Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)

    @crazycells Merhabalar biz NVC asamasina gectik birkac gun once e-mail aldik. Sizin ilk sayfada yazdiginiz entryi okudum orada ilk olarak temsilci secmemiz gerektigi ve DS-261 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor ardindan ucretleri odeyecegimiz yaziyor. Bize gelen mesajda case numberimizi girip sayfamizi actigimizda once para yatirmamiz gerektigi ardindan DS-260 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor. Zaman icinde bu temsilci secme muhabbeti kalkmis olabilir mi? Yanlis bir sey yapmaktan cekiniyorum. Bir de welcome letterda NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID numaralari olmasi gerektigini soylemissiniz bize mektup gelmedi sadece e-mail ile Case Number ve Invoice ID numberlarimiz geldi.

    olabilir, o kisim sanirim kendi basvuru yapmayanlar icin bir asama... NVC secmenizi soylemediyse o kismi atlayabilirsiniz.


  • @Mrs-Cakal merhaba. Bizede e-mail ile Case Number ve Invoice ID number geldi. Mektupta göndermişler ama gelen mektupta Case Number ve Invoice ID number yok. Sadece gönderdikleri e-mailde Case Number ve Invoice ID number var.

  • ⭐⭐⭐⭐⭐

    @Mrs-Cakal

    su sayfada NVC sizden isteyecek diyor, yani sizden istemediyse yapmaniza gerek yok.

    Next Steps - Fees, Affidavit of Support, and Visa Application

    After USCIS approves the petition, it is sent to the National Visa Center (NVC). Once received, the NVC will assign a case number for the petition and instruct the applicant to complete Form DS-261, Choice of Address and Agent. (NOTE: If you already have an attorney, the NVC will not instruct you to complete Form DS-261.) The NVC will begin pre-processing the applicant’s case by providing the applicant and petitioner with instructions to submit the appropriate fees. After the appropriate fees are paid, the NVC will request that the applicant submit the necessary immigrant visa documents, including the Affidavit of Support, application forms, civil documents, and more. Learn more about National Visa Center visa case processing.

    Ama NVC, online sisteme gectikten sonra asamalardan o kismi kaldirmis... Yani dediginiz gibi eski sisteme ait bir asama olarak kaldi sanirim, COVID-19 sureci bittikten sonra her sey normale dondugunde, resmi sitedeki bilgilere gore ilk sayfadaki bilgileri guncelleyecegim.


  • @bonjour gozunuz aydin 🙂


  • daha o asamaya gelmedik ama aklima takilan bir soru var. Bize bir yakinimiz sponsor olcak ama anladigim kadariyla benim de bugune kadar olan ya da son 5 yil icinde ki W2 belgelerimi yuklemem lazim. 2 tane W2 belgem var bir tanesi email seklinde elimde digerine ulasamiyorum. Universitede okurken okulda calismistim ve W2 belgem okulun sisteminde kayitli aradan zaman gectigi icin okulun sistemine giremiyorum artik. W2 belgelerime baska bir yerden erisebilir miyim?


  • Sponsor olacak kişinin son 3 yıl tax formu ve son 3 ay W2 formu isteniyor diye biliyorum ama tam emin değilim.


  • Evet arkadaslar yuzduk yuzduk kuyruguna geldik ama sanirim buradada biraz tikandik NVC bugun itibariyle tekrar yukledigimiz w2 formlarina DQ verdi yani hersey kabul edildi ve mulakat gunu icin beklememizi soyleyen bir e mail atmislar.(evraklarimizi 8 mayista resubmit yapmistik) ama yine buruk cunku konsolosluklar ne zaman acilacak belli degil kademeli gorusme yapip yapmayacaklarida belli degil o yuzden bize beklemek dustu yine.


  • @ice gozunuz aydin olsun cok sevindim sizin adiniza. Umarim konsolosluklar acilir acilmaz hemen size sira gelir 🙂


  • arkadaşlar birth certifica yı edevletten alıp türkçe yüklüyorsunuz değil mi?


  • @ice gözünüz aydınn bir an önce randevu verilir umarım hemen hemen aynı ilerliyoruz sizinle o yüzden deneyimleriniz bizim için çok önemli 🙂


  • @Ömer-Günay çok sağolun bir bakayım


  • @crazycells teşekkürler


  • @EmBus biz e devletten alip yukledik ama ben garantinolsun diye tum evraklari zaten ceviri yaptirdigimiz icin ingilizce ve turkce tek pdf de yukledim


  • @EmBus tesekkurler umarim bu surec yakin zamanda biter cok oualadilar bizi cok bekledik neredeyse 2 sene oldu olacak.


  • Em Bus ve İce ikinizde NVC sürecini tamamlama aşamasındasınız. Size zahmet ikinizde tam olarak NVC sürecinde sisteme hangi belgeleri yükleyeceğiz. Sıra ile yazmanız mümkün mü?Bizlerde şu an NVC sürecine başlama aşamasındayız. İkinizinde NVC süreci onaylandığına göre NVC sürecinde yüklenecek belgeleri en doğru şekilde sizler biliyorsunuzdur.


  • @ice evet evet malesef biz de aynı durumdayız.. bizimde 14 ayı geçti hayırlısı diyip bekliyoruz. inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz son süreçte güçlü kalmak çok önemli allah yardımcımız olsun


  • @bonjour ilk sayfada ve nvc sitesinde var aslında ama bizim şuan yüklediklerimizi yazayım..

    FORM I-864 AFFIDAVIT OF SUPPORT
    FEDERAL INCOME TAX RETURN OR TRANSCRIPT
    PROOF OF CURRENT OR SELF EMPLOYMENT
    FORM W-2 WAGE AND TAX STATEMENT

    -/-/-/-/-

    PASSPORT BIOGRAPHIC PAGE
    PHOTOGRAPHS
    MARRIAGE CERTIFICATE
    MILITARY RECORDS
    POLICE CERTIFICATE (TURKEY)
    BIRTH CERTIFICATE


  • Arkadaşlar mülakata girerken evlilik cüzdanının aslı yanımızda olması mı gerekiyor? bizim evlilik cüzdanımız eşimde yani abd'de ? bir öneriniz ya da bu konuda bilgili birisi var mı?


  • Merhabalar, öncelikle herkes gibi umarım ben de aradığım cevapları bu site de alabilirim, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben Türk vatandaşıyım ve ABD vatandaşı eşimle Mart 2019 Türkiye de evlilik yaptık (Şubat 2017 beri ilişkimiz var ve eşim en az 7-8 kere beni ziyaret etti). Eylül ayında avukatın yardımıyla başvurumuzu yaptık ve Ekim de böyle bir mail geldi: On October 4, 2019, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE_______, and mailed you a receipt notice. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
    Şu ana kadar durumumuzda hiç bir değişiklik yok. Herkes süreçlerini yazmış. Biz şu an yolun başındayız daha ilk etaptayız anladığım kadarıyla? Sizce süreçte bir terslik mi var. Bu kadar bekleyen oldu mu?


  • @e-sh07 oncelikle hayirli olsun.Biz Uscis’den approve alabilmek icin 14 ay bekledik.2. asama olan NVC icin 2 ay daha sonra evraklarin yuklenip gozden gecirilmeside 2 ay ettimi 18 simdide mulakat tarihi bekliyoruz ki konsolosluklar kapali bakalim bunun icin kac ay bekleyecegiz.Evliligimiz 8 yillik 2 cocugumuz var dusunun bizim evliligimizin gercekligini kanitlamamiza gerek bile yok bakarsaniz ama burda isler bole isliyor.Surecinizde bi terslik yok kimileri birkac ayda onay aliyor kimileri bizim gibi bekliyor sabredin hizlandirmanin bir yoluda yok.Gelecek emaili bekleyin.Bol sanslar.


Benzer Başlıklar

  • 50
  • 15
  • 41
  • 2
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

109
Çevrimiçi

40.1k
Kullanıcı

4.3k
Konu

420.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum