@Rhonster tamam yazayim teşekkürler
-
@Ekto-Oktan helal be hanımefendiye.
-
@codeko Merhaba. Asıl talihli olan anneniz ya da süreci takip eden sizseniz siz öncelikle sorularınıza cevap alabilmek için buradaki örnekte olduğu gibi imzanızı düzenleyin lütfen.
Excel tablosu için buradaki tabloda alt taraftaki beyaz alana bilgilerinizi ekleyin.
-
@Okyay-Deveci Merhabalar sorunuzu yanlış başlık altında soruyorsunuz
https://yesilkartforum.com/forum/topic/1424/f2a-ve-f2b-vize-süreçleri-green-card-sahiplerinin-eş-ve-çocukları/5862
buradan sorunuzu sorabilir daha önceki deneyimleri okuyabilirsiniz diğer sorularınız ve merak ettikleriniz için forumda yer alan arama moturunu da kullanabilirsiniz. -
@T-C-Kubilay-Dikici teksas'a gitmeyi düşünüyorum(tabi cıkarsa) baslangic için param var ve hazır iş kabulunu önlerine sunarsam kabul ederler diye düşünüyorum resmi bir sitede yazıyor
-
@TANER-KAPLAN Merhaba, sorularınızı aşağıdaki link ten sorabilir konu ile alakalı bilgilere bakabilirsiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/510/abd-vatandaşı-ile-amerika-da-evlenip-green-card-almak
-
@seda80 15 Eylul sonrasi gelirleriniz.
-
@Refiks hayırlı olsun, tebrik ederim. çok iyi hazırlandığınız için çok rahat geçmiş mülakatınız.
iyi hazırlanıp gitmeniz ve öncesinde bunların kanıtlarla sunulmuş olması oldukça önemli.
tekrar tebrikler.. -
@aysegul cevaplarınız için teşekkürler peki 90 günü geçti hala gelmedi avukata sordum son yaşanan olaylardan dolayı diyor sanırım beklicez
-
Merhabalar; hala bu forum kullanılıyor mu bilmiyorum, ama yardım alabilirsem çok sevinirim... Çaresiz kaldım çünkü.
Nişanlımla umuyorum ki K-1 vizesi ile 2026 yılında evleneceğiz. Ben Türküm, o Amerikalı. Kendisi trans erkek, erkek olarak da yaşıyor, ancak yasal bilgileri hala kadın olarak gözüküyor. Ben kadın olduğum için evliliğimiz gay evliliğine giriyor tabi.
Amerika'da evlenmiş LGBT+ çiftler, ne tür yasal adımları takip etmeniz gerekti? Türkiye evliliğimizi yasal görmeyecek sonuçta. Soyadımı değiştirirsem Türkiye'de sıkıntı olur mu? Eğer devletten ölüm/dul maaşı alıyorsanız evliliğiniz ile kesildi mi? Dikkat edilmesi gereken yasal bir durum var mı?
Deneyimi olan herhangi birisi yazabilirse çok sevinirim. Stresten saçlarım döküldü, lütfen... -
Merhaba, biz de DS-260 da adres girmemiştik, sonrasında ise maalesef konsoloslukta da adres belirtmeyi atlamışız. Dün giriş yaparken polise adres bildirmek istiyoruz dediğimizde USCİS üzerinden yapman gerekiyor ben sadece stamp basıyorum gibi yönlendirdi.
Özetle aslında hiç bir yerde eski adresimiz yok, sadece bizim adımıza teslim alabilmesi için bir arkadaşımızın adresini vereceğiz.
Neden adres almadığını anlayamadım ama demin USCIS üzerinden Change of Address olarak ilgili adresi girdik, umarım doğrudur.
-
@Emre-Töre Bunun için yeni başlık açmamalısınız. Aşamalar başlığında sorularınızı sormalısınız. Ayrıca sürecinize hakim olmak, sürecinizi olumlu şekilde sonuçlandırmak istiyorsanız forumdaki bilgileri okumalısınız.
Ayrıca forumun arama özelliğini kullanmalısınız.Mesela, ustraveldocs kelimesini arama kutusuna yazabilirsiniz, hatta yazmalısınız. Benim profilimde de detaylı anlattığım bir yazı var. Bilginize. -
Arkadaşlar merhaba, IR1 vizesi için neredeyse iki yıldır bekliyoruz bugün randevu maili aldık 15 ocak için. Ben şu anda 10 haftalık hamileyim. Sağlık kontrolüne girdiğimde ilk trimester geçmiş olacak (12 hafta) ama ben hala bir karar aşamasındayım. Biz zaten çok bekledik eğer girmezsem doğumla birlikte sürecimiz çok uzayacak. Bu konuyu tecrübe etmiş arkadaşlardan önerileri duymak isterim. Sizce çok büyük bir risk midir?
Ve daha önce doktorundan belge alanlar nasıl bir belge aldıklarını paylaşabilir mi? Eğer doktor röntgen çektirebilir diye yazılı bir belge vermezse almıyorlar mı?
-
-
@gucarslan birde "şu ana kadar böyle bir durumdan vize alamayan olmadı, içiniz rahat olsun" dediniz sizin veya başka arkadaşlarımızdan böyle bir tecrübesi veya şahit olduğunuz bir vaka oldu mu?
-
-
Merhaba, bize verilen süreçte nikah işlemlerimiz , sağlık muayenemiz vs yetişmez ise nasıl bir yol izlemeliyiz
Mülakat tarihi mi ertelemeliyiz? Ertelersek ne gibi sorunlar olur mülakat tarihi verilmez ya da konsolosluk çok şaibeli mi yaklaşır Sağlık raporunu almadan diğer tüm belgeler hazır bi şekilde mülakata girip dosyayı daha sonra mı tamamlamalıyız -
Yorumlarınız için çok teşekkürler @ATS16 @smartcells
-
-
EU2026000067xx bugün güncelleme maili geldi ve 7 Kasım bugün annem yoğun bakıma alındı ne kadar kalacak belli değil mülakat erteleme talep etsem Şubat ayına kabul olur mu yoksa sıkıntı olur mu
DV2021 Bekleme Odası
-
@melisa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Arkadaşlar merhaba. İki gün önce 2021 çekilişini 39892. sırada kazandığımı öğrendim. Üniversiteyi Amerika’da okudum. Tekrar gitmek için bu temmuz ayına turist vizesi randevusu almıştım, eski okuluma gidip master için hocalarımla yüzyüze konuşacaktım, yüksek ihtimalle de biri kabul edecekti. Fakat şu anki durum, green card ve sürecin detayları ile ilgili yeterli bilgim olmaması kafamı karıştırdı. Ds formunu doldurdum ama göndermedim. İnsanlar eğer çıkmazsa göçmenlik başvurusu yaptığım için eskisi gibi rahat turist/öğrenci vizesi alamayacağımı, ds formunu gönderdiğim anda başvurum ya da vizem varsa iptal edileceğini, bu süreçte Amerika’ya giriş çıkış yapamayacağımı, 39892’nin de çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, ne doğru ne yanlış kafam çok karışık. İyi günler herkese.
Su an Turkiye'de calisiyor musunuz? Ya da okuyor musunuz?
-
@go_to_usa Anlattıklarınıza istinaden arkadaşınız kesin kazanmıştır, kullandığı bütün email adreslerini denediniz mi? Kullanmadığı bir eposta adresiyle random başvurmadıysa tabi. İnsanların Confirmation numberı unutulabileceği düşünülüp Forgot Confirmation Number eklenmiş ancak, kişisel emailin de unutulacağını düşünmemiş olsa gerekler.
-
@Tayfun-Çağır Cok erken cikti sahiden, ben ceyrek asirdan once cikmaz zannediyordum:)
-
@ZAO DV2019 surecinde benzer sebeplerle mart ayinde gonderdik DS-260 formunu. Imzamdan surecin tarihlerine bakabilirsiniz.
-
@melisa Dosya numaranızı acik bir sekilde yazmamalisiniz. 39XXX olarak belirtebilirsiniz.
-
Merhaba arkadaşlar benim sıra numarası olarak çekincelerim var. Sıra gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Sıra numaram 38xxx daha önce sıra numarası geç Olup da görüşmeye çağırılmayan var mı?
-
@alkatrazz, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Merhaba arkadaşlar benim sıra numarası olarak çekincelerim var. Sıra gelmemesi gibi bir durum olabilir mi? Sıra numaram 38xxx daha önce sıra numarası geç Olup da görüşmeye çağırılmayan var mı?
Malesef size sira gelmeyebilir. Ama gelebilirde. Beklemekten baska yapacak bir sey yok. Daha once 38 binlere sira gelmedigi oldu.
-
@crazycells çok yakın bir arkadaşın Dv2021'e başvurmuştu confirmation numarasını ve başvuruda kullanmış olduğu açtığı e-mail adresini bir kâğıda yazmış ve evde bir kenara bırakmış çocukları muhtemelen koyduğu yerden almışlar ve kaybetmişler sonucunu öğrenmesi için dünden beri uğraşıyoruz confirmation numarasını bulamadığımız için öğrenemedik nasıl öğrenebiliriz arkadaş bu yüzden psikolojisini bozdu nasıl öğrenebiliriz.
-
@go_to_usa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@crazycells çok yakın bir arkadaşın Dv2021'e başvurmuştu confirmation numarasını ve başvuruda kullanmış olduğu açtığı e-mail adresini bir kâğıda yazmış ve evde bir kenara bırakmış çocukları muhtemelen koyduğu yerden almışlar ve kaybetmişler sonucunu öğrenmesi için dünden beri uğraşıyoruz confirmation numarasını bulamadığımız için öğrenemedik nasıl öğrenebiliriz arkadaş bu yüzden psikolojisini bozdu nasıl öğrenebiliriz.
web browser gecmisinden "email adresi"nin ne oldugunu bulamiyor mu?
Yani elinde hicbir bilgisi yoksa maalesef kontrol edemez. Eger email adresini bulursa o durumda onay kodunu ogrenebilir siteden...
-
@crazycells web browser geçmişi laptopuna format attığı için silinmiş mail adresini bulamazsa o zaman hiç öğrenemeyecek arkadaş bir de bana kesin çıkmıştır diyor dv2022'e başvurursun bu sefer onay numaranı her yere yazarsın diyorum ama takıntı hale getirdi bu durumu illaki bir yolunu bulmaya çalışacağım diyor
-
@Ryback sıra neye göre geliyor? Görüşmeye çağırılanların kabul edilip edilmemesine göre mi?
-
@crazycells, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
@melisa, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Arkadaşlar merhaba. İki gün önce 2021 çekilişini 39892. sırada kazandığımı öğrendim. Üniversiteyi Amerika’da okudum. Tekrar gitmek için bu temmuz ayına turist vizesi randevusu almıştım, eski okuluma gidip master için hocalarımla yüzyüze konuşacaktım, yüksek ihtimalle de biri kabul edecekti. Fakat şu anki durum, green card ve sürecin detayları ile ilgili yeterli bilgim olmaması kafamı karıştırdı. Ds formunu doldurdum ama göndermedim. İnsanlar eğer çıkmazsa göçmenlik başvurusu yaptığım için eskisi gibi rahat turist/öğrenci vizesi alamayacağımı, ds formunu gönderdiğim anda başvurum ya da vizem varsa iptal edileceğini, bu süreçte Amerika’ya giriş çıkış yapamayacağımı, 39892’nin de çok düşük bir ihtimal olduğunu söylüyor. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim, ne doğru ne yanlış kafam çok karışık. İyi günler herkese.
Su an Turkiye'de calisiyor musunuz? Ya da okuyor musunuz?
-
@Ryback sıra neye göre geliyor? Görüşmeye çağırılanların kabul edilip edilmemesine göre mi?
Dağıtılacak vize sayısı belli. Kazananlar arasında DS260 ı doldurmayanlar, kazandığından haberi olmayanlar, başvurduğu halde gitmek istemeyenler, lise mezunu olmayanlar vs bir çok insan oluyor. Bu şekilde size sıra gelme şansı artıyor.
-
@Ryback normal şartlarda kaç binlere kadar sıra geliyor?
-
@Ryback normal şartlarda kaç binlere kadar sıra geliyor?
https://yesilkartforum.com/turkiye-ve-azerbaycan-ile-ilgili-istatistikler/
Burdan istatistiklere bakabilirsiniz.
@Muhtaradana daha iyi cevap verebilir bu sorunuza.
-
Arkadaslar anladigim kadariyla bu greencard olayi sayisal loto cikmasi kadar zor sayilacak bir durum .Dusunuyorumda 150 adami yanyana koyacaklar ve aralarindan 1 kisi sececekler ..icabinda omurboyu bile gelmez..Size sormak istedigim su ben 20 yillik asci ve pizza ustasiyim...Maddi imkanim ortanin biraz ustunde..lise mezunuyum..Amerikaya nasil gider calsiirim...En kolay yolu nedir...Guncel bilgisi olan varsa yardimci olabilrmi....tesekurler.Bu arada green card heves baglamayim yani cok buyuk hayal kirikligi oluyor.insan piskolojik olarak hem yikiliyor..hemde her an gidecekmis hissine kapildigimiz icin turkiyede yani burada islerimize yeterince ilgilenemiyoruz..bence
-
@serdal, içinde söyledi: DV2021 Bekleme Odası
Arkadaslar anladigim kadariyla bu greencard olayi sayisal loto cikmasi kadar zor sayilacak bir durum .Dusunuyorumda 150 adami yanyana koyacaklar ve aralarindan 1 kisi sececekler ..icabinda omurboyu bile gelmez..Size sormak istedigim su ben 20 yillik asci ve pizza ustasiyim...Maddi imkanim ortanin biraz ustunde..lise mezunuyum..Amerikaya nasil gider calsiirim...En kolay yolu nedir...Guncel bilgisi olan varsa yardimci olabilrmi....tesekurler.Bu arada green card heves baglamayim yani cok buyuk hayal kirikligi oluyor.insan piskolojik olarak hem yikiliyor..hemde her an gidecekmis hissine kapildigimiz icin turkiyede yani burada islerimize yeterince ilgilenemiyoruz..bence
Türkiye vatandaşları için çıkma ihtimali genelde %1 civarı oluyor, bu da sayısal loto çıkma ihtimalinden epey fazla fakat sizin de dediğiniz gibi, 100 kişi içinden 1 kişi olabilmek de 10 yıl denense bile gayet olmayabilecek bir şey.
En kolay yol evlilik veya bu lotoyu kazanmak maalesef.
-
Bana da 3. De çıktı bu sene çok istedim ama püf nokta fotoğraf bence arkadaşlar. ben fotoğrafçı ya gidip neredeyse bizzat ölçüleri kontrol ettim gönderdim.
-
Banada cikti case number 40 bin gibi.. hiç sevinmedim. umudum yok. polisin gorevi adamı derdest edip yargıya teslım etmek. keyfekeder adam öldürmek degil. moralım cok bozuldu.Boyle bır yerde halihazirda yasıyorum zaten. aslinda yıllardır var olan bir konu ..bos durmamak için sanayide aktif tamircilige ve kaynakciliga basladım eski sorunlu arabalarınız yapılır
paslanmaz işleriniz yapilir...yani 5 senelik konfederasyonu pride joy roots görüp herkesi yoksaymak devlet ideolojisiyse. Ataturkun ülküsü ve ülkesinin ölüsünün katlaması lazım böyle bir yeri. ötekinin ötekisinin ötekisi mi olucam gene?? Almanyaya basvurdum donerlerse ceker gıderim laf soyleyen olursa paramı alır ceker gelirim.. irksal degil kültürel irkçilik lazımiyinin guzelin irkciliği yani. abd ile ilgili okudukca okuyorum ve iğrendim.kendimdende iğrendim -
@Calibraturbo welcome back

Benzer Başlıklar
146
60.6k
Kullanıcı
5.1k
Konu
533.3k