Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

• @crazycells düzelttim 2021EU👍

• @Cehennemindibi, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@crazycells 12 Ağustos'ta kartım expire olacak. Ertesi gün ds260 yollasam olur sanırım.

Green Card kartinin suresinin gecmesi bir sey ifade etmiyor maalesef. Nasil TC pasaportunuzun suresi gecince vatandasliginiz sona ermiyorsa :) Green Card'in da suresi gecince statuyu kaybetmiyorsunuz :) Resmi abandonment basvurusu gerekebilir ama ben de emin degilim, zaten konsolosluga sormadan bir sey yapmayin. Bu sekilde de kabul edebilirler, eger kabul edeceklerse diger basvurulara hic gerek yok :)

Siz simdi var olan bilgilerle formu gonderebilirsiniz, bu bir sorun degil...

• Merhaba iyi akşamlar,

sormak isteğim bir sorum var cevap verirseniz çok sevinirim.

dv2021 talihlisiym

ds-260 formunu 16 temmuzda submit ettim fakat kcc den hala evraklarımı isteyecekleri mail gelmedi. sizce bu kadar uzun sürmesi normal mi ?

• @Er-Murazor, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba iyi akşamlar,

dv2021 talihlisiym

ds-260 formunu 16 temmuzda submit ettim fakat kcc den hala evraklarımı isteyecekleri mail gelmedi. sizce bu kadar uzun sürmesi normal mi ?

bende 6 Temmuzda gönderdim, henüz bir dönüş olmadı. Sanırım belli bir tarih aralığı yok evrak talep maili için.

• @Er-Murazor, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba iyi akşamlar,

dv2021 talihlisiym

Sadece beklemelisiniz, gelecek yilin Haziran-Temmuz'una kadar bu emailler gelmeye devam edecek.

• @crazycells borç veya kredi olduğunu söylemeden aslında borç/kredi olan paranın kendi param olduğunu mu söyleyeyim yoksa hiç bu kredi veya borç işine girmeyeyim mi?

• ⭐⭐⭐

@Er-Murazor, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Merhaba iyi akşamlar,

dv2021 talihlisiym

Merhaba,

Aşağıdaki Sheets dökümanını doldurursanız, kime ne zaman Mail gelmiş, gelmemis bunu ayrıntılı takip edebilirsiniz.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1BmmBZVmRchomkNQBJ9qlKKwzBWIhqWyxZl3NSxKRxBc/edit

• Mrb arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak mülakat zamanı 15bin hesapta bulundurmamiz gerekiyor benim 20bin dolar değerinde Bir arabam var ve vizenin onaylanmama gibi bir ihtimal olduğundan dolayı arabamı satmak istemiyorum. Sonuç olarak bu arabanın değerini gösteren Bir belge gostersem kabul görür mü sizce?

• Bu ileti silindi!

• @yigitroun yanlış düşünüyorsunuz öyle birşey yok onlar bile açık açık söylüyor ev araba taşınmazları satmayın diye mülakata evin arabanın değerini gösteren bir bilir kişi belgesi yeterli.

• @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

Mrb arkadaşlar benim şöyle bir sorum olacak mülakat zamanı 15bin hesapta bulundurmamiz gerekiyor benim 20bin dolar değerinde Bir arabam var ve vizenin onaylanmama gibi bir ihtimal olduğundan dolayı arabamı satmak istemiyorum. Sonuç olarak bu arabanın değerini gösteren Bir belge gostersem kabul görür mü sizce?

Aracinizi satmaya niyetli oldugunuzu gostermek icin degerini gosteren kapsamli bir belge gosterin. Ama banka hesabinizi hala gostermeniz lazim (icinde cok az olsa da)...

Karar konsolosa kalmis...

• @crazycells siz bu konuda düşünüyorsunuz? Şimdiden teşekkürler

• @crazycells teşekkür ederim

• @Semih128 vizenizi aldıktan sonra aracınızı satacağınızı söylemeniz yeterli.

• @Rhonster, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

@Semih128 vizenizi aldıktan sonra aracınızı satacağınızı söylemeniz yeterli.

Eger banka hesabinda cok miktarda para yoksa sozlu beyan yetmeyecektir diye dusunuyorum. Ciddi bir pazar arastirmasi yapip fiyatini da gostermeli ki, aracin satilacagini dusunsunler...

• Merhaba ds260 formumdaki bir kaç ufak hatayı ( anne kizlik soyadi ve bildiğiniz diller) düzeltmek için mail attım açtırmak için. Ve takıldığım iki konu var
    1.si ds260 formu açılınca mail mi atıyorlar formunuz açıldı diye yoksa benmi ara ara bakmalıyım
    2.si bildiğiniz diller kısmında Azerbaycan Türkçesinin İngilizcesi ne oluyor bir suru farkli karsiligi çıkıyor

Tesekkurler

• @Semih128 aslında sorunuz cevaplanmış ama ben başka bir yerden giricem konuya. doğal olarak arabanızı satmadan yani risk almadan, bir ekspertiz raporu ile bunu vize görüşmesinde sunabilirsiniz diğer ekonomik göstergeler ile beraber (banka hesapları, tapu vs.). ancak arabaya ihtiyacım yok bir yıl boyunca yada ailemin, işyerinin arabasını kullanırım gibi bir seçeneğiniz varsa, ben şunu yapardım. arabayı yarın yıkayıp satılığa koyardım çünkü ikinci el piyasası müthiş şu an. araba satmak için mükemmel bir zaman. daha sonra parayı yüzde elli döviz, yüzde elli altın şeklinde sepet yapardım. böylece olası devalüasyondan da etkilenmezdim. vize durumuna göre zaten o para size lazım olucak bir aksilik çıkarsa vize konusunda elinizde nakit var araba almanız zor olmaz, üstelik bir yıl model eskitmiş arabadan da kurtulmuş olursunuz. ekonomist değilim sadece şu sıralar biraz işsizim, o yüzden iyi takip ediyorum. :smiling_face:

not: arabanızı satarsaniz vadeli satmayın, altın hesabı değil, cumhuriyet altını tercih edin. arazi ve konut için aynı değerlendirmeyi yapmak doğru olmaz. yatırım tavsiyesi değildir. :smiling_face_with_sunglasses:

• @crazycells yok zaten bir belgeyle bunu satacağını söylemesi lazım eksik yazmışım 2 parçada yazdığımdan :D

• Merhabalar , iyi bayramlar. İki sorum olacak cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim. Ds260 formunda iş ve eğitim bilgilerini doldururken iş bilgilerimi doldurduğum için eğitim bilgileri sorusunu dolduramadım ve form öylece kaldı. Acaba hata mı yaptım ya da bizden sadece eğitim veya iş bilgilerinden biri mi isteniyor ? İkinci sorum ise KCC nin bizden istediği evraklarda hangi dosyalar evraklar isteniyor bizden

• Merhabalar,
    Şu anda KCC den evrak talebi bekler durumdayız. Güncel pasaportumuzun süresi Nisan 2021 de doluyor. Olası takvime bakılırsa mevcut pasaportlar zaten işe yaramayacak. Süre sonunu beklemeden pasaportları yenilesek devam edecek süreçte herhangi bir sorun yaşar mıyız? Bu konuda ilgili kurumlara yapmamız gereken herhangi bir bildirim/bilgilendirme ihtiyacı doğar mı?
    Şimdiden çok teşekkürler ve tüm talihlilere iyi şanslar dilerim.

Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k