merhaba
turist vizesi yenilemede greencarda başvurulan fotoğrafla aynısı olursa sorun olurmu?
6 aylık değil bu denilirmi?
-
@nihal__ sistem buna bener hatalari cok veriyor normalde. lakin siz tarayicinizin cerezlerini temizleyerek dener misiniz lutfen? ya da farkli tarayicidan dener misiniz ?
-
Arkadaşlar onayladığım ds160 formunda hata yaptığımı farkettim. Konsolosluk çağrı merkezi de randevuyu iptal edip yeni randevu alın dedi. Yeni form doldurup çıktısıyla gitmek riskli mi olur.
-
Merhaba kızım için ds 160 formunu doldurdum. Ancak vize ücretim 1 yılı geçtiği için yanmış olsa da haftaya ankarada randevum var . Tekrar hem kendime hem kızıma vize ücreti yatırmak istiyorum. Ancak ais hesabım aktif görünmüyor. Kızıma yeni hesap açıp mı yatırmalıyım. Ya da kendime nasıl vize ücreti yatıracağım yeni hesap açarsam randevum iptal olur yeni randevu gerekir diye bir yorum okumuştum
Acil yardımcı olacak varsa çok sevinirim -
Merhaba,
Babama 1.5 sene öncesinde İstanbul B1/B2 vize için başvuru yapmıştım. Nisan sonu randevu var. 1.5 sene önce DS-160 formunu doldurdum ve hiç değiştirmedim. Geçenlerde tarih yaklaştığı için belgeleri toplamak için sisteme girdim. Ancak randevu aldığım appointment confirmation sayfasında görünen DS-160 numarası farklı görünüyor. DS-160 onay sayfasında ise ilk aldığım numara duruyor. Bunlar sistemi değiştiği için randevu sitesi değiştiği için randevu sayfasına ds kodum yanlış yazılmış.
Yeni DS-160 doldurmadım ve formda hiçbir değişiklik yapmadım. Sadece randevu sistemine girip bilgilerime baktım.
Visa Service Center’a yazdım ama sürekli otomatik cevap verip randevuyu iptal etmem gerektiğini söylüyorlar. Randevu almak çok uzun sürdüğü için iptal etmek istemiyorum. İstanbul ABD Konsolosluğu’nda mülakata giren ve DS-160 barkodu ile randevu onay sayfasındaki barkodu farklı olan biri oldu mu?Bir bilginiz var mı -
@Mert-Yıldız-0 hocam süreci anlatabilir misiniz? Temmuz-Eylül arası 3 ay çalışma iznimle berlinde olacağım. Bende berlinden turist vizesine başvurmayı düşünüyorum.
-
Mektubun imzalı taranmış kopyasını arkadaşınıza göndermeniz yeterli, kendisi mektubun çıktısını alarak mülakata götürmesi yeterli. Konsolosun mektubu alıp almayacağı şüpheli, görüşmenin akıbeti ve sonucunu arkadaşınızın profili (yaş, meslek, TR çalışma hayatı, aile durumu, maddi durumu, vize ile seyahat edilen ülkelere geçmiş seyahatleri - yeniden eskiye doğru, ABD seyahati sonrası yaşadığı ülkeye geri dönüş yapacağını kanıtlar beyanları) belirleyici olacaktır.
-
-
@Venom, içinde söyledi: Turist Vizesiyle ABD'ye girdikten sonra verilen kalış süresi (I-94)
Dostlar merhaba, Ağustos ayında turist vizem ile Amerikaya geldim. Ekim ayında Amerikaya ait başka bir adaya tatile geldim. Amerikaya ilk giriş yaptığımda kalış sürem 6 ay yani şubat ayına kadardı. Buraya giriş yaptıktan sonra Nisan ayı olarak güncellendi. Yani yeniden 6 ay verildi. Tek seferde ulaşım olmadığından yine başka bir ülke üzerinden aktarma yaparak Amerika’ya geri gitmeyi düşünüyorum. 6 aylık süremin dolmasına yaklaşık 3 ay daha var. 1 ay sıcak eyaletlerde gezmeyi düşünüyorum. Araba kiralayıp otel rezervasyonlarımı sunacağım. Sizce bu durumda girişte problem yaşar mıyım
Kısa süre içinde tekrar giriş yapmanızın nedenini sorgulayabilirler. Ben 17 Ekim’de çıkış yapıp 5 Kasım’da yeniden gitmiştim. Bunun sorgulanabileceğini öngördüğüm için, tekrar geliş sebebimi açıklayan kısa bir yazı hazırladım. Yazıda, önceki gelişimde 1 ay kaldığımı, sağlık nedeniyle çıkış yaptığımı, ancak oğlumun 23 Kasım’da PA maratonunda koşacağı için ona destek olmak amacıyla yeniden geldiğimi belirttim. Ayrıca, 20 gün sonrasına ait dönüş biletimi de ibraz ettim. Görevli yazıyı dikkatlice okudu ve ikna oldu.
