Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @eok89, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar🙂

    2021 talihlerindeniz biz de eşimle, eşime çıktı bu sene. Formu doldururken takıldığımız bir kaç nokta var umarım yardımcı olabilirsiniz, şimdiden teşekkürler.

    1. Ben kendi formumu doldurken önceden kullandığınız isim soy isim gibi bir kutucuk var oraya evlenmeden önceki soyadımı yazıyorum ancak altında başka bir kutucuk daha çıkıyoru ve orayı boş geçemiyorum ne yapmalıyım

    2. Ben şu an master yapıyorum ve en geç 1 ay içinde bitmesini bekliyorum, forma mezun olamadığım için bu okulun bilgisini yazamıyorum, ama konsolosluğa gidildiğinde güncelleme yapılabildiğini biliyorum, mezun olmayı beklemek mi mantıklı yoksa konsoloslukta mı güncellemeliyim, konsoloslukta güncellediğim ve vizemin onaylanması halinde bu güncelleme benim green card ımın basımını nasıl etkiler

    3. Benzer durum iş değiştirme aşaması için de geçerli tabii,

    4. Bir de her ikimiz de üniversite mezunuyuz, ve çalışıyoruz, her ikimiz de son iki işimin bilgilerini girdik ancak tüm çalıştığımız yerleri girmek durumunda mıyız?

    Şimdiden cevap veren arkadaşlara gönülden teşekkürlerimi sunuyorum🙂🙂

    1. Soyadinizi tek basina kullanmiyordunuz 🙂 dolayisiyla daha once kullandiginiz isim-soyisim kombinasyonunu yazmaniz gerekiyor...
  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @kitsune, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    merhaba herkese,
    şuan üniversite okuyorum, bundan önce başka bir üniversitede kaydım vardı ve sildirdim. bu durumda ds 260 formunda "highest level of education" kısmına ne yazmalıyım?
    completed diyor eğer high school diploma yazacak olursam da iki ayrı liseye gittiğim için ikisini de yazmam gerekir mi?

    Ikisini de yazip, sadece mezun oldugunuz lise bolumune diploma yazabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @alkatrazz, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Merhabalar. 2021 için Sıralamam 38xxx. Sıra gelme olasılığı nedir?

    Bu konunun ilk iletisini tekrar tekrar okumalisiniz. Bu soruyu soran arkadaslar henuz surecin nasil isledigini anlamamis demektir 🙂

    Mulakat deneyimleri bolumune de goz gezdirin...

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @vesmer76, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    acikcasi dv basvuru formunu doldururken ne girdigimi unuttum . bi sorun yasarmiyim bu konu da

    sorun yasamazsiniz. DS-260 formunu dogru doldurmaniz yeterli.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @bironerimvar, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    DS260 formunu bitirdikten sonra sign kisminda neden case numaramizi 000 lar olmadan yaziyoruz?

    diger turlu form imzalamaniza izin vermiyor.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @muhammetnzr, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaslar selamlar, bir ülkede kaç durumda kalıp ve o ülkeyi terk ettikten sonra o ülkeden adli sicil kaydı belgesini alinibiliniyor mu hiç bir suc kaydı olmasa dahi, malum ds-260 doldurulduktan sonra bir takim evraklar isteniyor ve onların icinde police certicate’de var. Bu sene talihlilerin birisi de benim bir arkadaşım onun icin soruyorum çünkü onun gecmiste bir ülkede kacak kalma durumu var.

    Evet, cogunlukla konsolosluklar uzerinden alinabilir. Su konuyu incelemelisiniz: https://yesilkartforum.com/forum/topic/150/türkiye-dışındaki-ülkelerden-adli-sicil-kaydı-almak

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ESTERGON, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @Muhtaradana selamlar ds260 formunu doldururken bir konuya çok takıldım. Saolsun arkadas cevapladı ama yanlıs beyan vermek istemiyorum. İş yerlerimin bilgilerini yazarken şuan çalıştığımdan başlayıp son 10 yılın kini yazmaya başladım. Ancak suan çalıştıgım işte çalışmaya devam ediyorum ama şöyle bir soru var "Employment Date To" ayrılma tarihi istiyor ve ben boş bırakıp geçmeye çalıştım olmadı doldurulması gerekiyor diyor sistem. Ama ben hala çalışıyorum bu konuda ne yapmalıyım yanlıs bir beyan vermek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

    bugunun tarihini yazabilirsiniz, bir sorun olmaz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Kuthun, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells @Muhtaradana cevaplar için teşekkürler. Bir sorum daha olacaktı. Geçmişte bir işyerinde iki ayrı title de calistiysam bunun için iki defa ekleme yapıp aynı işveren bilgilerini yazip iki title için de ayrı Duties mi doldurmaliyim ?

    evet, iki defa ekleyip, kisaca aciklayabilirsiniz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Esra-Peker, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells günaydınlar 🙂 internette çok fazla bilgi kirliliği var maalesef ben sizin paylaşmış olduğunuz zaman çizelgesini de inceledim. 260 için son başvuru tarihi ne zaman maalesef bilmiyoruz. Geç başvuru yapınca geç şansımız azalır mı bunu da bilmiyoruz. Açıkçası süreçlere ve olaylara hakim değiliz öğrenmeye bilgi toplamaya çalışıyoruz. 260 için sanırım en geç 3 içinde başvurumuzu yapmış olacağız. Amacımız geç gitmek çünkü hiç beklemiyorduk hazırlık için de zaman kısa .. diyelim ki mülakata çağırıldık sonra ne zaman ay sonra vize çıkar .. ve vize 6 aylık olduğunu düşünürsek bizde son 2 ay kala gideriz sanırım tabi toplam süreç 2020 yılında mı olur 2021 onu da kestiremiyoruz. Mutlumuyuz değil miyiz ? onu da bilmiyoruz 😞

    boyle bir tarih yok, sadece programin bitis tarihi var, o da 30 eylul 2021.

    Siz ne yapacaginiza kendiniz karar verebilirsiniz, fakat sizin isteklerinize (ulasmak istediginiz amaca) gore Ekim-Kasim aylarinda Ds-260 formunu gondermek sizin icin daha dogru olur kanimca.


  • @crazycells selamlar sizede sormak istiyorum. ds260 formunu doldururken bir konuya çok takıldım. Saolsun arkadas cevapladı ama yanlıs beyan vermek istemiyorum. İş yerlerimin bilgilerini yazarken şuan çalıştığımdan başlayıp son 10 yılın kini yazmaya başladım. Ancak suan çalıştıgım işte çalışmaya devam ediyorum ama şöyle bir soru var "Employment Date To" ayrılma tarihi istiyor ve ben boş bırakıp geçmeye çalıştım olmadı doldurulması gerekiyor diyor sistem. Ama ben hala çalışıyorum bu konuda ne yapmalıyım yanlıs bir beyan vermek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.


  • Arkadaşlar merhaba. Forumu epey okudum ancak göremedim bir bilgilendiren olur ise sevinirim. DS-260 formunu doldururken belli bir sayfada kaydedip çıkış yapabiliyor muyuz? örneğin bugün kişisel bilgilerimi girdim. kaydettim. Yarın diğer bilgileri girmeye devam edeceğim. Yani süreci bir kaç güne yayabiliyor muyum.

    Cevap için şimdiden Teşekkürler.


  • @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @ESTERGON, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells selamlar sizede sormak istiyorum. ds260 formunu doldururken bir konuya çok takıldım. Saolsun arkadas cevapladı ama yanlıs beyan vermek istemiyorum. İş yerlerimin bilgilerini yazarken şuan çalıştığımdan başlayıp son 10 yılın kini yazmaya başladım. Ancak suan çalıştıgım işte çalışmaya devam ediyorum ama şöyle bir soru var "Employment Date To" ayrılma tarihi istiyor ve ben boş bırakıp geçmeye çalıştım olmadı doldurulması gerekiyor diyor sistem. Ama ben hala çalışıyorum bu konuda ne yapmalıyım yanlıs bir beyan vermek istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim teşekkür ederim.

    hemen yukarida size cevap vermistim. Bugunun ya da dunun tarihini yazabilirsiniz. Bir sorun olmaz.

    Eger ayni sirkette tamamen ayni pozisyonda calistiysaniz o durumda bu kismi doldurmaniza gerek oldugunu sanmiyorum, o soruda onceki isinizi soruyor ama siz onceki degil su anki sirketin bilgilerini veriyorsunuz.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

    Sorun olmaz. Numaraniz 500'lu mu? bu durumda Aralik sonunda DS-260'i doldurup gonderebilirsiniz.


  • @Uğur-Yamanoğlu, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    Arkadaşlar merhaba. Forumu epey okudum ancak göremedim bir bilgilendiren olur ise sevinirim. DS-260 formunu doldururken belli bir sayfada kaydedip çıkış yapabiliyor muyuz? örneğin bugün kişisel bilgilerimi girdim. kaydettim. Yarın diğer bilgileri girmeye devam edeceğim. Yani süreci bir kaç güne yayabiliyor muyum.

    Cevap için şimdiden Teşekkürler.

    Merhaba, kayıt edip sonra tekrar devam edebilirsiniz, herhangi bir gün süresi yoktur.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

    Sorun olmaz. Numaraniz 500'lu mu? bu durumda Aralik sonunda DS-260'i doldurup gonderebilirsiniz.

    Evet 500lü sıralardayız. Teşekkür ederim cevabınız için. Birde şunu sormak istiyorum asıl talihli eşim fakat benim taksirli suçlardan almış olduğum 20 aylık bir cezam var ama hapis yatmadım ertelemeli ceza. Bu sebeple vize alamama durumuna karşı sağlık raporunu almadan görüşmeye girmeyi istiyorum bu durumda AP ye kalabileceğim için genede Aralık ayındamı DS-260 göndermeliyim yoksa daha erken mi olmalı?


  • @Maggo Teşekkürler bilgi için.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

    Sorun olmaz. Numaraniz 500'lu mu? bu durumda Aralik sonunda DS-260'i doldurup gonderebilirsiniz.

    Evet 500lü sıralardayız. Teşekkür ederim cevabınız için. Birde şunu sormak istiyorum asıl talihli eşim fakat benim taksirli suçlardan almış olduğum 20 aylık bir cezam var ama hapis yatmadım ertelemeli ceza. Bu sebeple vize alamama durumuna karşı sağlık raporunu almadan görüşmeye girmeyi istiyorum bu durumda AP ye kalabileceğim için genede Aralık ayındamı DS-260 göndermeliyim yoksa daha erken mi olmalı?

    Evet, Bu durumda DS-260'i simdi gonderebilirsiniz, Ekim'de hicbiriniz saglik raporu almadan konsolosluga gidin. Ocak ayinda esiniz ve cocugunuz saglik raporlarini alip gonderir.

    Sizin durumunuzu da konsolos degerlendirir, ya net sekilde onay verir, ya da daha cok incelemek ister diye dusunuyorum. Mahkeme kayitlarini, kararlarini vs. ingilizceye cevirip goturmeyi unutmayin.


  • @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

    Sorun olmaz. Numaraniz 500'lu mu? bu durumda Aralik sonunda DS-260'i doldurup gonderebilirsiniz.

    Evet 500lü sıralardayız. Teşekkür ederim cevabınız için. Birde şunu sormak istiyorum asıl talihli eşim fakat benim taksirli suçlardan almış olduğum 20 aylık bir cezam var ama hapis yatmadım ertelemeli ceza. Bu sebeple vize alamama durumuna karşı sağlık raporunu almadan görüşmeye girmeyi istiyorum bu durumda AP ye kalabileceğim için genede Aralık ayındamı DS-260 göndermeliyim yoksa daha erken mi olmalı?

    Evet, Bu durumda DS-260'i simdi gonderebilirsiniz, Ekim'de hicbiriniz saglik raporu almadan konsolosluga gidin. Ocak ayinda esiniz ve cocugunuz saglik raporlarini alip gonderir.

    Sizin durumunuzu da konsolos degerlendirir, ya net sekilde onay verir, ya da daha cok incelemek ister diye dusunuyorum. Mahkeme kayitlarini, kararlarini vs. ingilizceye cevirip goturmeyi unutmayin.

    Anladım ama şimdi onlar yanlız başlarına gidemeyecekleri için konsolosluk benim durumumu netleştirdikten sonra hepimiz birlikte sağlık raporlarımızı alıp yollamamız daha doğru olmaz mı? Yani neden onlar önce yollasın demenizi anlayamadım bir avantaj veya dezavantaj durumu mu sözkonusu? Ayrıca Ocak ayına kadar benim durumumda netleşmez mi?
    Bu arada ingilizce çeviriyi yeminli tercümana yaptırmak zorundamıyız kendimiz çevirebilir miyiz?

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @srhnkskn, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari

    @crazycells Benzer durum bizim içinde söz konusu bizde ancak seneye yaz aylarında ilk girişi yapmayı düşünüyoruz bizim için öneriniz nedir acaba? Yani ds 260ı geç göndersek ve o süreçte bizim numaramız current olmuş olsa bu bir sıkıntıya yol açarmı?

    Sorun olmaz. Numaraniz 500'lu mu? bu durumda Aralik sonunda DS-260'i doldurup gonderebilirsiniz.

    Evet 500lü sıralardayız. Teşekkür ederim cevabınız için. Birde şunu sormak istiyorum asıl talihli eşim fakat benim taksirli suçlardan almış olduğum 20 aylık bir cezam var ama hapis yatmadım ertelemeli ceza. Bu sebeple vize alamama durumuna karşı sağlık raporunu almadan görüşmeye girmeyi istiyorum bu durumda AP ye kalabileceğim için genede Aralık ayındamı DS-260 göndermeliyim yoksa daha erken mi olmalı?

    Evet, Bu durumda DS-260'i simdi gonderebilirsiniz, Ekim'de hicbiriniz saglik raporu almadan konsolosluga gidin. Ocak ayinda esiniz ve cocugunuz saglik raporlarini alip gonderir.

    Sizin durumunuzu da konsolos degerlendirir, ya net sekilde onay verir, ya da daha cok incelemek ister diye dusunuyorum. Mahkeme kayitlarini, kararlarini vs. ingilizceye cevirip goturmeyi unutmayin.

    Anladım ama şimdi onlar yanlız başlarına gidemeyecekleri için konsolosluk benim durumumu netleştirdikten sonra hepimiz birlikte sağlık raporlarımızı alıp yollamamız daha doğru olmaz mı? Yani neden onlar önce yollasın demenizi anlayamadım bir avantaj veya dezavantaj durumu mu sözkonusu? Ayrıca Ocak ayına kadar benim durumumda netleşmez mi?
    Bu arada ingilizce çeviriyi yeminli tercümana yaptırmak zorundamıyız kendimiz çevirebilir miyiz?

    Evet, sizin durumunuz da netlesmis olur, sonuca gore hepiniz gonderebilirsiniz. Ocak ayinda gonderirseniz, Temmuz'a kadar gecerli vize alabilirsiniz.

    Evet, yeminli tercuman kullanin, sizin cevirinizi kabul etmezler.


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

103
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.1k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum