Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Vizesini alan herkese hayirli olsun.


  • @Adil-Uğur abi hollywood senaryosu gibi olmuş süpersin


  • @Muhtaradana çok teşekkür ederim sayın @Muhtaradana , umarım siz de en kısa zamanda vizenize kavuşursunuz 🙏🏻


  • @Gencovaista Yeni hayatınızda başarılar dilerim. Yaşadıklarınızı okurken sanki bende yaşamış gibi hissettim, sanki iyi bir aksiyon filmi izler gibi adrenalin yüklü ve heyecanlı


  • Merhaba Arkadaşlar,
    Biraz gecikmeli olarak bugünkü mülakat deneyimimizi paylaşmak isterim.
    25.09 da doktor randevumuzu 3 kişi aile olarak tamamladık. ben 2 eşim 3 kızım 20 yaşında 1 aşı vuruldu. ( aşı detayları bana ve eşime tdap, kkk su çiceği genelde temel bakılan aşılar biz td vuruldugumuz için yapmadılar eşimde 1 doz kkk oldugu için 1 doz kkk sağlık bakanlığı 1 doz desede unganmlar 2 doz yapıyor yaptılar kızıma sadece su çiçeği yaptılar tabi her şey doktorun inisiyatifinde) .
    28.09 14 45 randevumuza erken gitmiştik kimse olmadıgından 14 30 da aldılar standart evrak teslimi sonra 990 dolar 3 kişi ödeme bir uzunca beklemeden sonra görüşmeye chelse maskeli genç arkadaş ile ingilizce yaptık. nereye gideceksiniz ( ohıo) neden cocukluk arkadaşım orada yaşıyor amerikan vatandaşı ne iş yapacaksınız satış işindeyim yine satış işi yapmayı planlıyorum. aynı şekilde eşime sordu oda fransız firmasında çalıştıgını aynı şekilde oarada devam etmeyi planladığını söyledi kızıma sordu o da universite 3. sınıftayım okul bitince orada tahsilime devam edeceğim dedi. aylık ortalama ne kadar kazandığımızı sordu bankada yüksek bir meblag birikimiz oldugunu söyledi bizde 20 yıllık tüm birikimimiz oldugunu düğünde takılan altınlar ve bir ev satmıştık dedi gülüştük oldukça rahat ve samimiydi. kızım yeşil pasaportluydu neden diye sordu eski eşim devlet memuru ondan dolayın dedim annesinin bilgisi varmı diye sordu evet dedim ayrıca 20 yaşında yetişkin sayılır dedim evet sorun değil dedi. sonra bir ara gitti ve tabi gerginlik başladı sonra bir kadınla konuştu ve elinde kağıtla gelince ben anladım. AP ye kaldınız size bir ds 5535 formu gönderecegiz bir kaç extra bilgiye istenmekte dedi detay veremem diye ekledi. sürenin kısıtlı olması nedeni ile vakit kaybetmeden geri göndermemizi tembihledi. Daha fazla bilgi almaya çalıştık ama alamadık. ne olur ne olmaz ankarada durun dedi ama pasaportlarımızı geri vermedi. büyük bir endişe ve hayal kırıklığı ile salonu terk ettik. Ds 5535 formunu doldurduk . ds 260 ta olmayan pek soru yoktu ama örneğin son 15 yıl seyahat detayı ve eski email ve telefonlar kardeş bilgileri vardı. tüm herşeyi doldurduk gönderdik umarım bir aksilik yaşamadan süreci tamamlarız. eski işim de yabancı bir firmanın ülke müdürü oldugum için çok fazla iş ve kişisel seyahatim vardı onda olabileceğinden şüpheleniyoruz. birde bu ay başında bulgaristana gidip gelmiştim ama ds formunu açtırmamıştım ve söylemeyi de heyecandan unutmuştum çıktıktan sonra acaba onda mı siye şüphelendik. artık her şeyin hayırlı diyerek sabırla beklemedeyiz. inşallah bizim ve tüm bu sürece emek veren talihlilerin sonuçları olumlu olur. nerdeyse 2 yıl maddi manevi çok büyük bir süreç yaşadık ve hala belirsizlik bazılarımız için devam etmekte. bu süreçte emeği gecen herkese özellikle forum kurucuları crayzcell ve her noktada destek veren muhtaradanaya çok teşekkür ederim.


  • @ZoZO Ankara’da bekleyin demesi ve pasaportunuzu tutması iyi bir şeye işaret olabilir.


  • @ZoZO umarım bir an önce sonuçlanır, geçmiş olsun 🖖🏻


  • @hasan44 çok teşekkürler inşallah


  • @Gencovaista, içinde söyledi: DV2020 Mulakat Deneyimleri

    üm

    Hayırlı olsun. O andaki stress seviyenizi düşünmek bile istemiyorum.


  • .........

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ZoZO hayirli olsun, tebrikler 🙂

  • ⭐⭐⭐

    @ZoZO umarim en kısa sürede sonuçlar da inşallah sizlerde hayallerinize doğru ilerlersiniz 🙏🏻


  • @fetihy çok teşekkürler amin hepimiz için inşallah


  • @Gencovaista Size ve eşinize hayıtlı olsun. Çok sevindim.


  • Merhaba arkadaşlar ,
    İzmir'den Ankara'ya araçla gece saat 01:00'da yola çıktık , Sabah 7 sularında Ankaradaydik . Önce seğmenler parkında bir turladik , ardından Korupark karşısındaki bir fırında güzelce kahvaltı yaptık ve otele geçtik . Otelde erken gelmemize rağmen yardımci oldular , otel müsait olduğundan hemen eşyalarımızı yerleştirdik Cinnah otelde kaldık ve 2 gün için 460₺ para odedik. Buradan da unganlar ve konsolosluk çok yakın , tabi biz araçla gittiğimiz için de zorlanmadık.
    26/09 - Cumartesi günü sağlık muayenesi için unganlardaydık. Randevu saatimiz 10:00'da 3. Katta İdrar ve kan verdikten sonra rontgenlerimizi çekilip 4. Kata muayene odasında Prf.Dr.Mehmet Ungan tarafından tedavi edildik. Eşim ben ve 10 aylık kızımız için toplam 870$ ödedik . Ben ve eşime 2'şer adet aşı yapıldı , kızımın asi kartı tam olduğundan sadece sırtını dinledi . Ödemeyi kredi kartıyla aldılar . Sonuçların pazartesi saat 12:00 - 13:00 arası alabilecegimizi söylediler . Cumartesi günkü sağlık maceramız yaklaşık 2 saat sürdü .

    Pazar günümüz boştu ve evraklarınızı kontrol ettik , Anıtkabir'i ziyaret ettik , parkları gezdik ve kafamızdaki mülakat stresinden biraz kurtulmaya çalıştık .
    Pazartesi günü 28/09/2020 (dün ) sabah 08:30'daki randevunuzu yarım saat önceden geldik . Konsolosluk girişinde birkackisi vardı ve önden bir bayanı içeri aldılar . Ardından ismi Muhammet olan birisine seslendi guvenlikteki beyfendi ama randevusuna gelmemişti . Onun adına üzülmüştüm . Onun sırasını bize verdi ve 08:15'te güvenlik kontrolünden geçip görüşme odasindaydik .
    Evraklarimizi vermek üzere 9 numaralı gişede Türk genç bir bayan bizi karşıladı , tek tek evraklarimizi istedi ve tek tek hepsini verdik. Eşimin üniversite diplomasını almadı , Benimkinin yeterli olduğunu söyledi , ev tapusunu istemedi , Bankada 300k ₺ gözüküyordu . İmza sirküleri , hesap cüzdanları ve imzalı 6 aylık hesap dökümünü teslim ettim . Evrakların çoğunu aldıktan sonra eşimin boşanma belgesini istedi , nüfus kayıt örneğini vermiştik . Hayır boşanma belgesi dedi . Belgenin olmadığını , zaten boşanmadan nasıl evlenebilirdik diye bir polemiğe de girmedik. Sağlık raporlarının öğlen saatinde bize verileceğini ve elden getirip birakabilelim diye rica ettik . Saat 15:30'a eksik evrakları tamamlamamız için bize bir kart verdi. Sonrasında 990dolar para ödemek için kasaya yöneldik . Üzerimde tam olarak 1000 dolar vardı ve kasadaki beyfendi para ustu vermek için kasayı açtı ama kasa boştu , ben de karşındakinin diplomasi çalışanı olduğunu bir an unutarak benden çay içersiniz demek istedim ( Tabi demedim böyle birşey ) , evrakları teslim ederken alırım dedim ama ısrarla bana para üstünü vermek için yaklaşık 30 dakika bekletti. İnatla o para üstünü verecekti ama istemediğimi bir türlü söyleyemedim , biz para üstünü beklerken meşhur Chelsea maskeli beyfendiyle görüşmek üzere 2 nolu gişeye geçtik .

    Önce evraklarimizi baktı , maskelerimizi çıkartıp yuzlerimize baktı . Parmak işlerimizi aldı , sağ ellerimizi kaldırıp bize yemin ettirdi . Buraya kadar herşey güzeldi . Hesaptaki parayı hiç sormadı , Amerika'da nereye gideceksiniz diye sordu , şu an ne iş yaptigimizi ve neden oraya gideceğimiz gibi klasik herkese sorulan soruları sordu . Ardından herşey çok güzel olumlu dedi ve eksik evrakları getirip mülakatın devam edeceğini söyledi.

    Binadan ayrıldık , evraklarimizi tamamladık fakat o aradaki saat bize bir türlü gecmek bilmedi .

    Vakit geldiğinde evraklarimiz tam bir şekilde içeriye girdik . Ben ki bir gün öncesinden tam takım trasimi olup mis gibi parfüm kokan , ayakkabılar cilalı , saçlar jöleli , tırnaklar bakımlı ,gömlekler ütülü filinta gibi görüşmeye giden , içeriye girdikten sonra salonda ; şortlarıyla ve uzun sakallariyla oturan arkadaşları görünce şaşırdım .

    Neyse Chelsea maskeli beyfendiyle evraklarimizi teslim ettik ve sadece tamam cevabını aldık . Beyfendiyle vizemiz onaylandi mi diye sordum . Pasaportları iz adresinize gönderilecek dedi . Tebrik etmediniz acaba bir problem mi var dedim ¿ Pasaportunuz gonderilince görürsünüz dedi ve cevap alamadan mulakatimiz askıda kalmış gibi , içim buruk beklediğim cevabı alamamış bayılmak üzere bir şekilde orada bakakaldım . Konsolosluktan ciktigimizda saat 16:00'di İzmir'e varisimiz 20:30
    O yol bana okadar hızlı geçti ki kafamda deli sorular . Acaba vizemizi alabildik mi ... ‽

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @23enCo içinizi rahat tutun, eğer farklı bir durum olsa eminim bilgi verirdi 🙂 inanıyorum ki vizenizi aldınız, şimdiden yeni hayatınızda mutluluklar.


  • @23enCo evet aldınız, endişeye gerek yok 🙂


  • @hasan44 @gucarslan
    İnşallah dusundugunuz gibidir , bu dv-2020 beni panik atak yaptı galiba . Herkes olumlu düşünüyor ben de problem var . Bu hafta pasaportlarımız gelince tekrar yazacağım.

    Allah hepinizin yardımcısı olsun . Hepinize çok teşekkür ederim. Bu formu oluşturan yöneticiler ,destekciler cennetliksiniz.. buradan çok şey öğrendim ve ileride , bizden sonraki arkadaşlara edindiğimiz tecrübeleri aktarmak üzere herzaman burada olacağım . Saygılar.


  • @23enCo şu chelsea maskeli görevliyi biz de bir görebilsek çok sevineceğim 🙂


  • @23enCo öncelikle tebrik ediyorum, bizde aynı kişi ile mülakat yaptık. Herhangi bir sorun olmadı içiniz rahat olsun. https://ceac.state.gov/CEACStatTracker/Status.aspx?App=IV sayfasından takip edin bol bol 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

91
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum