ABD Yolunda Evlilik
-
@concerts, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba,
DV 2021 talihlilerindenim. Kız arkadaşım ile 1 yıllık bir ilişkimiz var fakat şu anda aramız biraz kötü. Fakat ben evlenip, bu süreci green card'ı birlikte almak istiyorum. Bu barışma süreci (umarım olumlu olur) ve olumlu olursa evlilik sürecinden dolayı DS-260 formunu geç submit etmem gerekebilir. Bu süre kaybından dolayı herhangi bir sıkıntı olur mu? Vize kalmaması vs gibi. Ayrıca başka bir seçenek olarak, ben hızlıca kendi başıma submit etsem ve daha sonra evlendikten sonra Ağustos ayında unlock isteyip bu sefer evli olarak bir daha submit etsek süreçte bir sıkıntı olur mu? Geç submit ettiğimiz için vize kalmama riski çok mu olur yoksa ilk ben tek başıma submit ettiğim için onun üzerinden mi ilerlemiş olur? Yoksa değişiklik yapmak kötü mü olur ve evlenmeyi mi beklemeliyim?
Teşekkürler,
net cevap icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyinDaha surec baslamadi :) Agustos ayinda, DV2021 vizeleri icin telaslanmaniza gerek yok :)
-
@crazycells, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@concerts , içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba,
DV 2021 talihlilerindenim. Kız arkadaşım ile 1 yıllık bir ilişkimiz var fakat şu anda aramız biraz kötü. Fakat ben evlenip, bu süreci green card'ı birlikte almak istiyorum. Bu barışma süreci (umarım olumlu olur) ve olumlu olursa evlilik sürecinden dolayı DS-260 formunu geç submit etmem gerekebilir. Bu süre kaybından dolayı herhangi bir sıkıntı olur mu? Vize kalmaması vs gibi. Ayrıca başka bir seçenek olarak, ben hızlıca kendi başıma submit etsem ve daha sonra evlendikten sonra Ağustos ayında unlock isteyip bu sefer evli olarak bir daha submit etsek süreçte bir sıkıntı olur mu? Geç submit ettiğimiz için vize kalmama riski çok mu olur yoksa ilk ben tek başıma submit ettiğim için onun üzerinden mi ilerlemiş olur? Yoksa değişiklik yapmak kötü mü olur ve evlenmeyi mi beklemeliyim?
Teşekkürler,
net cevap icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyinDaha surec baslamadi :) Agustos ayinda, DV2021 vizeleri icin telaslanmaniza gerek yok :)
Merhaba,
Linkte bulamadım ve anlamadım kusura bakmayın. Henüz DV-260 formunu submitleyemiyor muyum? Case number'ı girip hiç denemedim. Ağustos'da mı açılıyor submitleme şansı? Case number yazılan yere kadar geldim en fazla.
Teşekkürler
-
@concerts net cevap verebilmek icin dosya numaranizi gorebilmem lazim, dosya numaranizin buyuklugune ya da kucuklugune gore verecegim cevap degisecek. dosya numaranizi imzaniza tasidiktan sonra cevaplayacagim soruyu.
-
@crazycells İmzamı ekledim, tekrar bakabilir misiniz?
Teşekkürler
-
@concerts, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells İmzamı ekledim, tekrar bakabilir misiniz?
Teşekkürler
Oldukca fazla sure var size sira gelmesi icin... Isterseniz simdi bekar olarak gonderin.
Daha sonra evlilik planlari yapmaya basladiginiz zaman forumda tekrar sorarsiniz, bulten numaralarina gore yonlendiririz. Fakat 2020 bitmeden evlenmenizi tavsiye ederim. Riske atmamak icin en gec Ocak ayinda formunuzu guncellemis olalim...
-
@crazycells Merhaba,
30 Eylülden sonra da bu form gönderilebiliyor mu? Ve benim mülakatımın geç olması şansımı düşüyor mu, sonlara az mülakat kalıyor diye? Ya da DS-260 formunu erken göndermem mülakatımı da daha erkene çeker mi? Çok geç olmadan evlenmek isterim bende ama malum tek kişilik bir karar değil.
Çok teşekkürler
-
@concerts , içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@crazycells Merhaba,
30 Eylülden sonra da bu form gönderilebiliyor mu? Ve benim mülakatımın geç olması şansımı düşüyor mu, sonlara az mülakat kalıyor diye? Ya da DS-260 formunu erken göndermem mülakatımı da daha erkene çeker mi? Çok geç olmadan evlenmek isterim bende ama malum tek kişilik bir karar değil.
Çok teşekkürler
Evet, gonderebilirsiniz. 2 tane 30 eylul var, 30 eylul'leri karistirmayin...

Ocak'ta bilgileri guncellemek bir soruna neden olmaz. Hala guvenli bir zaman... vize kalmama ihtimali yok Ocak'ta :)
-
Merhabalar, yeni kayıt oldum henüz imza kısmını güncelleyemedim. Sorumdan önce bilgi vereyim. Kız arkadaşım DV2021 talihlisi oldu ve bana çıkmadı. 4 senedir beraberiz. DS260 formunu doldurmadan önce nikah yapmayı düşünüyoruz. Benim için ekstradan bir DS260 formu açtırmaya gerek var mı? Yoksa Kasım ayında bekar olarak başvurduğu ve bu bilgi değiştiği için o kısım otomatik olarak çıkıyor mu. Bir diğer sorumda pasaport süresi doldu nikahtan sonra yeni bir 10 yıllık pasaport çıkartıp, yeni pasaport numarası girmek sorun olur mu ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler herkese hayırlı olsun..
-
@Alican35, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhabalar, yeni kayıt oldum henüz imza kısmını güncelleyemedim. Sorumdan önce bilgi vereyim. Kız arkadaşım DV2021 talihlisi oldu ve bana çıkmadı. 4 senedir beraberiz. DS260 formunu doldurmadan önce nikah yapmayı düşünüyoruz. Benim için ekstradan bir DS260 formu açtırmaya gerek var mı? Yoksa Kasım ayında bekar olarak başvurduğu ve bu bilgi değiştiği için o kısım otomatik olarak çıkıyor mu. Bir diğer sorumda pasaport süresi doldu nikahtan sonra yeni bir 10 yıllık pasaport çıkartıp, yeni pasaport numarası girmek sorun olur mu ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler herkese hayırlı olsun..
Öncelikle tebrik ederim,
Nikahınızı yaptıktan sonra sizin adınızada ds-260 formu doldurmanız gerekli. Nasıl yapılacağını şu videonun 2:00 saniyesinde açıklanıyor;
Nikahtan sonra yeni pasaportlarını çıkarıp yeni pasaportlarınızın bilgilerini girebilirsiniz.
Fakat özellikle kız arkadaşınızın eski pasaportunu mülakat gününe kadar mutlaka muahafaza edin.Bol Şans
-
@bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.
-
@Alican35, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
@bolatmali Çok teşekkür ederim bilgi için. Benim pasaportum vardı zaten onun adına yeni bir pasaport çıkarıcaz sadece. Bide son olarak DS260 şu an doldurulmuyor sanırım. Forma giriş sağlayamadık, ilk sayfaya bilgileri girdikten sonra "Your request cannot be processed at this time." hatası veriyor ekranda.
Farklı tarayıcılardan ve farklı bilgisayarlardan giriş yapmaya çalışın.
çerezler ve geçmişi silerek girmeyi deneyin
Modeminizi de açıp kapatın.
Bazen bunları yapmanıza rağmen sitede ki yoğunluk ve ya bakımdan dolayı sorun olabiliyor. 1/2 hafta içerisinde çözülecektir bu durum -
Takip edilebilecek güzel bir başlık bilgi veren herkese teşekkürler.
-
Merhabalar ben green card başvurusu yaptıktan sonra evlilik yaptım ds260 formunda eşim için ve çocuklar için nasıl dosya actirabilirim teşekkürler.
-
@Mehmet-Sener formu kendiniz için doldurduktan sonra add applicant kısmından ama detaylı bilgiyi daha bilgililer verebilir.
-
Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?
-
@red_wine, içinde söyledi: ABD Yolunda Evlilik
Merhaba , erkek arkadaşımla birlikte Amerika’dayız ve burada evlenip formu öyle doldurmayı düşünüyoruz daha sonra ben Türkiye’ye gideceğim ve mülakat tarihini bekleyeceğim mülakat tarihi açıklanınca erkek arkadaşım da gelip benimle birlikte mülakata girecek değil mi ? Yani o işlemleri Amerika’dan yürütemez? ( kendisi j1 statüsünde ve Ocak ayında vizesi sona erecek ) . Başka bir sorum ise biz Amerika’da evlilik yapıp bunu konsolosluğa bildirmeden sadece Amerika’da evli gözükmek istiyoruz bu şekilde Türkiye’den yeni pasaport çıkarma gibi işlemleri buradaki evliliğim ile yapabilir miyim ? Ve evlendikten sonra değiştirmem gereken başka neler var pasaport dışında ?
Mulakata sizinle birlikte girmesi daha dogru olur, yoksa kendisinin sureci gereksiz uzar.
ABD'de evlilikle ilgili su basligi inceleyebilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1683/amerika-da-evlilik-yapmak-evlilik-islemleriDiger sorulari ve ne yapmaya calistiginizi anlayamadim. Konsolosluga evlilik bilgisi vermeden , yeni isminizle pasaport mu cikartmak istiyorsunuz?
-
@crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum :) Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .
-
@crazycells aslında ben bu soruyu daha önce sormuştum ve yanıt almıştım forumdan ancak sanırım ben kendimi ifade edemedim ya da daha önce böyle bir isteği olanla hiç karşılaşılmadı bilemiyorum :) Ben size tekrar sormak istiyorum ; ben ve erkek arkadaşım şuan amerikadayız ve Amerika içi geçerli bir evlilik yapacağız yani Amerika devletinde Amerika vatandaşları nasıl evleniyorsa bizde onu yapacağız ancak daha önce de sorduğum gibi Bu evliliği Türk konsolosluğuna bildirmeden Türkiye’den evli gözükür müyüm gözükmediğimi biliyorum ancak Amerika’ya göçmen olarak geleceğim için Amerika’daki evliliğim ile Türkiye’den eşimin de yeşil kart sahibi olmasını sağlayabilir miyim? Avukatım bu soruya evet dedi forumda da evet dendi ama sanırım ben kendimi ifade edemiyorum bu konuda çünkü onlar evet dese de araştırmalarım sonucu hayır cevabı çıkıyor . Ben daha çok gencim ve bu yaşta Türkiye’de bir nikahım olsun istemiyorum sadece istediğim erkek arkadaşımın da şimdiden kart sahibi olması ve daha sonra Türkiye’ye gidip orda ailelerimizle birlikte Türkiye’de de evlenebilmek . Umarım bu defa açıklayıcı olmuştur , biraz uzun oldu çok özür dilerim .
ABD'de resmi bir evlilik yapip kendisini dosyaniza ekleyebilirsiniz. Zaten birden fazla kez evlenemezsiniz, yani ABD'de evlendikten sonra Turkiye'de resmi olarak evlenmeniz artik mumkun olmayacak... tek yapabileceginiz Amerika'daki evliliginizi tescil ettirmek olur, onu da Turkiye'den degil, TC konsoloslugundan yapmalisiniz. Fakat bu durumda da -siz daha sonra konsolosluga gitseniz bile- tarihler ayni gececegi icin yine kayitlarda bulunacak, bilginize.
Mustakbel esiniz de TC vatandasi mi?
Bu kisimlar tamam sanirim... pasaport konusunda tam olarak ne sormak istemistiniz?
-
@crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?
-
@crazycells Yani ben ABD deki evliliğimi buradaki Türk konsolosluklarına bildirmek zorundayım değil mi ? Evet kendisi de Türk vatandaşı . Pasaport konusu ise benim zaten 10 yıllık pasaporta geçmem gerekiyor yeni pasaportumu evliyken almam daha doğru değil mi ? Erkek arkadaşımın ise 10 yıllık pasaportu zaten var ama evlendiği için tekrar mı pasaport çıkarması gerekecek evlilikten sonra pasaport yenilemeli miyiz yani? Ama ben soyadımı değiştirmeyeceğim bunu da düşünürsek ne yapmamız lazım?
Eger isim veya soyisim degisikligi yapmiyorsaniz pasaportu guncellemenize gerek olmuyor ama TC yasalarina gore kadinin soyadi otomatik degisecegi icin yeni pasaport almaniz gerekecek. ABD'de soyisim degisikligi yapmamaniz, Turkiye'deki isminizi degistirmeyecek. Eger Turkiye'deki isminizi degistirmemek istiyorsaniz, bunu Turk mahkemelerinde dava acarak gerceklestirebilirsiniz.
Fakat bu islemleri gerceklestirebilmek icin konsolosluga bilgi vermeniz gerekiyor, konsolosluga evliliginizi bildirmeden konsolostan yeni isimle pasaport alamazsiniz.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
28
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.9k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum