Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

• Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

• @Pndspnya, içinde söyledi: Amerikan vatandasligi basvurum hakkinda

Merhaba, vatandaslik basvurusu ile ilgili aklima takilan iki soru var, yanitlarsaniz cok sevinirim;

1. Ben Amerika vatandasi olan annemin basvurusu ile (F11 status) greencard aldim ve alir almaz Amerika’ya yerlestim ve Subat 2018’den beri resident im. Bu sure icinde yalnizca 1 defa 1 aylik Turkiye ziyaretim oldu. Vatandaslik icin basvuru yapmak istiyorum, bunun icin dolmasi gereken surem 3 yil mi yoksa 5 yil midir?
    2. Bir sitede “Yesil kartli iken oy kullanma kaydi yaptirmamissaniz vatandaslik basvurunuz reddedilebilir” seklinde bir yazi okudum. Bu ne anlama geliyor? Boyle bir kaydi oy kullanma yetkim olmadigi icin yaptirdigimi hatirlamiyorum.
      Tesekkurler..

Sayın @Pndspnya,
    Vatandaşlık başvurusu için genelde gereken sure 5 yıldır. Bunun istisnaları vardır. Örneğin,, ABD vatandaşı ile evlenenler 3 yıl sonra vatandaşlığa başvurabilirler Sizin bir istisna durumunuz yok ise genel sureye tabii olursunuz ancak istisna var ise 5 yıldan az surede vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Yeşil kartlı iken kesinlikle oy kullanmamanız gerekiyor, özellikle başkanlık seçimlerinde. Bazen ehliyet aldığınızda sizi direkt olarak oy vermek için kaydediyorlar. Başkanlık seçimlerinde oy vermek sadece ABD vatandaşlarının yapabileceği bir faaliyet. Aksi ciddi bir suç. O yüzden ABD vatandaşı olmadan kesinlikle oy vermeyin ve kendinizi bu tip yerlere yazdırmayın. Vatandaş olmak konusunda daha detaylı bilgi için eke bakabilirsiniz. https://www.uscis.gov/sites/default/files/document/guides/chapter4.pdf
    Teşekkürler.

• @Claudia-J-Muslu Claudia Hanim, yanitiniz icin cok tesekkur ederim, iyi calismalar dilerim.

Benzer Başlıklar

• Vatandaslik basvuru tarihi

Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    10
    0 Oy
    10 İleti
    365 Bakış
    K
    @Karagoz, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi @mümine, içinde söyledi: Vatandaslik basvuru tarihi Merhaba, Oğlum 11 yıldır Amerika'da yaşıyor.10 yıllık green card'a sahip.Henüz vatandaşlığa başvurmadı.Önümüzdeki ay başvurmayı düşünüyor.Ancak talihsiz bir olay yaşamış 2 gün önce.Kız arkadaşı ile sözlü münakaşa etmişler.Kız da polise şikayet etmiş ve oğluma polis kelepçe vurup götürmüşler.3 saat nezarette tutup, bırakmışlar.Salı günü mahkemesi var. Bu olay vatandaşlık başvurusuna ne ölçüde zarar verir? Tamamen red mi edilir? Bu konuyla ilgili bilgi verirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum Mahkeme sonuclanmadan basvurusu sonuclanmaz. Mahkumiyet cikarsa greencardi bile iptal edilebilir. Kesinlikle basvuru yapmasin. Acilen bir ceza avukati tutun ve davayi mahkumiyetsiz kapatmanin yoluna bakin. Butun belgeleri saklayin. Sonra da bir gocmenlik avukatiyla devam edin basvuru icin.
  • Amerikan Vatandaşı ile Evlilik Hk.

Kilitli Muslu Hukuk Bürosu Sorularınızı Cevaplıyor!
    4
    0 Oy
    4 İleti
    764 Bakış
    P
    @Claudia-J-Muslu Merhaba, cevabınız için teşekkür ederim. Cevabınız üzerine konsolosluğa evlilik bildirimi için mail atıp gerekli dokumanları sordum fakat bana evliliğimi konsolosluğa bildirmem gerekmediğini söylediler. Fakat yine de tereddütte kaldım. Amerika'ya gelme niyetim yok şimdilik, sadece evliliğimin orada da geçerli olması ve eşim üzerinden eşi olarak haklarımın olması benim için yeterli. Bu durumda yapmam gereken başka bir şey var mı acaba? İlginiz için tekrar teşekkür ederim.
  • J1 vizesi hakkında

2
    0 Oy
    2 İleti
    330 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @Gözde-Zengin, içinde söyledi: J1 vizesi hakkında Merhaba, J1 vizesi ile Amerikadayım. Fakat Covid nedeniyle 4 aydır fiili çalışmıyorum. 31 Ağustosta Türkiyeye gidip gelmem gerekiyor ablamın düğünü var. J1 Vizem ise Ekimde bitiyor. Ama fiili otelde koronadan dolayı çalışamıyorum, bu Türkiye’ye giriş çıkışta bir sorun olur mu bir fikriniz var mı? Sayın @Gözde-Zengin, ABD’ye normal zamanda bile her giriş çıkış bir risktir. Covid ortamında ise ABD dışına çıkmanız tavsiye edilmez. Sınırlar yine kapatılabilir ve vizeniz dolmadan ABD’ye giriş yapamayabilirsiniz. ABD’de değişik vizelere geçebilseniz de Türkiye’de sadece acil nedenlerden dolayı vize hizmeti verilmektedir. Teşekkürler.
  • Vatandaslik Sureci Hakkinda

2
    0 Oy
    2 İleti
    297 Bakış
    Claudia J. MusluC
    @ecemari, içinde söyledi: Vatandaslik Sureci Hakkinda Merhabalar, Ben vatandaslik basvuru sureci hakkinda aklima takilan bir durum var. 2014 senesinden beri Green Card sahibiyim, eylul ayinda vatandasliga basvuracagim. Is sebebiyle 1 ay once Florida eyaletine tasindim ancak bundan once hep Ohio'da ikamet ediyordum, banka hesabim vs. hala orada. Vatandaslik basvurusunu Ohio uzerinden yapmam mumkun mu? Zaman ayirdiginiz icin simdiden tesekkurler! Sayın @ecemari, Resmi ikametgâhınız neresi ise başvuruyu oradan yapmanız gerekecektir. Eğer ikametgâhınızı değiştirmedi iseniz Ohio’dan başvurabilirsiniz ancak işlemler uzun sürdüğü için muhtemelen başvurunuzu Florida’ya transfer etmeniz gerekecektir. Bütün işlemler ve iletişim için güvenebileceğiniz bir adres vermeniz gerekecektir. Ayrıca son üç veya beş yılın vergi beyanları da gerekecektir. Adres değişikliklerini bildirmeniz gerekmektedir. Online vatandaşlık başvuruları daha çabuk ilerlemektedir. Teşekkürler.
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

17

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

535.0k