Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

DV2019 Kaybedenler Kulubu (Dedikodu Grubu)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
992 103 271.4k 10

• ABD’nin Teksas Eyaleti’nin Galveston bölgesinde bulunan Santa Fe Lisesine düzenlen silahlı saldırıda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

• Bence gundemlerinde ek cekilis var yoksa niye boyle bir cevap versinler ancak daha erken degil mi anlamak icin daha bi kac gun olmus kac kisi formu gonderecek belli degil.mesela gecen sene cekiliste hata oldugunu tekrarlanmasini gerektigini yazanlar olmustu twitterdan boyle biseyin olmayacagini yazmislardi ayrica sorulara pek yuvarlak cevap vermemelirde bunu destekler nitelikte olabilir.ama tabiki sadece her ihtimale karsi basit bir cevapta olabilir.kisacasi bence bi umut var beklemekten baska yapabilecek bir seyde yok zaten

• Ben de bir seyler soyleyeyim bahsettiginiz konuda sayin heisenberg (sizin isminiz geciyor ama genele hitaben yaziyorum). Bizim kim oldugumuz ve ne yapmaya calistigimiz ortada: https://yesilkartforum.com/kunye/

Madem bu kadar insan toplanip birbirine ortak bir amac dogrultusunda yardimci olmaya calisiyor; o halde forumdaki herkes birbirine karsi yapici olmak zorunda. Bu asagiya yazdiklarimdan daha once de bahsetmistim ama yeri gelmisken tekrarlamak isterim. Lutfen forumda birbirimize ve fikirlerimize karsi saygiyi en ust seviyede tutarken,

• yapici ve olumlu elestiriler, yorumlar yapip herkes icin faydali bir ortam olusturmaya gayret gosterelim

• kimseyi (ve tecrubelerini) kendi deger yargilarimiza gore elestirmeyelim

• kimsenin ne Turkiye'deki hayatini ne de ABD'deki hayatini, ABD'ye gelis nedenlerini, ne tur kotu olaylar yasadigini bilmiyoruz. Bu nedenle bir konuda tek bir dogru ya da tek bir yanlis olmayabilir (ki genelde yoktur)

• ayrica Turkiye de ABD de cok buyuk ve demografik yapidan homojen olmayan ulkeler, bu nedenle herkesin tecrubesinin ve yasadiklarinin kisiye ozel tecrubeler oldugunun; fakat herkesin bu degerli tecrubelerden onemli faydalar saglayabileceginin farkinda olalim

Her ne kadar farkli hayatlar yasiyor olsak da, insan olarak cok fazla ortak problemlerimiz, isteklerimiz, ihtiyaclarimiz ve hayallerimiz var. Biz farkliliklara odaklanmaktansa ortak noktalarimiza odaklanalim.

Bu konuya gelecek olursak, bu konu ayri :) burasi dedikodu konusu, herkesi cekistirebilirsiniz :) tabii her sey saka amaciyla yaziliyor o nedenle hicbir arkadas yazilanlari ustune alinmasin :) Ayrica bu konuda olan bu konuda kalir.

• @tanti DV2019 Dedikodu Grubu içinde söyledi:

ABD’nin Teksas Eyaleti’nin Galveston bölgesinde bulunan Santa Fe Lisesine düzenlen silahlı saldırıda en az 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

maalesef uzucu haberler... Bir ara ABD'deki silah konusuna deginmek gerekecek. Maalesef burada boyle bir gerceklik de var.

• @crazycells @tanti gecen hafta oglumun okudugu okulun facebook hesabından bır bıldırım yayınlandı. Cocukların guvenlığı ıcın bahce falıyetlerı ıptal edılmıstır. Cocuklarınız guvende okulun ıcınde. Kapılar kilitli diye.dısarıdada cok sayıda polıs var dıye bir msj. Tabıkı bılırsınız alttakı yorumları kımısı okulda sılahlı bır adam gordugunu idda edıyor digeri bahcede oldugunu soyluyor. Okulu aradım detaylı bılgı vermeye yetkımız yok polisi arayım dedıler. Buarada deli gibi polis arabaları itfaye ambulans ve hatta helikopter. Neyse sonra polisi aradım. Acıklama aynen şu şekilde oldu. Silahlı bir suçlu okul etrafında yakalamaya çalışıyoruz. Olası bir çatışmada çocukların guvenliği için okul içinde tuuyoruz. Ama polisle konuşana kadar okadar çok senaryo cızdımkı kafamda. Neyseki okulun içinde olan bir durum değildi cok şükür.

• sayın @crazycells,

Forumun yöneticisi olarak yapmış olduğunuz (genel) uyarıdan dolayı teşekkür ediyorum. Şahsım adına kimse ile tartışmaya girmeyeceğimi, bu forumu gereksiz yazışmalar ile kirletmeyeceğimi söyleyebilirim lakin "parmakla gösterilmeden parmakla gösterilmek" gibi bir durum yaşayınca ve yazmış olduklarım anlatmak istediğim duygularımdan ve cümlelerimin anafikrinden ayrıştırılarak başka bir yere yönlendirilince kendimi ifade etmek istedim. Şahıslara cevap vermek isterken polemik yaratmayı düşünseydim kişilerin paylaşımlarının altına net bir şekilde cevap olarak yazardım. Yazmış olduğum ve sizin altına uyarı yaptığınız paylaşımın esas sebebi aslında uyarınız içerisinde bulunan 4 adet maddenin tam da kendisidir. Arkadaşımızın ilk paragrafını okuyunca aslında hiç de hissetmediğim duyguları hissettiğimi düşünmesi ve bunların da yanlış olduğunu söylemesi üzerine kendimi ifade etme gereği duydum yoksa ergen klavye delikanlıları gibi "arıza" peşinde değilim. Başta şahsınıza, forumunuza ve yaptığınız yardım ve uğraşıya büyük saygı duyuyorum. Bu sebeple ben konuyu burada kapatıyorum. İşlerinizde kolaylıklar dilerim.

• Hayırdır gençler, çok sessizsiniz

• GC çıkmamış gibi haliniz var

• @sedef geçmiş olsun

• @islek DV2019 Dedikodu Grubu içinde söyledi:

GC çıkmamış gibi haliniz var

Kampa girdik Ekim başvuruları için

• Şimdi bir sene daha burda kalacağımız için çocuklu arkadaşların özel okul tavsiyelerine açığım.(marmara bölgesi)

• Ben de sayın @Heisenberg arkadaşımıza katılıyorum.
    Şu an pek hassasız gelmeyin üstümüze 🙄

• @reader DV2019 Dedikodu Grubu içinde söyledi:

Ben de sayın @Heisenberg arkadaşımıza katılıyorum.
    Şu an pek hassasız gelmeyin üstümüze 🙄

kim kimin üstüne gidiyor o kısmı anlamadık

• @tanti gc kazanmış olanlar kazanamamış olanlara karşı eminim ki bütün iyi niyetleriyle yazıyorlar ama biz hassasız işte onu demek istedim.

• @reader DV2019 Dedikodu Grubu içinde söyledi:

@tanti gc kazanmış olanlar kazanamamış olanlara karşı

boş verin hocam kaderde kısmette varsa zaten çıkar bize de kazananlarda çıkmayan insanların ruh haline empati yapamıyor ve üstüne laf yapıyorsa kendi karakterleri dert etmeyin saygısızlık yapmasınlar yeter

• @tanti burayı geriye doğru okursan anlayacaksın

• @tanti yok ya zaten kimseyi dert etmiyoruz sadece duygularımı paylaşmak istedim.

• @gözde bakayım gözden kaçırdım sanırım

• @tanti istersen sayfa no vereyim ;)

• @gözde ver valla çok var kimseyle karşı karşıya kalma diye soramadım :)

Benzer Başlıklar

• Gitmek istiyoruz ama nasıl?

Göçmenlik Sohbetleri
    5
    2 Oy
    5 İleti
    476 Bakış
    E
    Hemen tıklayıp inceliyorum Serap Hanım. Hem tavsiyeniz hem de iyi dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
  • DV2024 İzmir Adayları Buraya (misafir de kabul ederiz)

Göçmenlik Sohbetleri
    89
    3 Oy
    89 İleti
    2k Bakış
    hasbelkaderH
    zaman cok hizli geciyor. 2023 te TR ye giderken buraya yazmisim. onun uzerine 2 defa daha gittim...
  • DV2020 Kaybedenler Kulübü (Kulüp Üyelerine Özeldir)

Taşındı Göçmenlik Sohbetleri
    176
    2 Oy
    176 İleti
    15k Bakış
    N
    Buralardan kimler hala bizimle?
  • 27 Oy
    153 İleti
    15k Bakış
    Cibali_KarakoluC
    İşten eve sabahleyin değilde, akşam olduğunda gelmeyi hayal ediyorum. Olur da bir gün temelli gidebilirsek, gece mesaisi olmayan, her geceyi evimde, çocuklarıma kitap okuyup, onları yatırdıktan sonra, kendi kitaplarımın arasında çayımı, kahvemi yudumlayıp, kısa bir makale okuyup, okuduğumu düşünüp hazmetmeye çalışırken uyuya kalmayı hayal ediyorum. Hayatında resmi yazı dışında bir şey okumayan (bu resmi yazılarda basma kalıp cümlelerden ibarettir, çoğunlukla bir şey öğrenmeniz mümkün değildir.) kitap sayfası açmayan, iş konuşmaya gelince (konu farketmeksizin - her konuda) görüş beyan eden insanlardan bıktım. İş yerinde amirliği, müdürlüğü elinden alınsa, geride kocaman bir hiç kalacak insanların; alçak dağları kendileri yaratmış gibi bir kanıya sahip olmaları bıktırdı beni. Bu adamların/ kadınların kendi üstlerine şirin görünmek için taklacı güvercine dönüştüklerini, astlarına ise şahine, pantere, aslana, kaplana, malkoçoğluna dönüştüklerini görüyorum. Bu bıktırdı beni. Yirmi yıl önce, sıradan/vasat bir düz liseden mezun oldum. Yirmi yıl sonra ÖSYM 'nin sitesine girip kendi mezuniyet bilgilerime baktığımda imam hatip lisesinden mezun olduğumu gördüm. Sonradan İmam Hatip lisesine dönüştürlen, mezun olduğum lisenin eski öğrencilerinin tamamını imam hatip lisesi mezunu yapmışlar. Bu iki yüzlü zihniyetten bıktım. Çocuklarımın da bu saçmalıklara maruz kalmadığı, çalıştığımda karşılığını alacağıma inandığım, kendi işime gücüme baktığım bir Amerika hayal ediyorum. İyi geceler, iyi günler. Ümitleriniz gönlünüzce olsun.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

13

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k