Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
-
@Arthur-Morgan dv 2020 lere gerçekten çok üzüldüm.mülakat tarihi almış bir sürü üye vardı.yani çıkmamasına üzülmek mi yoksa son dakikaya gelip herşeyin iptal olması mı inan onların yaşadıklarını yaşamak istemezdim.2021 ler için herşeyin iyi olmasını dilerim.ama yinede çıkıpta yüksek bir case number gelseydi sanki hiç kazanmamış gibi davranırdım. herkes için hayırlısı olsun.
-
@Arthur-Morgan, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@heleniki, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Arkadaşlar malesef eylül ekim aylarında 2.dalga bekleniyor.Eğer bu olursa DV 2021 lerde fazlasıyla etkilenir.Abd'de durumlar karışıkmış.İsterseniz forumdaki şu linkteki son yazılanları okuyun. İnsanlar marketlere dilenmeye geliyorlarmış şaka gibi.. bunu abd'den kim beklerdi.iş böyle giderse 2021 i komple iptal bile edebilirler. link https://yesilkartforum.com/forum/topic/3131/coronavirus-covid-19/2794?page=140
Moral bozmamak adına yazmıyordum hocam, fakat ben de böyle düşünüyorum. Asıl dalga sonbaharda gelecek olursa EO olmasa bile konsolosluk zaten (açılmış olsa bile tekrar kapatılıp) Nisan'a kadar açılmayabilir. DV2021'in kökününe kibrit suyu dökebilir bu korona. Herkes EO'ya odaklandı ama korona olmasa EO da olmayacaktı, konsolosluk da kapanmayacaktı en başta. Her şey koronaya ve başkan seçimine bağlı ama daha çok koronaya bağlı.
Executive Order'ın sebebi ve aynı zamanda dayanağı coronavirus değil, coronavirus sebebiyle işsizliğin inanılmaz yükselmesi ki 2021 başında ilaç yada aşı ile pandemi kontrol altına alınmış olsa bile işsizlik hala yüksek kalabilir. Bu durumda Trump'ın başkanlığı devam ederse EO'ların uzatmaları bitmez.
Forumda asıl odak noktası kaçırılıyor. Işsizlik fundamental bir mesele, artık coronovirus-u da aşmış durumda. Pandemi konsoloslukların çalışmıyor oluşu Trump vs teknik yada tali konular oysa herşeyin odağında ekonomi/işsizlik yatıyor. ABD niçin göçmen alıyordu? Işgücü ihtiyacı için. Şu an işgücüne değil işe ihtiyacı var. EO'ya ABD içinden güçlü bir itiraz gelmemesinin sebebi de bu, çünkü herkes için makul bu karar.
İşgücü piyasası rahatlamadan DV'yi ve çalışma vizelerini vs unutun derim. -
@denizaydinli kesinlikle katılıyorum.ama hala bazı arkadaşların düşüncesi cebine 100k dolar koyarsan gittiğinde rahat geçinirsin.olay bu kadar basit değil işte.
-
@Erdal-Tarman Hangi bilginin?
-
-
@cnpist, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@crazycells Konsolosluklar acilinca onceliklli ogrenci vizelerine yogunlasacaklar bildigim kadari ile. Yurt disindan gelecek ogrencilerde konsolosluklar kapali oldugundan viz islemleri gerceklestirilemedi. Acildiklarinda oncelik siralamasi nasil olacak , forumdaki soru artisindan anlasilir .
Evet, ben de oyle dusunuyorum. Agustos sonu ve Ekim basi arasinda okullar acilacak o nedenle pek cok ogrenci acil vize icin basvuru yapacaktir. Gocmen vizelere bakan birim ile gocmen olmayan vizelere bakan birim farkli... Dolayisiyla ikisi arasinda normalde cok iliski yok diye dusunuyorum, fakat Coronavirus dolayisiyla konsoloslukta limitli sayida kisiyi alacaklarsa bu sayiyi nasil ayarlayacaklar ben de bilmiyorum...
Konsolosluk su ana kadar bununla ilgili de bir aciklama yapmadi. -
@Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@rodin Vize alip vizesinin suresi bitenler yeni vize alacakmis.Yani yeni bir vize alacaklar..Su acidan bakinca olacak diyorum.Olsun
Bu aciklama konsolosluktan mi geldi?
-
@merveyağmur, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Merhaba. K1 icin olan belirsizlik halen devam ediyor sanirim. Oyle mi sizce de?
Hayir, K1'i etkilemeyecek.
-
@Aydin-Osmanov, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@delilah suradan http://britsimonsays.com/immigrant-ban-extended/
konsolosluktan boyle bir cevap gelmeden beklentilerinizi minimumda tutun derim.
-
@denizaydinli Merhaba efendim, mesele bir az da kimin açısından baktığınıza bağlı. Amerikada işsizlik sorunu her zaman vardı ama önceki yıllarda GC talihlileri kolayca amerikaya vize ala biliyorlardı. Korona olmasaydı Trump yalnızca işsizliği bahane edip böyle kısıtlamalar getiremezdi . Evet işsizlik sorunu patlamış durumda ama temel nedeni konuşuyorsak eğer bu kötü sürecin başlamasının temel nedeni @Arthur-Morgan da dediği gibi korona. Ve de Trump gibi birinin dönemine denk gelmesi çok manidar. Trump ekmeğine yağını aldı. Korona yıllarca yapmak istediği ve yapamadığı her türlü kısıtlama için sömürülmeye müsait bir araç .
-
@crazycells Hayir bir avukat soyledi http://britsimonsays.com/immigrant-ban-extended/
-
@crazycells Aynen.Resmi bir kurum karari izlemek lazim
-
Trump başından beri "Canada modeli" benzeri bir sistemden yanaydı... Şu an bunun altyapısını oluşturmak için tüm kozlarını kullanıyor. DV lottery tarih olabilir...
-
@rodin, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Trump başından beri "Canada modeli" benzeri bir sistemden yanaydı... Şu an bunun altyapısını oluşturmak için tüm kozlarını kullanıyor. DV lottery tarih olabilir...
Birçok kişi bunu söylüyor ancak, eğer ki Trump nitelikli ise bu kadar önem veriyorsa, son kararnameye teknoloji firmalarında çalışan insanlara verilen calisma vizelerini de kapsama aldı?
Ben Trump’in direkt olarak Diversity VISA’ya karşı olduğunu pek düşünmüyorum. Seçim öncesi süreci yönetmek için hamle olduğu görüsündeyim.
-
Bundan önceki başkanlarının adlarını unuttum abdnin. Ama şimdikinin adını asla unutamam. trmp bende tarih yazdı resmen. Katılanlar buraya?:)
-
https://listelist.com/sirasiyla-abd-baskanlari/
Sıralı liste:) -
@rodin trump göçmen vize hakkında konuştukça sizlerin aklını sadece ve sadece lottery geliyor niyeyse hocam her yerde bağırarak söylüyoruz bidaha söyleyeyim zaten var bu herkesin diline pelesenk olmuş "canada modeli" canlı örneği ben şuan eb3 kategorisinden vize almaya çalışıyorum ( henüz yolun başında olsamda) 1. TOEFL dan gittiğin eyalete göre değişen bir puan alman lazım minimum 74 tü en son en yüksek isteyende 86 2. Akrekreditasyon yapmam lazım sonrasında 1 sınava girerek bu işin minimum becerilerini ispatlamam gerek en son olarakta eyaletin RN sınavına girip geçmem gerek Türkiye deki hemşireliği orada yapabilmem için. Amerika her yıl ortalama 1 milyona yakın green card veriyor farklı farklı yollarla bunun sadece 50 bin i lottery. lottery i değiştirme işide hiç mi hiç kolay olmayan birşey ayrıca daha bir yığın etken var.
-
@Rhonster, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@rodin trump göçmen vize hakkında konuştukça sizlerin aklını sadece ve sadece lottery geliyor niyeyse hocam her yerde bağırarak söylüyoruz bidaha söyleyeyim zaten var bu herkesin diline pelesenk olmuş "canada modeli" canlı örneği ben şuan eb3 kategorisinden vize almaya çalışıyorum ( henüz yolun başında olsamda) 1. TOEFL dan gittiğin eyalete göre değişen bir puan alman lazım minimum 74 tü en son en yüksek isteyende 86 2. Akrekreditasyon yapmam lazım sonrasında 1 sınava girerek bu işin minimum becerilerini ispatlamam gerek en son olarakta eyaletin RN sınavına girip geçmem gerek Türkiye deki hemşireliği orada yapabilmem için. Amerika her yıl ortalama 1 milyona yakın green card veriyor farklı farklı yollarla bunun sadece 50 bin i lottery. lottery i değiştirme işide hiç mi hiç kolay olmayan birşey ayrıca daha bir yığın etken var.
Aklımıza sadece lottery geliyor çünkü bu kategoriden başvuru yaptık ve Trump'ın loto ile göçmen almak istemediğini biliyoruz. Bağırarak heryerde anlatmaya çalıştığınız şeyin bizim konumuzla ilgisi olmadığından anlaşılmıyor olabilirsiniz. Elbette türlü türlü göçmen alım biçimleri var bunu biliyoruz zaten.
-
@Sono, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
@rodin, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Birçok kişi bunu söylüyor ancak, eğer ki Trump nitelikli ise bu kadar önem veriyorsa, son kararnameye teknoloji firmalarında çalışan insanlara verilen calisma vizelerini de kapsama aldı?
Ben Trump’in direkt olarak Diversity VISA’ya karşı olduğunu pek düşünmüyorum. Seçim öncesi süreci yönetmek için hamle olduğu görüsündeyim.
Ben Trump'ın söylemlerinde zaten tutarlılık aramıyorum, tipik iş adamı-politikacı. Daha önce bir konuşmasında lottery ile ilgili bu doğrultuda söylemleri oldu, o konuşmayı bulursam eklerim buraya..
-
@Rhonster, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)
Aklımıza sadece lottery geliyor çünkü bu kategoriden başvuru yaptık ve Trump'ın loto ile göçmen almak istemediğini biliyoruz. Bağırarak heryerde anlatmaya çalıştığınız şeyin bizim konumuzla ilgisi olmadığından anlaşılmıyor olabilirsiniz. Elbette türlü türlü göçmen alım biçimleri var bunu biliyoruz zaten.
öyleyse lottery i kaldıramayacağını da bilmeniz gerek. Amerika da güçler ayrılığı var birine başkan bakıyorken birine senato ve millet vekilleri bakıyor diğerine ise mahkemeler. lottery nin kaldırılabilmesi için bu 3 organında ortak paydada buluşması gerek. Trump daha kendi partisini buna ikna edemezken endişeleriniz yersiz bu yüzden anlatıyorum bunları.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
31
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum