Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)


  • @crazycells Sayın @redsat2000 kaygısı ABD'ye girip girememek değil de vatandaşlık için gerekli sürenin sıfırlanması diye anladım ben. Bu konuda yorumun nedir? 1.5 yıl ABD sürekli kalış, sonrasında 2 yıl boyunca giriş çıkış, daha sonra yine 1.5-2 yıl ABD'de kalış şeklinde vatandaşlık alabilir mi?


  • @knnrn, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells Sayın @redsat2000 kaygısı ABD'ye girip girememek değil de vatandaşlık için gerekli sürenin sıfırlanması diye anladım ben. Bu konuda yorumun nedir? 1.5 yıl ABD sürekli kalış, sonrasında 2 yıl boyunca giriş çıkış, daha sonra yine 1.5-2 yıl ABD'de kalış şeklinde vatandaşlık alabilir mi?

    Hayir, alinamaz. Eger soru buysa, cevabi kolay...

    6 aydan fazla sure ABD disinda kalinca sure sifirlaniyor... Eger bu surede elinizde olmayan nedenlerle ABD disinda uzun kaldiysaniz, ama isiniz, eviniz vs. hala ABD'deyse o durumda 6 ayi biraz asmak affedilebilir; ama ABD ile bagi kopararak gitmek vatandaslik icin gereken 5 yillik sureyi sifirlar...

    Sadece hukumet veya onemli ABD sirketleri tarafindan gorevlendirilirseniz o durumda izin almak mumkun, ama kisisel nedenlerle ABD disinda kalamiyorsunuz bu kadar uzun sure maalesef...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn teşekkür ederim . Benim anlatmak istediğimi çok iyi ifade etmişsiniz. @crazycells bu konuyu yazdğınız ile netleştirdik. O zaman bir çok kişi için vatandaşlığı resetlediği için re entry defteri kapanmıştır sanırım. Bu sistem sadece green cardın iptalini önlemek haricinde giriş çıkışı rahatlatıyor o kadar . Bu birçok kişi için çözüm yolu olmayacaktır. 5 sene ne yazık ki 30 ay üzerine kurulu olamıyor. 5 senenin büyük bölümü 4 yıl kadarını Abd de kaimanız gerekecek


  • @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @knnrn teşekkür ederim . Benim anlatmak istediğimi çok iyi ifade etmişsiniz. @crazycells bu konuyu yazdğınız ile netleştirdik. O zaman bir çok kişi için vatandaşlığı resetlediği için re entry defteri kapanmıştır sanırım. Bu sistem sadece green cardın iptalini önlemek haricinde giriş çıkışı rahatlatıyor o kadar . Bu birçok kişi için çözüm yolu olmayacaktır. 5 sene ne yazık ki 30 ay üzerine kurulu olamıyor. 5 senenin büyük bölümü 4 yıl kadarını Abd de kaimanız gerekecek

    Zaten reentry bu niyetle alınacak bir şey değil. Green kartı kaybetmemek için alınır, ve 2 yıl boyunca ABD'ye girmeden işlerinizi halledersiniz, okulunuzu bitirirsiniz. Daha sonra ABD'ye yerleşince vatandaşlık süreci de yeniden başlamış olur.

    Altı ay aralıklarla yılın sadece 2 haftasını ABD'de geçirerek vatandaşlık olmuyor maalesef. Ama her yıl 5,5 ay Türkiye'de 6,5 ay ABD'de kalsaydınız o zaman süreç sıfırlanmadan zamanında vatandaşlık alabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @knnrn. O durumda gerçekten re entry gerekiyor. Türkiyede niye 5.5 kaldığınızın hesabını soruyorlar. Ben bunu bir sene önce yaşadım.


  • @redsat2000, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    O zaman bir çok kişi için vatandaşlığı resetlediği için re entry defteri kapanmıştır sanırım.

    Ama bu amacla kullanilabilecek bir belge degil zaten re-entry permit...

    Green Card, gecici bir belge, eger ABD'de yasamiyorsaniz, calismiyorsaniz bu belgenin sartlarini yerine getiremiyorsunuz demektir ve bu durumda elinizden alinma ihtimali var... Fakat re-entry permit bu durumu engelliyor.

    Bir sure ABD disinda olacaginizi ama ABD'de yasama planlarinizi rafa kaldirmadiginizi, bu durumun gecici oldugunu devlete bildirmis oluyorsunuz bu belge ile...

  • ⭐⭐⭐⭐

    @crazycells esasında konuyu bu kadar derinlemesine desmemin sebebi yazılan yazılarla herkesin kafasındaki re entry ğermit konusunu bir yere oturtmaktı. Böylece konu tam anlasılır ve net bir sonuca vardık. Bu yazılar bir anlamda birçok kazanan yada düşünen kişi için bir tarihi vesika olacak. Bu konuyu inceleyen kişi için referans teşkil edecektir. Konu başlığında ilk açıklayıcı metne son anlatmlarla ilgili ek metin eklemenin uygun olacağını düşünüyorum. Nasıl başvuru yapılacağının haricinde hukuki statü ve.6ay yurt dışı durumunda resetlemenin olacağının eklenmesinde fayda var.

  • ⭐⭐⭐⭐

    6 Temmuz 2020 de postalağım re entry permit evrağı 13 Temmuzda USCIS teslim aldı. 17 Temmuzda 660 usd lik para çekimini yaptı. Şuan bu itibarla Uscis nezdinde işlem başladı sanırım. Şimdi confirmation ve randevu mailini bekleyeceğiz. Umarım bu kısmı da sıkıntısız atlatırız.


  • @crazycells @redsat2000 Merhaba,

    Acil değil ama uygun oldugunda cevap verebilirseniz size 3 sorum olacak, Selamlar.

    1- Tüm aile için başvuruları aynı zarf içinde mi yolluyoruz ayrı ayrımı yollamalıyız.
    2- İkinci sorum alacağımız çek yine her başvuru için 660$ şeklinde mi olacak yoksa toplamı tek çek şeklindemi.
    3- Çek'e ve alıcı adresinin başına "U.S. Department of Homeland Security" yazacağız değilmi?

  • ⭐⭐⭐⭐

    @gülden, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    @crazycells @redsat2000 Merhaba,

    Acil değil ama uygun oldugunda cevap verebilirseniz size 3 soru
    1- Tüm aile için başvuruları aynı zarf içinde mi yolluyoruz ayrı ayrımı yollamalıyız.
    2- İkinci sorum alacağımız çek yine her başvuru için 660$ şeklinde mi olacak yoksa toplamı tek çek şedemi.
    3- Çek'e ve alıcı adresinin başına "U.S. Department of Homeland Security" yazacağız değilmi?

    @gülden selam

    1. Aynı zarfta herbir sahıs için evraklarve cek sepere edilmiş şekilde olur. Sonuçta postanın ulaşması yeterli
    2. Her bir kişinin ayrı ayrı yapmanda fayda var ayrı yapmanın amacı her bir birey için receipt numarası verecek.
    3. Evet bunun örneğini önceki maillerden bakabilirsin . Ben kredi kartı talimatı ile yaptım. Bir sıkıntı çıkmadı.

  • @redsat2000 verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. Selamlar

  • ⭐⭐⭐⭐

    Dün Başvurunun alındığına dair ilk notice geldi . (23 Temmuz 2020). 2. Aşama olan biometrik ve fingerprint için randevu tarih ve saatini belirten mesajı beklemeye geçtik. Florida eyaletinin dosyalarına Nebraska service centre bakıyormuş. Benim dosya için orayı atadılar . Gelen notice mektubunun üst kısmında dosya takip veya receipt numaram kimlik bilgilerim ve başvurunun işleme alundığı tarih yazılı . Devamında aşağıdaki metin olduğu gibidir. Gelişme oldukça haber vereceğim .

    Yukarıdaki başvuru / dilekçemiz ofisimiz tarafından alınmıştır ve işlemdedir. Lütfen yukarıda listelenen kişisel bilgilerinizde herhangi bir değişiklik olması durumunda USCIS İletişim Merkezi'ne derhal haber veriniz.

    Sonraki adımlar

    USCIS, biyometriklerinizin USCIS Uygulama Destek Merkezi'nde (ASC) elektronik olarak yakalanması için bir biyometri randevusu ayarlayacaktır. Parmak izlerinizi ve / veya fotoğraflarınızı çekeceğiniz belirli tarih, saat ve yeri posta yoluyla biyometrik randevu bildirimi alacaksınız

    Biyometri işleme için ASC'ye gitmeden önce biyometri randevu bildiriminizi almak için beklemelisiniz. Bu bildirim biyometri randevu bildiriminiz olarak işlev görmez

    Sorularınız varsa, canlı bir USCIS temsilcisi İngilizce veya İspanyolca ile bağlantı kurmak için lütfen www.uscis.gov/contacteenter adresindeki USCIS İletişim Merkezi'ni ziyaret edin.

    Bu bildirim veya davanızın durumu ile ilgili herhangi bir sorunuz veya yorumunuz varsa, lütfen USCIS İletişim Merkezi ile iletişime geçin.

    Başvurmuş olabileceğiniz diğer durumlar hakkında ayrıca bilgilendirileceksiniz

    The above application/petition has been received by our office and is in process Please verify your personal information listed above immediately notify the USCIS Contact Center if there are any changes Please note that if a priority date is printed on this notice the not reflect earlier retained priority dates

    Next Steps

    USCIS will schedule a biometrics appointment for you to have your biometrics electronically captured at a USCIS Application Support Center (ASC). You will be receiving a biometrics appointment notice by mail with the specific date, time, and place where you will have your fingerprints and/or photographs taken

    You must wait to receive your biometrics appointment notice before going to the ASC for biometrics processing This notice does not serve as your biometrics appointment notice

    If you have questions, please visit the USCIS Contact Center at www.uscis.gov/contacteenter to connect with a live USCIS representative English or Spanish.

    If you have any questions or comments regarding this notice or the status of your case, please contact the USCIS Contact Center

    You will be notified separately about any other case you may have filed.


  • Benim evraklar 10 Temmuzda gonderilmişti, ama hala bir ses soluk yok. Postada evraklar adrese teslim edilmiş gorunuyor ama money order dan herhangi bir cekim yapılmamıs. Zarfı eşime vermiştim. Sadece adresi yazıp USCIS yazmamıs olabileceğini dusunuyorum. Sanırım hersey kayboldu. Oyle midir acaba? Cok moralim bozuldu.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sca öncelikle telaşlanmayın . Evrakları Usps ile mi gönderdiniz. Yoksa farklı bir yolla mı Dhl ups gibi. Elinizde bir makbuz olması lazım adresi kontrol edebilirsiniz. Ayrıca makbuzdaki takip numarasından öğrenebilirsiniz durumunu. Ben Usps ile priority certified mail yolladım. Ayrıca return receipt ekledim.Receipt size geri döndü mü .
    Ben Temmuz 6 sında postaya verdim 15 Temmuzda cebime mesaj geidi. Normalde posta 10 Temmuzda Uscis posta kutusuna ulaştı.Bu kısımda bir bekleme arası var. Birde uscis e bildirimleri email telefonla göndermesi için form doldurdum. Siz bu formu doldurdunuz mu . Çünkü postadan önce ilk mesaj telefonuma ulaştı.

    Ayrıca Uscis ücretleri artacak diye haberler var. Ondan dolayı bekleme olabilir.


  • @redsat2000 Usps ten tekrar kontrol ettim. domestic ve Dallas, Texas 75266 yazıyor. Acık adresi yazmıyor faturada ve sitede. Siteden takip numarası ile baktım, delivered diyor. 13 Temmuzda ulaşmış görünüyor. Bu adres sadece USCIS e mi ait, yani USCIS yazılmamıssa kimse almıyor mu acaba paketleri? Napsam bilemedim. Ben de bildirim gonderilmesi için ucsis e form doldurdum. Ama hiç bir haber yok.

  • ⭐⭐⭐⭐

    @sca Eğer posta kutusu numarası yazılı ise sıkıntı olmaz sanırım. Benim makbuzda tüm adres yazılı .

    USCIS
    P.O. Box 660867
    Dallas, TX 75266

    Uscis arayıp sor diyeceğim ancak LIN ile baslayan receipt numarası isteyecek kontrol için


  • Biometric photo ve parmak izi islemi halledilebiliyor mu artik ? Kapaliydi da bir ara

    Ayrica alsam mi almasam mi diye dusunen herkese re entry permiti almasini tavsiye ederim cunku gidis gelisml cok ayri bir zorlukken.. pandemi varken her seyi daha tehlikeli hale getiriyor. Ozellikle benim gibi ogrenci arkadaslarima siddetle almalarini ve rahatlamalarini tavsiye ederim

  • ⭐⭐⭐⭐

    @Ist-to-NY aklımdan geçeni siz yazmışsınız. Ayrıca Uscis ücretleti artacak yakında. Şuan biometrik ve parmak izi işlemi şüpheli bakalım işlemlere göre sistemin çalıştığını anlarız


  • @redsat2000 Bugun USCIS i aradım. Çok ilgilendiler. Sadece alien number yeterli oldu sorum için. Durumu anlattım. Zarfa USCIS yazılmamıs bile olsa yine de onlara ulaşacağını soylediler. Lockbox support için bir email verdi. Oraya yazdım. Mailimin alınıp işleme konulduğuna dair geri bildirim aldım. Onlardan haber bekliyorum şimdi. Sonrasında USPosta gittim. Elimdeki makbuzu gösterdim, adresi kontrol etmek istediğimi söyledim. Sonuçta adres doğru, ancak görevli benim zarfı takip ettirmiş sistemden, Dallas Lockbox a ulaştıktan sonra tekrar transferde görünüyormuş. Buraya geri dönüyor olabilir dedi. Sonuçta benim zarf yolculukta. Ama nerde belli değil. Neden transfere verdiler onu hiç anlamadım. Bakalım bekliyorum. Ama eğer geri geliyorsa bana çok zaman kaybettirecek. Tekrar postalayacağim falan. Bu ülke ya bize yeter hadi re-entry falan hikaye geri dönün gelmeyin ya da gitmeyin sizi bırakmam demek istiyor, hangisi artık bilemedim:)


  • @Ist-to-NY, içinde söyledi: Re-entry Permit (I 131 form ve I 327 belgesi)

    Biometric photo ve parmak izi islemi halledilebiliyor mu artik ? Kapaliydi da bir ara

    Ayrica alsam mi almasam mi diye dusunen herkese re entry permiti almasini tavsiye ederim cunku gidis gelisml cok ayri bir zorlukken.. pandemi varken her seyi daha tehlikeli hale getiriyor. Ozellikle benim gibi ogrenci arkadaslarima siddetle almalarini ve rahatlamalarini tavsiye ederim

    Tavsiyenize kesinlikle katiliyorum :) Bosuna strese girmeye degmez, surekli gir-cik yapacaksaniz ya da ne zaman doneceginiz net degilse ben de herkese re-entry permit almasini oneririm.

    USCIS, randevulara devam ediyor; ama tabii eskisine gore kapasitelerini dusurduler...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

19

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.7k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum