[Arşiv] DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
-
Merhabalar,
Benim de minik bir sorum olacak. yaklaşık 1.5 yıldır Türkiye'deki çalıştığım şirketimden görevli olarak İtalyada çalışıyorum (maaş , sosyal haklar vs hepsi TR'den devam ediyo, italyada banka hesabı dahi yok) . Normalde 3-4 ay italyada kalıp türkiye'ye dönüp 2-3 hafta türkiyeden çalışıyodum. Italya'da çalışma için şirketim "1 yıllık " süreyle (şu and aikinci 1 yıllık da geldi) çalışma izni alıyor. Adres bildirirken, İtalyadaki adresimi yazmak uygun olur mu? Daha önce buna benzer bir durum deneyimleyen oldu mu?
teşekkürler -
@Umut-çalışkan, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhabalar,
Benim de minik bir sorum olacak. yaklaşık 1.5 yıldır Türkiye'deki çalıştığım şirketimden görevli olarak İtalyada çalışıyorum (maaş , sosyal haklar vs hepsi TR'den devam ediyo, italyada banka hesabı dahi yok) . Normalde 3-4 ay italyada kalıp türkiye'ye dönüp 2-3 hafta türkiyeden çalışıyodum. Italya'da çalışma için şirketim "1 yıllık " süreyle (şu and aikinci 1 yıllık da geldi) çalışma izni alıyor. Adres bildirirken, İtalyadaki adresimi yazmak uygun olur mu? Daha önce buna benzer bir durum deneyimleyen oldu mu?
teşekkürlerSorun olmaz, Italya'daki adresinizi yazabilirsiniz.
-
Öncelikle Kazanan herkesi tebrik ediyor, Bizimle ilgilenen arkadaşlarada teşekkürlerimi sunuyorum , ben 8 yıl önce Ukraynaya Üniversite eğitimi için geldim. 5 mayıs 2018 tarihinde Ukraynalı bir bayanla evlilik yaptım, 7 haziran daki çekiliş sonuçlarında eşime Greencard çıktı. İkimiz başvurmuştuk ona çıktı bana çıkmadı, doğal olarak bende faydalanıyorum. Sonuç olarak evlilik durumumuzu başvuru yaparken bildirmiştik, Yalnız evlilik yaptığımız dönemde eşimde üniversite öğrencisi oldugu için Soy isim değişikliği yapmadık onunda adres kaydı okul yurdu diye geçiyordu. Şuan soy isimlerimizin ve ikamet adreslerimizin farklı olması bizim için bir sorun teşkil eder mi? Soy isim ve adres değişikliği yapıpta mı DS-260 formu doldursak?
-
@İLYAS-ADIBELLİ, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Öncelikle Kazanan herkesi tebrik ediyor, Bizimle ilgilenen arkadaşlarada teşekkürlerimi sunuyorum , ben 8 yıl önce Ukraynaya Üniversite eğitimi için geldim. 5 mayıs 2018 tarihinde Ukraynalı bir bayanla evlilik yaptım, 7 haziran daki çekiliş sonuçlarında eşime Greencard çıktı. İkimiz başvurmuştuk ona çıktı bana çıkmadı, doğal olarak bende faydalanıyorum. Sonuç olarak evlilik durumumuzu başvuru yaparken bildirmiştik, Yalnız evlilik yaptığımız dönemde eşimde üniversite öğrencisi oldugu için Soy isim değişikliği yapmadık onunda adres kaydı okul yurdu diye geçiyordu. Şuan soy isimlerimizin ve ikamet adreslerimizin farklı olması bizim için bir sorun teşkil eder mi? Soy isim ve adres değişikliği yapıpta mı DS-260 formu doldursak?
Sanirim bu soruyu yukarida cevapladik.
her ulkenin evlilik ve soyismi degisikligi yasalari farkli, o nedenle evlendiginiz ulke izin veriyorsa sorun olmadan bu sekilde formlari doldurabilirsiniz. Soyisimlerinizin ayni olmasina gerek yok.
Neden farkli adreslerde ikamet ettiginizi aciklayabiliyorsaniz bu da direkt bir problem degil.
-
@crazycells adres değişikliğinide açıklayabiliriz, sadece merak ettiğim sırf bu nedenlerden dolayı mülaka çağırmama gibi bir durum söz konusu mudur?
-
@Mustafa-Es, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@bolatmali sabıka kaydım yurtdışında
Sayın @crazycells bu konuda sizi daha doğru yönlendirecektir
-
@crazycells teşekkur ederım
-
@Muhtaradana fakat turist olarak kaldigim yeri yazmamam gerektigini söylüyor yazmayınca da 5.5 aylık bir boşluk var kabul etmiyor zaten
-
Arkadaşlar bi sene önce öğrenci vizesine başvurmuştum ve vizeden red aldım. Şimdi gc çıktı. Bu vize reddi başvuru sürecini etkiler mi? Daha önce başına böyle bir durum gelen varsa yardımcı olabilir mi?
-
@crazycells Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Waiverla ilgili bi kac sorum daha olacak ama konunun asil ait oldugu yerde yazayim ilgisini cekenler icin daha faydali olacaktir.
-
@İLYAS-ADIBELLİ, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells adres değişikliğinide açıklayabiliriz, sadece merak ettiğim sırf bu nedenlerden dolayı mülaka çağırmama gibi bir durum söz konusu mudur?
sorun olmaz.
-
@It-s-thilda, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Muhtaradana fakat turist olarak kaldigim yeri yazmamam gerektigini söylüyor yazmayınca da 5.5 aylık bir boşluk var kabul etmiyor zaten
yazin, problem degil. 5.5 ay uzun bir sure... kisa sureli gezilerden bahsediyorlar orada...
-
@bolatmali, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@Mustafa-Es, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@bolatmali sabıka kaydım yurtdışında
Sayın @crazycells bu konuda sizi daha doğru yönlendirecektir
Evet, yurtdisindan sabika kaydinizi alin ve onlar size ulastiktan sonra DS-260 formunu doldurup gonderin.
-
@okan-yüksel, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Arkadaşlar bi sene önce öğrenci vizesine başvurmuştum ve vizeden red aldım. Şimdi gc çıktı. Bu vize reddi başvuru sürecini etkiler mi? Daha önce başına böyle bir durum gelen varsa yardımcı olabilir mi?
etkilemez, gocmen olmayan vizelerle gocmen vizelerin direkt bir alakasi yok.
-
@parametri, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells Cevabiniz icin tesekkur ederim.
Waiverla ilgili bi kac sorum daha olacak ama konunun asil ait oldugu yerde yazayim ilgisini cekenler icin daha faydali olacaktir.
evet, waiver hakkindaysa direkt waiver konusundan sorarsaniz daha iyi olur.
-
@crazycells teşekkürler çok sağolun. Ama bu red vizelerini formda belirtmem gerekiyor dimi?
-
@okan-yüksel, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
@crazycells teşekkürler çok sağolun. Ama bu red vizelerini formda belirtmem gerekiyor dimi?
evet, belirtmelisiniz.
-
Merhaba, adres konusunda bir sorum var. Ben istanbulda yaşıyorum. 3 yıldır bursada okuyorum. İlk yıl evde kaldım ama e devlette görünmüyor. 2. Yıl yurtta kaldım ve e devlette görünüyor. 3. Yıl ise okula kaydım devam ettiği halde gitmedim.
Bursadaki ilk adresimi yazmalı mıyım? 3. Yılı yazmaya gerek yok aslında ama e devlette 2. Yıl kaldığım yurt hala devam ediyor gibi görünüyor.
-
@emrys, içinde söyledi: DV2021 (2021 Green Card Lotosu) Asamalari
Merhaba, adres konusunda bir sorum var. Ben istanbulda yaşıyorum. 3 yıldır bursada okuyorum. İlk yıl evde kaldım ama e devlette görünmüyor. 2. Yıl yurtta kaldım ve e devlette görünüyor. 3. Yıl ise okula kaydım devam ettiği halde gitmedim.
Bursadaki ilk adresimi yazmalı mıyım? 3. Yılı yazmaya gerek yok aslında ama e devlette 2. Yıl kaldığım yurt hala devam ediyor gibi görünüyor.
gercekte kaldiginiz adresler ne ise onlari yazmalisiniz. e-devlet'teki adresleri istemiyor o soru...
-
Merhaba, DV2021 talihlisiyim. Süreçle ilgili kafamda birkaç soru var. Aşağıda soruları maddeler halinde belirttim.
1- Greencard teslimatı belirttiğimiz adreste yaşayan kişiye yapılırken biz yurtdışına çıkmış olursak sorun olur mu ?
2- Greencard teslimati yapılırken evde kimse bulunamazsa kart geri mi gider? Giderse nasıl geri alırız?
3_ Re-entry permit için başvuru yapmamızla biyometrik randevuya çağırılmamız arasında ne kadar süre geçer?
4_ DS-1810 formunu online olarak doldurup süreci online takip edebilir miyim ? Eğer online dolduramazsam işlemlerimi yapmam ne kadar sürer?Teşekkürler.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
19
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum