Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari


  • @AfrikaBE, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells cevaplar için çok teşekkür ediyorum. Emeğinize sağlık
    söyle bir sorumuz daha var. 2013-2014 yılları arasında Erasmus ile 10 ay İtalya'da kaldım. Adres bilgilerinde bunu da belirtmem gerekiyor mu? Çünkü o sırada normal sartlarda ikametgahım Türkiye'deydi.
    TR - Temmuz 2014 - Ekim 2017 ( bu süreçte 2 farklı şehirde yasadım)
    İSP- Ekim 2017- Temmuz 2018
    TR- Temmuz 2018- Kasım 2018
    Senegal- Kasım 2018- Present
    Yuakrıda belirttiğim tüm adresleri detaylarıyal birlikte DS-260 formunda belirtmem gerekiyor mu?
    Bu bilgilerin hiç birisi e-devlette yok fakat pasaportumda doğal olarak hepsi mevcut
    Teşekkürler,

    daha once de yazdigim gibi e-devlette olmasi onemli degil. Italya'yi da ekleyerek yazabilirsiniz.


  • @cenkduzum, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @hardrock, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar cogunuzunda aklına takilmistir bu konu bilgilendirme PDF inde uzerinden hızlıca geçilmiş tam da açıklayici değil. Formu doldururken kimlik bilgileri kısmındaki City ve state/province kısmına her ikisine de doğduğumuz şehri mi yazıyoruz yoksa City kısmına nüfusa kayıtlı oldugumuz ilceyi mi yaziyoruz.ben PDF ten her ikisine de şehri yazıyoruz diye anladım.

    Nufus cuzdaninizda dogum yeri kisminda ne yaziyorsa, onu "city" kismina yazin. Dogdunuz yer olarak bir koy ya da kasaba ismi dahi yaziyor olsa bile onu "city" kismina yazin.

    Ingilizce'de "city" tam olarak bizim anladigimiz anlamdaki sehir anlamina gelmiyor. Amerika'daki mantikla Kecioren de sehir, Akyazi koyu de sehir, Rize'de sehir.

    Birkac il disinda (Icel, Kocaeli, Sakarya) il isimleri genelde sehir merkezinin ismini aldigi icin, bizde sehir ve il kavramlari hep karistiriliyor.

    State/province sorusunun cevabi ise dogdunuz il.

    ben bunların hepsini tam tersi yaptım.Amerika'daki arkadaşım öyle söyledi çünkü. Sizce sorun olur mu? @crazycells

    sorun olmaz ama cok garip bir dusunce sekli :) state/province kismini bos birakanlari anlayabiliyorum :) fakat province , district veya state... 3'u de "city"den daha buyuk idari/siyasi alanlar :)


  • Merhabalar. Ds260 formunu doldurup gönderdim sonucunda hiç bir mail gelmedi. Formun iletildiğinde dair otomatik bir mail gelmiyor mu bu durum normal mi. Belge isteme mailini mi beklemeliyim?


  • @waldeinsamkeit size e-mail doğrulama ne zaman gönderildi. Bana ds 260 formunu gönderdikten sonra hiç bir şekilde mail gelmedi doğrulama veya iletildi şeklinde


  • @crazycells çok teşekkür ederim


  • Arkadaşlar selamlar, oğlumun pasaportu gelmesine rağmen kızımın pasaportu elimize ulaşmadığı için henüz DS260 formunu gönderemedik.

    KCC’den evrak talebi alan arkadaşların mailine baktığımda diplomayı göremedim. Diploma evrak talep mailinde istenmiyor mu? İsteniyorsa sadece asıl talihli için mi gerekli? Asıl talihli eşim, onun diploması mevcut ancak ben henüz almadım (henüz derken 16 yıldır almadım :) sadece mezuniyet belgem var)

    Ayrıca eşimin mesleği kısmına ev hanımı yazmak mı mantıklı yoksa çalışmıyor mu mantıklı? Eşim kızım doğduktan sonra çalışmadı, yaklaşık 12 yıldır.

    Sizlerin yorumları nedir acaba?

    Teşekkürler


  • Bu ileti silindi!

  • Mrb askerlik bilgileri bölümüne (branch of service) kısmına örnek olarak =silivri cezaevi jandarma tabur komutanlığı diyemi yazıyorum ben askerliğimi orda yaptım


  • Bu ileti silindi!

  • @dilara34 formu doldurup imzaladıktan sonra isteğinize bağlı olarak e mail confirmation butonu var ona bastığınızda bir no reply maili geliyor.yani bir nebze verdiğiniz emailin sağlamasını yaptirabiliyorsunuz sisteme.bunun dışında normalde bir mail gelmiyor sanırım ben de onu sordum formdan gelen varmı kcc den herhangi bir şekilde mail alan diye.


  • Bu ileti silindi!

  • @islek, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar selamlar, oğlumun pasaportu gelmesine rağmen kızımın pasaportu elimize ulaşmadığı için henüz DS260 formunu gönderemedik.

    KCC’den evrak talebi alan arkadaşların mailine baktığımda diplomayı göremedim. Diploma evrak talep mailinde istenmiyor mu? İsteniyorsa sadece asıl talihli için mi gerekli? Asıl talihli eşim, onun diploması mevcut ancak ben henüz almadım (henüz derken 16 yıldır almadım :) sadece mezuniyet belgem var)

    Ayrıca eşimin mesleği kısmına ev hanımı yazmak mı mantıklı yoksa çalışmıyor mu mantıklı? Eşim kızım doğduktan sonra çalışmadı, yaklaşık 12 yıldır.

    Sizlerin yorumları nedir acaba?

    Teşekkürler

    Merhaba Diploma istenilen evraklar arasında değil mülakat esnasında beyan ediliyor ve sadece asıl talihli için gerekli. Ev hanımı yazmanızda herhangi bir sorun olmaz geçmiş deneyimlerini yazmanız yeterli.


  • @ZoZO teşekkür ederim


  • @Semih128, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Mrb askerlik bilgileri bölümüne (branch of service) kısmına örnek olarak =silivri cezaevi jandarma tabur komutanlığı diyemi yazıyorum ben askerliğimi orda yaptım

    merhaba Coordination Directorate of Gendarmerie veya Turkish Land Forces yazabilirsiniz rütbe olarak private veya infantry yeterlidir çok önemli bir detay değil.


  • @waldeinsamkeit, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @dilara34 formu doldurup imzaladıktan sonra isteğinize bağlı olarak e mail confirmation butonu var ona bastığınızda bir no reply maili geliyor.yani bir nebze verdiğiniz emailin sağlamasını yaptirabiliyorsunuz sisteme.bunun dışında normalde bir mail gelmiyor sanırım ben de onu sordum formdan gelen varmı kcc den herhangi bir şekilde mail alan diye.

    merhaba evet direk email gelmiyor isterseniz email ile alma seçenegi var istediğiniz zaman sistemden alabilirsiniz.


  • @ZoZO Merhaba! Formu doldurdum ama imzalarken casenumber da sureklı kırmızı ok ile uyarı veriyor. İmzalayamıyorum. sebebi ne olabilir?


  • @ZoZO teşekkürler


  • @hardrock Cevap için çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yeşil kart zamanlama olarak oldukça iyi bir süreçte çıktı. Umarım sonuç da aynı şekilde olur. Ben sosyoloji bölümündeyim.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Emre-Sürer, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Herkese merhabalar. Ds-260 formunu doldurmayabşladım ancak bir kaçşey kafama takıldı;

    1- Eski adreslerime baktığımda Üniversite okumak için gittiğim ilde ikametgah başlangıç örneğin 01.09.2012 yazıyor. Ancak benim okul başlangıç tarihim 01.01.2012. Yani orada kaldım ama ikametgahımı 8 ay sonra aldırmışım resmi olarak. Bu durumda hangisini esas almam gerekir resmi belgeyi mi yoksa gerçek tarihi mi?
    2- Halihazırda daha önce yaptığım bir iş olmadı. Önceki yorumlardan anladığım kadarıyla 1 aydan kısa süren ve profesyonel eğitim gerektirmeyen işlerin sigorta girişlerinin yazılmasına gere yok. Ben 2013 ve 2018 olmak üzere 2 defa 1'er hafta olmak koşuluyla satış danışmanlığı yaptım. Yani toplamda 2 haftalık bir sigorta girişim bulunmakta. Bu durumda yazmama gerek yok değil mi?
    3- Ben sosyal bilimlerde doktora öğrencisiyim ve son 2 yıllık bir sürecim kaldı. Amerika'da ne iş yapmayı düşünüyorsunuz?" sorusunun cevabı benim için elbette sosyal bilimler olacaktır. Ancak gittiğimde bir süre hizmet sektöründe çalışma durumum olacak elbette. Eğer sosyal bilimler seçeneğini işaretlersem ben de bankada daha fazla para göstermek zorunda mıyım?
    Şimdiden teşekkür ederim.

    3.sosyal bilimler secenegini secin...

    Cevap için teşekkür ederim :)


  • Merhaba.Esim talihli. Form ds260 da ki tereddutlerimi sormak isterim.
    1 .liseye devam eden kizim icin present work educationa gittigi okulu yazdim. Previous bolumune de ayni okulu yazmalimiyim.
    2. Kizimin asi karti var ama onlar yeterli asilar mi bilemedim. Kartim var yazdim dogru mudur
    3.esim 24 yil once TB gecirip tedavi olmus . Medikaldeki ilk soruya no dedim dogru mudur
    4. Askerlikte cavus belgem var sergeant olarak yazdim dogru mudur.
    Simdiden teşekkürler


Benzer Başlıklar

  • DV2025 (2025 Green Card Lotosu) Aşamaları

    Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci
    19k
    1
    25 Oy
    19k İleti
    886k Bakış
    oktay3847O
    @Serapp müteşekkirim size, içimi rahatlattınız.. çok sağolun 🙏
  • 17 Oy
    8k İleti
    916k Bakış
    gucarslanG
    diğer dava başlığında temyizi kaybetmemiz sonrası avukatların buna itiraz ettiklerini belirtmiştim. dün gece itibariyle bu itiraz da sonuçlandı ve dediğim gibi yine reddedildi. https://x.com/curtismorrison/status/1831075587966083557?t=A0Z7e9KSjFBwv3lAQrNEJg&s=19 https://x.com/ckuck/status/1831088793719386528?t=mofilSQi4woVMCb9mIaGkg&s=19 https://x.com/NicoletteGlazer/status/1831036452630925367?t=bkTNiustKzXM8rRQ-3zy7w&s=19 bu, DV2020 ve DV2021 sürecinin artık tamamen sonlandığı anlamına geliyor ve avukatlar da artık bu konu için hiçbir adım atmayacaklarını resmi olarak bildidiler. her ne kadar da umut güzel bir şey olsa da, sonuçlarının kestirilebildiği noktalarda artık çok fazla zorlamanın gerekmediği de ortada. davaya katılan, katılmayan herkese verdiği emek ve gösterdiği sabır için tekrar teşekkür ediyorum. inanınıyorum ki bizleri, daha güzel ve mutlu edecek farklı şeyler bekliyor. sevgiyle kalın.. *iş bu başlık, sürecin tamamen sonlanması sebebiyle artık ileti yazmaya kapatılmıştır.
  • 33 Oy
    9k İleti
    1m Bakış
    Yeşilkart ForumY
    Bu başlık arşivlenmiştir. DV süreciyle ilgili mülakat deneyimleri için Greencard Lotosu (Diversity Visa) Süreci kategorisindeki en güncel mülakat deneyimleri başlığını kullanmalısınız. Ayrıca DV2020 ve DV2021 süreçleriyle ilgili devam eden mahkemelerle ilgili soru ve yorumlara şu başlıkta devam edebilirsiniz: Başkanlık Kararnamelerinin Çeşitlilik Vizesi (DV) Sürecine Etkileri
  • 0 Oy
    3 İleti
    2k Bakış
    W
    @crazycells tabi ki. Ordan devam ediyorum o halde. Kusura bakmayin.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

31

Çevrimiçi

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k

İleti

Powered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum