Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

Sağlık
5 2 530 2

• Arkadaşlar merhaba. Romatizmal bir hastalığım var ve bu nedenle anti tnf iğne kullanıyorum. Bu iğneler pahalı ama sgk karşılıyor Türkiye'de. Bunu hiç düşünmemiştim greencard başvurularına katılırken. Yine çıkmadı :D ama aklıma bu mesele geldi ve Abd vatandaşı bir tanıdığa sordum. O da kendisinde farklı bir romatizmal hastalık çıktığını, sigortası olmasına rağmen 30 bin dolara yakın parayı sırf teşhis için harcadığını söyledi. Kendisi de tedavi için Türkiye'ye gelip ilaçlarını toptan alıp dönüyormuş. Yani benim durumumda bir insan için Abd'de yaşam biraz zor gibi dedi. Ya arkadaşlar bu bana çok mantıksız geldi. Abd'de örneğin Romatoid Artridli, Lupuslu, Ankilozan Spondilitli vs. hasta hiç yok mu hiç Remicade, Enbrel kullanan yok mu yani bunlar ne yapıyor? Bileniniz var mı? Eğer bu iş benim için imkansız olacak ise yaşım genç her yıl başvuracaktım ama bir kişi bile olsa insanların sırasını boşa çıkarmayayım, başvurmayayım.

• @crazylahmacunustası, içinde söyledi: Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

Arkadaşlar merhaba. Romatizmal bir hastalığım var ve bu nedenle anti tnf iğne kullanıyorum. Bu iğneler pahalı ama sgk karşılıyor Türkiye'de. Bunu hiç düşünmemiştim greencard başvurularına katılırken. Yine çıkmadı :D ama aklıma bu mesele geldi ve Abd vatandaşı bir tanıdığa sordum. O da kendisinde farklı bir romatizmal hastalık çıktığını, sigortası olmasına rağmen 30 bin dolara yakın parayı sırf teşhis için harcadığını söyledi. Kendisi de tedavi için Türkiye'ye gelip ilaçlarını toptan alıp dönüyormuş. Yani benim durumumda bir insan için Abd'de yaşam biraz zor gibi dedi. Ya arkadaşlar bu bana çok mantıksız geldi. Abd'de örneğin Romatoid Artridli, Lupuslu, Ankilozan Spondilitli vs. hasta hiç yok mu hiç Remicade, Enbrel kullanan yok mu yani bunlar ne yapıyor? Bileniniz var mı? Eğer bu iş benim için imkansız olacak ise yaşım genç her yıl başvuracaktım ama bir kişi bile olsa insanların sırasını boşa çıkarmayayım, başvurmayayım.

Ne kadar para odeyeceginizi sizin sigortaniz belirliyor.

Surada yazdiginiza gore yillik masraf 30.000 dolar civarinda oluyormus, ortalama %30'unu hastalar oduyormus fakat sigortanizin kapsamina gore cok daha az veya cok daha fazla da odeyebilirsiniz.

https://www.rheumatoidarthritis.org/treatment/costs/

• Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Ama benim asıl merak ettiğim bir de şu idi, mesela ben bu tedavileri de karşılayan bir sigorta paketi almak istesem tahmini olarak ne kadar öderim merak ettim? Yani internetten baktığım kadarıyla ve üstte yazan şekilde bakarsak ortalama yıllık sigorta hariç 9000 dolar ödemem gerekecek. Hepsini karşılayan bir sigorta paketi ne kadar olur sizce tahmini olarak? Çünkü örneğin aylık 1500 dolar kazanan bir kişi için sürdürülebilir değil. E bu durumda ordaki hastalar ne yapıyor merak ettim açıkçası.

• @crazylahmacunustası, içinde söyledi: Kronik romatizmal hastalık tedavisi, Abd'de sağlık sigortası sistemi

Teşekkür ederim öncelikle cevabınız için. Ama benim asıl merak ettiğim bir de şu idi, mesela ben bu tedavileri de karşılayan bir sigorta paketi almak istesem tahmini olarak ne kadar öderim merak ettim? Yani internetten baktığım kadarıyla ve üstte yazan şekilde bakarsak ortalama yıllık sigorta hariç 9000 dolar ödemem gerekecek. Hepsini karşılayan bir sigorta paketi ne kadar olur sizce tahmini olarak? Çünkü örneğin aylık 1500 dolar kazanan bir kişi için sürdürülebilir değil. E bu durumda ordaki hastalar ne yapıyor merak ettim açıkçası.

Bir tahmin veremiyorum maalesef, nereye yerlesecekseniz o sehre gore bakmalisiniz. Her sigorta her yerde gecmiyor, eger bu sekilde sigortanizin kabul edilmedigi bir yerde tedavi olursaniz cebinizden odeyeceginiz miktar oldukca artiyor. O nedenle size yakin hastanelerin neleri kabul ettigine bakarak ona gore secim yapmanizi tavsiye ederim.

ABD'de sigortalarin cogu is yerleri tarafindan karsilaniyor. O nedenle boyle konularda cekinceniz varsa size tavsiyem iyi "benefit"leri olan, iyi bir sirkette, iyi bir pozisyonda is bulmaniz... Is yerleri sigorta sirketleriyle anlasma yaptigi icin cogunlukla daha ucuza sagliyorlar bu sigortalari ve cogunlukla sigortanin bir kismini kendileri oduyor. Dolayisiyla sizin cebinizden cikan miktar da sizin hesapladiginizdan cok daha azalmis olacak.

• Pekala, umutsuz olmamak lazım yani. Cevabınız için çok teşekkür ederim...

Benzer Başlıklar

• Konsolosluk için ABD'de sağlık raporu almak ve apostillemek

Sağlık
    3
    0 Oy
    3 İleti
    902 Bakış
    ErdokhanE
    Cok tesekkur ederim.
  • Sağlık Sigortası Fiyatları ne kadardır USA da

Sağlık
    1
    1 Oy
    1 İleti
    1k Bakış
    yapay-zekaY
    aldığım kitapda PPO-HMO-POS-FEE FOR SERVİCE sağlık sigortalarından bahsetmiş bu sağlık sigortalar ne kadardır aylık 1)-ppo (Prefered Provideer Organizasyons) 2)-HMO (Health Maintenance Organizations) 3)-POS (Point of Service) 4)-Fee for service bu sigortaları yapdıran varmı ne kadar ödüyorsunuz bilgi verirseniz sevinirim bunların dışında sigorta çeşidi varmı
  • Sivrisineklerin bulaştırdığı en tehlikeli hastalıklar

Taşındı Sağlık
    3
    3 Oy
    3 İleti
    563 Bakış
    BarışB
    Batı Nil virüsü [image: 880x495_cmsv2_3de4a596-b9f8-5f15-8cba-3e1d85825922-3296220.jpg] Bu virüs yaşlılar veya bağışıklık sistemi zayıf düşmüş kişiler için tehlikeli olma potansiyeline sahip. Bu kişilerde menenjit veya kalp kası iltihabına (miyokardit) yol açabiliyor. Virüs normalde Afrika ve Asya ülkelerinde görülüyor. Ancak Bilim insanları virüsü Güney Fransa, ABD ve Kanada'da da tespit etti. Son dönemde İtalya, Yunanistan ve diğer bazı Güneydoğu Avrupa ülkelerinde de rastlanan ölümcül virüs şimdiden burada da can aldı. Belirtiler: titreme, yüksek ateş, baş ağrısı, baş dönmesi, ilerleyen evrelerde deride döküntü Belirtiler virüsün bulaştığı beş kişiden sadece birinde görülüyor. Aşısı bulunmuyor. Chikungunya [image: Fiebre-Chikungunya.jpg?fit=1600%2C800&ssl=1] Amerika Birleşik Devletleri'nde Chikungunya virüsü 2013 yılının sonlarında, Amerika'daki chikungunya virüsünün ilk yerel iletimi Karayip ülkeleri ve bölgelerinde tanımlandı. Yerel iletim, bölgedeki sivrisineklerin virüs ile enfekte olduğu ve insanlara yayıldığı anlamına gelir. Amerika'dan etkilenen bölgelerden dönen ABD'li gezginler arasında chikungunya virüs hastalığı vakaları 2014 yılında başlamış ve Florida, Porto Riko ve ABD Virgin Adaları'nda yerel iletim tespit edilmiştir. Afrika'nın güneyi ve doğusu, Hint alt kıtası, Hint Okyanusu'ndaki adalar ve Güneydoğu Asya'da görülüyor. Belirtiler: ateş (yaklaşık 3 gün sürüyor), eklem ağrısı (1-2 hafta sürüyor), bazı hastalarda deri altında kaşıntıya neden olan ve toplu iğne başı büyüklüğünde kanamalar, burun kanaması gibi mukoza kanamaları Kalıcı hasara neden olmuyor. Hastalığı bir kez geçirmek ömür boyu bağışıklık sağlıyor. [image: CHIK-World-Map-05-29-2018.jpg] Chikungunya vakalarının bildirildiği ülkeler ve bölgeler * (29 Mayıs 2018 itibariyle) Kaynaklar:a , b , c , d
  • Sağlık Sigortası Masrafları

Sağlık
    33
    1 Oy
    33 İleti
    4k Bakış
    H
    Merhaba, eşimin kronik bir rahatsızlığı olduğu için biz de benzer süreci yaşadık. Sigorta yaptırırken MS gibi mevcut hastalıkları mutlaka beyan etmeniz gerekiyor, çünkü sigorta şirketi risk değerlendirmesini buna göre yapıyor. Bazı poliçeler kronik hastalıkları tamamen kapsam dışı bırakabiliyor ama bazı şirketler ek prim karşılığında dahil edebiliyor. Yani doğrudan fiyat artışı değil ama teminat sınırlaması olabiliyor diyebilirim. Amerika’ya gitmeden önce özel sağlık sigortası veya tamamlayıcı sağlık sigortası seçeneklerine mutlaka bakın, özellikle yurt dışı teminatı olan poliçeleri tercih etmek çok önemli. Biz Türkiye’deyken yaptırdık, sonrasında bazı giderleri burada da kullanabildik. Şirket seçerken danışman desteği almak işinizi baya kolaylaştırıyor çünkü her poliçenin kapsamı farklı oluyor. Umarım yardımcı olabilmişimdir 💛
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.8k