Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

EB-1B başvuru şartları

• Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.

• @rocknell, içinde söyledi: EB-1B başvuru şartları

Merhabalar! EB-1B başvuru zamanı hakkında bir sorum olacak. EB-1B başvurusu yapmak için üniversiteden tenure-track pozisyon kabulu almak yeterli midir? Yoksa üniversitede çalışmaya başlamak gerekiyor mu?

Pozisyon Temmuz 2021'de başlayacak, diğer tüm şartları karşılıyorum, şu an H1B ile Amerika'da çalışıyorum. USCIS sitesinde job letter başvuruya başlamak için yeterli diyor fakat üniversitenin international office'i başvuruya başlamak için benim üniversitede işe başlamam gerektiğini söylüyor. Doğru zamanı öğrenmek için size de danışmak istedim.

Sayın @rocknell,
    EB-1B başvurusunun ABD’li işveren tarafından yapılması gerekmektedir. EB-1A ve NIW yeşil kart başvurularını siz bizzat başlatabilirsiniz, işverenin en basta katilimi zorunlu değildir. EB-1B başvurusu için ise işveren sponsorluğu şart olduğu için üniversitenin sizin adınıza işlemi başlatması zorunludur. Kanunda belirtilen konu başvuru için mutlaka yazılı bir is teklifi mektubunun olması gerektiği ve bu mektubun unvanınızı ve anlaşmanın şartlarını içermesi gerektiğidir. Üniversitenin kendi politikaları gereği EB-1B başvurularını siz çalışmaya başlamadan başlatmıyor olabilirler. Sizin teklif mektubunuza ve üniversitenin politikalarına ve uygulamalarına bakmadan bunu kesin olarak cevaplamak mümkün değildir. Genelde üniversite sizi ne kadar çok H1Bde çalıştırabilirse bunu kullanmayı tercih eder. Çünkü siz yeşil kartı aldığınızda artık bu işverene bağımlı olmayacaksınız. Bu nedenle işverenler çalışanlarına yeşil kartı mümkün olduğunca geç almayı tercih ederler.
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu benim de bir sorum olacak. Ben EB1A ile GC aldım ancak kartımda kategori olarak E12 yazmışlar. Bu konuyu tartıştım burada da bir kaç defa, sorun olmaz denildi ama ben hala çok emin değilim. E12 daha çok Universitede çalışan Prof. lar için geçerli ve kapsamı farklı gibi. Sizce USCIS üzerinden düzeltme istemeli miyim? özel sektörde çalışmam gerekirse sorun olur mu? Kategori E11 olmalı. Form I-90 kullanılıyor. Teşekkürler

• @somebody sorunuz baslikla ilgili olmadigi icin yeni bir baslik olusturarak sormaniz daha uygun olur sayin @somebody

• Çok teşekkür ederim Claudia Hanım. Bilgiler için sağolun.

Benzer Başlıklar

• I90 yanlis basvuru ucret iadesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    1 Oy
    2 İleti
    134 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @aslimh, içinde söyledi: I90 yanlis basvuru ucret iadesi Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir? Tesekkurler. Sayın @aslimh, Genelde başvuru ücretini USCIS hatası değilse veya kartı göndermediler ise geri alma sansı yoktur. I751 formunu mutlaka şarta bağlı yeşil kartınız sona ermeden 90 gün içinde doldurup göndermeniz gerekir. Sureyi kaçırmamanız hayli önemlidir. I751 için ayrıca 595 USD ödemeniz gerekecektir. Teşekkürler.
  • E1 vize başvuru süreci

4
    1 Oy
    4 İleti
    413 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sutik, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: E1 vize başvuru süreci E1 vizesinin greencarda değişimi çok zordur. Merhaba, mesajinizda " E1 vizesinin greencarda degisimi cok zordur" demissiniz. Yaklasik 2 yildir E1 ile NYta yasiyorum. Teknik olarak (zor dahi olsa) E1 vizenin Green Carda donusumu mumkun diye anliyorum. Konu hakkinda kisa bir yonlendirme yapabilir misiniz? Hangi sartlar altinda E1in Green Card`a donusumu mumkun olabilir? Cevabiniz icin simdiden tesekkur ederim. Iyi calismalar... Sayın @Sutik, Aile üyelerinden birinin ABD vatandaşı olup E1i sponsor etmesi (örneğin çocuk 21 yaşına geliyor ve anne ve babaya sponsor oluyor gibi), şirketin çok başarılı olması ve olağanüstü yetenek kategorisinden EB1 yolu ile yeşil kart almak, size başka bir şirketin sponsor edip ise alması ve yeşil karta başvurması veya şirketinizin EB5 yatırımcı vizesine kalifiye olması gibi yollardan E1 vizesinden yeşil karta geçmek mümkün olsa da hayli zordur. Teşekkürler. Ayrıca sorularınızı ayrı başlık altında sormanızı rica ederiz.
  • Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

3
    0 Oy
    3 İleti
    335 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.
  • EB-1A vs. EB-2 vizeleri

3
    1 Oy
    3 İleti
    878 Bakış
    C
    @claudia-j-muslu verdiginiz bilgiler icin cok tesekkurler Claudia Hanim.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

23

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k