Kısacası, tekrar girişinizin makul ve belgelenebilir bir nedeni varsa sorun yaşanacağını düşünmüyorum.
-
B1/B2 vizesi ile dil eğitimi/İngilizce dersleri alabilir çocuğunuz, ancak yalnızca yarı zamanlı eğitim-haftada 18 saatin altında olması gerekiyor. Dil okullarında veya üniversitelerin İngilizce enstitülerinde kısa, derecesiz ESL/dil programlarına kaydolabilir. Haftada 18 saatten fazla programlar için F-1 öğrenci vizesine ihtiyacı olacaktır. İnternette araştırma yaparken “Intensive English Programs (for B1/B2 visas)" or "Vacation English” anahtar kelimeleri arayabilirsiniz, “non-credit seminer” adı ile farklı kurslar bulabilirsiniz.
-
@MySea biliyorum tesekkurler , zaten bu konuyu oldugu gun haber aldim o sebeple sormak istemistim , deneyimleyen varsa diye .
-
Çok kısa aralıklarla iki girişim oldu. Son çıkışımdan 19 gün sonra tekrar ABD’ye geldim.
Görevlinin soru soracağını tahmin ettiğim için, pasaportu verirken önceden hazırladığım notu da uzattım:I visited last month and stayed for a month, then returned to Turkey for my medical checkup.
I'm back now because my son is running in the Philadelphia Marathon.
I want to watch and support him.
I have a return ticket.Kağıdı dikkatle okudu, ardından “Bagajda gıda var mı, yanınızda para var mı” diye sordu.
“Çay ve Türk kahvesi var ama para yok” dedim.
Pasaportu ve kağıdı geri uzatırken, “Tamam, iyi geziler” dedi.Seyahat amacımı dürüstçe açıklamak çok rahat geçmemi sağladı.
-
Merhabalar herkese, ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Bu sene 4. Sınıfa geçiyorum ve seneye okulum bitecek diye umuyorum. Yaklaşık 1 ay önce DS-160’ı doldurup başvuru yaptım turist vizesi için, orda tekrar okuma gibi bir planım veya isteğim yok o yüzden turist vizesini seçtim.
Az çok her şeyi öğrendim araştırmalarımla, izlediğim videolarla ama benzer tecrübesi veya tanıdığının geçirdiği bir tecrübesi olanlar varsa diye danışmak istedim.
Benim mülakatım 26 Eylül’de şu an, yaklaşık 5 gün gibi bir süre kaldı. Türkiyede öğrenci olarak turist vizesi almaya çalışanlara yaklaşımları nasıl? Neler soruluyor? Klasikleşmiş sorulardan farkı ne oluyor acaba?
Resmi olarak bir işte çalışmıyorum daha ama online freelance iş yapıyorum yazılım odaklı, aylık 2500$ kazancım var şu an ve bunun bir artı olacağını düşünüyorum ama bunu mülakatta nasıl sunabilirim belge sormadıkları için genel olarak? Herhangi bir tavsiyesi veya önerisi olan varsa çok güzel olur.
-
B1/B2 mülakatı için aile randevularımız sistem değişikliği sonrası bölündü, nasıl birleştirilir? (ais-usvisa-info → usvisascheduling)
Merhaba, biz aile olarak eski ais-usvisa-info.com üzerinden ABD vizesine grup halinde başvurmuştuk ve tek hesap altında aynı gün aynı saatte randevumuz vardı. Sistem usvisascheduling.com’a geçince herkesin hesabı ayrıldı, ben de randevuları öne çekebildim ama her biri için ayrı ayrı boşluk bulup tek tek işlem yapmak gerekiyor. Bu cok riskli ve cok zahmetli.
Şu an randevu günü aynı olsa da saatler farklı. Bununla ilgili olarak site üzerinden destek talebi (request case) açtım ama durumu bir türlü anlamıyorlar. Acaba bu yeni sistemde tüm başvuruları tek bir kişinin hesabı altında “group application” şeklinde birleştirmek mümkün değil mi? Aynı sorunu yaşayan oldu mu, nasıl çözdünüz?
-
@snowwoman Merhaba , Amerikaya yeni pasaportunuzla birlikte delik açılan Amerika vizenizin olduğu pasaportla giriş yapacaksınız. Türkiyeden çıkarken Türk polisler sorguladı iki pasaportu 😂 Amerikada girişte geçerli vizemi ve yeni pasaportumu istedi görevli. 2022 de giriş yaptım hiçbir problem yaşamadım.
-
@Müberra-Dikici Merhaba ben de şunu merak ediyorum rezervasyon yaptırıp çıktısını aldıktan sonra iptal ettiğimizde görevliler sadece çıktıya mı bakıyorlar? Gerçekten rezervasyon olup olmadığını kontrol ediyorlar mı ?
-
Merhabalar benim acil bir sorum olacak yanit alabilirsem cok sevinirim . Annem babam suan Ankarada turist vizesi gorusmesinden olumlu olarak ciktilar cok sukur ancak gorevlilerin fotograflarini almadiklarini ciktiktan sonra farketmisler. Su halde fotografsiz nasil vize basacaklar ? Bu durumda ne yapmalilar ? Tesekkur ederim
-
-
(B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
-
@GC_dream Hangi ülkenin pasaportuna sahipsiniz?
-
@Ryback, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@GC_dream Hangi ülkenin pasaportuna sahipsiniz?
BG
-
@GC_dream, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Arkadaslar merhaba, B1 ve B2 vizesine basvuru yapacagim.
1.istanbul'da yasiyoruz fakat mulakata Ankara'da girmeyi dusunuyoruz. Bu bir sorun teskil eder mi?
2. USA da tanidigimiz var fakat bunu soylemeli mi , soylememeli miyiz? Tanidigimiz loto talihlisi 5 yildir yasal olarak orada yasiyor.
3. Aslinda o tanidigimiz kisinin yanina gitmeyi dusunuyoruz. Fakat vize almada sorun cikmasin diye baska eyalete gidecegimizi soylesek , daha sonra USA'ya giriste konsolostaki beyan ettigimiz eyalete gitmedik diye sorun cikar mi?
4. Vizeyi alabilirsek esim ile biz ayri ayri giris yapacagiz. Yine bu, USA'ya giriste sorun yaratir mi?
5. Konsolosluga beyan ettigimiz tarihte gitmezsek, yine de sorun olur mu?
6. Benim pasaportumun suresi 2021.07 de doluyor. Vize mulakat, bir aksilik cikmazsa 2020.07 bu tarih araligi vizeyi almamda problem yaratir mi?Kendimden bahsetmem gerekirse, Benim ve esimin EU pasaportu var. 2009 yilinda wat programiyla USA ' ya gitmistim. Esim de daha once 2008 ve 2009 yilinda iki defa Wat ile gitmisti. Ikimizde her sene yurtdisina en az 2, 3 ulkeye gezi amacli gidiyoruz.
Kendime ait bir evim var.
Ben 8 yildir kurumsal bir sirkette calisiyorum.
Esiminde 4 yildir avrupada ufak capli lojistik firmasi 2 sigortali calisani var.
Deneyimli deneyimsiz arkadaslar yorumlarsa sevirinirim.
@crazycells senin yorumunda benim icin cok degerli.sayin @Ryback 'in cevaplarina ek olarak:
3 ve 5 icin... ABD konsoloslugunda soylediginiz ile ABD'ye giriste soylediginiz seyler birbiriyle uyusmali, eger uyusmazsa sorun cikarabilirler. Fakat ABD'ye girdikten sonra hickimse sizi takip etmeyecek, dilediginiz yere gidip gezebilirsiniz...
4 icin ise... eger makul bir nedeniniz varsa bir sorun olmaz tabii ki.
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
1.istanbul'da yasiyoruz fakat mulakata Ankara'da girmeyi dusunuyoruz. Bu bir sorun teskil eder mi?
2. USA da tanidigimiz var fakat bunu soylemeli mi , soylememeli miyiz? Tanidigimiz loto talihlisi 5 yildir yasal olarak orada yasiyor.
3. Aslinda o tanidigimiz kisinin yanina gitmeyi dusunuyoruz. Fakat vize almada sorun cikmasin diye baska eyalete gidecegimizi soylesek , daha sonra USA'ya giriste konsolostaki beyan ettigimiz eyalete gitmedik diye sorun cikar mi?
4. Vizeyi alabilirsek esim ile biz ayri ayri giris yapacagiz. Yine bu, USA'ya giriste sorun yaratir mi?
6. Benim pasaportumun suresi 2021.07 de doluyor. Vize mulakat, bir aksilik cikmazsa 2020.07 bu tarih araligi vizeyi almamda problem yaratir mi?Kendimden bahsetmem gerekirse, Benim ve esimin EU pasaportu var. 2009 yilinda wat programiyla USA ' ya gitmistim. Esim de daha once 2008 ve 2009 yilinda iki defa Wat ile gitmisti. Ikimizde her sene yurtdisina en az 2, 3 ulkeye gezi amacli gidiyoruz.
Esiminde 4 yildir avrupada ufak capli lojistik firmasi 2 sigortali calisani var.
@crazycells senin yorumunda benim icin cok degerli.sayin @Ryback 'in cevaplarina ek olarak:
3 ve 5 icin... ABD konsoloslugunda soylediginiz ile ABD'ye giriste soylediginiz seyler birbiriyle uyusmali, eger uyusmazsa sorun cikarabilirler. Fakat ABD'ye girdikten sonra hickimse sizi takip etmeyecek, dilediginiz yere gidip gezebilirsiniz...
@crazycells 3. ve 5. için, konsoloslukta beyan ettiklerimizi gümrük memurları görebiliyor mu? Gerçekten bu sorun olur mu?
-
@crazycells, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells 3. ve 5. için, konsoloslukta beyan ettiklerimizi gümrük memurları görebiliyor mu? Gerçekten bu sorun olur mu?
konsoloslukta verdiğiniz butun beyanları gorebılıyorlar. kendımden ornek vereyım new yorka gıdecegım 1 ay sonra gıdecegım dedıgım halde 7 ay sonra baska bır eyaletten gırıs yaptım. gumrukte kaç paran var tatıl mı iş mi, nerede kalacaksın(abd ye ucmadan evvel verdıgım adresı okuyarak) burada kım yasıyor dedıkten sonra ıyı tatıller deyıp gırıs ıznı vermıstı. neden new yorktan gırmedın neden aylar sonra denılmedı. adı ustunde turıst vızesı. kış bekledıgımden sert gectı vazgectım dıyebılırsın mesela. ancak x yerde calısıyorum yazıp abd ye vardıgında kapıda farklı bır cevap verırsen sorun olur. ds160 ve konsoloslukta vıze alırken verdıgın cevaplar ne ise tutarlı olmalı.
-
evet, mulakati yapan konsolos tum bilgileri sisteme giriyor, konsolosun girdigi bilgileri gorebiliyorlar.
-
@crazycells merhaba Temmuz ayında doğumum olacak annem ve babam için başvuru yapacaktık turist vizesi için,randevu verilmeye başlandı mı yani doğumumda yanımda olma şansları var mı çok teşekkür ederim şimdiden birde biz vize merkeziyle daha önce başvuru yapmıştık ama gelir bilgisini sanırım eksik gösterdiklerinden vize alamadılar nasıl bir süreç izlemeliyiz ayrıca eşim vatandaş
-
@essente, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells merhaba Temmuz ayında doğumum olacak annem ve babam için başvuru yapacaktık turist vizesi için,randevu verilmeye başlandı mı yani doğumumda yanımda olma şansları var mı çok teşekkür ederim şimdiden birde biz vize merkeziyle daha önce başvuru yapmıştık ama gelir bilgisini sanırım eksik gösterdiklerinden vize alamadılar nasıl bir süreç izlemeliyiz ayrıca eşim vatandaş
maalesef henuz konsolosluk acilmadi, acilmadan da vize almaniz mumkun olmayacak. Su konuyu inceleyin isterseniz:
-
@crazycells vatandaşların 1.yakından akrabalarına açıkmış konsolosluk işlemleri diye birşey duydum doğru mu eşim vatandaş onun annesi için başvuru yapabilir miyiz sağlık için de ekstra işlemlere açılabiliyormuş diye duyduk böyle bir durum var mı acaba
-
@essente, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
@crazycells vatandaşların 1.yakından akrabalarına açıkmış konsolosluk işlemleri diye birşey duydum doğru mu eşim vatandaş onun annesi için başvuru yapabilir miyiz sağlık için de ekstra işlemlere açılabiliyormuş diye duyduk böyle bir durum var mı acaba
Bence Trump'in kararnamesindeki bilgilerle, konsoloslugun islemlerini karistirmislar... Trump'in cikarttigi kararname ile gocmen vizeleri durduruldu ama ABD vatandaslarinin yakinlari hala gocmen vize alabiliyor. Fakat konsolosluk kapali oldugu icin bu islemlerin hicbiri gerceklesmiyor. Sizin durumunuzda siz gocmen vize degil, turist vizesi almaya calisiyorsunuz, dolayisiyla Trump'in kararnamesi sizi ilgilendirmiyor...
-
@essente Merhava, vize için randevu veriliyor. Ankaradan konsolosluğundan 2 hafta önce Temmuz ayı için almıştım. istanbul Ekim tarihine veriyordu. Fakat Randevu tarihimi ileri atarlar mı, bir güncelleme olur mu bilmiyorum. Şimilik Temmuz'da görüşmem var.
-
Merhabalar
b1 b2 vizesini uzatmak icin basvuruda bulundum.ekimde ikinci 6. ayim dolacak agustos ayinda f1 vizesine basvuruda bulunabilirmiyim? herhangi bilgisi olan yardimci olabilirmi? tesekkurler -
@mistikky, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhabalar
b1 b2 vizesini uzatmak icin basvuruda bulundum.ekimde ikinci 6. ayim dolacak agustos ayinda f1 vizesine basvuruda bulunabilirmiyim? herhangi bilgisi olan yardimci olabilirmi? tesekkurlerEvet, eger ogrenci olacaksaniz statu degisikligi icin basvuru yapabilirsiniz. Su basligi inceleyebilirsiniz:Ama F-1'e degisikligi istediginiz zaman, ayni anda B1/B2'yi de uzatmak icin basvuru yapmaya devam etmelisiniz...
-
@mistikky Statu degisim talebiniz icin gerekli islemleri de cok geciktirmeden baslatmalisiniz. Hizli ilerleyen bir surec degil cunku.
-
Merhabalar
b1 b2 vizesini uzatmak icin basvuruda bulundum.ekimde ikinci 6. ayim dolacak agustos ayinda f1 vizesine basvuruda bulunabilirmiyim? herhangi bilgisi olan yardimci olabilirmi? tesekkurlersayin @mistikky , isterseniz emin olmak adina Muslu Hukuk Burosu'na soralim soruyu... ben emin olamadim yukarida verdigim cevaptan...
https://yesilkartforum.com/forum/category/120/muslu-hukuk-bürosu-sorularınızı-cevaplıyor
-
Merhabalar
b1 b2 vizesini uzatmak icin basvuruda bulundum.ekimde ikinci 6. ayim dolacak agustos ayinda f1 vizesine basvuruda bulunabilirmiyim? herhangi bilgisi olan yardimci olabilirmi? tesekkurlerOnceki mesajlarinizdan anladigim kadariyla, uzatmaya basvurmusunuz fakat daha sonucunu almamissiniz. Uzatma kabul olursa (veya su an kabul olduysa) ikinci 6 aylik donem bitmeden F1 icin statu degisikligine basvurabilirsiniz. Fakat F1 icin statu degisikligi basvurusu yaptiktan sonra bir daha B1/B2 uzatma basvurusu yapmamaniz gerekiyor olabilir. Bu surecte herhangi bir hata yaparsaniz tum basvurular icin red yiyebilirsiniz. O yuzden yukarida sayin @crazycells ' in dedigi sekilde Muslu Hukuk Burosuna sorup, basvurularinizi dogru yaptiginiza emin olmanizi tavsiye ederim.
-
@GC_dream çok teşekkür ederim umarım ertelenmez bize de umut oldu
-
cok tesekkur ederim cevaplariniz icin
-
Bu ileti silindi! -
@Serkantepe, içinde söyledi: (B1/B2) Ziyaretçi Vizeleri: İŞ, TURİZM, TIBBİ TEDAVİ
Merhaba, DS-260 Formunu doldurmak istiyorum lakin devamlı olarak karşıma " Electronic Diversity Visa Confirmation Number is invalid" hatası alıyorum.
Forumu inceledim sıfırları sildim olmadı ekledim olmadı nerede hata yapıyorum yardımcı olabilir misiniz.
"bu kısım ds160 dolduruyor.
green card bölümüne sormalısınız
Benzer Başlıklar
Çevrimiçi Kullanıcılar
122
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k