Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)


  • @EzgiLera, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Benim anlatmaya çalıştığım şey ya anlaşılmamış ya yanlış anlaşılmış. Daha basit sorayım.
    KCC sürece devam ediyor. Yani evraklar istenmeye ve numaralar current olmaya devam edecek ama mülakat yapılmayacak.
    Ocak ayında konsolosluklar mülakat vermeye başladığında, eğer verimli ve güzel bir planlama yapıp mülakat tarihi verirlerse, current olan tüm numaralar mülakata girer.
    Belki ilk birkaç ay yoğunluk ve yığılma olabilir ama tüm numaralar current olmadan kcc mevcut current olan numaralarla mülakatları yapabilirse 2021 sürecinde geç kalınan hiçbir şey olmaz ve totale baktığımızda süreç olması gerektiği gibi devam eder.
    Bahsettiğim olay 12 ayda şu kadar vize o zaman 9 ayda bu kadar vize değil. Süreç 12 ay, mülakatlar 9 ay. Ama bu mülakatlar yetişmeyecek anlamına gelmiyor.

    Kararname daha dun yururluge girdi. Buyuk ihtimalle onumuzdeki 1-2 hafta icinde ilgili bakanliklar ve yine ilgili kurumlar bu dogrultuda bir duzenleme yapacaklardir. Buna KCC, USCIS, konsolosluklar ve CBP officeleri hepsi dahil.


  • @MySea Peki bundan öncesinde en fazla kaçıncı numaraya kadar current olundu? Bununla ilgili bilgi var mı? 39 bin olarak çok bir beklentim kalmadı açıkçası...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐


  • @rodin Vize alip vizesinin suresi bitenler yeni vize alacakmis.Yani yeni bir vize alacaklar..Su acidan bakinca olacak diyorum.Olsun


  • Merhaba arkadaşlar ekşi sözlükte şu şekide bir link paylaşılmış ,

    100 bin e ulaşabilirmiyiz bilemem . Sevgili @crazycells bu linki paylaşmamın bir sakıncası varmıdır ? beyaz sarayın kendi sitesi gibi durduğu için paylaştım. Hatalı ise silebilirim.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @EzgiLera, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Konsolosluklar mülakat yapmayacak olsa da kcc için süreç devam ediyor. Ocaka kadar evrak istemeye, onaylamaya devam edecekler. Bu durumda Ekim'den itibaren dv2021 için numaralar current olmaya başlayacak. Ocak ayı da dahil olmak üzere tüm current olan numaralar ile mülakatlara başlayacakları anlamı çıkmıyor mu bu durumdan? Yani aslında dv2021 süreci için henüz hiçbir şeye geç kalınmış ya da süreç rafa kaldırılmış değil. Eğer konsolosluk da yığılan current numaralarla mülakatların altından kalkabilirse kısıtlama kalktıktan sonra her şey yolunda gider. Yanılıyor muyum ? @crazycells

    Konsolosluk sadece DV vizelerine bakmiyor, tum kategorilerde vize mulakati yapiyor. O nedenle sadece "DV" odakli islemleri ayarlamalarini beklemeyin.

    Herhangi bir yigilma olmayacak, konsolosluk mulakat verilen dosyalari inceleyecek, mulakat sayilari konsoloslugun kapasitesine gore ayarlanacak. Ama DV2021 icin henuz endiselenmek icin erken bence de...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @gezgin34, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @crazycells @Muhtaradana Selamlar, DV 2020 serüveni bizim için bitti mi yani şimdi? Sene sonuna kadar EO ları uzattı. eeeee mali yıl 30.09.2020 de bitiyor ve bu tarihten sonra DV vizesi alamıyorduk.. Yani anlıyorumki bizlerin süreçleri başlamadan bitti sanırım?

    Eger kararnamenin yurutmesi bir mahkeme tarafindan durdurulmazsa maalesef dediginiz gibi DV2020 sureci ABD disinda vize alanlar icin bitmis oluyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ata_ksk, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Merhaba arkadaşlar ekşi sözlükte şu şekide bir link paylaşılmış ,

    100 bin e ulaşabilirmiyiz bilemem . Sevgili @crazycells bu linki paylaşmamın bir sakıncası varmıdır ? beyaz sarayın kendi sitesi gibi durduğu için paylaştım. Hatalı ise silebilirim.

    Tabii ki yok sayin @ata_ksk , tam tersine bu tur kampanyalarin hepsine destek vermeliyiz. Her ne kadar hicbirinin etkisi acilacak mahkeme davasi kadar buyuk olmasa da, en azindan bos bos oturmak yerine elimizden geleni yapip 30 Eylul gunu "denedik ama olmadi" diyebiliriz...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Berk-Şendil, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    @EzgiLera ben söyle bir hesap yaptim kendimce ne kadar dogru bilemiyorum. Bilgi eklemek isteyen olursa yazabilir. 12 ayda 55.000 kisi current oluyor ise ocaktan itibaren normale dondugunu varsayarsak 9 ayda asagi yukari kac kisiye verilir diye 🙂 Boyle hesaplayinca 41 binlere kadar current olunabilir gibime geliyor. Cok mu hayalperestim yoksa bilemiyorum.. (55.000÷12 ay =4583 kisi # 4583 x 9 ay = 41binler)

    55.000 dunya geneli dagitilacak vize sayisi... Sizin yaptiginiz dosya numaralari ise sadece "Avrupa bolgesine ait numaralar".... Asya bolgesinde de dosya numarasi 30.000 olan biri var, Afrika bolgesinde de, Avrupa bolgesinde de...


  • @crazycells Çok teşekkürler


  • Evet arkadaşlar , linkteki dilekçeyi imzalarsanız sesimizi duyurmak için ufakta olsa bir adım atmış oluruz.

    dilekçe metni şu şekilde ;
    We are DV2020 winners. The most vulnerable category of people affected by the immigration ban from June 22nd.
    Please consider COVID19 as a force majeure situation and extend the time to work with our cases or exclude us from this proclamation, which will be consistent with the law, will be fair for the lottery participants and demonstrate a humane attitude to potential US residents.
    Mr. President is restricting the issuance of new immigration visas until the end of the year. The DV2020 expires on September 30th. This year we took a lot of effort. Many of us have already paid the necessary fees. All this proves that we meet all the requirements of the program and can become honest and worthy US citizens. Please prolong our review dates for next year or exclude us from the proclamation.

    Kısaca açıklama olarak ;
    dv 2020 kazananlarıyız ve 22 hazirandan itibaren göç yasağından etkilendik. covid19 u geçerli bir sebep olarak görüp greencard kazananlara bir çıkış yolu sunun.
    sayın cumhurbaşkanı , vizelerin verilmesi yıl sonuna kadar kısıtlandı ve dv2020 kazananlarının süresi 30 eylülde dolmakta . Birçoğumuz gerekli ücretleri ödedik. programın tüm gereksinimlerini karşıladığımızı ve dürüst ve değerli ABD vatandaşları olabileceğimizi kanıtlıyor. Lütfen gelecek yıl için inceleme tarihlerimizi uzatın veya bizi bildiriden hariç tutun.

    Arkadaşlar metni imzaladıktan sonra mail adresinize gelen maili confirm etmeyi unutmayın. teşekkürler


  • @ata_ksk, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Merhaba arkadaşlar ekşi sözlükte şu şekide bir link paylaşılmış ,

    100 bin e ulaşabilirmiyiz bilemem . Sevgili @crazycells bu linki paylaşmamın bir sakıncası varmıdır ? beyaz sarayın kendi sitesi gibi durduğu için paylaştım. Hatalı ise silebilirim.

    Sadece 294 imza var.. kimsenin umudu kalmadı sanırım..


  • @rodin 470 gözüküyor bende daha yeni paylaşıldı ben imzaladığımda 200 lerdeydi


  • 1473 imzaya ulaşmış arkadaşlar aynen devam edelim. Ayrıca sayın @takvimcas in paylaşmış olduğu dilekçe örneğini de gönderelim. Unutmayın sürecin en başından beri kcc sürecin takipçisi olmamızı istemişti. Buna bağlı olarak evrak talep mailleri ve birçok konu ile alakalı yazı yazmıştık. Lütfen bırakmayalım


  • @crazycells Konsolosluklar acilinca onceliklli ogrenci vizelerine yogunlasacaklar bildigim kadari ile. Yurt disindan gelecek ogrencilerde konsolosluklar kapali oldugundan viz islemleri gerceklestirilemedi. Acildiklarinda oncelik siralamasi nasil olacak , forumdaki soru artisindan anlasilir .


  • @Aydin-Osmanov bu bilginin kaynağını paylaşabilir misiniz?


  • @Aydin-Osmanov Bunu neye dayanarak söylediniz? Ben DV 2020 talihlisiyim ocak 2020'de vizemi aldım ve giremeden ben vizem bitti. Benim durumumdakilerin vizelerini yenileyecekler mi? Nerden öğrendiniz? Teşekkür ederim şimdiden.


  • Arkadaşlar malesef eylül ekim aylarında 2.dalga bekleniyor.Eğer bu olursa DV 2021 lerde fazlasıyla etkilenir.Abd'de durumlar karışıkmış.İsterseniz forumdaki şu linkteki son yazılanları okuyun. İnsanlar marketlere dilenmeye geliyorlarmış şaka gibi.. bunu abd'den kim beklerdi.iş böyle giderse 2021 i komple iptal bile edebilirler. link https://yesilkartforum.com/forum/topic/3131/coronavirus-covid-19/2794?page=140


  • Merhaba. K1 icin olan belirsizlik halen devam ediyor sanirim. Oyle mi sizce de?


  • @heleniki, içinde söyledi: Trump'ın Göçmenlik ve Çalışma Vizelerini Yıl Sonuna Kadar Durdurma Kararı (Haziran 2020)

    Arkadaşlar malesef eylül ekim aylarında 2.dalga bekleniyor.Eğer bu olursa DV 2021 lerde fazlasıyla etkilenir.Abd'de durumlar karışıkmış.İsterseniz forumdaki şu linkteki son yazılanları okuyun. İnsanlar marketlere dilenmeye geliyorlarmış şaka gibi.. bunu abd'den kim beklerdi.iş böyle giderse 2021 i komple iptal bile edebilirler. link https://yesilkartforum.com/forum/topic/3131/coronavirus-covid-19/2794?page=140

    Moral bozmamak adına yazmıyordum hocam, fakat ben de böyle düşünüyorum. Asıl dalga sonbaharda gelecek olursa EO olmasa bile konsolosluk zaten (açılmış olsa bile tekrar kapatılıp) Nisan'a kadar açılmayabilir. DV2021'in kökününe kibrit suyu dökebilir bu korona. Herkes EO'ya odaklandı ama korona olmasa EO da olmayacaktı, konsolosluk da kapanmayacaktı en başta. Her şey koronaya ve başkan seçimine bağlı ama daha çok koronaya bağlı.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

96
Çevrimiçi

40.2k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum