IR-1/CR-1 süreci ve mülakat deneyimleri (ABD vatandaşı ile evlenip Türkiye'de Green Card almak)
-
@bonjour evet gorusme Ankara da olacak suan icin bir geliame yok evraklarimizin tekrar gozden gecirilmesini bekliyoruz.
-
@ice biz 2 gün önce aradık şubat 14'de incelememiz sizin dosyanız nisan 24 dedi ancak bugun incelenmiş ve birth certifica ile tax formunda bir sıkıntı görülmüş. ikisini yenileyip tekrar yüklicez ben bunları hiç anlamadım dedikleri tarihten erken bakıyorlar bu da size umut verebilir :) sen yeniden incelendiğinde tekrar yazarsan çok mutlu olurum çünkü sana göre ilerliyorum ben de :) eğer bir ihtimal etki oluyor diye düşünüyorsan arayıp bir yokla nvc'yi.
-
@EmBus son aradigimda cok acikli konustum ama yinede beklemekten baska seceneginiz yok dedi pandemiden dolayi az kisi calistigini ve onay alsak bile konsolosluklarin acilmasini bekleyeceksiniz dedi😒yani tekrar evrak yuklemek tekrar basa donmek demek o yuzden umarim bu sefer tamdir evraklarimiz yoksa 4 ve 6 hafta beklemek cok suzun bir sure😖 eninde sonunda verecekleri vize icin bukadar suru durmelerini anlamiyorum.normal bir timeframe yok bunlarda bizim 18 ay oldu toplamda ve hala da mulakat tarihini ne zmana alacagimizida bilmiyoruz.
-
@ice allah hepimize sabır versin ne diyim biz de aynı durumdayız yüklemeyi yapıcaz ve beklemeye başlıcaz yeniden inşallah hızlı ilerler :( çoğu gitti azı kaldı
-
Arkadaşlar konsolosluklar ne zaman açılır bilginiz var mı
-
@crazycells Merhabalar biz NVC asamasina gectik birkac gun once e-mail aldik. Sizin ilk sayfada yazdiginiz entryi okudum orada ilk olarak temsilci secmemiz gerektigi ve DS-261 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor ardindan ucretleri odeyecegimiz yaziyor. Bize gelen mesajda case numberimizi girip sayfamizi actigimizda once para yatirmamiz gerektigi ardindan DS-260 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor. Zaman icinde bu temsilci secme muhabbeti kalkmis olabilir mi? Yanlis bir sey yapmaktan cekiniyorum. Bir de welcome letterda NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID numaralari olmasi gerektigini soylemissiniz bize mektup gelmedi sadece e-mail ile Case Number ve Invoice ID numberlarimiz geldi.
-
@hjkkll, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
Arkadaşlar konsolosluklar ne zaman açılır bilginiz var mı
maalesef net bilmiyoruz, ama j1 vizeleri icin 3 temmuz tarihi zikredilmis, o nedenle su an temennimiz en gec bu tarihte konsoloslugun herkes icin acilmasi yonunde...
-
@Mrs-Cakal, içinde söyledi: IR1/CR1 sureci ve mulakat deneyimleri (ABD vatandasi ile evlenip Turkiye'de Green Card almak)
@crazycells Merhabalar biz NVC asamasina gectik birkac gun once e-mail aldik. Sizin ilk sayfada yazdiginiz entryi okudum orada ilk olarak temsilci secmemiz gerektigi ve DS-261 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor ardindan ucretleri odeyecegimiz yaziyor. Bize gelen mesajda case numberimizi girip sayfamizi actigimizda once para yatirmamiz gerektigi ardindan DS-260 formunu doldurmamiz gerektigi yaziyor. Zaman icinde bu temsilci secme muhabbeti kalkmis olabilir mi? Yanlis bir sey yapmaktan cekiniyorum. Bir de welcome letterda NVC Dosya numarasina (NVC Case Number), Beneficiary ID Numarasi ve Invoice ID numaralari olmasi gerektigini soylemissiniz bize mektup gelmedi sadece e-mail ile Case Number ve Invoice ID numberlarimiz geldi.
olabilir, o kisim sanirim kendi basvuru yapmayanlar icin bir asama... NVC secmenizi soylemediyse o kismi atlayabilirsiniz.
-
@Mrs-Cakal merhaba. Bizede e-mail ile Case Number ve Invoice ID number geldi. Mektupta göndermişler ama gelen mektupta Case Number ve Invoice ID number yok. Sadece gönderdikleri e-mailde Case Number ve Invoice ID number var.
-
@Mrs-Cakal
su sayfada NVC sizden isteyecek diyor, yani sizden istemediyse yapmaniza gerek yok.
Next Steps - Fees, Affidavit of Support, and Visa Application
After USCIS approves the petition, it is sent to the National Visa Center (NVC). Once received, the NVC will assign a case number for the petition and instruct the applicant to complete Form DS-261, Choice of Address and Agent. (NOTE: If you already have an attorney, the NVC will not instruct you to complete Form DS-261.) The NVC will begin pre-processing the applicant’s case by providing the applicant and petitioner with instructions to submit the appropriate fees. After the appropriate fees are paid, the NVC will request that the applicant submit the necessary immigrant visa documents, including the Affidavit of Support, application forms, civil documents, and more. Learn more about National Visa Center visa case processing.
Ama NVC, online sisteme gectikten sonra asamalardan o kismi kaldirmis... Yani dediginiz gibi eski sisteme ait bir asama olarak kaldi sanirim, COVID-19 sureci bittikten sonra her sey normale dondugunde, resmi sitedeki bilgilere gore ilk sayfadaki bilgileri guncelleyecegim.
-
@bonjour gozunuz aydin :)
-
daha o asamaya gelmedik ama aklima takilan bir soru var. Bize bir yakinimiz sponsor olcak ama anladigim kadariyla benim de bugune kadar olan ya da son 5 yil icinde ki W2 belgelerimi yuklemem lazim. 2 tane W2 belgem var bir tanesi email seklinde elimde digerine ulasamiyorum. Universitede okurken okulda calismistim ve W2 belgem okulun sisteminde kayitli aradan zaman gectigi icin okulun sistemine giremiyorum artik. W2 belgelerime baska bir yerden erisebilir miyim?
-
Sponsor olacak kişinin son 3 yıl tax formu ve son 3 ay W2 formu isteniyor diye biliyorum ama tam emin değilim.
-
Evet arkadaslar yuzduk yuzduk kuyruguna geldik ama sanirim buradada biraz tikandik NVC bugun itibariyle tekrar yukledigimiz w2 formlarina DQ verdi yani hersey kabul edildi ve mulakat gunu icin beklememizi soyleyen bir e mail atmislar.(evraklarimizi 8 mayista resubmit yapmistik) ama yine buruk cunku konsolosluklar ne zaman acilacak belli degil kademeli gorusme yapip yapmayacaklarida belli degil o yuzden bize beklemek dustu yine.
-
@ice gozunuz aydin olsun cok sevindim sizin adiniza. Umarim konsolosluklar acilir acilmaz hemen size sira gelir :)
-
arkadaşlar birth certifica yı edevletten alıp türkçe yüklüyorsunuz değil mi?
-
@ice gözünüz aydınn bir an önce randevu verilir umarım hemen hemen aynı ilerliyoruz sizinle o yüzden deneyimleriniz bizim için çok önemli :)
-
@Ömer-Günay çok sağolun bir bakayım
-
@crazycells teşekkürler
-
@EmBus biz e devletten alip yukledik ama ben garantinolsun diye tum evraklari zaten ceviri yaptirdigimiz icin ingilizce ve turkce tek pdf de yukledim
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Kayıt Ol Giriş
Benzer Başlıklar
18
Çevrimiçi60.8k
Kullanıcı5.1k
Konu534.7k
İletiPowered by NodeBB | Copyright © 2026 Yesilkart Forum