AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
-
24 Subat 2020'den sonra AOS yapan arkadaslar, I-944 formuyla ilgili olarak su basligi incelemeyi unutmasinlar:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/3400/i-944-formunu-doldururken-nelere-dikkat-edilmeli
-
@crazycells Merhaba, tesekkur ederim, cok bilgindirici olmus yazdiklariniz. Su an Amerikadayim, doktora yapiyorum. Siralamam 18binlerde. AOS baya zor ve masrafli bir surec gibi geldi bana. Korktum acikcasi yetistirebilecek miyim diye. Sizin "iyi siralama" dediginiz genelde hangi araligi kapsiyor? Neyi onerirsiniz?
-
@bironerimvar, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@crazycells Merhaba, tesekkur ederim, cok bilgindirici olmus yazdiklariniz. Su an Amerikadayim, doktora yapiyorum. Siralamam 18binlerde. AOS baya zor ve masrafli bir surec gibi geldi bana. Korktum acikcasi yetistirebilecek miyim diye. Sizin "iyi siralama" dediginiz genelde hangi araligi kapsiyor? Neyi onerirsiniz?
normalde 18 binden hatta 20 binden yuksek numarada olup ABD'de DV alan kisiler de oldu... Cok buyuk ihtimalle AOS islemlerinizi sorunsuz halledebilirsiniz, fakat Coronavirus yuzunden USCIS'in nasil bir tempoyla calisacagini ben de bilemiyorum. USCIS yeni acildi ve randevular geriden geliyor, ayrica eski temposuyla devam etmemesini de bekliyoruz... Isterseniz birkac ay USCIS temposunu gozleyip sonra ne yapacaginiza karar verin.
Fakat numaraniz kucuk, o nedenle hem ABD'de hem de Turkiye'de surece devam etmeniz sorun yaratmaz diye dusunuyorum...
-
@crazycells Teşekkür ederim, Vermont’taki Center’ın bekleme süresine baktım, 10 ay yazıyor. Aşırı uzun bir süre. Herhalde en mantıklısı Türkiye’ye gidip de mülakata girmek.
Bu güzel site için, tebrikler.
-
@bironerimvar, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@crazycells Teşekkür ederim, Vermont’taki Center’ın bekleme süresine baktım, 10 ay yazıyor. Aşırı uzun bir süre. Herhalde en mantıklısı Türkiye’ye gidip de mülakata girmek.
Bu güzel site için, tebrikler.
Genelde o bekleme suresi DV kategorisini yansitmiyor. DV'lerin bir son tarihi oldugundan islemler daha hizli gerceklesiyor, fakat son yillarda biraz daha islemlerin pesinde kosmak gerekebiliyor... Onceki deneyimleri okumaniz faydali olacaktir secim konusunda...
-
Merhaba,
Eşim ile birlikte abd ye turist gelip f1-f2 ya cevirdik, eşim f1 okula gidiyor ben f2’yum. Eşime 2021 green card lottery cıktı fakat sevinemedik benim statum f2 deyken ben j1 zamanından kalma ssn ime calısıp tax return yaptım. Ve amerikadayken avukatımız benim için greecarta basvurmak istemiyor denied alıp deport edilebilcegimi söylüyor. Onun yerine Turkiyeden girmemim burda ki durumumu temizleyeceğini söylüyor. Turkiyeye gidip de alamamakda var, napacagımızı sasırdık. Bir öneriniz olabilir mi acaba. Hayırlı haberlerinizi bekliyoruz. -
@bahtsızbedevi evet, bence de DOS memurlariyla muhattap olmak, USCIS memurlariyla muhattap olmaktan cok daha iyi :)
net cevap icin:
https://yesilkartforum.com/forum/topic/2184/vize-surecinizi-imzaniza-tasiyin -
Merhaba,
Daha önce F-1’dan Green Card’a geçebilmiş olan var mı? Nasıl bir süreç, sizce Amerika dışına çıkıp başka bir ülkeden yapmam daha mı mantıklı olur? Ve ilk adımım ne olmalı AOS’a resmi olarak başlayabilmem için? -
@hsyn77
Merhaba, bu sene ben de çok benzer durumdayım F-1 ile AOS yapmayı düşünüyorum. Sohbetten size birkaç soru sorabilir miyim? -
@crazycells Merhaba. oncelikle emegin icin tesekkur ederim. Muthis bir ozvergi gosterdigine sahit oldum. Ben 8 aydir F2 ile ABD'deyim. Buradaya temelli tasindik. Esim de ayrica bir GK surecindeyken (henuz cok basinnda immigration sureci baslamadi) bana da cekilisten GK cikti. Esim F1 oldugu icin okulunda yasal olarak caslismakta. Onun da benim de SSN'nimiz var. Benim herhangi bir gelirim yok, yani Tax returnum de yok. Bir de amerikan vatandasi kizimiz var. Her ikimizin de ID, ehliyet, FICO score, SSNlerimiz ve 5 yillik da visamiz var. Benim siram 36XXXlerde ve islemleri San Jose'de yapmayi dusunuyoruz. I-260 formunu da buna gore burayi secerek gonderdik. Yorumlari okudugumda tedirgin olmadim degil. Islemlerin yesitmemesi ihtimalinin burada daha fazla olmasi beni biraz urkuttu. Ama su durumda Turkiye'den de kolay islem yapma ihtimalinin oldugunu malesef dusunemiyorum.
Bu bilgiler isiginda size bazi sorularim olacak;- Buradaki islemlerin hizlandirilmasi bizim gayretimizle de baglantili mi?
- Kizimiz vatandas olmasina ragmen i-260 formunu dolduruken otomatik olarak onu da getirmisler ve biz onun adina da formu doldurmak zorunda kaldik. Secenekler arasinda sadece ABD vatandasi olmadigi icin Ugrugu Turk ama ABD pasaportu var dedik(tek vatandasligi var) bu ileride bize sorun cikarir mi?
- GK hakkinin kaybolma ihtimali konusuluyor bunun tam olarak sartlari nelerdir? 2021 Ekim'e kadar mulakata girmek mi? yoksa GK elimize gelmis olmasi mi gerekiyor? Gelememisse islem hangi asamada olursa olsun surec iptal mi oluyor?
- GK cekilisle kazanip sartlari yerine getiren ama sirf bu surecin uzunlugundan dolayi hak kaybi yasayanlarin orani nedir?
Sirf bu kadar yaziyi okudugunuz icin ayrica tesekkur ederim. Gorusmek uzere
-
@losersweepers, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba,
Daha önce F-1’dan Green Card’a geçebilmiş olan var mı? Nasıl bir süreç, sizce Amerika dışına çıkıp başka bir ülkeden yapmam daha mı mantıklı olur? Ve ilk adımım ne olmalı AOS’a resmi olarak başlayabilmem için?ilk iletiyi iyice okuyup anlamalisiniz, AOS sureci I-485 formu gondererek basliyor...
Daha once F1 vizesi alirken idari isleme kalmis miydiniz?
-
Hayır, sorunsuz bir şekilde aldım, aynı şekilde turist vizem de var
Okuyacağım teşekkür ederim
@crazycells, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
Merhaba,
Daha önce F-1’dan Green Card’a geçebilmiş olan var mı? Nasıl bir süreç, sizce Amerika dışına çıkıp başka bir ülkeden yapmam daha mı mantıklı olur? Ve ilk adımım ne olmalı AOS’a resmi olarak başlayabilmem için?ilk iletiyi iyice okuyup anlamalisiniz, AOS sureci I-485 formu gondererek basliyor...
-
Hayır, sorunsuz bir şekilde aldım, aynı şekilde turist vizem de var
Okuyacağım teşekkür ederim
Merhaba,
o halde iki surec de (CP vs. AOS) sizin icin sorunsuz isler gibi gorunuyor...
-
@Senol-Ozer, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@crazycells Merhaba. oncelikle emegin icin tesekkur ederim. Muthis bir ozvergi gosterdigine sahit oldum. Ben 8 aydir F2 ile ABD'deyim. Buradaya temelli tasindik. Esim de ayrica bir GK surecindeyken (henuz cok basinnda immigration sureci baslamadi) bana da cekilisten GK cikti. Esim F1 oldugu icin okulunda yasal olarak caslismakta. Onun da benim de SSN'nimiz var. Benim herhangi bir gelirim yok, yani Tax returnum de yok. Bir de amerikan vatandasi kizimiz var. Her ikimizin de ID, ehliyet, FICO score, SSNlerimiz ve 5 yillik da visamiz var. Benim siram 36XXXlerde ve islemleri San Jose'de yapmayi dusunuyoruz. I-260 formunu da buna gore burayi secerek gonderdik. Yorumlari okudugumda tedirgin olmadim degil. Islemlerin yesitmemesi ihtimalinin burada daha fazla olmasi beni biraz urkuttu. Ama su durumda Turkiye'den de kolay islem yapma ihtimalinin oldugunu malesef dusunemiyorum.
Bu bilgiler isiginda size bazi sorularim olacak;- Buradaki islemlerin hizlandirilmasi bizim gayretimizle de baglantili mi?
- Kizimiz vatandas olmasina ragmen i-260 formunu dolduruken otomatik olarak onu da getirmisler ve biz onun adina da formu doldurmak zorunda kaldik. Secenekler arasinda sadece ABD vatandasi olmadigi icin Ugrugu Turk ama ABD pasaportu var dedik(tek vatandasligi var) bu ileride bize sorun cikarir mi?
- GK hakkinin kaybolma ihtimali konusuluyor bunun tam olarak sartlari nelerdir? 2021 Ekim'e kadar mulakata girmek mi? yoksa GK elimize gelmis olmasi mi gerekiyor? Gelememisse islem hangi asamada olursa olsun surec iptal mi oluyor?
- GK cekilisle kazanip sartlari yerine getiren ama sirf bu surecin uzunlugundan dolayi hak kaybi yasayanlarin orani nedir?
Sirf bu kadar yaziyi okudugunuz icin ayrica tesekkur ederim. Gorusmek uzere
GC diyin isterseniz, forumda bu kisaltmaya alisigiz :)
-
Maalesef cok size bagli degil, cunku numaraniz aktif olmadan islemlere baslayamazsiniz. Numaralarin hizli sekilde aktif olmasi da ancak "COVID-19" gibi beklenmedik durumlara bagli, onceki bultenlere suradan bakabilirsiniz:
https://yesilkartforum.com/bulten/ -
Sorun cikarmaz, ama onun adina bir DS-260 formu doldurmaniza gerek yok. form o sekilde doldurulmamis sekilde kalabilir...
-
30 Eylul 2021'e kadar mulakati gecmis olmalisiniz, yani basvurunuz onaylanmis olmali. GC'nin sonradan gelmesi bir problem degil...
-
Boyle kisiler var, fakat bir oran veremem, yukaridaki bulteni inceleyebilirsiniz hangi sayilara sira geldigini ogrenmek icin...
Ben yerinizde olsaydim CP yapardim, AOS degil...
-
@crazycells geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Duzeltmeniz icin de ayrica kendimi de duzelteyim bircok yere I-260 yazmisim:) DS-260 olacakti. I-485 cok konustuk belki ondandir. Sanirim AOS'dan CP'ye degisim yapabiliyoruz. Biraz daha bekleyip en dogru karari verememiz gerecekcek. Cok tesekkur ederim.
-
@crazycells geri donusunuz icin cok tesekkur ederim. Duzeltmeniz icin de ayrica kendimi de duzelteyim bircok yere I-260 yazmisim:) DS-260 olacakti. I-485 cok konustuk belki ondandir. Sanirim AOS'dan CP'ye degisim yapabiliyoruz. Biraz daha bekleyip en dogru karari verememiz gerecekcek. Cok tesekkur ederim.
Evet, ilk birkac ay bekleyip gidisata gore karar verebilirsiniz.
Dogrudur, DS formlari, Department of State yani Disisleri Bakanligi'na bagli konsolosluk icin gerekli formlar...
I formlari ise, Immigration formlari, yani USCIS'in ABD icindeki gocmenlik sureci icin gerekli formlar... -
@crazycells gercekten nasil bir enerjiniz var anlamadim. Bravo! Cok tesekkur ederim. Bizim AOS yapmak istememizin asil sebebi cocugun okulu ve esimin isi. Buradan uzun sureli ayrilamamamiz gerekiyor. Acaba CP yapip sadece randevu zamani gidip sonucu aldiktan sonra donsek nasil olur? Boyle bir sey mumkun olabilir mi? Tabii yine de belli bir zaman Turkiye'de kalmamiz gerekecektir diye dusunuyorum.
-
@crazycells gercekten nasil bir enerjiniz var anlamadim. Bravo! Cok tesekkur ederim. Bizim AOS yapmak istememizin asil sebebi cocugun okulu ve esimin isi. Buradan uzun sureli ayrilamamamiz gerekiyor. Acaba CP yapip sadece randevu zamani gidip sonucu aldiktan sonra donsek nasil olur? Boyle bir sey mumkun olabilir mi? Tabii yine de belli bir zaman Turkiye'de kalmamiz gerekecektir diye dusunuyorum.
Evet, zaten ABD'de yasayip CP yapanlar o sekilde yapiyor...
Hemen mulakat oncesi Turkiye'ye gelip, 2 hafta sonra ABD'ye donebiliyorsunuz cogunlukla...
-
@sunrise AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:
@crazycells Tekrar selamlar. Bir sorumuz daha olacak. DS260 doldururken karsilastik. bizim kizimiz Amerikada dogdu haliyle vatandasligi var. Formun en basinda onun icin de bir form baslatilabiliyor. Onun icin de bir form doldurmali miyiz? Cunku nationality falan soruyor ve seceneklerde USA yok. Sonucta onun icin GC`a basvuru yapmayacagiz. Ne dersiniz?
hayir, Green Card sahipleri ya da ABD vatandaslari icin DS260 formunu doldurmaniza gerek yok. Bu aile uyeleri mulakata da girmeyecek.
Peki, kendi adimiza formlari doldurduktan sonra cocuk sahibi olursak DS 260 i update etmemiz gerekecek mi, boyle bi imkan var mi? (Dogacak cocugun ABD vatandasi oldugunu da varsayarsak)
-
@parametri, içinde söyledi: AOS (Adjustment of Status) ile Green Card almak
@sunrise AOS (Adjustment of Status) ile Green Card (DV) almak içinde söyledi:
@crazycells Tekrar selamlar. Bir sorumuz daha olacak. DS260 doldururken karsilastik. bizim kizimiz Amerikada dogdu haliyle vatandasligi var. Formun en basinda onun icin de bir form baslatilabiliyor. Onun icin de bir form doldurmali miyiz? Cunku nationality falan soruyor ve seceneklerde USA yok. Sonucta onun icin GC`a basvuru yapmayacagiz. Ne dersiniz?
hayir, Green Card sahipleri ya da ABD vatandaslari icin DS260 formunu doldurmaniza gerek yok. Bu aile uyeleri mulakata da girmeyecek.
Peki, kendi adimiza formlari doldurduktan sonra cocuk sahibi olursak DS 260 i update etmemiz gerekecek mi, boyle bi imkan var mi? (Dogacak cocugun ABD vatandasi oldugunu da varsayarsak)
1.Kendisi Green Card almayacak 2.Verdiginiz bilgiler formu doldurdugunuz gune gore hala dogru :) Bu sartlar altinda konsolosluk degisiklik yapmayacaktir, yapmanizi da istemeyecektir...
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
41
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.8k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum