Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ


  • Herkese merhaba ben bir kaç gün önce Ds - 160 formunu doldurup randevu tarihi aldım 11 Eylül. Bakalım ne olacak. Ds-160 formunu doldurdum ama emin değilim. Umarım hata yapmamışımdır. Ayrıca gitmek istediğim dönem 1 Eylüldü ancak randevu tarihi 11 Eylül olarak verildi. Vizem onaylanmadan hangi tarihe uçuş bileti alacağımı bilmiyorum ya da herhangi bir rezervasyon yapmadım. Bu Covid- 19 yüzünden her şey belirsiz zaten. Bu vizeye etki eder mi ?


  • @Burcu-Boz, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Herkese merhaba ben bir kaç gün önce Ds - 160 formunu doldurup randevu tarihi aldım 11 Eylül. Bakalım ne olacak. Ds-160 formunu doldurdum ama emin değilim. Umarım hata yapmamışımdır. Ayrıca gitmek istediğim dönem 1 Eylüldü ancak randevu tarihi 11 Eylül olarak verildi. Vizem onaylanmadan hangi tarihe uçuş bileti alacağımı bilmiyorum ya da herhangi bir rezervasyon yapmadım. Bu Covid- 19 yüzünden her şey belirsiz zaten. Bu vizeye etki eder mi ?

    iyi etmissiniz, bence uzun bir sure rezervasyon yapmayin, once konsoloslugun acilmasini bekleyin, mulakat tarihleri daha sonra yine degisebilir.

    Eger turizm amaciyla gidiyorsaniz ve tarihler esnekse o durumda 1 Eylul'un sorun cikarmamasi lazim.


  • Merhabalar, eşimle birlikte bu yaz düşündüğümüz ABD seyahati için şubat ayında mart ayı için vize randevusu almıştık. İlk vize deneyimimiz olumsuz sonuçlandı. Daha sonra pandeminin boyutu artınca bekleme sürecine girdik. Şimdilerde tekrar başvuru yapmak istiyoruz, konsolosluk sanırım vize randevusunu en erken kasım ayına veriyormuş. Sorum şu ki; İstanbul'da vize danışmanlığı alabileceğim güvenilir, iyi bir şirket var mıdır?


  • @didem, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar, eşimle birlikte bu yaz düşündüğümüz ABD seyahati için şubat ayında mart ayı için vize randevusu almıştık. İlk vize deneyimimiz olumsuz sonuçlandı. Daha sonra pandeminin boyutu artınca bekleme sürecine girdik. Şimdilerde tekrar başvuru yapmak istiyoruz, konsolosluk sanırım vize randevusunu en erken kasım ayına veriyormuş. Sorum şu ki; İstanbul'da vize danışmanlığı alabileceğim güvenilir, iyi bir şirket var mıdır?

    kendisi istanbulda değil ama @Gokce-Taskiran ile bir görüşün derim. eski elçilik çalışanı kendisi.


  • @DustyBlue çok teşekkür ederim.


  • @Gokce-Taskiran eğer yardımcı olursanız çok sevinirim. İnternetten biraz araştırdım daha sonra firmalarla telefon görüşmesi yaptım ama tabi herkes farklı bir şey söylüyor. Haliyle kafa karışıklığı oluyor. Ben de buradan yardım almak istedim.


  • Merhaba abd turist vizesi alacağım abd için ilk vize başvurum olacak, önce İnternetteki dosyayı doldurup gönderip eğer tamam şu gün görüşmeye gelin denilirse mi diğer belgeleri toplayacağım yoksa tüm istenen belgeleri toplayıp önce götüreceğim sonra mı vize görüşmesine çağırıyorlar? Bilgi verir misiniz


  • Bu ileti silindi!

  • @Ades88, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhaba abd turist vizesi alacağım abd için ilk vize başvurum olacak, önce İnternetteki dosyayı doldurup gönderip eğer tamam şu gün görüşmeye gelin denilirse mi diğer belgeleri toplayacağım yoksa tüm istenen belgeleri toplayıp önce götüreceğim sonra mı vize görüşmesine çağırıyorlar? Bilgi verir misiniz

    DS-160 formunu doldurup, gorusme ucretini odeyip AIS'ten randevu tarihi alacaksiniz.

    Randevu tarihine gore tum belgelerinizi hazirlayip konsoloslukta mulakata gideceksiniz.

    Fakat konsolosluk resmi olarak acilmadan bu basvuruyu yapmanizi tavsiye etmem, konsoloslugun acilmasindaki gecikmeler formu tekrar doldurmanizi gerektirebilir (seyahat tarihi guncellemeleri vs.)


  • @crazycells çok teşekkür ederim, öncelik bunu öğrenmek istemiştim açılma sürecini takip ediyorum zaten.Teşekkürler tekrardan


  • B1-B2 vizesine şuan giriş kapalı. Ne zaman açılacağı ile ilgili bir bilgi var mı?


  • @sChAdOw, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    B1-B2 vizesine şuan giriş kapalı. Ne zaman açılacağı ile ilgili bir bilgi var mı?

    kapalı değil? sadece kısa süreli kalış veriliyor 15 20 gün gibi .


  • @DustyBlue eğer yasaklı bir ülkeden gelmiyorsanız, örn:türkiye. Girişte sorun yok, ama avrupa, çin, brezilya gibi ülkelerden girişlere izin yok.

    Passengers who have transited or have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or in the United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe), in the past 14 days are not allowed to enter and transit.
    -This does not apply to:

    • nationals and permanent residents of the USA;
    • spouses of nationals and of permanent residents of the USA;
    • parents/legal guardians of an unmarried and younger than 21 years national or permanent resident of the USA;
    • the unmarried and younger than 21 years brother or sister of a national or permanent resident of the USA, who is unmarried and younger than 21 years;
    • the child/foster child/ward of a national or permanent resident of the USA;
    • passengers with the following visas: A-1, A-2, C-1, C-1/D, C-2, C-3, D, E-1 (as an employee of TECRO or TECO or the employee's immediate family members), G-1, G-2, G-3, G-4, IR-4, IH-4, NATO-1 through NATO-4, or NATO-6 visa;
    • members of the U.S. Armed Forces, spouses, and children of members of the U.S. Armed Forces;
    • passengers with evidence of traveling at the invitation of the USA government for a purpose related to the containment/mitigation of the Coronavirus (COVID-19);
    • passengers with documents issued by the U.S. Department of Homeland Security, U.S. Customs and Border Protection, or U.S. Department of State indicating that the passenger is exempt from the restriction;
    • B1 crew crewmembers that are engaged in lightering, Outer Continental Shelf (OCS) activity, wind farm activity, private air/sea crew and other similar crewmember actives;
    • students with an F-1 or M-1 visa and their F-2 and M-2 dependents, if they arrive from or have been in Ireland (Rep.), United Kingdom or Schengen Member States in the past 14 days.
    1. Passengers who have been in one of the countries listed in bullet number 1 in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must arrive at one of the following airports: Atlanta (ATL), Boston (BOS), Chicago (ORD), Dallas, (DFW), Detroit (DTW), Ft. Lauderdale (FLL), Honolulu (HNL), Houston (IAH), Los Angeles (LAX), Miami (MIA), New York (JFK or EWR), San Francisco (SFO), Seattle (SEA) and Washington (IAD).
    2. Passengers who have been in Austria, Belgium, Brazil, China (People's Rep.), Czechia, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Iran, Ireland (Rep.), Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland or United Kingdom (excluding overseas territories outside of Europe) in the past 14 days but are exempt from the restriction to enter the USA, must self-quarantine for 14 days once they reach their final destination.
    3. Passports issued to nationals of Belarus which have expired between 30 April 2020 and 31 July 2020, are considered valid with an extension of 3 months.

  • @crazycells Merhaba, acaba benim sorum hakkında bilginiz var mıdır? Teşekkürler


  • @didem, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    Merhabalar, eşimle birlikte bu yaz düşündüğümüz ABD seyahati için şubat ayında mart ayı için vize randevusu almıştık. İlk vize deneyimimiz olumsuz sonuçlandı. Daha sonra pandeminin boyutu artınca bekleme sürecine girdik. Şimdilerde tekrar başvuru yapmak istiyoruz, konsolosluk sanırım vize randevusunu en erken kasım ayına veriyormuş. Sorum şu ki; İstanbul'da vize danışmanlığı alabileceğim güvenilir, iyi bir şirket var mıdır?

    Konsolosluk henuz resmi olarak acilmadi, bu konuda bir aciklama da yapmadilar. Su an randevu alsaniz bile zamani gelince iptal olup ertelenebilir, bilginize.

    Konsoloslukla ilgili bilgileri su sayfadan takip edebilirsiniz, haber geldikce o basligi guncelliyoruz:

    https://yesilkartforum.com/forum/topic/3251/türkiye-deki-abd-konsolosluk-hizmetleri-durduruldu-coronavirüs-covid-19


  • @crazycells merhaba, şu anda açılıp açılmadığını bilmiyorum ama formu doldurmak için giriş yaptım ve herhangi bir uyarı vermedi. Sanırım şu an konsolosluk randevu tarihi olarak Kasım-Şubat arası bir şey veriyormuş. Galiba ne zaman boşluk bulunursa o zaman. Benim şu an için derdim ilk vizemiz olumsuz olduğu için profesyonel olarak destek almak istiyorum. Bunun için de iyi, güvenilir bir danışma şirketi arıyorum. Çünkü çok fazla şirket var, haliyle insanın kafası karışıyor. Bildiğiniz bir danışma şirketi var mı diye buraya yazmak istedim. Teşekkürler.


  • @didem, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ

    @crazycells merhaba, şu anda açılıp açılmadığını bilmiyorum ama formu doldurmak için giriş yaptım ve herhangi bir uyarı vermedi. Sanırım şu an konsolosluk randevu tarihi olarak Kasım-Şubat arası bir şey veriyormuş. Galiba ne zaman boşluk bulunursa o zaman. Benim şu an için derdim ilk vizemiz olumsuz olduğu için profesyonel olarak destek almak istiyorum. Bunun için de iyi, güvenilir bir danışma şirketi arıyorum. Çünkü çok fazla şirket var, haliyle insanın kafası karışıyor. Bildiğiniz bir danışma şirketi var mı diye buraya yazmak istedim. Teşekkürler.

    Maalesef benim onerebilecegim bir firma yok.


  • @crazycells teşekkür ederim.


  • İyi günler değerli dostlar , daha önce 2 kez turistik vize başvurusunda bulundum ABD ye red verdiler.
    Genelde red veriyorlar.
    Şimdi ABD li ABD vatandaşı bir dost sponsor olup davetiye göndermek istiyor. Beni evinde ağırlamak istiyor. Bu şekil vize verirler mi? Bu şekil vize alanımız oldu mu hiç içinizde? Lütfen yardımcı olur musunuz .. Teşekürler.


  • İyi günler değerli dostlar , daha önce 2 kez turistik vize başvurusunda bulundum ABD ye red verdiler.
    Genelde red veriyorlar.
    Şimdi ABD li ABD vatandaşı bir dost sponsor olup davetiye göndermek istiyor. Beni evinde ağırlamak istiyor. Bu şekil vize verirler mi? Bu şekil vize alanımız oldu mu hiç içinizde? Türkiyede ki stadüm işsizim hiç tapum ruhsatım yok, kendi cöbümden tatil yapacak imkanım yok amerikalı dost üstlenecek maliyeti. Boşu boşuna uğraşmak istemiyorum sponsorlu davetiyeli başvurupta red alan oldu mu? Lütfen yardımcı olur musunuz .. Teşekürler


Benzer Başlıklar

  • B1-B2 vizesiyle oturum uzatma

    Ziyaretçi ve Turist Vizeleri (B1/B2 ve C) b1 vizesi b2 vizesi oturum
    4
    0 Oy
    4 İleti
    613 Bakış
    S
    merhaba turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu? 6 aylık değil bu denilirmi?
  • EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi

    İş Dayanaklı Göçmen Vizeler is sponsorlu is vizesi vize
    5
    0 Oy
    5 İleti
    2k Bakış
    crazycellsC
    @Baran-İst, içinde söyledi: EB vizesi aldıktan sonra işten ayrılma süresi Unskilled EB3 le green card alıp mecburi sürenin sonunda skilled işlere başvurabilmek Arkadaşlar Merhaba Ben Amerikadan 2004 yılında MBA almış birisiyim. O zamanlar 1 yıllık OPT(OptionalPractical Training ) süresince H1-B sponsor edecek bir işveren bulamamıştım ve Türkiyeye dönmüştüm. Amerikada skilled işlere çok fazla Çinli ve Hintli talip bu nedenle çok rekabet var. Türkiyeye geldikten sonra 13 yıldır satınalma ve dış ticaret alanlarında çalışıyorum. Deneyimlerim KOBİ'lerde oluştuğu için ve international şirketlerde çalışmadığım için yaptığım iş yoluyla skilled bir EB3 Green Card alabileceğimi sanmıyorum. Anladığım kadarıyla bu şekilde green carda hak kazanmak daha zor.Sizlere sorum şu şekilde. Buradan unskilled EB3 programına başvursam greencardı aldıktan sonra Mc Donalds veya Wendysde zorunlu 1 sene çalışma süresini unkilled worker olarak tamamlasam. Süreyi tamamladıktan sonra ABD de skilled profesyonel joblara başvurabiliyomuyum ? Buna bir engel varmı ? Yoksa ABD vatandaşlığını alana kadar 5 yıl boyunca Mc Donalds, Wendys tarzı unskilled işler yapmaya mahkummuyum ? Yani greencardı EB3 unskilled worker olarak alan bir kişi 1 yıl zorunlu çalışma süresinin sonunda skilled işlere başvurup çalışabiliyormu ? Bu soruyla ilgili cevaplarınızı beklyorum. Normalde is sponsorlu vizelerle gelmeniz durumunda minimum 6 ay o is yeri ile calismanizi tavsiye ederim. Bu sekilde daha sonraki hicbir surecte problem yasamazsiniz. Ama 1 senelik sozlesme yaptiysaniz bu durumda sozlesmeye sadik kalip minimum 1 yil calismalisiniz. Fakat sonrasinda kendinize dilediginiz baska bir is bulup calisabilirsiniz. 1 yildan sonra ayni iste kalip kalmamak sizin tercihiniz.
  • 12 Oy
    1k İleti
    95k Bakış
    K
    @vartorian, içinde söyledi: Employment Based Green Card (Is sponsorlugu ile yesil kart basvurulari) Green card'in duraklatilmasi Isveren sponsorlugunda basvuranlari da etkileyebilir mi? Henuz hersey gri ancak bir tahmini olan varmidir? "Green Card duraklatildi" diye bir sey yok. Sadece Diversity Visa Lottery (DV) programi durduruldu. O da yasaya uygun degil, bu sekilde durdurulamaz. Mahkemeden donecektir. Cekilis haricindeki hic bir green card sureclerinde durdurulma yok, zorlastirma var.
  • 1 Oy
    247 İleti
    61k Bakış
    R
    @celinesy vizeniz geçerli olduğu sürece giriş yapabilirsiniz, sıkıntı olmaz. Dönüş bileti almanızı tavsiye ederim. Dönünce posta yolu ile yenilemeye başvurabilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum