Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • Mrb arkadaşlar daha önce kizlik soy adınız varmi sorusunda evet dediğimde 2 kutucuk çıkıyor birine eski kizlik soy ismi yazarken diğer ikinciye ne yazmamız gerekiyor


  • Uste soyadi alta adinizi yazacaksiniz diye hatirliyorum.


  • Bu ileti silindi!

  • @Mustafa-Sayılan

    Dv2020 böyle olduktan sonra DV2021 ide baltalayacaktır Trump, İlkay zamanın bugünkü videosuna bakarsanız, olumlu bir durumun olmadığını görürsünüz,

    Trump amerikaya göçmen sokmak istemiyor artık, Trump gitmedikçede düzeleceği yok


  • @Sono liseye başlangıç tarihini ösym sisteminden öğrenebilirsin. 🙂


  • Mrb arkadaşlar diploma bilgileri bölümünde course of study (eğitim kursu) bölümünde ne yazmamız gerekiyor.
    2.ayni yerde Degree, diploma or certificate received
    (Alınan derece, diploma veya sertifika) orayada ne yazmamız gerekiyor


  • @hardrock teşekkürler.


  • @kokyay, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hardrock Moda Tasarim Ogretmenligi icin formasyon aldi.

    “Teaching license for fashion design” yazabilirsiniz, ama “certificate” yazdiysaniz bile farketmez, bınlar sadece küçük ayrıntılar. Şimdiden başarılar sürecin sonraki adımlarında!


  • @Mustafa-Sayılan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Ankara'da ki konsolosluk hala kapalı mı ? 2020 mülakatları sanırım hala yapılmamakta, 2021 mülakatları hususunda da her hangi bir risk teşkil etmekte mi ? Lotoda seçildik, DS-260 yolladık fakat mülakatlar konusunda sıkıntılar yaşar mıyız ? Case Number ne büyük ne küçük tam ortalarda sanırım 9xxx , duyumlarınızı ve engin bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim :))
    Teşekkürler

    Bence şuan olumsuz düşünmek için çok erken, herşey çok belirsiz koronadan dolayı.

    Ben açıkcası EO’nun (Execıtive Order ~ geçici kararname) uzaltılmayacağını düşünüyorum. Çünkü kararnamenin son kısımlarında (Sec. 4) şöyle bir ifade var:

    Sec. 4. Termination. This proclamation shall expire 60 days from its effective date and may be continued as necessary. Whenever appropriate, but no later than 50 days from the effective date of this proclamation, the Secretary of Homeland Security shall, in consultation with the Secretary of State and the Secretary of Labor, recommend whether I should continue or modify this proclamation.

    Kararnamenin 60 gün için çıkarıldığını ve 50 günden sonra olmamak şartıyla ilgili bakanlıkların karaenameyi uzatmak ya da değiştirmek için tavsiye verebileceğini söylüyor. Bugün 58-59 gün oldu, bence uzatılma ihtimali ortadan kalktı.

    Ama teoride yeni bir kararname mümkün, pratikte bana göre pek mümkün değil. Çünkü bir çok siyasi lider gibi Trump da ülkenin normalleşmeye başladığını, ekonominin düzeldiğini pompalıyor seçim öncesi. Dikkatli okursanız bu kararname tamamen koronadan kaynaklanıyordu, o yüzden çıkmıştı. Şimdi yeni bir kararname Trump’ın asıl mesajı ile çelişir.

    Trump bir de şark kurnazı bir adam. Bu kararname çıktığında zaten büyükelçilik ve konsoloslukların tamamına yakını kapanmıştı. Kendi seçmenine göçmenlik konusunda birşey yapıyor gözükmek için bu kararnameyi çıkardı.

    Bence şimdiden bu kararname vs işine kafanızı takmayın, ben çok olumlu düşünüyorum. Burada konuşarak evrene olumsuz mesajlar göndermeyelim😉 (üstelik forumun bu sayfası bu konunun yeri de olmayabilir).


  • @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Mrb arkadaşlar diploma bilgileri bölümünde course of study (eğitim kursu) bölümünde ne yazmamız gerekiyor.
    2.ayni yerde Degree, diploma or certificate received
    (Alınan derece, diploma veya sertifika) orayada ne yazmamız gerekiyor

    “Course of study” ile okuduğunuz bölüm nedir diye soruyor. Üniversite ise okuduğunuz bölümü, lise ise varsa bir alanınız onu (fen, sosyal, elektrik, makina vs), yoksa sadece “academic” yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐

    @zıpzıp, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Sono liseye başlangıç tarihini ösym sisteminden öğrenebilirsin. 🙂

    Sanırım eskilerden olduğumuz için benim sistemimde kayıt tarihi gözükmüyor 🙂 Sadece diploma tarihi yazıyor.

    Ben de bir önceki mesajda belirttiğim gibi 2003-2004 eğitim yılının başlangıcını yazdım 🙂

  • Yasaklı

    Merhaba bir konuda yine kafam karıştı lütfen beni aydınlatın.
    Polis Belgesi
    (TC vatandaslari icin bu belgenin ismi Arsiv Kayitli Adli Sicil Kaydi'dir. Eger adli sicil kaydiniz temizse e-devletten, eger sicilinizde kayit varsa adliyelerden belgeyi temin edip gonderebilirsiniz. Belgenin "arsiv kayitli" oldugunda emin olmalisiniz.

    Ben TC vatandaşı değilim ama oturma iznim var ve sicilim temiz. Ben normal sicil belgesi mi alacağım yoksa Arşiv kayıtlı sicil belgesi mi alacağım ? Her iki sicil belgesini de Çağlayan adliyesinden alabilir miyim ?


  • @hardrock güzel tespit 😍


  • Merhaba ....Degree dıploma or certıficate received
    Bu soru için
    Üniversite mezuniyet
    Üniversite son sınıf ve
    Lise için ne cevap verıyoruz acaba ?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @KADİR, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhaba. 2021 green card talihlisiyim. ds 260 formunda çocuğumun pasaport bilgilerini istiyor ama henüz pasaportu yok. bu kısmı nasıl doldurmam gerekiyor? Konu hakkında bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

    eger bu sekilde gonderecekseniz 0'larla gonderebilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @zıpzıp, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Merhaba, GreenCard 2021 talihlisiyim. Ds260 formumu submit ettim. Şu an hukuk okuyorum, son sınıfım, bu yaz okul bitecek. Bir yandan da açıköğretimden işletme fakültesine kayıtlıyım(1.sınıf). Fakat ds260'a açıköğretimi yazmayı unuttum. Sadece lisemi ve hukuk lisansıma devam ettiğimi yazdım. 2 eğitim kurumuna katıldım şeklinde submit ettim. Bu noktada 5 sorum olacaktı:
    1-Açık öğretim lisans eğitimimi de kaydetmem gerekir miydi? Şimdi düzeltmem mi gerekiyor?
    2-Hukuk'a hala devam ettiğim için bitme tarihine submiti yaptığım günde yazabildiğim en son tarihi yazdım, (11 haziranda en son 10 haziran yazılabiliyordu, bende bitiş tarihine 10 haziran yazdım). (degree kısmına ise none yet yazdım). bu noktada bir yanlışlık söz konusu mudur?
    3-Yazın kısa süreli deniz kaplumbağalarıyla ilgili bir dernekte gönüllülük yapmıştım,(2haftalık) önemsiz olduğunu düşünerek formda bunu belirtmedim bir sorun olur mu?
    4-Oraya gidince yapacağım işe; özel şartlara tabi olabilceğini düşünerek Legal Profession'ı işaretlemedim, genel olması için Business'ı işaretledim. amerika'ya gidince ilk etapta kasiyerlik, teslimat, şöförlük vb. işler yapmayı planlıyorum. Bu noktada ds260da yaptığım işaretleme mülakat aşamasında bir soruna sebep olur mu?
    5-Eğer bunlardan dolayı formu açtırmam gerekiyorsa, formu açtırmam mülakat tarihimin gecikmesine sebebiyet verir mi? bu düzeltmeleri mülakatta yapabilir miyim veya mülakat tarihinin verilmesini bekleyip ankarayla irtibata geçmem mi daha doğru olur? Düzeltmem için(eğer gerekiyorsa) yapmam gereken en mantıklı şey ne olur?
    sayın @hardrock yardımcı oldu. @crazycells sizin de deneyimlerinizden yararlanabilmeyi çok isterim. Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

    sayin @hardrock 'in cevaplarini gordum ve kendisine katiliyorum 🙂

    1. gerek yok
    2. dunun tarihi uygundur.
    3. bence de gerek yok yazmaya.
    4. problem olmaz, baska sartlari olsa da yine de o meslegi yazabilirsiniz. Sonucta ABD'ye yerlestikten sonra o sartlari saglamak icin istediginiz kadar zamaniniz olacak 🙂
    5. Herhangi bir duzeltme veya guncelleme yapmaniza gerek yok. Sadece pasaport bilgisi gibi, evlilik/dogum gibi vize sayisini ve vizelerdeki bilgilerdeki degistirebilecek degisikliklerin yapilmasi zorunlu, onun disinda hicbir degisikligi yapmaniza gerek yok.
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Rekticus, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba, 2 ismim var ve Greencard çekilişi için ilk başvuruda sıralarını first-middle name dikkat etmeden ters olarak yazmışım.Örn.(Mehmet Ali yerine Ali Mehmet olarak).Dolayısıyla Greencard kazandığım ekranda da Ali Mehmet olarak çıkmıştı.Bu durumda DS-260 formunu doldururken düzeltmem bir sakınca oluşturur mu yoksa olduğu gibi kalması mı daha iyi?Teşekkürler.

    pasaportunuzda nasil yaziyorsa, DS-260 formunu o sekilde doldurun. Dediginiz durum problem olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @aydın-t, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhaba DS 260 formunda sosyal medya hesaplarını secerken altta cıkan kucukta istenen ne acaba sosyal medya hesabında kı ismımız mı yoksa url mi tam olarak anlayamadım

    Suradaki paketi incelediniz mi? Son kisimda sordugunuz sorunun cevabi vardi...

    https://yesilkartforum.com/cekilis/

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Gizem-Kılıç, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Hayır F1 vizem hemen çıkmıştı, adli sicil kaydım yok. Bugüne kadar bir sorun yaşamadım. Non İmmigrant vizesi alıp sonra da İmmigrant statüsüne başvurursam konsolosluk Sorun çıkarır mı?

    Durumunuzda hicbir problem gorunmuyor o halde. Size tavsiyem CP yapin ve konsoloslukta vizeyi alin, sonra ABD'ye gocmen vize ile giris yapin.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @E-J, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells merhaba benim 2015 yılında J1 vizem vardı 2 yıl kuralına tabi, ben sonrasında 5 yıl türkiyede kaldım. 2 yıl kuralı otomatik kalkmış mı oluyor yoksa bunun için ekstra başvuru mu yapmalıyım? 260 formunda çünkü are u a former exchange visitor who has not yet fulfilled 2 years foreign residence requirement? Diye bir soru var. Buna hayırı işaretlemiştim ama j1 2 yıl kuralını kaldırmak diye bir başlık var ( bu kuralı kaldırmak isteyenler hala o süresi dolmamış ama amerikaya giriş yapmak isteyenler için mi?) çünkü ben süreyi doldurdum ve j1 vizemin süresi de bitti zaten. Ancak başka bir işlem yapıp pasaportumdan o kuralın kaldırılmış olması mı gerekiyor. Formu göndermek için bu sorunun cevabını arıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

    Bu durumda oraya no demeniz lazim. 2 yil kuralina artik tabi degilsiniz, sarti tamamlamissiniz. J1 waiver almaniza da gerek yok 🙂


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

Çevrimiçi Kullanıcılar

48
Çevrimiçi

40.9k
Kullanıcı

4.4k
Konu

425.5k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum