Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Biraz once DOS vize biriminin twitter sayfasindaki soru ve cevaplari okurken gordum ki, dunyanin her bolgesinde K1 vize randevularina yonelik sikayetler var. Konsolosluklarin buyuk bir bolumu K1 vizesine oncelik vermeyip randevu kabul etmiyormus, bu durum siklikla sikayet edilmis...

    https://twitter.com/TravelGov/


  • @crazycells Nedeni ne acaba bu durumun ? Evlilik ve nisanlilik vizelerine öncelik vermeleri gerekirken bu şekilde oluyor. Greencard çekilişlerini kazananlar için bile yeni kararlar çıkarken, bizim durumumuza ilgili yok. Acaba yeterince sesimizi duyuramiyor muyuz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @nez, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @crazycells Nedeni ne acaba bu durumun ? Evlilik ve nisanlilik vizelerine öncelik vermeleri gerekirken bu şekilde oluyor. Greencard çekilişlerini kazananlar için bile yeni kararlar çıkarken, bizim durumumuza ilgili yok. Acaba yeterince sesimizi duyuramiyor muyuz?

    Bilemiyorum maalesef, konsolosluklar sanirim hastalik nedeniyle riski minimuma indirmek icin gerekli gormedikleri hicbir islemi yapmak istemiyor.


  • Bir ihtimal, konsolosluklarda "essential" olmayan personnel covid nedeniyle uzaktan yani evden calisiyorlardir veya hergun belirli bir sirayla ise gidiyorlardir. O yuzden, acil ve kritik olmayan islemleri EO'larin da etkisiyle oteliyorlardir veya oncelik sirasina almiyorlardir.


  • Arkadaslar bir sorum var, Kiz arkadasim nisanlilik vizesine basvurmak istiyor belgeleri tamamlayip basvurumuzu yapicaz ama 6aydir ayriyiz Turkiyeye gelmek istiyor gelicekte. Nisanlilik vizesi basvurusu yaptiktan sonra buraya geldiginde burada evlenirsek nisanlilik vizesi islemleri devam edermi yoksa otomatik sistemden duser mi? Evlendikten sonra islemler nisanlilik vizesine gore daha uzun suruyormus boyle bir bilgi dorumudur? Suan hangisini yapalim karar veremedik.


  • @xdjsez K1 vize randevusu mu bu?


  • @runaslan Hayirlisi olsun, Bizde basvurucaz onumuzdeki hafta sizin gibi tecrubelenmis birinden daha ayrintili bilgi almak isterim, benimle iletisim kurma ihtimaliniz varmi ? cok mutlu olurum yol gosteren biri olursa


  • @Umutcum Son iki sene içerisinde en az 1 defa yüzyüze görüştüyseniz nişanlılık vizesine başvurabilirsiniz. Eğer hiç görüşmediyseniz 6 ay içinde gelecek diyorsunuz geldikten sonra başvurun ki dosyanız daha sağlam olsun. Evlenirseniz nişanlılık vizesi doğru vize türü olmayacaktır haliyle. Evlilik vizesinin daha uzun sürdüğü belirtilse de ben bu işin şans işi olduğuna çok inanıyorum. Mesela nişanlımla ben daha kısa sürer diye nişanlılık vizesine başvurmamıza rağmen evlilik vizeleriyle eş değer zamanda hatta belki de onlardan daha geç sürede vizeyi alacağım. Covid sürecinin vize prosesini etkilediği gerçeğini göz önüne alırsak da evlilik veya nişanlılık farketmeksizin ortalama sürecin de daha üzerinde sürdüğü aşikar.
    Bol şans dilerim.


  • @Umutcum EVET


  • Travel.state K-1 vizelerine oncelik vereceklerini aciklamasina ragmen konsoloslugun bugun yaptigi aciklamada boyle bir bolum var" K1 (fiancée) visa interviews have also been suspended, but any K1 applicant who was interviewed within the last 365 days and was refused under section 212(g) may resume their visa applications. Diversity visa applications are suspended under the Presidential Proclamations, unless they fall under one of the excepted categories above. " Dalga gecer gibi artik biri umut veriyor digeri aliyor...



  • @Ali-Naci-Okay bu aciklamaya nerden ulasabilirim? Tesekkurler


  • @merveyağmur sayfayi assagi kaydirirsaniz orda yaziyor.


  • Akil alicak gibi degil, bir elin dedigini oteki el bilmiyor yada umursamiyor. DoS K1 oncelikli diyor, Ankara yapmiyoruz.. Anlayan varsa banada anlatsin..


  • Aynısı ir1-cr1 için de geçerli. Ankara NVC dosyalarınızı yollamıyor diyor. NVC ise Ankara dosyalarınızı talep etmiyor diyor. Bizim hiç yasağa takılmadı ama bizim de randevumuzu vermiyorlar. Artık isyan etme aşamasına geldik.


  • Daha oncede dedigim gibi ulasmak imkansiza yakin zaten o yuzden bir bilgi alamiyoruz. Biz avukatimiza danistik ordan bir bilgi gelirse paylasirim ama bir konsoloslugun bu kadar celiskili bilgiler vermesini anlamis degilim maalesef.


  • Ukrayna, Filipinler, Malezya ve bildigim kadari ile Birlesik Arap Emirlikleri K1 vize gorusmelerine baslamis.. Ankara maalesef cok duyarsiz ve e-maillere bile cevap vermiyorlar.. Ustune ustluk, bugun gordum daha once IR1/CR1 vize gorusmelerine basladiklarini bildirmislerdi, bugun onuda kaldirmislar internet sayfalarindan sadece IR2/CR2 kalmis.. Benim soyleyecek bir seyim kalmadi.. K1 dosyasi subat 25 de onaylandi, ve o tarihten beri NVC de.. 7 ay oldu.. Internette ki forumlarda artik bazi nisanlilarin beklemekten SIKILIP ayrilma karari aldiklarini okuyorum.. Yazik ya.. harcadigimiz o kadar zamana, paraya, strese.. Corona falan bahane, insanlari yildirip vazgecirmek derdinler galiba.. I129F ler gecerliligini yitirdi tekrar basvurmaniz lazim derlerse sasirmiycam artik.. USCIS bu arada I129F leri degerlendirip onay veriyor.. Bu birikim daha nereye kadar, bir yerde kotu patlayacak, bakalim altinda kim kalacak..


  • @b1whsj58 biliyorum zor beklemesi ama gecerlilik suresi icin endise etmeyin benim de dolmuştu uzattılar konsolosluk istediği kadar formun süresini uzatabiliyor


  • @Umutcum, içinde söyledi: K1 vizesi (Nişanlılık Vizesi)

    @runaslan Hayirlisi olsun, Bizde basvurucaz onumuzdeki hafta sizin gibi tecrubelenmis birinden daha ayrintili bilgi almak isterim, benimle iletisim kurma ihtimaliniz varmi ? cok mutlu olurum yol gosteren biri olursa

    Tabi ki yardımcı olurum iletişim için özelden mesaj atarsanız daha kolay olabilir.


  • @Ali-Naci-Okay Tamam iste o benim. Ocaktaydi ilk gorusmem 212 oldu. Kac aydir yaziyoruz ve yine de vermiyor tarih. Yine de cevap vermiyor.. Ben de sasirmam artik I129F i de uzatmazlarsa. Ne desek bos artik.Ustune DV'ler randevu aliyor saka gibi.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

57
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum