DV2025 Talihlileri DV2025 Green Card Çekiliş Aşamaları konusunu inceleyip sorularını yine bu konuda sormalılar!
Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @entelman peki readyler icin ne düşünüyorsun . bugun inceledim yarısından fazlası ready nerdeyse


  • @yekta Ready visa'ları bildiğim kadarıyla ayrı bir kategoride değerlendirmiyoruz. Bu şekilde birkaç bilgi Brit Simon'un sitesinde okuduğumu hatırlıyorum. Bahsedilen sayılar içerisinde ready'ler de var. Yani bu hesabı yapan kişiler ready'leri de toplam sayıya ekleyip, ona göre çıkarımda bulunuyorlar. Yanlışım varsa şayet, bir arkadaş düzeltsin.


  • ABDliler GC vermek için çalışıyorlar. Bence en yüksek şekilde vize vereceklerdir. Bizlerin durumu ise verecekleri vize sayısına göre değişecektir. Verilecek vize sayısını net bilmiyoruz. Ve bu sayıyı etkileyecek AF ve AS faktörüde var. Bekleyip göreceğiz ama ben 30K ümitliyim.


  • 20500 e ulasirsa 30 bini bulmasi guzel gecen gun 280xx icin ekstra 2200 vize lazim denilince totalde 20500 ediyor simdide 30 k dediniz bi yanlislik oldu sanirim


  • @entelman 05-19 sayıları açıklandı en son EU da 18031 var insued ondan öncesine bakiyorum %60 i ready de kalmış . yani gitmemiş konsolosluga . acaba onlara ne gibi bir çözüm bulacaklar


  • Adamlar gecen sene gidecek eleman bulamayinca bu sefer sayiyi arttiralim dediler oda ters tepti bu kadar ne degistide herkesde amerikaya gitme istegi dogdu 1 senede


  • mesela 16684 den 17144 460 kişi var . 80 tane vize verilmiş aileler dahil . digerleri %80 ready kalmıs .


  • @metert ajansların etkisi olmuş olabilir. Çoğu kişi daha bilinçli şekilde başvuru yapmaya başladı. Her ne kadar seçilen insanlar random da olsa bu bilinçli insanların seçilme olasılığını da arttırdı. Bu da bu seneyle beraber ortaya çıktı. Bir de forumda bir arkadaş bahsetmişti. Ukrayna& Turkiye gibi ekonominin sallandığı ülkeler daha fazla gitmek istiyor bu da response olarak yansıdı. Ukraynada 3-5 yıl öncesine kadar 1 dolar 8 grivnaydı. şimdi 25-26 grivna. Türkiyede de benzer durum var. Açıkcası önceki yıllardaki gibi düşük response rate olmaz kolay kolay


  • Bu sene durumun böyle olmasının kentucky haricinde hiçbir sorumlusu yok bana göre. Senelerdir internet ortamında yapılıyor çekiliş. Rakamları atayan ve aradaki boşlukları belirleyen kentucky. Bu sene değişen bir şey var o da form dolduranları hiç beklemeden görüşmeye alıyorlar böyle olunca da yüksek rakamlara bye bye oldu. Bu yöntemden dolayı formu doldurup mülakata gitmeyenlerin sonucunu yüksek rakamlar çekiyor. Durum pek adil görünmüyor. Bakalim nasil sonuclanacak.


  • yani süre koyacaklar 1 ayda formu doldurdun doldurdun doldurmadın verecekler banı . readyler acaba gelecek mi gelmicek mi ikileminden dolayi adamlar düşük bulten veriyorlar resmen


  • @yekta Bu ap+ ready durumunu son iki ayda ayarlanabilir. Sonuçta bu adamların elinde bir cohort analizi vardır. Yani örneğin Şubatta görüşmesi olan adamların sonraki aylarda görüşmeye gelme ve issued olma oranı nedir gibi bir data vardır bunların ellerinde. Bu işi şansa bıraksalar inanın 50K visayı bu kadar region içinden ayarlamaları kolay iş değil. Eğer bu yapı ciddi çalışıyorsa bunu gözardı etmezler diye düşünüyorum. Bu konuda düşüncesi olan var mı ?


  • Elbet bi seyler neticesinde yapiyorlardir sonuc olarak torbadan isim cekmiyorlar sallabas yaptiklarini sanmiyorum


  • @metert Geçen günkü hesabımız yani yaklaşık 26.500 CN dediğimiz Kentucky'nin belirlemiş olduğu 18500 vize kotasına göre olandı. Bugünkü yapılan ise, şayet olur da Kentucky aynı 2017'de olduğu gibi 20500 vize verirse 30.000 CN'ı yakalarız şeklinde yürüttüğümüz bir varsayımdı. Yani kısacası burada yüksek CN'lar için her koşulda ek kota gerekiyor.

    @yekta Geçtiğimiz yıllarda en azından formu erken dolduranın, yüksek CN'ı olsa bile en azından erken gitmek için bir şansı oluyordu. DV2018 sürecinde maalesef onu kaldırdılar. Mülakata katılabilmenin tek koşulu CN sıranızın gelmesi oldu.

    @superdem22 Görüş ve düşüncelerinize katılıyorum. Önceki iletilerimde adını zikrettiğim ülke vatandaşları artık çok daha bilinçli olarak çekilişe katılıyorlar. Ve sırası gelen de 60% response oranıyla vize almak için şansını deniyor.


  • @yekta readyler mulakat tarihi alip gitmeyenler mi?


  • Düşük bültenin nedeni ready’ler değil arkadaşlar, response rate ve density. Şuan 2017’nin bu zamanlarıyla aynı sayıda vize verilmiş, saf dosya sayısına baktığınızda da aslında 27-28k’ya denk gelen bir yerdeyiz.


  • @Burak-Yavuzalp peki sizin hesaplamaniz nedir?verilebilecek vize hakkinda bi tahmininiz var mi



  • @onur1601 Sayılar ile DV 2018 içinde söyledi:

    @barisaslanpence selam bu hesaba gore maalesef 28K altinda kaliyor
    @periscope selam AS 7500 civari sanirim. 5000 biraz iyimser geldi bana gel orta yolda bulusalim 🙂 senin soz ettigin agir ilerleme konusuna katilmakla beraber AS ve AF bolgelerindeki nunaralarin tumunun son iki ayda cagirilacagini dusunuyorum. Temmuzda gordukki AF ile EU arasinda ucurum olmamasini istiyorlar. He burada cagirdiklari tum id lerin ne kadariyla gorusme yapabilirler o kismi muamma. Ben bir sekilde AF yi 19K uzerine tasiyacaklarini dusunuyorum. Umarim yaniliyorumdur.

    benim anlamadığım şu current olduğunda bunun avrupaya faydası var mı? yani ağustos ta afrika ve asya current olsa vizelerin dağıtımı için yeterli zaman kalıyor mu? şahsi düşüncem ağustosta düşük bir artış olacak, 23900 maksimum. eylül için olacaksa yüksek bir artış olabilir. 27-28-29-30 bin gibi bir sayıyla kapanabilir?
    belki 30 binide geçer ama kazananların yancı oranı ve avrupaya vize aktarıp aktarmayacaklarına bağlı bu durum.


  • Ağustosta acaba neden dusuk bekliyorsunuz?


  • @periscope açıkcası Asia'nın evet ama Africa'nın current olması EU için iyi bir haber olmaz. EU'nun current olabilmesi için Africa'yı belli sayıda finalde kesmeleri gerekir. Eğer Africa current olacaksa önümüzdeki ay current olması belki istenen şey olabilir.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

430
Çevrimiçi

41.4k
Kullanıcı

4.4k
Konu

429.2k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum