Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐

    @mrspock sanırım en fazla 3 hafta var. 8 ağustosta işlem başlamış ilk uyarı ile beraber randevuda akabinde gönderildi sanırım.


  • @mrspock mektup 30 agustos gibi elimize gecti. Yani 10 gun kadar süre var.


  • Dun Charleston'da biyometrik foto ve parmak izlerimizi verdik. Bekleyen hic kimse yoktu ve 10 dakika kadar surdu hersey. Calişan sadece 3 kişi vardı. Biri oranın amiri, bir kişi fotograf çeken, bir de guvenlik. Fotograf çekilirken buranın daha kalabalık olacagını dusunuyordum dedim. Covid nedeniyle gunde sadece 4 randevu alıyorlarmıs. Neyse sonuc olarak fotograf ve parmak izi süreci bitti.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sca hayırlı olsun. Bizimkilerden hiç haber yok. Bu gidişle case açacağım.Yada Miami deli biometric çekilen ofisi bir ziyaret edecegim. 15 Eylül'de iki ay bitiyor.


  • Sevgili @crazycells Merhabalar ymarım iyisinizdir. reentry permit Sahibiyim. Ancak amerikadaki adresimi değiştirmem gerekmekte. Adres değişikliği yapmam sorun olur mu? Teşekkürler

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gulsah2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Sevgili @crazycells Merhabalar ymarım iyisinizdir. reentry permit Sahibiyim. Ancak amerikadaki adresimi değiştirmem gerekmekte. Adres değişikliği yapmam sorun olur mu? Teşekkürler

    Problem olmaz, ABD'de baska bir adrese tasindiysaniz USCIS'te adres degisikligi yapmalisiniz.


  • @redsat2000 Benim de 19 Eylül'de 3 ay olacak, receipt'i aldığımdan beri. Bende de haber yok Case açmak derken neyi kastettiniz? Yapılacak bir şeyler varsa ben de yapayım çünkü benim 3 ay oldu başvuralı 😞

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı Daha önce Green card gelmediği için my USCİS account üzerinden case açmış ve 1 ay içerisinde sonuçlanarak green card teslim edilmişti. Ben 120 gün sonrasını bekalemeyip 90 gün açmıştım. 117 gün green card elime ulaşmıştı.
    Bugün USCIS North Miami ofise uğradım. Derdimi Kapıdaki Güvenlik Görevlisine anlattım. İçeri almadılar. Emergency durum olduğunu söyleyince USCIS Call Center aramamı söyledi. Kapıda Biometric için bekleyen bayağı kişi vardı. Benim Bölgede sıra bayağı kalabalık sanırım.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı Ben Case inquiry açtım. 2 Ekime kadar durumum hakkında bilgi verecekler. Sizde sıralı işlemleri aşağıdaki gibi yapabilirsiniz.

    Did not receive notice by mail
    Form number I -131
    Form Sub Type I -131 ....... re entry permit
    Receipt No LIN........ Date Formun kabul edildiği tarih
    Kimlik Adres Bilgileri
    A- Green card Uscıs no
    What Notice was not received ? Appointment
    Provide Last Action on your case (USCIS Status check online metninin aynısı)
    On July 15, 2020, we accepted the fingerprint fee for your Form I-131, Application for Travel Document, Receipt Number LIN.................. Our Nebraska Service Center location is working on your case. We mailed you a notice describing how we will process your case.

    Email address
    This form completed by ----Applicant
    Submit

    Ekran görüntüsünü alın Ayrıca mail geliyor.

  • ⭐⭐⭐⭐

    Uscis den cevap geldi. Sonuç biometrik randevunun ne zaman olacağına dair bir öngörüleri yok. Bekle kardeş dediler.
    Uscis Mesaji aşağıdadır

    Siz veya temsilciniz, biyometrik randevu bildiriminizin bir kopyasını alma talebiyle ABD Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri (USCIS) ile iletişime geçtiniz.

    USCIS, Uygulama Destek Merkezleri (ASC) gibi normal işlemlerine devam etmeye başlıyor. USCIS, ofis kapanışları nedeniyle iptal edilen ASC randevularını otomatik olarak yeniden planlayacaktır.

    Her ASC için ihtiyaca ve / veya randevu uygunluğuna bağlı olarak, şu anda yeni bir biyometrik randevunun atanacağı veya bildirimin ne zaman düzenleneceği için bir zaman çerçevesi sağlayamıyoruz.

    Bu bilgilerin size yardımcı olacağını umuyoruz.


  • @redsat2000 Araştırmalarım sonucu Nebraska Service Center'ın aşırı yavaş çalıştığını öğrendim. Bir Teksas'ta var bir Nebraska'da var bu I-131 formla ilgilenen merkez ve Case'imizin nereye gönderileceğini biz seçemiyoruz. Oturduğum Massachusetts eyaletine de Nebraska Service Center bakıyormuş. USCIS'in sitesinde görebiliyorsunuz servis merkezlerinin form işleme sürelerini. Teksas'taki merkez, Green Card'lı bireyler için I-131 formunu 3-5 ay arasında işlerlerken, Nebraska'da bu süre 4-6 ay. Bu nedenle bana da 4 ayı beklemeden case inquiry açtırmıyor sistem. Yani 4-6 ay arasında beklemek zorundasınız deniliyor. Benim de ekimde 4 ay dolacak ama artık umudum yok. Zaten AB vatandaşı olduğum için direkt İngiltere'ye yerleşeceğim bu nedenle başvurmuştum zaten artık her şerde bir hayır vardır diyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı hayırlısı olsun .Umarım sorunsuz halledersiniz. Benimde umudum kalmadı . Böyle olduğunu bilseydim gidip gelirdim bu süre zarfında. Bir süre daha beklerim olmazsa en geç yılbaşı oncesi dönerim. Yapacağım bir alternatif durumda kalmadı.

  • ⭐⭐

    2018 de okulumu bitirme gerekçesiyle re entry permit almış Türkiye’ye dönmüştüm. 5 ekimde uçuşum var ve geri gideceğim ABD’ye. Yanımda travel document, green card ve pasaportumun olması yeterli olur değil mi? Mezun olduğuma dair bir mezuniyet belgesi ve transkript de alacağım yanıma.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Edelweiss, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    2018 de okulumu bitirme gerekçesiyle re entry permit almış Türkiye’ye dönmüştüm. 5 ekimde uçuşum var ve geri gideceğim ABD’ye. Yanımda travel document, green card ve pasaportumun olması yeterli olur değil mi? Mezun olduğuma dair bir mezuniyet belgesi ve transkript de alacağım yanıma.

    Yeterlidir. Iyi yolculuklar simdiden 🙂

  • ⭐⭐

    @crazycells Çok teşekkürler! 😄


  • Konuyla ilgili olarak, USCIS call center'ı aradım çünkü başvurduğumdan beri 4 ay oldu. Onlar da abartısız 53 dk sonra, şey covid kem küm merkez falan dediler. 26 ekim'e kadar almış olmanız lazım biyometrik randevusunu dediler. Ama yine kesin bir bilgi veremiyorlar. İhtiyaca göre belirleniyor deniliyor ama burada da okuduğuma göre benim başvurduğum tarihten sonra başvuran kişilere çoktan randevu verilmiş. Biraz önlerine hangi dosya geliyorsa ona tarih veriyorlar gibime geldi bu nedenle. Attığım e-mail'e de neredeyse hiç cevap vermemişler. Covid'den dolayı bir şey diyemiyoruz demişler. Yani maalesef o eski zamanlardaki 1-1.5 aylık başvuru süresi oldu mu size 4.5-5 ay. Bu kadar beklemek normal değil bir biyometrik randevu için.


  • @Merve-Vardarlı Ben de başvuralı 4 ay olmak üzere. Sizin başvurunuzdan sonra başvuranların randevusunun gelmesinin sebebi sanırım bulundukları eyaletteki yoğunluğa bağlı. Ben call center'ı o korkunç bekleme sürelerini göze alarak tekrar tekrar arayarak şansımı denedim. Her seferinde farklı bir cevap aldım. Denk geldiğim bir kişi eğitim için dönmem gerektiği konusunda ısrarcı olduğumda başvurum için expedite açmayı kabul etti ama akabinde hemen red cevabı aldım. Birkaç gün sonra tekrar arayıp neden iptal olduğunu sorduğumda başka bir kişi böyle bir şey mümkün değil öyle bir işlem zaten başlatılmış olamaz beklemek zorundasınız herkes bekliyor cevabını verdi. kendilerinin de ne yaptıklarını bildiklerine şüpheliyim artık.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Merve-Vardarlı @mrspock Bugün benimde 3 ay tamamlandı. Sizi gördükçe umutsuzlığum daha da artıyor. Yılbaşına kadar en fazla bekleyeceğim. Olmadı Ben Türkiyeye giriş yapacağım. Bunların servis vermeme durumu nedeniyle paramızı çekme hakkımız var mı ? Sonuçta aldığımız hiçbir hizmet yok.

    Dipnot 700000 tane Usciste bekleyen case var.


  • Umarim bekleyen herkesin durumu en kısa zamanda çözüme kavusur. Bizde de durum biraz farklı. Bizim biyometrikler 8 eylul'de alındı. O tarihlerde 30 ekimde Turkiyeye gitmeyi düşünüyorduk ve gonderilecek yer olarak Ankara konsolosluk seçmiştik, ama şu anda eşim burda kalmaya devam edeceği için konsolosluk yerine buradaki adresimize gönderilmesini istiyoruz. Bunun için dün iki kez USCIS aradım. Birincisinde uykudan yeni kalkmıs oldugunu dusundugum bol bol esneyerek konusan ve neredeyse soylediklerinden hiçbir sey anlamadıgım bir bayana derdimi zorla anlattım. Bana benim evraklarımın önünde olmadığını ve USCIS sitesinden mailing adres değişikliği yapabileceğimi söyledi. Ama orası sadece adresim değiştiği takdirde kullanacağim yer. Bunu ona bir türlü anlatamadım. Sonra bir daha aradım. Bu sefer daha düzgün konusam bir bey cıktı telefona. O da hemen hemen benzer seyler soyledi. Evraklarımın Nebraskada oldugunu orayla baglantı kurmam gerektiğini. Bunu nasıl yapabileceğim konusunda bana yardımcı olabilecek biri var mı?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sca Nebraskanın telefonu bildiğim kadarıyla vermiyorlar. Siz Uscis call vasıtasıyla onlara mesaj bırakabilirsiniz. Yada My uscis accountta inbox kısmından Uscis durumunuzun Nebraskaya iletilmesi için email atabilirsiniz. Ben Nebraskaya direkt ulaşmaya çalıştım. Ama başaramadım. Eğer bu bilgiye ulaşırsanız irtibat bilgisini paylaşırmısınız.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

93
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum