Üyelik oluşturma, email adresi onayı veya foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)

• arkadaşlar birth certifica yı edevletten alıp türkçe yüklüyorsunuz değil mi?

• @ice gözünüz aydınn bir an önce randevu verilir umarım hemen hemen aynı ilerliyoruz sizinle o yüzden deneyimleriniz bizim için çok önemli :)

• @Ömer-Günay çok sağolun bir bakayım

• @crazycells teşekkürler

• @EmBus biz e devletten alip yukledik ama ben garantinolsun diye tum evraklari zaten ceviri yaptirdigimiz icin ingilizce ve turkce tek pdf de yukledim

• @EmBus tesekkurler umarim bu surec yakin zamanda biter cok oualadilar bizi cok bekledik neredeyse 2 sene oldu olacak.

• Em Bus ve İce ikinizde NVC sürecini tamamlama aşamasındasınız. Size zahmet ikinizde tam olarak NVC sürecinde sisteme hangi belgeleri yükleyeceğiz. Sıra ile yazmanız mümkün mü?Bizlerde şu an NVC sürecine başlama aşamasındayız. İkinizinde NVC süreci onaylandığına göre NVC sürecinde yüklenecek belgeleri en doğru şekilde sizler biliyorsunuzdur.

• @ice evet evet malesef biz de aynı durumdayız.. bizimde 14 ayı geçti hayırlısı diyip bekliyoruz. inşallah en kısa zamanda kavuşursunuz son süreçte güçlü kalmak çok önemli allah yardımcımız olsun

• @bonjour ilk sayfada ve nvc sitesinde var aslında ama bizim şuan yüklediklerimizi yazayım..

FORM I-864 AFFIDAVIT OF SUPPORT
    FEDERAL INCOME TAX RETURN OR TRANSCRIPT
    PROOF OF CURRENT OR SELF EMPLOYMENT
    FORM W-2 WAGE AND TAX STATEMENT

-/-/-/-/-

PASSPORT BIOGRAPHIC PAGE
    PHOTOGRAPHS
    MARRIAGE CERTIFICATE
    MILITARY RECORDS
    POLICE CERTIFICATE (TURKEY)
    BIRTH CERTIFICATE

• Arkadaşlar mülakata girerken evlilik cüzdanının aslı yanımızda olması mı gerekiyor? bizim evlilik cüzdanımız eşimde yani abd'de ? bir öneriniz ya da bu konuda bilgili birisi var mı?

• Merhabalar, öncelikle herkes gibi umarım ben de aradığım cevapları bu site de alabilirim, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Ben Türk vatandaşıyım ve ABD vatandaşı eşimle Mart 2019 Türkiye de evlilik yaptık (Şubat 2017 beri ilişkimiz var ve eşim en az 7-8 kere beni ziyaret etti). Eylül ayında avukatın yardımıyla başvurumuzu yaptık ve Ekim de böyle bir mail geldi: On October 4, 2019, we received your Form I-130, Petition for Alien Relative, Receipt Number IOE_______, and mailed you a receipt notice. The notice describes how we will process your case. Please follow the instructions in the notice. If you move, go to www.uscis.gov/addresschange to give us your new mailing address.
    Şu ana kadar durumumuzda hiç bir değişiklik yok. Herkes süreçlerini yazmış. Biz şu an yolun başındayız daha ilk etaptayız anladığım kadarıyla? Sizce süreçte bir terslik mi var. Bu kadar bekleyen oldu mu?

• @e-sh07 oncelikle hayirli olsun.Biz Uscis’den approve alabilmek icin 14 ay bekledik.2. asama olan NVC icin 2 ay daha sonra evraklarin yuklenip gozden gecirilmeside 2 ay ettimi 18 simdide mulakat tarihi bekliyoruz ki konsolosluklar kapali bakalim bunun icin kac ay bekleyecegiz.Evliligimiz 8 yillik 2 cocugumuz var dusunun bizim evliligimizin gercekligini kanitlamamiza gerek bile yok bakarsaniz ama burda isler bole isliyor.Surecinizde bi terslik yok kimileri birkac ayda onay aliyor kimileri bizim gibi bekliyor sabredin hizlandirmanin bir yoluda yok.Gelecek emaili bekleyin.Bol sanslar.

• @ice Aaa çok uzun beklemişsiniz, umarım en yakın zaman da mülakat tarihiniz belli olur ve green cartınınız elinize geçer. Biz de o kadar çok yıprandık ki eşimle, evliyiz ama ayrı ülkelerde yaşıyoruz ve bu durum daha ne kadar sürecek belli değil. Belirsizlikler yıpratıyor insanı yoksa kafamda net bir tarih olsa kesinlikle hiç sorun olmayacak. Peki hangi visa center a gönderilmişti belgeleriniz? Bizim ki Texas ta şu an.

• @e-sh07 bizimki de texas ama biz de @ice gibi bir süre bekledik belki 2-3 ay daha az beklemişizdir. aynı şartlar benim için de geçerli.. çok fazla ama çok fazla yıprandık ve yıpranıyoruz. hele ki stres.. hiç bitmiyor. yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik artık bitmesini bekliyoruz..

• @EmBus Şaka gibi, gün geçtikte prosedürleri daha da zorlaştırıyorlar resmen. Eşime Amerika’daki avukatı en fazla 8-9 ay sürer demişti ama şimdiden bu süre geçti ve hiç ilerleme yok, umarım hepimizin süreci en yakın zamanda olumlu sonuçlanır. Bir gelişme olursa haberdar edin lütfen, hiç değilse bir umut ışığı olur hepimize.

• @e-sh07 Aynen tarih belli olsa diyecegizki iste su gun bitecek.Biz basvuru yaptigimizda ABD, Meksika sinirina duvar icin odenek vs. muhabbetinden dolayi Trump ulkeyi shut down etmisti 6 ay kadar bir sure sanirim bizim 14 ay olarak uzamasinin nedeni oradan diye dusunduk ama bu surecte onay alanlarda oldu tabi.Bizim dosyayi Nebraska aldi ve biz bsvurdugumuzda 6-8 ay yaziyordu sonrasinda bu sure 8-10 oldu sonra 10,5-12 aya cikti derken biz 14 ayi bulduk.Stress bu surecte bizleride cok yipratti.Suan ise yine kapali olan konsolosluklarin acilmasini bekleyecegiz.

• @EmBus Simdi tum belgelerin orjinallerini istediklerine gore bence evlilik cuzdaninizn orjinalini gormek isteyeceklerdir.Ben pasaport basvuru yaptigimda orjinali goturmeyi unutmustum fotokopiyi kabul etmediler.Orjinalini getirin demislerdi.Yinede bu surecten gecmis birisi cevaplarsa iyi olur.

• @ice yani bu da demek oluyor ki amerikadan evlilik cüzdanını getirmeye çalışacağız :) bitmiyor çilemiz

• @EmBus Yinede bilen biri cevaplarsa daha iyi olur bosuna kargo parasi vs odemeyin.

• Kargo olarak PTT iadeli tahaütlü çok çok ucuz. Hem sistemden inceleyebiliyorsun hemde 2 veya 3 haftada gidiyor. Ben Türkiyeden US e bir arkadaşa iadeli tahaütlü PTT ile sanırım bie sayfa kargoyu 25 TL idi gönderdim max 3 ahfta gibi bir sürede eline ulaştı. Diğer kargolar 1 haftada giidyor ama 150 veya 200 TL Hatta bazı kargolar 300 veya 400 TL bile diyebiliyor. Acil değilse PTT iadeli tahhaütlü kargo dene.

Benzer Başlıklar

• Violence Against Women Act (VAWA) Green Card Süreci

Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler crazycells
    6
    5 Oy
    6 İleti
    916 Bakış
    Zara HalimeZ
    Selam arkadaşlar. Bende VAWA ya başvuracağım. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Ücret alıyorlar mı? Veya hangi belgeleri doldurmaliyim. Tercubelerinizi paylaşırsanız sevinirim
  • 1 Oy
    6k İleti
    601k Bakış
    A
    @Sinan-Dayi Tebrikler size eşinize Sinan bey.
  • ABD Yolunda Evlilik

Sabitlendi Taşındı Aile Dayanaklı Göçmen Vizeler k1 vizesi cr1 vizesi ir1 vizesi evlilik green card
    2k
    3 Oy
    2k İleti
    199k Bakış
    T
    Merhabalar, Şu an F1 statusunde doktora yapıyorum, Amerikali eşimle yakın zaman evlendik, nüfus kayit örneğimde medeni durum bekar olarak geciyor, başvuru paketinde bu belge isteniyor fakat konsoloslukta evliligi tescil ettirip medeni durum güncellenmiş haliyle mi bu belgeyi eklemeliyim yoksa evlilik öncesinde alinan nufus kayit ornegi yeterli olur mu ? Tesekkur ederim.
  • 11 Oy
    1k İleti
    206k Bakış
    P
    Herkese merhabalar, 2023 de greencardımı aldım fakat taşınmadım, tr de yaşıyorum. 2024 yılında re-entry permit sürecimi başlattım o da 2025 ekim ayı gibi 2 yıl olarak sonuçlandı. ben bu süre içerisinde 2025 eşimle türkiyede evlendim. Kendisi evlilikten önce turist vizesi almaya çalıştı ama ne yazık ki red yedi. Şu an hala türkiyede yaşıyor ve çalışıyoruz. fakat aile birleşimi ile ona da greencard aldırmak istiyorum böylelikle oraya taşınabiliriz fakat sanırım bunun için benim abd ye gidip yaşayıp çalışıp ona sponsor olmam gerekiyor. Bunu yapabiliriz ama burada bizim için en kritik olan şey süre. Şu an farklı ülkelerde aile birleşimi başvuru olan kişiler kaç yıl bekliyor acaba? Sanırım bunun kontrol edildiği tahmini başvuru süresi gibi bir site vardı ama onu bulamadığım için buraya sormak istedim. süre bizi çok korkutuyor ve bu yüzden cesaret edemiyoruz yıllarca ayrı yaşamaya
Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

32

60.8k

Kullanıcı

5.1k

Konu

534.9k