Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

• Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

• @Pndspnya, içinde söyledi: Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

Sayın @Pndspnya,
    Vatandaşlık başvurusu için genelde gereken sure 5 yıldır. Bunun istisnaları vardır. Örneğin,, ABD vatandaşı ile evlenenler 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler Sizin bir istisna durumunuz yok ise genel sureye tabii olursunuz ancak istisna var ise 5 yıldan az surede vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Yeşil kartlı iken kesinlikle oy kullanmamanız gerekiyor, özellikle başkanlık seçimlerinde. Bazen ehliyet aldığınızda sizi direkt olarak oy vermek için kaydediyorlar. Başkanlık seçimlerinde oy vermek sadece ABD vatandaşlarının yapabileceği bir faaliyet. Aksi ciddi bir suç. O yüzden ABD vatandaşı olmadan kesinlikle oy vermeyin ve kendinizi bu tip yerlere yazdırmayın. Vatandaş olmak konusunda daha detaylı bilgi için eke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.

Benzer Başlıklar

• Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    563 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @duzmuhendis, içinde söyledi: Çocuk Bakıcısı için Amerikan Vizesi Merhabalar, 4 senedir bizimle beraber olan çocuklarımın bakıcısı var. Kendisi Gürcistanlı. Ben kendisini bir süre Amerika'da yaşayan annemin yanına yardımcı olması için göndermek istiyorum. Artık yaşlandılar ve bazı konularda desteğe ihtiyaçları oluyor. Bakıcımıza turist vizesi almayı düşündüm Ancak turist vizesi için Türkiye'de ve Gürcistan'da bekleme süreleri 300 gün civarında. Hem de 6 ay ile kısıtlamış oluyorum bu durumda Amerika'da kalışını. Annem ve Babam Amerikan vatandaşı. Ancak bakcı olarak çalışma vizesi almak istersek annem veya babam üzerinden maddi gelirleri çok yüksek olmadığı için kabul edilmez gibi. Acaba ben burdan bakıcıya sponsor olup, maaşını ben ödeyeceğim, yıllardır da benimle gibi bir gerekçeyle ailemin yanına çalışma izni ile gönderebilir miyim? Ya da bizim durumumuz için en uygun statü ne olur? Sayin @duzmuhendis, bakiciniz turistik vize ile kanuni olarak calisamaz. Her ne kadar vize alma suresi kisaltilabilse de calisma hakki olmayacagi icin bu vize turu size uygun olamaz. Ona yesil kart alarak sponsor olma sansiniz olabilir, veya ev calisani vizesi sartlarini karsiliyorsa onu yaninizda ABDye goturme durumunuz olabilir. Bu linke bakiniz. B-1 Nonimmigrant Visitors for Business Who Are Personal/Domestic Servants or Employees of Foreign Airlines https://www.uscis.gov/working-in-the-united-states/temporary-visitors-for-business/b-1-temporary-business-visitor
  • 0 Oy
    4 İleti
    638 Bakış
    FourayF
    @Claudia-J-Muslu, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var @Fouray, içinde söyledi: Amerikada tehdit edilmek ve sonraki süreç hakkında sorum var Sn. @Claudia-J-Muslu bu konuyada bir bakma şansınız var mı? Sayin@Fouray, bir tek dava acmak yeterli olmaz. S vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/green-card/green-card-eligibility/green-card-for-an-informant-s-nonimmigrant . T vizesinin gereklerine bakabilirsiniz. Eger arkadasinizin durumu bunlara uygun ise yesil kart alma ihtimali olabilir. https://www.uscis.gov/i-914 Teşekkür ederim.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

4
    0 Oy
    4 İleti
    764 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • Kira kontratı hakkında

2
    1 Oy
    2 İleti
    260 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @sash, içinde söyledi: Kira kontratı hakkında Merhabalar, 1 haziran itibari ile NJ de bir siteden 5 aylığına 500dolar depozit ve aylık 2100$ dan ev kiraladım. 30ekimde biten kontratımı kasım sonu çıkacağım için aylık kontrat olarak 2800dolardan değiştirdim ve kasım20 gibi aysonu 30unda daireyi boşaltacağımı bildirdim ve turkiyeye doneceğimi bildirdim, bana 1 ay onceden haber vermem gerektiği ve aralık 20ye kadar kira ödemem gerektiği bildirildi ve herhangi bir kolaylık sağlanmadı (kontratta 1ay onceden haber verilmesi gerektiği yazıyormuş ancak herhangi bir cezai veya ödeme miktarı yok), ben daireyi 30unda boşalttım ve anahtarı teslim ettim . Bana aralık 20 gibi 1800 dolarlık odeme bilgisi emaili atıldı , 500 dolar depoziti ve birkaç masrafı hesaplayarak benden 1300 dolar gibi bir ödeme yapmam istendi . ABD de yaşamıyorum ve şu an için yerleşme planım yok. Kredi skorum 700 gibi gorunuyor ve ABD bankasında da bir miktar birikimim de var. Daireyi boşalttıktan sonraki 20 gün için ödemeyi yapmayı düşünmüyorum, hukuki olarak maruz kalacağım durumlar neler olabilir , bu ödemeyi yapmamamın bana nasıl bir zararı olabilir ? Yanıtınız için teşekkur ederim. @Claudia-J-Muslu Sayın @sash, Kira konusu eyaletten eyalete farklı kanunlara tabii bir konudur. Sizin oturduğunuz yer NJ olduğu için kira kontratı NJ kanunlarına bağlı olarak yorumlanacaktır. NJ kanunları ile ilgili herhangi bir beyanatım yoktur. Ancak genel prosedür ile ilgili olarak eğer ev sahiplerine ABD dışına gideceğinizi ve bir indirim yapmazlarsa ödemeyi yapamayacağınızı bildirirseniz genelde size hem indirim yapmayı hem de borcunuzu taksitli ödemeyi kabul ettirebilirsiniz. Ayrıca baronuzun landlord-tenant kliniği varsa bazen gönüllü eyalet avukatları da konu ile ilgili ücretsiz danışmanlık verebiliyorlar. Konu göçmenlik konusu olmadığı ve NJ kanunlarını ilgilendirdiği için daha fazla bilgi veremiyorum. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

15

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k