Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @Emre-Dilekçi Merheba kardes sen 17 giris 20 cikis yapmissin.Green card Uscis e falan gitmedinmi? parmak izi olmadimi?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @Emre-Dilekçi Merheba kardes sen 17 giris 20 cikis yapmissin.Green card Uscis e falan gitmedinmi? parmak izi olmadimi?

    Normalde ABD'ye girişte böyle işlemler yapılması gerekmiyor. Parmak izi kontrolü giriş sırasında yapılıyor. USCIS'e gitmeyi gerektiren bir işlem de yok.


  • @knnrn giris cikis yapmak yeterlimi green card gosterdigimiz adrese gelmesi icin?


  • @Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @knnrn giris cikis yapmak yeterlimi green card gosterdigimiz adrese gelmesi icin?

    Giriş çıkış yapmak ve Uscis ücretini ödemek yeterli.


  • @Tairanu uscis den ssn number larımızı nasıl kotrol ediyoruz? yardımcı olursanız çok sevinirim. 29 temmuzda USA a giriş yaptık ve 1 hafta sonra Türkiye ye geri döndük. şimdi green card ve Ssn numberların belirttiğimiz adrese gelmesini bekliyorum. Ssn ler geldikten sonra kalıcı olarak yerleşmek için geleceğiz fakat daha gelmedi hala.


  • @Emre-Dilekçi Green Card ve Ssn iniz belirttiğiniz adrese geldimi acaba? Ya da bunun takibi yapılabiliyor mu?


  • @kartalveat, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @Tairanu, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    ........ yiyecek içecek olup olmadığını vb soruları giris memuru sordu ve tamam diyip hoşgeldiniz dedi ve bu kadarmi diye sirunca evet diyerek gülümsedi......

    yiyecek içecek varmı sorusundan kast edilen bagaj valizinde getirilmesi muhtemel tarhana,peynir ,zeytin ,vs gibi paketli gıdalar gümrüğe takılıyor mu? bunun için evet denildiğinde kontrolü nasıl yapacaklar? o sırada sanırım valizler alınmamış olmuyor mu?
    Yoksa sadece kabin bagajında olanlar mı kast ediliyor?

    Merhaba. Bizim küçük cocuğumuz oldugu için yanımızda yolda yemesi için meyve vardı ve uçaktan indiğimizde elimizdeki bir cantada elma kalmıştı, sorduklarında söyledim ve bagajınızı alınca ugrayın diye bir alana yonlendirdiler. Gittiğimizde oradaki görevli meyveyi sordu, gösterdim ve acıkladım. o da 'bunu burada bırakmanız gerekiyor' dedi ve tamam dedim. tüm bagajlarımız bir cihazdan geçti( ilk giriş için standart bir uygulama mı yoksa bize mi özeldi bilmiyorum) ancak açmama gerek olmadığını söylediler ve ayrıldık. O sırada bir başka hanımefendinin tüm bagajlarını açmış bakıyordu başka bir görevli. Elmamızı çöpe attılar 🙂


  • @mesuthhh merhaba, ssn nolari takip edilecek biryer varmı bilmiyorum. Ben ssn kartim arkadaşımın adresine gelince öğrenebildim ancak 😁 ssn kartin green card gibi bir takip sistemide olmadığı için sanırım beklemeniz gerekicek.

  • ⭐⭐⭐

    @mesuthhh, içinde söyledi: Gocmen Vize ile ABD'ye ilk giris

    @Tairanu uscis den ssn number larımızı nasıl kotrol ediyoruz? yardımcı olursanız çok sevinirim. 29 temmuzda USA a giriş yaptık ve 1 hafta sonra Türkiye ye geri döndük. şimdi green card ve Ssn numberların belirttiğimiz adrese gelmesini bekliyorum. Ssn ler geldikten sonra kalıcı olarak yerleşmek için geleceğiz fakat daha gelmedi hala.

    Ssn’i takip edebileceğiniz bir platform yok, maalesef


  • @mesuthhh green card sistemden takip edilebiliyor ancak ssn ler için böyle bir takip yok hatta giriş yaptığınız sınır kapısında sarı zarfı açıp içindeki evraklardaki bilgileri sisteme işleyen görevli ssn sürecini başlatan bilgiyi girmezse ssn süreci başlamıyor bile ki bu tarihe kadar gelmediyse bundan sonrası da şüpheli korkarım (yanılmış olmayı çok isterim , müjdeli haberinizi beklerim) . Ama bu aşamada sizin takip etmeniz gerekn asıl belge green kart, ne durumdaymış...


  • @arkben green cardı nerden takip edebiliyoruz. 4 ay gelmezse sorabilirsiniz diyorlardı



  • Arkadaşlar 13 eylülde washingtondan ikinci girişimizi yaptık uzun zamandır yazamadım deneyimlerimi geldiğimizden beri çok yoğunduk ancak şimdi yazıyorum. Havalimanındaki görevli yanınızda ne kadar para getirdiniz, ilk girişinizde beden dönmeye karar verdiniz bavulunuzda ne getirdiniz gibi sorular sordu yAnımızda da 10bin dolar getirmiştik o zaman bunu beyan etmeniz gerekiyor dedi bizi arka tarafa yolladı orada yanımızda ne kadar para olduğunu beyan ettik Türk lirası dahil bozuk paralar dahil hepsini sordu ama çıkartıp gösterin demedi nereye geldiğimizi nerde kalacağımızı sordu bavulumuzda taze yiyecek olup olmadığını sordu biz de yaklaşık 8 kilo fındık ve kuruyemiş getirmiştik(kabuksuz ) onları söyledim bunlar önemli değil dedi bu şekilde girişimizi yaptık ve avisten araba kiraladık eşimin adına olan kredi kartıyla kiraladık ve ordan raleighe kadar 5 saat araba kullandı eşim airbnbden kiraladığımız eve geldik 1 haftalığına tutmuştuk evi bu süre zarfında ssn ofisleri iş mektubu olmadan randevu vermediği için bizde buradaki tanıdığımız aracılığıyla eşim ve bana ayrı ayrı yerlerden iş mektubu ayarlamıştık gelmeden gidip onları aldık kiralamak istediğimiz daireye gittik onlarla da gelmeden önce maille konuşmuştum durumumuzu anlattım iş mektubunuz çarda tutabilirsiniz demişti . Bu şekilde de evi tutabildik bizden 1000 dolardepozito istediler ama çok yüksek bu kadar veremeyiz dedik tamam ayarlıcam deyip 250 dolar yapabilirim dedi. Daha sonr dmv den 9ekime randevu almıştık ama kapısına gidip bi şansımızı deneyelim dedik ve kapıdaki görevliye biraz ağladık zor durumdayız falan dedik o da tamam yarın sabah 9 da gelin dedi biz de gidip north Carolina id. Ve driver licence için başvuru yaptık id yi hemen o anda verdi yazılı testi de hemen o anda yaptı fakat biz geçemedik 7 gün sonra tekrar girebilirsiniz dediler daha sonra tekrar randevu alıp gelin dediler randevular 1 ay sonraya veriliyor bu arada biz de 10gün sonra gidip yine aynı kişiyi bulup rica ettik sağolsun bizi içeri aldı ve sınava girdik tekrar eşim permit oldu ama ben yine geçemedim . Burada permit olmadan arabayı üzerimize alamıyormuşuz şimdi de araba bakıyoruz inşallah temiz birşey buluruz . İlk hafta içinde bankalardan hesap açmak için tek tek dolaştık suntrust diye bir banka kabul etti ssn olmadan hesap açmayı diğer 3 banka açamayız dediler. Hem Çek hesabı açtırdık hem de debit card aldık. Bu arada evin depozitosunu Çek ile ödedik. Secured card almadık Daha ama tekrar gideceğiz onun için de. Bir de Amazon’a başvuru yaptım fakat ssn olmadan işlemlere devam edemeyeceğini söyledi görevli. Tabi bu arada geldiğimizden beri ssa ofisi arayıp duruyorum iş mektubumuz var randevu istiyorum diye uçak yolculuğundan 14 gün sonraya verebiliyorlarmış randevuyu onu da 5ekime aldım.

  • ⭐⭐⭐

    @tugbafurkan bol şanş diliyorum kolay gelsin


  • @tugbafurkan bol şanslar. Kisa zamanda epey mesafe katetmişsiniz. Sağ salim ehliyeti, arabayı, ssn'leri de alınca, giriş misyonu tamam gibi. Hayirli olsun tekrar.


  • Arkadaşlar merhabalar, sonunda vizemi aldım. Burada emeği geçen başta @crazycells ve @Muhtaradana olmak üzere tüm forum üyelerine candan teşekkürü borç bilirim. Vizemi alana kadar ne sorum olduysa cevapladırlar. Gerek burası gerek telegramdaki arkadaşlarıma çok teşekkür ederim.

    Ve arkadaşlar malum seyahat kısıtlaması var ve şu an aklıma gelen soru ise (umarım olmayacak) herhangi bir uzatma olursa, vizesini alıp giriş yapamayan ve vize süresi dolan arkadaşlar nasıl bir yol izledi? Malesef bayadır buraları takip etmediğim için bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba, ben de ilk giriş deneyimimi sizlerle paylaşmak istiyorum. LPR statümü başlatmak amacı ile 20 Eylül tarihinde THY’nin direk uçuşu ile Washington D.C. üzerinden ilk girişimi yapmış olup 27 Eylül tarihinde Türkiye’ye tekrar geri dönüş yaptım. Tabi bu süreç gerçekleşene kadar ben de diğer DV2020 talihlisi olan arkadaşlar gibi Covid 19 pandemisinden çok ciddi şekilde etkilendim ve Türkiye’de getirilen uluslararası uçuş yasakları nedeni ile ilk girişimi yapamadan vize sürem dolmuş oldu ve devamında Trump’ın çıkarmış olduğu kararnameler nedeni ile büyük bir belirsizliğin içerisine düştüm. Hakikaten bu süreci yönetebilmek hiç kolay olmadı. Hiç vazgeçmeyerek ve belirli periyotlarda elçiliğe mail atarak vize yenileme talebinde bulundum ve nihayetinde Ağustos ay’ında elçilikten reissuance maili alarak ve prosedürleri tekrar tamamlayarak vizemi yenilemiş oldum. Yenilenen vize’de annotation kısmında yer alan “Exception...” ibaresi sayesinde rahatlıkla İstanbul’dan çıkış yaptım ve Amerika’ya girişte CBP tarafından herhangi bir sorgulama olmadan sarı zarfı teslim ederek havalimanından ayrıldım. Bu süreçte, havalimanındaki gözlemlerimi kısaca aktarmak istiyorum. Uçağın varış saatinde havalimanı çok sakin olduğu için pasaport sırasında beklemem 5 dk’yı geçmedi. İlk kontrol esnasındaki ve sonrasında sarı zarfı işleme alan CBP görevlisi kartın teslim edileceği adresi tekrar tekrar teyit etmemi istediler ve vizenin yanına basılmış olan admitted damgasını göstererek bunun bir yıl boyunca green kart yerine geçeceğini ve asıl kartın belirtilen adrese gönderileceğini ifade ederek işlemlerin tamamlandığını söylediler. Umarım bu süreçte diğer vizesini alan arkadaşlar da kararnamenin tekrar uzatılmaması temennisiyle ilk girişlerini yaparlar ve arzu ettikleri yeni yaşamlarına bir an evvel kavuşurlar. Her şeyin gönlünüze göre olmasını dilerim.


  • @Lonewolf Hayirli olsun.

  • ⭐⭐⭐

    @Lonewolf hayırlı olsun bol şanş diliyorum 🙏🏻


  • @Lonewolf hayırlı olsun


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum