğumda saat tam 8:00'dı. Numaram ilk kez yandığında ise saat 9:45'ti 🙂 Hemen kalktım numaramın olduğu gişeye gittim. Türk bir hanımefendi karşıladı. Pasaportumu ve sağlık raporumu aldı, diploma aslını ve fotokopisini istedi. Yüksek lisans öğrenci belgemi vereyim mi dedim, gerek yok üniversite diploması yeterli dedi. Ardından banka dökümlerini (Tek kişiyim. 13k dolar 8k TL vardı), nüfus kayıt örneğini (Bu ıslak imzalı kırmızı mühürlüydü), adli sicil kaydını (Bunu e-devletten aldım. İngilizceydi, arşiv kayıtlıydı), PTT kaydını istedi. Hepsine ufak bir göz gezdirdikten sonra dosyaladı "Her şey yolunda görünüyor. Bekleyin numaranız tekrar yanacak" dedi ve gönderdi. İki dakika geçmeden numaram tekrar yandı. Bu sefer Vezne olan gişede yandı. Gittim 330 Doları nakit olarak verdim. Tekrar yerime oturdum. 45 dakikalık bir beklemeden sonra saat 10:45'te numaram tekrar yandı. Yandığı gişeye gittim.

Aşırı tatlı, sıcakkanlı Amerikalı bir hanımefendi karşıladı. Türkçesi biraz kırıktı, cümleye o başladı ben tamamladım anlaştık bir şekilde. Önce sadece doğruları söyleyeceğime dair yemin ettirdi. Sonra parmak izlerimi aldı. Sonra benden aldıkları dokümanlara tek tek göz gezdirdi. Sorular sordu. Ne iş yapıyorsun? Baban, annen ne iş yapıyor? Başka bir ülkede yaşadın mı? Amerika için daha önce vize başvurusu yaptın mı? Hiç evlendin mi? Çocuğun var mı?.. Gibi çok basit cevaplanabilecek net sorular sordu. Amerika adresimdeki kişinin ne iş yaptığını sordu, ben de "Bilmiyorum kendisi arkadaşımın bir arkadaşı, birebir tanışmışlığım yok. Sadece siz adres istediniz diye mecburen bir adres verdim. Amerika'ya giriş yaptığımda değiştireceğim." dedim. Tabii tabii sıkıntı yok dedi. Ardından gülümseyerek diplomamın aslını, ödediğim paranın faturasını ve üzerinde "Tebrikler! Vize başvurunuz onaylandı!" yazan bir kağıdı uzattı. Pasaportumun 5 iş günü içerisinde geleceğini söyledi. Tebrik teşekkür falan filan olay burada bitti. Çıktığımda saat 11:00'di. Suratımda aptal bi sırıtmayla güneşe doğru yürüdüm. 🙂

Ultra detaylı mülakat deneyimim bu şekildeydi.
    Teşekkürler.

Benzer Başlıklar

• Çeşitlilik Vizesi Mülakat Deneyimleri

Sabitlendi Kilitli Taşındı Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    516
    7 Oy
    516 İleti
    54k Bakış
    bolatmaliB
    @waterfall, içinde söyledi: DV2022 Mülakat Deneyimleri Merhabalar,ben daha forumda yeniyim ama dv süreci ile ilgili mülakat deneyimi mi aktarmak isterim çünkü hiç bişey anlayamadık. Herkes gibi 10 martta 08:45 teki randevumuza gittik ,önce evrakları teslim ettik,ardından paramızı ödedik ve son olarak görüşmeye girdik. Asıl talihli benim eşim ve kızımda başvuruda varlardı. Yeminlerimizi ettik ve bana tek soru soruldu nereye gideceksiniz?cevap verdim san diego olarak. Eşim bir amerikan şirketinde çalışıyor onu söyledim fabrikaları orada die ve eşime dönüp mesleğini ve işini sordu eşim ingilizce anlattı ve ardından hiçbir soru sor sormadan,kızımın ve benim onaylandığımı söyledi. Eşimin pasapotunu vizesi iptal opmuş şekilde geri verdi ve beyaz bir A4 kağıt verdi. Eşim AP ye kalmıştı. Akşamına ds5535 formu geldi ve doldurup gönderdik. Hepsi bu kdr. Acaba nedeni ne olabilir. Normal bir process midir? Eşimin hiçbir problemi yok sigortası düzgün ödenir,tr de doğmuş büyümüş,hiçbir ülkede yaşamışlığı yok tr dışında. İşi nedeni ile seyehati çok fazladır. Bu tarz bir işlem gören var mı acaba?şimdiden teşekkür ediyorum. Bir kusurum varsa affola çok yeniyim bu platformda onay aldığımıza sevinemedik bile kara kara düşünüyoruz napıcaz diye.
  • [Arşiv] Sayilarla DV2020

Kilitli Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    359
    0 Oy
    359 İleti
    30k Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. Bu konudaki soru ve yorumlarınıza şu başlıkta devam edebilirsiniz: Sayılarla Green Card Lotosu (Diversity Visa) Sürecine Bakış
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 0 Oy
    148 İleti
    21k Bakış
    N
    Merhaba Ben abd vatandasıyım amerıkada dogdum .turkıyede dogan 10 ve 13 yasındaki cocuklarıma ır-2 vızesıne basvurduk 2024 temmuzda onsylarımız geldı ır-2 vızemızı sldık tam 23 ay surdu bu işlem . Şimdi bundan sonraki surec nadıl işliycek bilgisi olan varmı 6 ay vıze suremız var ve gıtıs yapmamız grekıyor cocukların abd pasaportu nasıl cıkarılıyor bılgıdı tecrubesı olan varsa cok sevınırım . 2010 da ablam oglunu bu yolla abd vatandası yaptı gırıs yaptı sbd kısa sure kaldı ve turkıye ankara kondoloslugundan yegenımın pasaportunu cıkardılar .tabı bu durec 2010 ıdı ..şimdi nasıl oluyor kanunlar degıstımı bılmıyorum abd gırer gırmez greencardlı olacakları için abd pasaport basvurusu yapabılıyormuyuz ..
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k