Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• @bulls sagolunuz.

• @crazycells bu arada mulakatta memur esime bir sikinti yok ama bir form var onu doldurman gerekiyor sonra tamamdir demis.2 hafta icinde haber gelir demisler ve aile ici siddet brosurunu vermisler.Evraklarla beraber pasaportuda verip senden istedigimizde kargo ile gondericeksin demisler.1 saat sonrada email ile ds 5535 formunu yolladilar.

• @ice internetten şunu okudum. Gönlünü ferah tut bunu okuyunca Chances of Approval After DS5535?
    In 99% of cases that I have observed, your US visa is approved after 5535 security clearance. It is only a matter of time and I do understand that waiting is frustrating

• @bonjour olacagini bilsek bile bu beklemek insani yoruyor suan 2 cocugumla Turkiye ye geri donmeyi dusunuyorum hatta okdar ki geri donmek bile istemiyorum artik.Ben ABD vatandasi kendi halinde hirbir suc gecmisi olmayan siradan bir vatandasim 21 aydir bu gunu beklerken boyle bir durum neden bizim basimiza geldi anlamiyorum.Bu surec 2 seneden fazla suren insanlar var resmen hayatimizdan caldilar.Ve bu sureci hizlandiracak iletisime gecilecek hic bir makm yok.

• @ice aynı duyguları paylaşıyoruz. artık çıldırma aşamasına geldik. hayatımızdan çalıyorlar resmen.. hayatımızın duraklama noktasında, arafta gibiyiz. bu insanlar bu kararları verirken hiç mi düşünmüyorlar anlamıyorum gerçekten.

• @EmBus Amaclarininda bu oldugunu dusunuyorum artik vazgecin ve geri gidin.

• @ice Katılıyorum.. İşte tam da bu yüzden vazgeçmeyeceğiz

• @crazycells Tesekkur ederim yardimlariniz icin. CEAC sisteminde bir hata olusmus 2-3 saatligine. Sonradan IRS Trancript'imi submit ettim.

Beni dusunduren bir sey var: NVC'ye Tax Return (1040) formu yollamistim Ocak ayinda. 1040 formu "married filing jointly" idi. Tax 1040 formunu yollarken esim icin de ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) icin W7 yollamistim IRS'e. W7 formu isleme alinmadigi icin, mecburen tekrar 1040 formu yolladim IRS'e "married filing separately" olarak. Dogal olarak transcript'imde 'married filed separately" gozukuyor.

NVC'de DQ olan 1040 Tax Return ile isleme alinan ve benim konsolosluga submit ettigim IRS Transcript bu acidan farkli.

• 1040 Tax Return - married filing jointly (DQ'ed NVC)

• IRS Tax Transcript -married filing separately (newly submitted to embassy)

Gross income, W2, hepsi ayni. Sadece IRS'e odemem gereken para miktarinda degisilik var. Size bunu aciklayan bir letter yanimizda goturelim mi gorusmeye? Ne dersiniz? Cok tesekkur ederim.

• ⭐⭐⭐⭐⭐

@Fener12, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells Tesekkur ederim yardimlariniz icin. CEAC sisteminde bir hata olusmus 2-3 saatligine. Sonradan IRS Trancript'imi submit ettim.

Beni dusunduren bir sey var: NVC'ye Tax Return (1040) formu yollamistim Ocak ayinda. 1040 formu "married filing jointly" idi. Tax 1040 formunu yollarken esim icin de ITIN (Individual Taxpayer Identification Number) icin W7 yollamistim IRS'e. W7 formu isleme alinmadigi icin, mecburen tekrar 1040 formu yolladim IRS'e "married filing separately" olarak. Dogal olarak transcript'imde 'married filed separately" gozukuyor.

NVC'de DQ olan 1040 Tax Return ile isleme alinan ve benim konsolosluga submit ettigim IRS Transcript bu acidan farkli.

• 1040 Tax Return - married filing jointly (DQ'ed NVC)

• IRS Tax Transcript -married filing separately (newly submitted to embassy)

Gross income, W2, hepsi ayni. Sadece IRS'e odemem gereken para miktarinda degisilik var. Size bunu aciklayan bir letter yanimizda goturelim mi gorusmeye? Ne dersiniz? Cok tesekkur ederim.

Durumu tam anlayamadim, ayni yila ait iki tane mi 1040 formu gonderdiniz? Normalde ilk gonderiden sonra ilgili degisiklikleri yapmak icin IRS'e 1040-X formunu gondermeniz gerekiyor.

• @crazycells Evet 2 tane 1040 yolladim. Ilk 1040 formunu Ocak ayinda yolladim. Ilk 1040 formum isleme bile alinmadi. Cunku esimin SSN’i yoktu. ITIN basvurumu da kabul etmediler. Ilk 1040 formu NVC tarafindan kabul edilen. Married filing jointly.

Ikinci 1040 formunu Temmuz ayinda yolladim. Transcript’de ikinci 1040 formuna gore.

Benim tek income var. Gross income ayni. Degisen sadece married filing jointly yerinde married filing seperately.

• @Fener12, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells Evet 2 tane 1040 yolladim. Ilk 1040 formunu Ocak ayinda yolladim. Ilk 1040 formum isleme bile alinmadi. Cunku esimin SSN’i yoktu. ITIN basvurumu da kabul etmediler. Ilk 1040 formu NVC tarafindan kabul edilen. Married filing jointly.

Ikinci 1040 formunu Temmuz ayinda yolladim. Transcript’de ikinci 1040 formuna gore.

Benim tek income var. Gross income ayni. Degisen sadece married filing jointly yerinde married filing seperately.

Problem olmayacaktir o halde.

IRS transcriptini dogru vermeniz ve orada yazan 1040'u yaninizda goturmeniz yeterli. Konsoloslukta aciklama yapip dogru 1040 formunu verirsiniz, zaten trascript'te de ayni form oldugundan bir sorunla karsilacaginizi sanmiyorum.

• Arkadaşlar Ankara'dan yeni randevu alan oldu mu hiçç? Tek bir belgemde damga silik çıktı diye yeniden istediler yolladım. 2 haftadır mail bekliyorum. Hızlı cevap beklememin sebebi öncesinde belgeleri gönderdiğimizde eksik olanlar için maksimum 1 hafta içinde dönmeleriydi.. Bir de 2 kere hızlandırma maili attım her birinde 3-4 günde döndüler. Cevap olarakta "Talebinizi Ankara'ya ilettik ama adil olmak adına sırayı beklememiz gerektiğini yazmışlardı" iki gözümün çiçekleri.. Ne zaman çıkar bu illet 😞 2 kere bilet iptal etti eşim .. Düğün mekanı bakıyoruz ama gelin görün ki corona da arttı.. 😞

• Ulusal Vize Merkezinden (NVC), Kentucky Konsolosluk Merkezinden (KCC), ya da Konsolosluk Bölümünden bir Konsolosluk görüşmesi randevu tarihi ve randevum için bu sitede kayıt yaptırma talimatı aldım.

Konsolosluk bölümünden bir K (Nişanlısı / Eşi / Çocuk) vize randevusu alma veya kayıt olma talimatlarını içeren bir mektup / e-posta aldım.

Konsolosluk bölümünden bir göçmen vizesi randevusu almak için gerekli talimatları içeren bir mektup / e-posta aldım.

Diversity Lottery visa randevusuna kaydolmak veya programlamak için mektup / e-posta aldım.

ABD'de Yasal Daimi Yerleşik (LPR) yabancıyım ve geri dönüyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden giriş izni almam gerekiyor.

Yukarıdakilerden hiçbiri

_ Kayıt esnasında yanlış şık seçtiğim için düzenleme yapamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
    burada seçmem gereken şık
    + Konsolosluk bölümünden bir K (Nişanlısı / Eşi / Çocuk) vize randevusu alma veya kayıt olma talimatlarını içeren bir mektup / e-posta aldım.
    bu mu olmalıydı?

şimdiden teşekkürler.

• @Mustaparta-Totengraber, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Ulusal Vize Merkezinden (NVC), Kentucky Konsolosluk Merkezinden (KCC), ya da Konsolosluk Bölümünden bir Konsolosluk görüşmesi randevu tarihi ve randevum için bu sitede kayıt yaptırma talimatı aldım.

Konsolosluk bölümünden bir K (Nişanlısı / Eşi / Çocuk) vize randevusu alma veya kayıt olma talimatlarını içeren bir mektup / e-posta aldım.

Konsolosluk bölümünden bir göçmen vizesi randevusu almak için gerekli talimatları içeren bir mektup / e-posta aldım.

Diversity Lottery visa randevusuna kaydolmak veya programlamak için mektup / e-posta aldım.

ABD'de Yasal Daimi Yerleşik (LPR) yabancıyım ve geri dönüyorum. Amerika Birleşik Devletleri'ne yeniden giriş izni almam gerekiyor.

Yukarıdakilerden hiçbiri

_ Kayıt esnasında yanlış şık seçtiğim için düzenleme yapamıyorum bu konu hakkında bilgisi olan var mı acaba?
    burada seçmem gereken şık
    + Konsolosluk bölümünden bir K (Nişanlısı / Eşi / Çocuk) vize randevusu alma veya kayıt olma talimatlarını içeren bir mektup / e-posta aldım.
    bu mu olmalıydı?

şimdiden teşekkürler.

"göçmen vizesi" diyen ikinci secenegi secebilirsiniz...

Eger yanlis isaretleme yaptiysaniz AIS ile iletisime gecip degisiklik isteyebilirsiniz.

• @Fatma-Gergöy-Jalal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

Arkadaşlar Ankara'dan yeni randevu alan oldu mu hiçç? Tek bir belgemde damga silik çıktı diye yeniden istediler yolladım. 2 haftadır mail bekliyorum. Hızlı cevap beklememin sebebi öncesinde belgeleri gönderdiğimizde eksik olanlar için maksimum 1 hafta içinde dönmeleriydi.. Bir de 2 kere hızlandırma maili attım her birinde 3-4 günde döndüler. Cevap olarakta "Talebinizi Ankara'ya ilettik ama adil olmak adına sırayı beklememiz gerektiğini yazmışlardı" iki gözümün çiçekleri.. Ne zaman çıkar bu illet 😞 2 kere bilet iptal etti eşim .. Düğün mekanı bakıyoruz ama gelin görün ki corona da arttı.. 😞

Telefonla iletisime gecin isterseniz.

• @crazycells çok teşekkür ederim kısa zamanda cevap verdiğiniz için..

• Konsolosluk bölümünden bir göçmen vizesi randevusu almak için gerekli talimatları içeren bir mektup / e-posta aldım.

evet bende bu seçeneği seçmiştim ama eşime sorduğumda yanlış seçtiğimi söyledi fakat 10 dakika sonra Randevu onayı verildi diye email gelmişti ve sistemde kontrol ettiğimde her şey doğru gözüküyordu

• @crazycells Ankarayı mı aramam doğru olur yoksa NCV yi Amerika'dan eşimin araması mı?

• @Mustaparta-Totengraber, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells çok teşekkür ederim kısa zamanda cevap verdiğiniz için..

• Konsolosluk bölümünden bir göçmen vizesi randevusu almak için gerekli talimatları içeren bir mektup / e-posta aldım.

evet bende bu seçeneği seçmiştim ama eşime sorduğumda yanlış seçtiğimi söyledi fakat 10 dakika sonra Randevu onayı verildi diye email gelmişti ve sistemde kontrol ettiğimde her şey doğru gözüküyordu

secenek, genel bir ifade oldugundan bir yanlislik yok 🙂 zaten konsolosluk dosyanizin hangi kategoride oldugunu biliyor 🙂

• @Fatma-Gergöy-Jalal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

@crazycells Ankarayı mı aramam doğru olur yoksa NCV yi Amerika'dan eşimin araması mı?

bu isin iki asamasi var... Ilki dosyanizin NVC'den konsolosluga ulasmasi, ikincisi ise konsoloslukla gorusup mulakat tarihi istemek. NVC ve konsolosluk iki farkli birim...

Eger konsoloslukla konusup "NVC'ye istediginizi iletin bize dosyayi gondersinler", "NVC, dosyayi gonderirse mulakat tarihi verebiliriz" tarzi bir cumle duyduysaniz bunu NVC ile konusup dosyanizin konsolosluga gonderilmesini hizlandirabilirsiniz. Konsoloslugun hazir oldugunu bilirlerse surecinizi hizlandirmaniz kolaylasir.

Fakat dosya konsolosluga ulasmadan konsoloslugun size vize vermesi mumkun degil, dosya ulastiktan sonra ancak konsoloslugu aramaniz ise yarar.

• @crazycells tekrar teşekkür ederim..
    hazır aklımdayken bu corona testi nerede olacağımız hakkında bilgisi olan var mı? mülakat öncesi bizden istenecek mi? yoksa sağlık raporunu alırken Ungan'lar mı yapacak..

Benzer Başlıklar

• abd vatandaşı sevgilimin vatandaşlık ispatı

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler
    2
    0 Oy
    2 İleti
    217 Bakış
    Sezer HanS
    Amerika vatandasligini kanitlayabilir 3 farkli belge var. -- Dogum belgesi (Dogdugu state in "Vital Record"larindan alabilir) -- Gocmenlik yoluyla alinmis "Certificate of Naturalization". (USCIS'e basvurarak yeniden cikartilmasini isteyebilir) -- Amerikan pasaportunun kendisi (Bu elinde yoksa, diger iki maddeden birini tasiyor olmasi gerekiyor tekrardan pasaport cikarttirabilmek icin) SSN numarasi uzerinden vatandasligi sorgulanabiliyor ancak SSN belgesinin kendisi bir vatandaslik kaniti olarak sayilmiyor. -- SSA (Social Security Administration) web sitesinden SSN kartini yenilenmesini isteme hakki var.
  • K1 Vizesi Sonrası Green Card Süreci

Kilitli Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi greencard
    3
    0 Oy
    3 İleti
    1k Bakış
    crazycellsC
    K1 vizesi ile ABD'ye giren kisiler, 90 gun icinde evlenip Adjustment of Status yaparak Green Card alabilirler. AOS sureci ile ilgili su basligi incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/118/aos-adjustment-of-status-ile-green-card-almak
  • 1 Oy
    6k İleti
    599k Bakış
    S
    @Sinan-Dayi, içinde söyledi: F2A ve F2B Vize Süreçleri (Green Card sahiplerinin eş ve çocukları) Cuma gunu yayinlanan memo sonrasinda ilk is gunu olan dun Charlotte FO da esim icin mulakata girdik. Memur memo ile ilgili ya da neden consular processing yapmadigimizla ilgili hicbir soru sormadi, Mulakat soyle gelisti Ne zaman tanistiniz? Evlenmeye tanistiktan ne kadar sonra karar verdiniz? Esim 2023 Ocak ayinda Amerika'ya giris yapti ve I94 formu Haziran ayina kadar gecerliydi. Biz Nisan ayinda evlenmeye karar verdik ve I485'i Mayis ayinda gonderdik. Sonrasinda Aralik ayinda Advance Parole onaylandi ve Turkiye'ye gittik. Neden bilmiyorum ama memur bu doneme cok takildi, normalde vizesinin Haziran ayinda bittigini ama bizim ulkeyi terk etmedigimizi dolayisiyla out-of-status durumuna dustugunu soyledi. Ben de oyle bir sey olmadigini, I485'i file ettigimiz gun itibariyle adjustment of status sonuclanana kadar Amerikada yasal olarak kalabilecegini belirttim, sonrasinda tamam dedi ve evet/hayir sorularina gecti. Saniyorum ne yaptigimizi ve surece hakim olup olmadigimizi gormek istedi. Onun disinda esimin Turkiye'deki meslegiyle bir kac soru sordu. Saglik raporunun suresinin bittigini soylemeye basladiginda cumlesini tamamlamadan ben yeni saglik raporunu verdim. Sonrasinda simdilik karar veremeyecegini ve background checklerin devam edecegini herhangi bir zaman dilimi de veremeyecegini belirtti ve gorusme tamamlandi,. Genel olarak olumlu diyebilecegim bir gorusmeydi. Umuyorum en kisa surede sonuclanacaktir. Sonunda dosyamiz bugun onaylandi, bekleyen herkese sabir ve en kisa zamanda onay diliyorum.
  • 6 Oy
    3k İleti
    406k Bakış
    zeojoeblackZ
    Merhaba. Abd vatandaşı eşim üzerinden GC başvurusu yapacağım.Uscis sitesinde form ücretleri yazıyor ama ayrı ayrı yazıyor. Tek seferde seyahat izni, çalışma izni ve 130 başvurusu yapacağım için chatgpt birlikte yaptığın için ayrıca ücret ödemene gerek yok diyor ama bu yıl başvuran olduy sa güncel ücret bilgilerini paylaşabilir mi? Teşekkürler
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k