Üyelik oluşturma ve foruma giriş konusunda sorun yaşayan üyelerimiz [email protected] adresine email gönderebilirler!

  • @caglarcan VIN kaydını free olarak veren sitelerden bölük börçük bilgim var, o kadar.


  • Birde Amerikada inspection konsuunda bilgi verecek arkadaşlar olursa sevinirim. Türk ehliyeti ve geçici registration ile inspection yapabilir miyim, olumsuz olursa sorun çıkar mı?


  • @somebody satan dealer’da olmama ihtimali yok gibi bir şey, çünkü toplu paket satın alıp istedikleri kadar carfax kontrolü yapıyorlar. O yüzden kendiniz 40 usd vermemeniz lazım, ama hakkaten yoksa elinde rapor şüpheli biraz.. Kafa rahatı için tabiki 40 dolar en son ihtimal verilir


  • @somebody Aracı alırken birkaç basit inceleme ile araç ile alakalı genel bir fikre sahip olabilirsiniz. Araç satın almadan önce bu basit incelemeler ve test sürüşüyle alakalı 3 adet video var. Size ve tüm foruma faydalı olacağını düşünüyorum.




    Ayrıca videoların açıklama kısmında bilgisayarınıza indirip çıktısını alabileceğiniz 'Inspection Checklist (İnceleme kontrol listesi)' bulunuyor. İç-Dış ve Lastik kontrolü videosunun ilk dakikalarında bu checklisti görebilirsiniz. Umarım faydalı olur.


  • @Cupzen, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @somebody Aracı alırken birkaç basit inceleme ile araç ile alakalı genel bir fikre sahip olabilirsiniz. Araç satın almadan önce bu basit incelemeler ve test sürüşüyle alakalı 3 adet video var. Size ve tüm foruma faydalı olacağını düşünüyorum.




    Ayrıca videoların açıklama kısmında bilgisayarınıza indirip çıktısını alabileceğiniz 'Inspection Checklist (İnceleme kontrol listesi)' bulunuyor. İç-Dış ve Lastik kontrolü videosunun ilk dakikalarında bu checklisti görebilirsiniz. Umarım faydalı olur.

    Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.
    Bu videolar sayesinde ikinci el araç alırken en azından boş gözlerle araca bakmayız.


  • @Cupzen çok yararlı, teşekkürler,


  • @somebody hocam kumar oynamaniza gerek yok alacaginiz arac ne kadar ?


  • @Cupzen ChrisFix pişmanlıktır. Saatlerine mal oluyor adamın izlemek 🙂 Aman dikkat derim, gerekli bilgiyi alın ve kanaldan çıkın yoksa bağımlılık yapıyor.


  • @Archie evet ChrisFix'in bazı videoları adeta terapi kıvamında oluyor 🙂 açıkçası ben de arabalardan pek anlamayan birisiydim ta ki bu videoları görene kadar 🙂 Lastik değişimi-Yağ değişimi gibi masraflı işlemler için bile rehber niteliğinde videoları mevcut.


  • @Cupzen Sizin paylaştığınız videoda olan Jaguar için daha sonra epey uğraştı. Aynı renk aynı tip ve model junk bir jaguar aldı, söktü parçaladı. Gerekli parçaları ona taktı falan. En sonunda da babasına yeni bir araba aldı zaten 🙂
    Çok kaptırmayalım kendimizi, biraz da kısmet işi.

  • ⭐⭐⭐

    @Cupzen, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @somebody Aracı alırken birkaç basit inceleme ile araç ile alakalı genel bir fikre sahip olabilirsiniz. Araç satın almadan önce bu basit incelemeler ve test sürüşüyle alakalı 3 adet video var. Size ve tüm foruma faydalı olacağını düşünüyorum.




    Ayrıca videoların açıklama kısmında bilgisayarınıza indirip çıktısını alabileceğiniz 'Inspection Checklist (İnceleme kontrol listesi)' bulunuyor. İç-Dış ve Lastik kontrolü videosunun ilk dakikalarında bu checklisti görebilirsiniz. Umarım faydalı olur.

    Chrisfix harika gercekten. Izlemedigim videosu kalmamistir sanirim. Tesekkurler paylasim icin.

    Ek olarak, Popular Mechanics'in olusturdugu ikinci el arac alimlarinda yardimci olabilecek su checklist'i de paylasmis olayim; (bu denli bir checklist ile ugrasan olursa tabi 🙂 )


  • @FreeWoRLD ben arabayi alirken indirmistim bunlardan hic birini kontrtol etmeden aldim kisa bir test surusu ve basit bi kontrolden sonra.Garip bir durum olusuyor sahibi varken arabyi kontrol ediyorsun kilerin uzunca bi vaktini aliyor ben kendi adima cok rahatsiz oluyordum 🙂


  • Arkadaşlar bunlar icerik uretmek için yapılan şeyler genellikle ... Emin olun pratikte bu check listin yarısını yaparsanız genellikle galerici yada kullanıcı sizi kovar yada araba orada, siz bakin ben icerideyik der ve satmak için hiç bir çaba göstermez...

    Bir çoğumuzun geldiginde alabildiği arabalar 3-5 bin dolar...

    Ben olayı kolaylastirayim...

    Vitesler sorunsuz geçiyor mu?
    Motor sallanmadan yada saçma sapan çalışıyor mu?
    Klima çalışıyor mu 🙂

    Amerika'da araba zaten değersiz. 2 yıldır yüzlerce satışa sahit oldum... Daha bu şekilde araba alan olmadı 🙂


  • Ben bir maceramı anlatayım araç alımı ile alakalı.
    JFK'ye saat 2'de iniş yaptım. Yaklaşık 3 saat içinde araba almam gerekiyordu. Çünkü saat 5:30'da kardeşim JFK'ye inecekti. Ben THY ile o Delta ile geliyordu. Ve kalacak yerimiz yoktu doğrudan NC'ye gitmemiz gerekiyordu. Haliyle daha önce alışveriş yaptığım galeriden 1500 dolar civarına bir araç alabileceğimi düşündüm.

    İlk gittiğimde 8 yaşında bir Mercury Mountaineer (V8, 5.0) almıştım, ikinci gittiğimde 7 yaşında bir Ford Taurus (V6, 3,2) almıştım yine aynı benzer birşeyin olmasını bekliyordum ki adamların ellerindeki tek araç, benim cebime de uygun olan 16 yaşında ISUZU Trooper'dı. 400 bin mil odometre verisi ile korkutuyordu.

    Aracı test drive için sürmeye başladım, araç sağdan sola dans ediyor, direksiyon titriyor. Aracı durdurup, direksiyonu sağa sola çevirip aracı sallayıp ön takımda neler olduğunu halledilebilir birşey olup olmadığına baktım. 4x4 e taktım, 4x2 ye taktım durum aynı ama Lastikler gidik idi hiç bir ses gelmiyordu bunun dışında. Ve büyük olasılık rot ayarı bozuktu diye düşündüm. Lastik alır, balans yaptırır duruma bakarım dedim.

    Neyse araç için 1500 dolar dediler 900 dolara aldım. 100 dolar da evrak kağıt kürek işleri için verdim ve 5:15'te JFK'den kardeşimi aldım.
    Fırtınalı bir gün olduğu için 11 saat durmadan araç ile NC'ye gittik. 4 ay boyunca 35 bin mil daha ekledim arabaya. Araçta sadece radyatörden su sızıntısı olmaya başlamıştı sonlara doğru. Onu da geçici çözümler ile halletmeye çalıştım ve en çok bu araçtan keyif aldım.

    Daha öncesinde 2000 dolar verip aldığım arabalar durum olarak ilk başta daha iyi gözükse de, bana daha sonra ciddi masraflar çıkarmıştı (master cylinder patlaması, alternator patlaması, vb). Dolayısıyla kısmet işi dememin sebebi bunlar.

    Bu gözler dsg şanzımanın içine talaş koyup vuruntuyu azaltan Türk ustaları gördü. ARaç 1000 km süper gidiyor, sonra pat pat pat. Dolayısıyla güvenmediğimiz yerlerden alacağımız ucuz arabalarda geçici çözümler ile yamanmış şeyleri bulmak oldukça zor olabiliyor.

    Bir anekdot olarak paylaşmak istedim.

    PS: Dönüşte arabayı 400 dolara sattım 🙂


  • 15k $ a kadar ne önerirsiniz suv olarak ?


  • Arac isi kesinlikle sans isi. Ben 2004 yilinda Almanya'ya ilk vardigim zaman araba almam gerekiyordu. Ilk gordugum galeriye girdim ve profil resmimde gorulen BMW'u hic test surusu bile yapmadan sadece durdugu yerde calistirarak, acaba tuhaf bir ses geliyor mu diye 1-2 dakika dinledikten sonra, $2,500'den pazarlikla $2,100'e indirerek almistim. 4 yil kullandim. Rutin yag degisimi ve 1 defa aku degisimi haric hic sorunsuz kullandim. Toplamda 90 bin km falan yaptim. Ozellikleri ABD standardlarina uysaydi, buraya bile getirmeyi dusunmustum ama uymadigi icin shipping izni vermediler. Bende $1,250'e sattim en son Almanya'dan ayrilirken.


  • Su anda evde 2002 Passat var. Auction'dan bir arkadas satmak icin almisti, ondanda ben aldim. Kendisi $500'e almis, bana maliyeti alim-satim, plaka dahil $800 oldu. Yeni aku taktim, $150'a, ve $100'e de frenleri yeniledim. Yani toplam masrafi $1k gibi oldu. 2 yildir kullaniyoruz. Henuz hicbir problemi yok. Ve daha hala 75k mileage var uzerinde.


  • @semavi siz araba alırken 3 aylık yapılan warranty hakkında ne dersiniz? IPW veya ASC hakkında? yapılmalı mı?


  • @Archie yok artık dedirtecek türden 🙂


  • @somebody, içinde söyledi: Amerika'da ikinci el araba almak

    @semavi siz araba alırken 3 aylık yapılan warranty hakkında ne dersiniz? IPW veya ASC hakkında? yapılmalı mı?

    Bizde veriyoruz artık...

    Burada her daim samimi yazmaya çalışıyorum...Sizden ziyade bizim için iyi... Bakın garantili satiyorum demek için...

    Arabaya özel karar vermek lazım. Hepsine mantıklı olmaz...


Benzer Başlıklar

Forum kurallarına uymayan veya forum düzenine aykırı davranan üyeler uyarılmadan forumdan çıkarılabilirler. Özellikle gereksiz yeni başlık oluşturacakların dikkatine!

76
Çevrimiçi

40.7k
Kullanıcı

4.4k
Konu

424.0k
İleti


| | | |

Powered by NodeBB | Copyright © 2023 Yesilkart Forum