İltica konusunda durum
-
Merhaba dini inancım yok ve toplumsal baskı görüyorum. Psikolojim rahat değil psikolojik tedavi görüyorum. İltica etsem kabul görür mü?
-
@Meursault, içinde söyledi: İltica konusunda durum
Merhaba dini inancım yok ve toplumsal baskı görüyorum. Psikolojim rahat değil psikolojik tedavi görüyorum. İltica etsem kabul görür mü?
Siz bunu başka bir başlıkta da yazmıştınız sanırım
-
@muarrem evet, hukuk bürosunun vereceği cevap daha sağlıklı olacaktır diye düşündüm.
-
@muarrem bu bolumdeki sorular Muslu Hukuk Burosuna soruluyor. Sorulan soru forum kurallarini cignemedigi surece lutfen bu bolumde soru cevaplamayin.
-
Sayın @Meursault,
İltica talebinin kabul edilmesi için bir kişinin, zulüm göreceğine inanması ve bu inancının dayanaklarının olması gerekir. Ayrıca iltica talebinin irk, din, milliyet, belli bir sosyal gruba üyelik veya politik görüş farkından doğması gerekir. Kişinin zulüm göreceği nedeni ile ülkesine veya son yasadığı ülkeye dönememesi de gerekir. Sizin dini inancınızın olmaması zulüm görmenize neden oluyorsa ve bunları kanıtlayabilirseniz bir iltica talebiniz olur. Anlattıklarınızdan toplumsal baskı görüyorsunuz ve psikolojik tedavi görüyorsunuz bunlar iltica talebiniz olabileceğine işaret ediyor. Durumunuzu detaylı incelemeden bunun ne kadar başarılı olacağını bildirmek mümkün değildir. İltica talebi ABD dışında yapılamaz. Ayrıca yeni teklif edilen bir kanunla iltica taleplerinin cok zorlaştırılması beklenmektedir. Kanun geçerse iltica talepleri çok zorlaşacaktır.
Teşekkürler. -
@Claudia-J-Muslu Teşekkür ederim
-
@Claudia-J-Muslu Bahsettiğiniz yasa ne zaman gündeme gelir ve geçer mi?
-
-
@DustyBlue, içinde söyledi: İltica konusunda durum
Kuralları gözden gecirebilir misiniz.
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2324/sorularınızı-sormadan-önce-okumalısınız -
Sayın @Meursault,
İltica ile ilgili yeni kurallardan biri 21 Ağustos 2020de yürürlüğe girecektir. Buna göre iltica nedeni ile verilen çalışma izinleri 30 günde sonlandırılmayacaktır. Göçmenlik büroları çalışma izinlerini değerlendirmek için daha fazla sureye ihtiyaçları olduklarını belirtmişlerdir. Ayrıca iltica başvurusu nedeni ile yapılacak is izni yenilemeleri de 90 gün öncesinde yapılmayacaktır. Kısacası iltica nedeni ile burada kalanların çalışma izinleri almaları hayli zorlaştırılmaktadır. Iltica ile ilgili daha başka kısıtlayıcı düzenlemeler de beklenmektedir.
Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
16
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum