Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Merhaba Arkadaşlar, 2019 yılı Ekim ayında ABD ye giriş yaptıktan ve iki ay kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döndük. Normal koşullarda 6 ayı geçirmeden Mayıs 2020 tarihinde tekrardan ABD ye giriş yapacaktık. Ancak COVID-19 Pandemesi nedeniyle iptal edilen ulaşım ve transfer sıkıntıları ve ülkeye giriş kısıtlamaları nedeniyle maalesef bu planımız gerçekleşmedi. Şimdi Ekim ayı ortasında 1 yıl ABD dışında kalma süreci dolmadan tekrardan giriş yapmayı planlıyoruz. Girişte bir sorun çıkartırlar diye endişe ediyoruz. Böyle bir sıkıntı yaşayanların yorumlarını merak ediyorum.
    Selam ve sevgiler.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ZaferY, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Merhaba Arkadaşlar, 2019 yılı Ekim ayında ABD ye giriş yaptıktan ve iki ay kaldıktan sonra Türkiye'ye geri döndük. Normal koşullarda 6 ayı geçirmeden Mayıs 2020 tarihinde tekrardan ABD ye giriş yapacaktık. Ancak COVID-19 Pandemesi nedeniyle iptal edilen ulaşım ve transfer sıkıntıları ve ülkeye giriş kısıtlamaları nedeniyle maalesef bu planımız gerçekleşmedi. Şimdi Ekim ayı ortasında 1 yıl ABD dışında kalma süreci dolmadan tekrardan giriş yapmayı planlıyoruz. Girişte bir sorun çıkartırlar diye endişe ediyoruz. Böyle bir sıkıntı yaşayanların yorumlarını merak ediyorum.
    Selam ve sevgiler.

    1 yili gecirmeyin, bir sorun olmaz. Pandemiden dolayi anlayisla karsilayacaklardir...


  • @crazycells Teşekkürler. İnşallah ...


  • Salgın nedeniyle Türkiye’ye dönme kararı aldığını söyleyen Didem Uzel açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: Benim oğlum var ve sağlık problemleri yaşadığımızda güvende hissedemedik. Apandisit ameliyatına girmek için 12 saat acilde acılar içerisinde bekledim. Sedye ile tuvalet kapısında yatırdılar. Sabah ameliyathaneye alacakken morfini tuvalet kapısı önünde ameliyat kıyafeti verip 'giyin gel' dediler. Bu bahsettiğim çok iyi bir hastanede ve 3 sene önce pandemi yokken tecrübe ettiğimiz bir durum. Yaşadıklarımı size anlatamam. Allah kimseyi Amerika’da acile düşürmesin. Ufacık bir şey için saatlerce bekliyorsunuz. Türkiye'de böyle bir şey yok. Soğuk aldınız ve hastasınız doktor size randevuyu 1 ay sonra veriyor. Bu şartlarda sistemin çökmesi çok normal. Çocuğumuzun geleceğini ve sağlığını düşündüğümüz için biz bu dönemi daha sağlıklı ve mutlu olacağımız için ülkemizde geçirmeyi daha uygun gördük. Dönmeyi düşünmüyoruz. İnşallah dönmek zorunda kalmayalım" dedi. ( Didem Uzel )

    Herkes kendi Amerika’sında yaşıyor demekki.!!!

  • ⭐⭐

    Bu hanımefendinin haberini bende okudum. Çok uzun bir ABD'ye dönmemekten bahsediyor. Yani Ekim sonu Kasım başı gibi döneceğim demek istiyor gibi geldi bana. Zira kendisi sürekli ABD ve oğlunun fotoğrafları ile beğeniler toplamış. Acaba ne oldu da böyle bir karar aldılar ilginç. Eşi finansçı ve Manhattan daydı. İlginç bir kararla Miami'ye sonrada buraya. Muhtemelen ABD deki ekonomik krizden etkilenip işsiz kaldı ve birikimlerini burada rahat rahat harcamaya karar verdi.
    Keşke herkese nasip olsa. Ben 10 sene yüksek maaşla ABD de yaşasaydım bende dönerdim belli bir süreden sonra. Düşünsenize yaş olmuş 55 ve herşeyden 7.39 tane alabiliyorsunuz. İnşallah gidip 10 sene yaşayıp sonra hayırlsı ile dönmek nasip olur.

    3 yıl önceki ameliyat tecrübesi yaşamış ama şikayetini daha yeni dillendirmiş o da ayrı bir ironi. Muhtemelen hanımefendinin burada bir kaç projesi olacaktır TV lerde.
    Neyse herkesin kendi kararı.
    İnşallah orada yaşayan doktorlarımız, profesörlerimiz, uzay bilimcilerimiz, akademisyenlerimiz, yazılımcılarımız ülkeye kitleler halinde dönse de bizde sevinsek.
    Neden dönmüyorlar anlamakta imkansız.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Herkes kendi Amerika’sında yaşıyor demekki.!!!

    Siz Amerika'nin hangi bolgelerinde yasadiniz daha once?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Bu şartlarda sistemin çökmesi çok normal

    Ayrica Italya'nin sistemi coktu, ABD'nin degil...

    Bu arada gozunuz aydin, New York bu ay eyalet genelinde en dusuk hospitalization oranini acikladi 10 gun boyunca ardi ardina %1'den dusuk bir oran aciklandi... Demek ki "sert kurallar + maske sarti + fiziksel mesafe" gercekten de ise yariyormus...

    Ilginctir ki hicbir yerde de bu oranlarin carpitildigina dair bir soylenti veya haber de yok, hastahanelerde calisan arkadaslarima da sordum, hem covid nedeniyle gelen hasta sayisinda hem de hastanede yatmasi gereken hasta sayisinda cok ciddi bir dusus oldugunu hepsi onayliyor... ki Cornell Presbyterian ve Mount Sinai gibi New York'un en buyuk hastanelerinden (hatta ABD'nin) bahsediyorum...

    Siz daha once New York'ta aciklanan sayilara inanan kisilerin akliyla dalga gecmistiniz ve ayrica Turkiye Saglik Bakanligi tarafindan aciklanan sayilara da sorgusuz sualsiz guvendiginizi soylemistiniz... Ilginctir ki sosyal medyada surekli sizin guvendiginiz sayilarin carpitildigina dair ornekler ve soylemler ortaya cikiyor...

    Bu konularda kullandiginiz dusunme ve sorgulama yontemlerinizi tekrar gozden gecirmek isteyebilirsiniz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @arnblt, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Muhtemelen hanımefendinin burada bir kaç projesi olacaktır TV lerde.

    Ben yazmak istememistim ama siz belirtmissiniz, ben de haberi okuduktan sonra "herhalde Didem Uzel kendini ana akim medyaya hatirlatmak istedi" diye dusunmustum...


  • @Semihmete, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Salgın nedeniyle Türkiye’ye dönme kararı aldığını söyleyen Didem Uzel açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü: Benim oğlum var ve sağlık problemleri yaşadığımızda güvende hissedemedik. Apandisit ameliyatına girmek için 12 saat acilde acılar içerisinde bekledim. Sedye ile tuvalet kapısında yatırdılar. Sabah ameliyathaneye alacakken morfini tuvalet kapısı önünde ameliyat kıyafeti verip 'giyin gel' dediler. Bu bahsettiğim çok iyi bir hastanede ve 3 sene önce pandemi yokken tecrübe ettiğimiz bir durum. Yaşadıklarımı size anlatamam. Allah kimseyi Amerika’da acile düşürmesin. Ufacık bir şey için saatlerce bekliyorsunuz. Türkiye'de böyle bir şey yok. Soğuk aldınız ve hastasınız doktor size randevuyu 1 ay sonra veriyor. Bu şartlarda sistemin çökmesi çok normal. Çocuğumuzun geleceğini ve sağlığını düşündüğümüz için biz bu dönemi daha sağlıklı ve mutlu olacağımız için ülkemizde geçirmeyi daha uygun gördük. Dönmeyi düşünmüyoruz. İnşallah dönmek zorunda kalmayalım" dedi. ( Didem Uzel )

    Herkes kendi Amerika’sında yaşıyor demekki.!!!

    Bize bunlari neden anlattiginizi anlayamiyorum? Biz Turkiye Cumhuriyeti vatandasiyiz zaten. Istersek ucaga biner doneriz. Turkiye'de 18 yasimdan 33 yasima kadar essek gibi calistim. Universite okurken ayni zamanda geceleri havalimaninda calisiyordum. 15 yil bir dunya vergi odedim. Maaslarimda kotu degildi. Sizin anlattiginiz iyi seyler zaten benim vergilerimle yapilan seyler. Benim paramla banami hava aticaksiniz? Ayrica askerligimide yaptim. Orada da anamdan emdigim sutu burnumdan getirdiler. Vatan borcudur helali hos olsun o ayri. Bu forumda bulunma amaciniz ne? "Siz Amerika'da neden yasiyorsunuz gerizekalilar?" mi demek istiyorsunuz? Kendi ulkemizimi kotuletmek istiyorsunuz bize? Sayin @crazycells bu isin tadi kacmaya basladi. Burada amacin dusunce paylasimi degil, insanlari tahrik etmek oldugunu dusunuyorum.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Ryback, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    Sayin @crazycells bu isin tadi kacmaya basladi. Burada amacin dusunce paylasimi degil, insanlari tahrik etmek oldugunu dusunuyorum.

    Ben de artik sayin @Semihmete 'nin fikir ve bilgi paylasimi icin bu forumda bulundugunu dusunmuyorum. Bundan sonraki ilk provokasyonunda kendisini forumdan cikaracagim.


  • Geliri veya birikimi Dollar veya Euro uzerinden olup da Turkiye'de yasamanin maddi yonden "avantajina" cazibesine kapilan ve bunu hakli gostermek icin de "dis minnaklari" kotuleyen bir ezik "loser" daha! Dikkate almaya degmez 😉

  • ⭐⭐⭐⭐

    @MySea dış minnaklarla ne zaman buluşuyoruz abi ? 😃


  • @Rhonster, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @MySea dış minnaklarla ne zaman buluşuyoruz abi ? 😃

    Very soon😎😁


  • @crazycells ben de size haklılığınıza dair bir ekran görüntüsü atayım. Hanımefendi yeni bir projeyle Gelmiş bile.

    <a href="https://www.imageupload.net/image/N9Ihk"><img src="https://img.imageupload.net/2020/08/26/88628BCF-AC59-4488-9BF5-6CA1A7EFA465.jpg" alt="88628BCF-AC59-4488-9BF5-6CA1A7EFA465.jpg" border="0" /></a>

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @thementor hic sasirmadim 🙂 bilgilendirme icin tesekkurler.


  • @Semihmete Sizin dusuncelerinizi destekleyen bir haber paylasayim.

    Uyari: Asiri mutluluk icerir! 😀😀😀


  • @thementor, içinde söyledi: Coronavirus (COVID-19)

    @crazycells ben de size haklılığınıza dair bir ekran görüntüsü atayım. Hanımefendi yeni bir projeyle Gelmiş bile.

    <a href="https://www.imageupload.net/image/N9Ihk"><img src="https://img.imageupload.net/2020/08/26/88628BCF-AC59-4488-9BF5-6CA1A7EFA465.jpg" alt="88628BCF-AC59-4488-9BF5-6CA1A7EFA465.jpg" border="0" /></a>

    Amerika'dan edindiği maddi kazanımlara hiç dokunmadan, hatta belki de faiz lobisinin ülkemizi kötü duruma düşürmek için yükselttiği faizlerle kazanımlarının üzerine daha da koyarak, güzel bir iş bulmuş kendisine hanımefendi. Allah daha da çok versin gözümüz yok.

    Belki de Amerika'da sıfır tüketip gelmiştir bilemeyiz ama pandemi sürecini bahane ederek, kendisine iyi bir PR yaptığı kesin.


  • 8 yil ABD'de yasamis, cocugu zaten ABD vatandasidir, kendisi ise ya greencardli yada vatandasdir, az bucuk birkac tane banka hesabi ve credit cardlari vardir. Zaten Turkiye'de ev(ler)i de vardir. Yani mesela $20 bin ile geriye donmus olsa, yaklasik 145 bin TL yapiyor, Turkiye'deki normal bir memurun 2 yillik maasi gibi yani. Pandemi azalincaya kadar o parayla Turkiye'de idare eder, birkac tane magazin projesi yapar, onlardan da para kazanir, sonra da tekrar ABD'ye doner. Tabii ki bu arada Turkiye'de viruse yakalanmaz ise! Sizler de ABD kotuymus, Turkiye'ye geri donmus, kurtulmus diye sevinc cigliklari atarsiniz 😃


  • Abd de virus sebepli olum sayisi 185 bini gecmis...


  • cdc (centers for disease control and prevention) yani hastalik kontrol ve onleme merkezi, eyaletlere resmi bir yazi gondererek kasim ayi basina kadar, genis capli bir asi dagitimi icin hazir olmalarini istemis.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

100
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum