Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)


  • @crazycells merhabalar,nvcye hızlandırma dilekçesine bulunmakiçin tam olarak neler yazılmalı bilen şablon halinde yazabilir mi rica etsem ... şimdiden teşekkür ederim

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bonjour, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells o halde NVC aşamasına 325+120=445 dolar ödedikten sonra NVC aşaması tamamlanıp elçilik aşamasına geçtiğimizde sağlık raporuna 350 dolar civarı ödüyoruz bu kadar. Birileri forumlarda birde green card için (300 dolar civarı) ister giriş yaptıktan sonra ister elçilikten ödeme yapın yazmıştı. Ama elçilikte yapmanızı öneririm gibi birşey yazmıştı. Demekki bu green card için ister giriş yaptıktan sonra isterse elçilikte ödemem yapın bilgiis yanlış. Sanırım IV için NVC aşamasında 325 dolar ödüyoruz, sanırım o ödediğimiz 325 dolar ücret green card ücreti olsa gerek. Yanılıyormuyum acaba?

    Evet, IR kategorisinde gocmen vizenin ucreti 325 dolar...

    Sanirim arkadaslarin bahsettigi ucret "USCIS fee"... Bunu hala odemeniz gerekiyor, ABD'ye gocmen vizenizle giris yaptiktan sonra USCIS'in Green Card'inizi basmasi icin gerekiyor bu ucret...

    Fakat bunu konsoloslukta odeyemiyorsunuz uzun bir suredir, direkt USCIS'e odemeniz gerekiyor artik, ilgili konu surada:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/113/uscis-immigrant-fee-ödeme-ekran-görüntüleriyle

    Normalde USCIS fee 220 dolar, ama 2 Ekim'den sonra 190 dolar olacak, bilginize...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @neslikaan, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Merhaba arkadaşlar

    Bir günceleme yapmak istedim . Tam 12 gün sonunda vizemiz ceac sisteminde issue oldu ve gecen cuma pasaport kargoya verildi . Cumartesi pttden teslim aldık .
    Pasaportumuzda
    vizede
    Annotation kısmında
    IV docs ın ccd
    212(g) (2) (B)
    exception under pp on risk to labor market .
    Bilgileri yazıyordu. @crazycells sorduk ve girşte bir problem olmayacgını dile getirdi .
    Pazartesi biletimiz thyden aldık .
    Forumdan alpay bey yardımcı oldu hatta biletimizi almaya.
    Dün akşam abd ye giriş yaptı. Girişte Yeni adresini almışlar ve parmak izi falan alınmamış . Girişini dün itibari ile saglamıştır . Diger bekleyen arkadaşlarım umarım en yakın zamanda güzel haberler alırsınız .

    Tekrardan hayirli olsun.

    Evet aciklamanin ust kismi vizenizin "Modernized Immigrant Visa" oldugunu belirtiyor, o nedenle bir sari paket almadiniz. Bu paket artik USCIS/CBP 'ye elektronik olarak ulastiriliyor.

    Asagidaki aciklama ise kararnameden muaf oldugunuz icin vize verdiklerini belirtiyor...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    Arkadaslar, ABD'ye gitmeden once ve gittikten sonra yapacaklarinizi su basligi okuyarak gozden gecirebilirsiniz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/329/abd-ye-gitmeden-once-ve-gittikten-sonra-yapilacaklar

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @shahzoda, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells merhabalar,nvcye hızlandırma dilekçesine bulunmakiçin tam olarak neler yazılmalı bilen şablon halinde yazabilir mi rica etsem ... şimdiden teşekkür ederim

    Su sayfadan kendi durumunuzu anlatarak mesaj gondermeniz yeterlidir:

    Fakat sonrasinda NVC'yi arayarak durumdan haber etmenizi tavsiye ederim.


  • @crazycells merhaba bugun esimin mulakati vardi ama pasaportu geri vermisler guvenlik sorusturmasi ile ilgili bir email yollayacaklarmis o mail geldikten sonra o form ile birlikte pasaportu onlara yollamamiz gerektigini solemier.Mailin gelmesi 2 ayi bulabilir demisler suan bu nedir hic birsey anlamadik ilkdefa duyuyorum.21 ay bekledik dahada 2 ay belkeyin diyorlar napalim simdi ben konsolosluga tekrardan mail atmalimiyim durumumu belirten?


  • @ice aylardır bu görüşmeyi bekleyip böyle bir durumla karşılaşmanıza üzüldüm. neden bukadar madur ediyorlar insanları anlamış değilim 😞 umarım bir an önce sorun çözülür ve eşinizin vizesini verirler.


  • Az once email ile form geldi formu bir gorseniz adin soyadin dosya numaran daha once yurt dusuna ciktinmi kardeslerinin adlari sosyal medya hesaplarin yasadigin yerler ve is gecmisi gibi basit 6 baslik altinda bir form ve bu bilgilerin zatencogu mevcut bu nasil bir background check anlamiyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ice, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells merhaba bugun esimin mulakati vardi ama pasaportu geri vermisler guvenlik sorusturmasi ile ilgili bir email yollayacaklarmis o mail geldikten sonra o form ile birlikte pasaportu onlara yollamamiz gerektigini solemier.Mailin gelmesi 2 ayi bulabilir demisler suan bu nedir hic birsey anlamadik ilkdefa duyuyorum.21 ay bekledik dahada 2 ay belkeyin diyorlar napalim simdi ben konsolosluga tekrardan mail atmalimiyim durumumu belirten?

    DS-5535 formu mu? Evet, idari islemler bitmemis demek ki... En yakin zamanda gonderin, eger normal forma eklemediginiz bilgiler varsa ekleyin, sureci kisaltabilir...

    Idari islem hakkinda su basligi inceleyin:
    https://yesilkartforum.com/forum/topic/2939/fy2020-administrative-process-ap-durumu-i̇dari-i̇şlem

    Pek cok idari islem 60 gun icerisinde sonlaniyor, maalesef bu surece girince sabirla beklemek disinda yapabileceginiz bir sey kalmiyor. Stresli bir surece giriyorsunuz ama son asamadasiniz. Idari islem sonlaninca konsolosluk size ulasacaktir.


  • @crazycells biz ilk I-130 doldurduğumuzda USCIS fee olarak 535 dolar ödedik. Onadan sonra NVC aşamasında 325+120=445 dolar. NVC aşaması tamamlanıp elçilik aşamasında da sağlık raporu için 350 dolarda sağlık raporu dersek ödenecek tüm fee ler ödenmiş oluyor sanırım. vizeyi alıp Amerika'ya gidiyor ve giriş yaptıktan sonrada green card geliyor. Sanırım tüm ödenen tutar bu USCIS 535 NVC 445 ve sağlık raporu 350 dolar toplamda 535+445+350=1330 dolar. O halde eş üzerinden green card süreci için ödenen tutar toplamda 1330 dolar olarak karşımıza çıkıyor. Hesaplamada bir yanlışlık var mı?


  • @ice, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    Mailin gelmesi 2 ay

    Çok geçmiş olsun, çok üzüldüm. Eksik bir nokta mı vardı neden böyle oldu ki acaba sebep verdiler mi?


  • sebep gostermemisler ama ne bileyim yani istedikleri bilgileri 2 ayda islemeleri sacma cok basit seyler istiyorlar.


  • @ice Allah yardımcınız olsun ne diyim 😞


  • Merhabalar,

    Konsoloslugun dedigi gibi IRS Tax Transcript'ini yuklemeye calisiyorum CEAC sitesine. Soyle bir problem veriyor sistem:

    "Please correct the following error(s): The remote server returned an error: (400) Bad Request."

    Anlayamadim. Kucuk bir dokuman. Bu problem ile karsilasan oldu mu CEAC sitesinde?


  • Merhabalar arkadaslar,

    Bir sorum daha olacak:

    Konsoloslugun hangi e-mail adresine soru ve taleplerimizi yonlendirebiliriz?


  • @ice 21 ay mı beklediniz? bu çok uzun bir zaman,ortalama 1 yıl diyorlardı,neden 21 ay beklettiler sizi böyle?
    bizim de uscis sürecimiz 10. ayına gidiyor, case outside normal processing time olmuşuz yeni öğrendik,ve 30 gün olmuş, uscis merkez nebreska center'a note bıraktı dosyamız neden gecikmeye uğradığını anlamak için,bekliyoruz... bu hangi sebeplerden dolayı olur ki?


  • @ice
    Geçmiş olsun . Umarım en yakın zamanda süreç tamamlanır . Beklemenin ve sabrın zor ve yıpratıcı oldugunu biliyorum . Sanırım bu ara işleri biraz daha zorlaştırıyorlar gibi hissettim yada geciktiriyorlar gibi . Ama sonu güzel olucak 🤲🏻


  • @bulls biz basvurumuzu 2018 kasim ayinda yaptik ve o donemlerde sanirim trump ulkeyi 6 ay lockdown yapmisti o surecte bizim dosyada etkilendi.14 ayda approve aldik sonra nvc derken covid meydana cikti ve hizlandirma talebi vs derken bu zamana kadar 21 ay oldu.Anlamadigim tek sey ise okdr evrak belge vs yukledik herseyimizi gosterdik daha neyin idari islemi gercekten anlamiyorum.


  • @ice Ben de zannediyorum ki herkes konsoloslukta istisnasız mülakat sonrası onay alıyor. Gerçekten çok yıpratıcı bir süreç ama son aşamadasınız çok şükür, biraz sabır gerekli sadece. İnanın özellikle sizin yazılarınızı çok dikkatle okuyorum ve güzel haberlerinizi bekliyorum. Umarım en yakın zamanda eşinize kavuşursunuz 🙏


  • @ice Merhabalar. Cok gecmis olsun. Esim ve ben sizin adiniza dua ediyoruz. Gecmis olsun.

    Zannetmiyorum uzun bekleyeceginizi. 2-3 hafta icerisinde vizeyi alacaginizi dusunuyorum.

    Allah'in bilgisi disinda bir yaprak bile dusmedigine inanirim ben. Yasadiklarinizi Allah goruyor ve biliyor. Ayaga takilma ihtimali olan kucuk bir tasi yoldan kaldirmanin bile bir karsiligi var. Sizin yaklasik 2 yildir cektiginiz sikintilarin tabii ki bir karsiligi olacaktir yaratici katinda. Allah sizinle beraber. Gonlunuz ferah olsun.


Benzer Başlıklar

  • 116
  • 8
  • 2
  • 15
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

115
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

419.9k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum