Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

I90 yanlis basvuru ucret iadesi

• Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir?

Tesekkurler.

• @aslimh, içinde söyledi: I90 yanlis basvuru ucret iadesi

Merhabalar, benim ilk greencard yenileme tarihi yaklasirken basvuru yaptim, tam 89 gün Kala. Ama I90 formunu doldurup ödeme yaptim fakat I751 doldurup odeme yapmam gerekiyormus. Su an tekrar ödeme yapmak zorundayim ayni miktarda bu basvuru icin. I90 icin yaptigim odemeyi geri alma sansim var midir?

Tesekkurler.

Sayın @aslimh,
    Genelde başvuru ücretini USCIS hatası değilse veya kartı göndermediler ise geri alma sansı yoktur. I751 formunu mutlaka şarta bağlı yeşil kartınız sona ermeden 90 gün içinde doldurup göndermeniz gerekir. Sureyi kaçırmamanız hayli önemlidir. I751 için ayrıca 595 USD ödemeniz gerekecektir.
    Teşekkürler.

• adminA admin , bu başlığı kilitledi

Benzer Başlıklar

• Vatandaslik basvuru tarihi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    10
    0 Oy
    10 İleti
    365 Bakış
    K
    @Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi @mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi Merhaba, Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var. Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum Mahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin. Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin. Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin.
  • L1 - L1A vize için avukatlık ücretleri

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    2
    0 Oy
    2 İleti
    377 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @dreamm58, içinde söyledi: L1 - L1A vize için avukatlık ücretleri Bir kaç yıldır ticaret ile ugraşıyorum şirketimin şubesi abd ye açmak istiyorum. Oradaki pazarı araştırmak ve raporlamasını yapa bilmek için. Bunun için gereken şartları konsoloslugun sitesin ve youtubeden ögrene bıldık lakin avukatlık ücretlerini merak edıyoruz. Tesekkur ederım Bir arkadasımın bana sordugu sorlardır bu . Sayın@dreamm58; ABD'de her avukat kendi fiyatını belirleyebilir. Bu nedenle farklı fiyat ve farklı hizmetlerle karşılaşabilirsiniz. Flat-fee sabit paket ücreti alan avukatlar hourly fee saat bazında fiyat alan avukatlardır. Masraflar-posta,fotokopi gibi - bazen avukatlik fiyatının içindedir ve bazen değildir. Ayrıca devlete vermeniz gereken matbu masraflar vardır. Ücretleri ve masrafları araştırdığınızda bu noktalara dikkat ediniz.
  • Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    3
    1 Oy
    3 İleti
    355 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Ali-Kartal, içinde söyledi: Kardes kategorisinden, Ailece F4 Vizesine basvuru yapmak Merhabalar, Ablam ABD vatandasi, bana F4 vizesi için kardes kategorisinden basvuru yapacak. Esim ve cocuklarimi da yanimda goturecegim. I-130 formunu dolduruyoruz. Sadece benim adima mi I-130 formunu doldurmasi gerekiyor? Yoksa esim ve cocugum icin de ayri ayri I-130 formu dolduracak miyiz? Tesekkurler. Sayın @Ali-Kartal F4 kategorisi ABD vatandaşlarının kardeşlerine verilen bir göçmen vizesidir. F4 kategorisinden göçmen vizesi alanlar es ve çocukları ile ABD’ye gitme hakkına sahip olurlar. F4 kategorisine başvurulduğunda sadece kardeşin adına form doldurulması yeterlidir. Ancak bütün aile üyelerinin formda belirtilmesi gerekir. Yani ablanızın sizin adınıza form doldurması yeterlidir ancak formda bütün aile üyelerinizin adinin belirtilmesi gerekecektir. Teşekkürler.
  • 1 Oy
    4 İleti
    385 Bakış
    ModeratorM
    @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @claudia-j-muslu Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: @kushajj Gocmen ve gocmen olmayan vizelere ayni anda basvuru yapmak içinde söyledi: Merhabalar, DV 2020 talihlisiyim ve Amerika’da uzun yıllardır H2b vizesi ile çalışıyorum. Bu yaz Eylül ortası gibi şirketim extension işlemlerine başlayacak. DS-260 formunu doldurup KCC'ye gonderirsem, H2B vizesi uzatma basvurumu olumsuz etkiler mi? Teşekkürler, iyi çalışmalar. Sayin @kushajj, Bazı göçmen vizeleri ile bazı göçmen olmayan vizelere aynı zamanda başvurmak sorun yaratabilir bazılarında ise sorun yaratmaz. Burada belirleyici olan durum başvurduğunuz göçmen olmayan vizenin genelde dual intent (ikili niyete uygun) bir vize olup olmadığıdır. Örneğin H-1B dual intent bir vize olup göçmen olmayan vize kategorisinde olsa da ayni zamanda göçmen vizesine de başvurabilirsiniz. H2B genelde ikili niyete izin vermeyen bir vizedir. Yani H2B vizesini almak için Türkiye’de bir ikametgâhınız olması ve ona dönme niyetinizi konsolosluğa iletmeniz gerekir. Bu ise DV lotaryası ile çelişen bir durum olduğu için size problem yaratabilir. Teşekkürler. Çok teşekkürler. Peki aynı durum extensionlar için de geçerli olur mu? Extension durumunda konsolosluk ile muhattap olma durumunuz olmadığı için, farklı bir yaklaşımları olur mu? Extensionlar Vermont Service Center’dan, Lottery ise Kentucky’den yonetiliyor bildigim kadariyla. Birbirleriyle kontak kurma durumu olur mu? İyi çalışmalar. Sayin @kushajj , basvurularinizda birbirleriyle celisen ifadelerde bulunmamalisiniz. Zaten ilk sorunuzla benzer bir soru sordugunuz icin Claudia Hanim'in yukaridaki cevabini inceleyebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

28

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k